| Autor |
Zpráva |
cézinka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:03
- Nahlásit
mohl by mi prosím někdo poradit co dělat, když se pejsa bojí vody? Už jsme to na něj zkoušeli různě, pomocí pamlsků, dokonce jsme já i přítel vlezli do vody v domnění, že když nás tam uvidí, tak půjde za náma, ale nic. Má z vody přímo hrůzu. I kalužím se vyhýbá.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:06
- Nahlásit
cézinka
Co máš za pejska? Rasa, jak je starý...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:07
- Nahlásit
cézinka
a můžu se zeptat co máš za pesu??ne všechny plemena jsou vodomilný,třeba náš kříženec vodu nesnáší,a tak tam neleze a my ho nenutíme
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:08
- Nahlásit
cézinka
Postupne a trpelive... najit neco, co ho obzvlaste motivuje, a zkouset pres to. Kdyz ke mne prisel Denysek, byly mu dva roky a do vody vlezl jen po kolena. Loni v lete, to mu bylo 7, uz me k vode nepotreboval a vydrzel plavat skoro hodiny sam...
Jde to, chce to ohromnou trpelivost, ale jde to!
Co vas pejsa miluje? Hracku? Polozte mu ji do kaluze. Mlsky? vemte treba nejakou plastovou krabicku, tu polozte doprostred louze a dejte mu tam neco extra. A tak podobne... Hlavne odmenit a pochvalit sebemensi pokrok!!!
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:12
- Nahlásit
no já mám křížence labradora s dobrmanem, takže rasa čistokrevnej brňák
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:14
- Nahlásit
cézinko,jak píše wami- hlavně trpělivě a nespěchat.......můj pes se jako štěně topil-já s ním tedy, utrhl se pod námi břeh..od té doby vodu jen po pacinky, pak po kolena,loni už sám vběhl do vody-sice chodil po dně,ale už měl vodu skoro ke krku.....tak že letos očekávám, že si snad už zaplaveme- a chválit a chválit ))
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:14
- Nahlásit
Jandula
je mu rok a půl. Přemýšlela jsem jestli jsme to nemihli zavinit my. Protože když měl 3 měsíce tak se mu objevily blechy a museli jsme ho vykoupat a už tenkrát se mu to moc nelíbilo. Jenže do vany musel, tak jsme ho tam dali násilím...
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:17
- Nahlásit
žanda
jasně. Já ho tam samozřejmě nijak nenutím. Jen jsem si myslela, že třeba v létě po dlouhé procházce by se rád osvěžil a pak jsem koukala, že se mu do toho nějak nechce...ani aport z vody nepřinesl, přestože jinak aportuje moc rád.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:18
- Nahlásit
cézinka
Já mám nepapírovýho retrievera, holčičku, která se bojí úplně všeho...
Do vody vleze jen do známé, vůbec ale ne skokem jako jiná vodomilná zvířata, přitom miluje cachtání v bahně, kalužích a na mělčině... Plave stylem, že jí hodím hodně dozadu klacík, povzbuzuju a pak jí kamínkama naviguju, kam má plavat...
Jinak minulé léto měla paniku u moře... bála se zčeřené hladiny, nééé vln, ale vlneček malinkatých... řvala na ně jak protržená...
Nepomohlo ani to, když jsem byla ve vodě a lákala jí na sebe...
¨
Z některýho psa plavce neuděláš nikdy... Ale zkoušej to pomalu, sedni si na břeh rybníka, cachtej nohy a pak pomalu s hračkou postupuj, ale nic nedělej na sílu...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:19
- Nahlásit
cézinka
Myslim, ze koupanim to byt nemuze. Spis hadam, ze se s prirodni vodou moc nepotkaval od stenete, tak si je ted nejisty, nevi, co od toho muze cekat...
(BTW - moje rocni stene treba miluje plavani a vodu vubec, ale pri obcasnem nutnem strceni do vany odmala neuveritelne kvili a trpi... )
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:22
- Nahlásit
Mi od té doby co jsme měli myš ve vaně,tak tam pesan chodí rád-a to do všech van. Nedokážu mu vysvětlit,že v každé vaně není myš jako kdysy bývala u nás. Zatim to ale nepochopil a každé návštěvě jde zkontrolovat koupelnu-co kdyby že jo? Třeba ho tam zkus nalákat....
