Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes s cizím v posteli
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 14:43
- Nahlásit

Poprosili mě příbuzní, ať jim poradíte .
Mají fenku Yorkšíra, moc je neposlouchá. Páneček je pro ní naprosto zbožňovaný objekt a je na něj hodně žárlivá. Nesmí na něj nikdo šáhnout, dokonce když se jí zdá že s ním někdo déle mluví, tak na něj štěká. Je schopná kousnout. Prostě domácí vůdce.
Doma však každou návštěvu přivítá a mazlí se, je ráda ve společnosti. No a dotaz se týká toho, že kdokoliv "nový" k nim přijde, ať už vnouče a nebo i "cizí" (třeba příbuzní co už u nich dlouho nebyli nebo je viděla jednou v životě) a spí u nich, tak si k nim vleze do postele a u hlavy se hezky přitulí a spí s nimi, nikoliv s pánečky.
Proč to dělá?

Anonymní
# Zasláno: 4 Bře 2005 15:27
- Nahlásit

Mám pejsa a ten je taky dá se říct úplně závislý na svém pánečkovi.Když spíme doma sami, tak vždy leží pod mojí peřinou, ale jakmile jedeme na návštěvu, nebo je návštěva u nás, tak se pokaždé snaží dostat se do jejich postele.Nevím proč to dělá, ale připadá mi, jako by chtěla zkusit, jak se spí s druhými.Myslím si, že pokud to návštěvě nevadí, tak je to normální.

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 17:54
- Nahlásit

No já myslela, že pes spí s tím, s kým mu je nejlíp - lépe řečeno s vůdcem..nebo tak něco.
(nemůžu posoudit u sebe, protože pesan má pelíšek).

iva
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 20:55
- Nahlásit

Asi bych to brala tak, že fenka je sebevědomá a cítí se být vůdcem smečky. Proto si chce prověřit každého nově příchozího. S tím zbožňováním pánečka to asi nebude tak silné. Já mám fenku, která si mě vybrala a je to pes jednoho pána. Pokud jsem doma doma já, nikdo jiný jí nezajímá (když jí zrovna nenabízí něco voňavého k snědku). Spí se mnou v posteli a k nikomu jinému by nešla. Když jednou za čas nejsem v noci doma, vezme zavděk někým jiným z rodiny, ale když byla přes noc u babičky na hlídání, raději spala sama na gauči než s ní v posteli. Pokud vaše fenka klidně "střídá" spolunocležníky, není to žádný závislák na páníčkovi, ale spíš šéf.

Eimy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 22:04
- Nahlásit

iva
No já se ve foru "Jsem na rozpacích" ptala na něco podobnýho. dokud nejdu spát, tak spí psice s mamkou v posteli, ale jakmile slyší, že se chystám do postele, tak je hnedka u mě a prospí se mnou celou noc... Nevím jak si to vysvětlit a to forum mi jednoznačnou odpověď taky nedalo.

Usanda
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2005 18:43
- Nahlásit

Můj pes spí každičkou noc u mě v posteli, ale když ještě nejdu spát a rodiče už jo a pozvou ho,tak spí u nich.Já ho pak jen zavolám a jde do postele za mnou.
Je to normální vypočítavost: když ty ještě nespíš a oni už ano,tak přece nebudu ležet na zemi,když se můžu přitulit u nich,ne? Však je to jedna smečka,má rád mě,ale taky je.
Je ale fakt,že u sestry by nespal,tu moc nemusí. No a pokud jsem spinkala s přítelem,tak hajal s námi v posteli ale opět přitulen ke mně.

To,že jde nějaký pes spát k cizím lidem,bych viděla jako selhání jeho vlastní smečky. Má vás rád,ale kdyby mu cizí řekli pojd k nám,tak by nejspíš šel
Mají fenku Yorkšíra, moc je neposlouchá. Páneček je pro ní naprosto zbožňovaný objekt a je na něj hodně žárlivá. Nesmí na něj nikdo šáhnout, dokonce když se jí zdá že s ním někdo déle mluví, tak na něj štěká. Je schopná kousnout. Prostě domácí vůdce.
tady je jasně vidět,že páneček není zbožnovaný a uznávaný.......ta žárlivost není z lásky,ona si prostě určuje,co a jak se bude dělat a běda jak jí nikdo nebude poslouchat! Tak si to vydupe nebo vyštěká.
Pokud je agresivní,jak na něho někdo šáhne,tak bych s tím rychle něco udělala.U tak malých plemen se to podcenuje,ale dělat tohle třeba NO,tak se fakt bojím!
Takže jim poradtě,aby se pustili do výchovy To je nejlepší,co můžou udělat.A to spaní u cizích bych ji asi zakázala.Přece jenom by oni měli určovat,co a jak se bude dělat. Tohle smečce neprospívá.

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2005 20:20
- Nahlásit

Usanda
Je ale fakt,že u sestry by nespal,tu moc nemusí. No a pokud jsem spinkala s přítelem,tak hajal s námi v posteli ale opět přitulen ke mně.

Je zajímavý, že moje psice k bráchovi do postele snad v životě nevlezla... Ale fakt je, že když u nás je přítel, tak se potvora spíš tulí k němu, ale spí mezi náma... Občas přemýšlím, aby pes uznával jako vůdce někoho, kdo s ním nebydlí...

Terri
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2005 19:40
- Nahlásit

Díky - vaše příspěvky jim s dovolením přepošlu , ale pište dál!!

Anonymní
# Zasláno: 7 Bře 2005 08:15
- Nahlásit

Nic ve zlem, ale ten york bude pekne rozmazleny fracek, ktery sefuje cele domacnosti !!!! Jestli s nim rychle neco jeho majitele neudelaji (panove to pro nej ocividne nejsou), tak by se jim to mohlo pekne vymstit. Terier je terier, na velikosti nezalezi, jsou to palice dubove, tak preju pevnou vuli a duslednost.

Anonymní
# Zasláno: 11 Bře 2005 21:11
- Nahlásit

A co zkusit psí školu Falco? Slyšela jsem toho pána mluvit v rádiu a koukala na jeho stránky a myslím, že hafíkům a hlavně jejich chování fakt dost rozumí. Už si nepamatuji přesně www stránky, ale když zadáte falco určitě je najdete.

Anonymní
# Zasláno: 11 Bře 2005 21:25
- Nahlásit

Souhlasim jen s Ivou, pejsek ma jen jednoho pana-vudce,
s tím sdílí lože a jen toho v každém případě miluje a respektuje ho a také ho v žádné situaci nesmí napadnout.

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2005 18:24
- Nahlásit

Anonymní 2
No oni to nechcou řešit, chtějí jen vědět, proč to dělá..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání