| Autor |
Zpráva |
totti
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 16:22
- Nahlásit
Můj pes Totti je voříšek a jsou mu čtyři roky. Je moc hodný, ale když jsme venku a mám ho uvázeného na vodítku, štěká a vrčí na kolemjdoucí. Dalo by se s tím něco udělat? Děkuji, Johana
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 17:50
- Nahlásit
totti:zajímalo by mě,jak jsi do této doby reagovala na jeho štěkání a vrčení?A jak reaguje na cizí když uvázaný není?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 08:50
- Nahlásit
záleží na tom jak štěká a jak vrčí...to by chtělo spíš vidět.....
Pokud jde pes v klidu u nohy, ale na cizí, kteří se k němu přiblíží moc blízko vrčí ze strachu a nejistoty, nemělo by se to řešit trestem, ale spíš si ze psa "udělat srandu" - veselým hlasem mu říct jakože co blbne, když se mu nic neděje a nějak ho zkusit zaujmout na sebe (záleží, co má rád, zda je na pamlsky či hračky)...
Pokud pes vrčí, štěká a přitom na vodítku táhne a "sápe se" na kolemjdoucí, tak to bych já řešila rázným usměrněním k noze s vycukáním a důrazným "NE".
Problémem je, zda majitel psa pozná z jakého důvodu pes vrčí či štěká- pokud nemá jistotu, je pak je po internetu jakákoli rada na nic.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 08:55
- Nahlásit
naši roční psici se taky nelíbí, když je přivázaná např. před obchodem, reaguje obdobně, ovšem s tím, že začíná vrčet a štěkat, jen když dotyčný se k ní příblíží a chce navázat kontakt. Reaguje tak proto, že si je vědoma svého omezení, nemůže se volně pohybovat a to ji dost znervózňuje. Jinak je k ostatním nevšímavá, nevyhledává ostatní lidi. Mě osobně to nevadí, protože mě alespoň včas upozorní, že o ní někdo projevil zájem a nikdo mi jí jen tak neodváže a neukradne. Proč Tobě to vadí?
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 08:58
- Nahlásit
totti
teď si čtu znovu tvůj příspěvek, já jsem to špatně pochopila - myslela jsem, že vrčí, když je někde sám uvázaný.
|