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:22
- Nahlásit
wami
Aha...to mě nenapadlo. V přírodě se s vodou setkal teprve když mu byl rok. Brali jsme si ho totiž ke konci léta, ale to byl na plavání ještě moc malej a pak vlastně až teď v létě. Takže je to možné.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:23
- Nahlásit
cézinka
Já si myslím, že se to moc ovlivnit nedá.Můj pes když mu bylo 5 měsíců tak se sním prolomil led a on spadl pod něj.Kdyby tam nebyl duchapřítomný člověk,který ten led rozbil a psa mi vytáhl tak už tady dneska není.Pes z toho měl strašný šok, a strávili jsme noc na veterině Člověk by řekl že po této zkušenosti obejde každou vodu obloukem. Opak je pravda. Nesmíme jít kolem vody bez toho aby si pes nechtěl jít zaplavat. Vodu má rád. Jo a je to malý knírač, a tato rasa mezi moc velký vodomily nepatří.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:23
- Nahlásit
Jandula
Ale neboj, i vodomilna zvirata lozivaji do vody celkem opatrne... Jako treba Lumpova segra Aka...
No a ani tvoji retrivrici bych uplne nezatracovala - me to trvalo k dobrovolnemu plavani pejsy 5 let...
cézinka
Jeste jedna vec, ktera mi nakonec pomohla - me se pejsa bal do vody sam. Jakmile jsem ho dala na postroj a na voditko, razem sel do vody moc rad - proste ve mne citil jistotu a oporu. Vypada to divne, ale funguje to na hodne podobnych situaci (prudke pruhledne schody, nezname vody,...) - zkus i tohle, nekdy pejsa naopak nepotrebuje volnost, ale jistotu spojeni s panem...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:24
- Nahlásit
cézinka
A ako prebiehal jeho prvy kontakt s vodou? Moji susedia slahli svojho hovawarta rovno do vody a teraz sa divia, ze vodu nemusi...
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:25
- Nahlásit
Anu
my už jsme ho lákali snad na všechno co má rád, ale zatím to nezabralo. On prostě stojí na břehu a kouká na tu spoustu vody, občas se napije, někdy tam i strčí tlapku, ale víc nic
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:28
- Nahlásit
pigie
jeho první kontakt s vodou byl ve sprše. Jinak s tou vodou v přírodě ještě žádný kontakt neměl. Právě proto že tam nechce vlézt.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:30
- Nahlásit
wami
Ona tam vleze, ale opatrně, do moře jí ovšem nedostanu... A musí mít pozvolný přístup... Pak když už je ve vodě, tak se cachtá...
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:31
- Nahlásit
dorfa
takže tím myslíš že je to v povaze toho psa a pokud tu vodu opravdu nemá rád tak s tím nic nenadělám? Docela by mi to bylo líto, protože já jsem velký vodomil a chtěla bych s sebou brát i pejsu. Myslím že kdyby tomu přišel na chuť tak by se ve vodě mohl úžasně vyřádit.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:32 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
cézinka
A proste pravat od brehu si neskusala? Vacsina psov proste prekusne a nasleduje pana. Moj ujo musel uplavat od brehu asi 300m, kym sa jeho pes pustil za nim nasledovat. Ucil tak vsetky jeho psy, drviva vacsina sa pobrala pri 100m rozdielu pes-pan.
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:40
- Nahlásit
pigie
to jsem nezkoušela. já mám strach ho pustit mezi ostatními psy, protože mě úplně neposlouchá a mám strach že by ho nějaký větší pes pokousal. A vodu kde bysme byli sami neznám.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:44
- Nahlásit
cézinka
Ja si myslim, ze se to zmenit da... ze az se tvuj pes prestane bat, tak to muze jit... Zkousej to postupne.
Jinak mimo radu s postrojem a psem na voditku (to zkus nekdy v lete, treba psovi fakt jen chybi jistota, kterou mu dodas).
Muj pes miluje hazeni sutru do vody. Ja ho to naucila pres tohle - netusim, jak by se to libilo tvemu, jde mi hlavne o to, ze nejprve musis vymyslet motivaci...
pigie
To jsem zkousela ja. Dala jsem si prehradu tam a zpatky, Deny nejprve knucel, pak stekal, a pak proste lezel na brehu a cekal, az se vratim. Holt odlozeni celkem umi...
|
cézinka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:45
- Nahlásit
no já mám s tím mým lumpíkem víc starostí, ale to by bylo na dlouho a já musím do školy všem děkuju za rady. Nechám se překvapit jestli třeba tohle léto nezmění názor
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 16:34
- Nahlásit
wami
Urcite to neplati na kazdeho
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 16:36
- Nahlásit
pigie
Nikdy nic neplati pro vsechny psy!
Ja jen, ze me docela pobavil jeho zpusob reseni situace...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 16:40
- Nahlásit
wami
To na naseho neplati na privolanie utekanie smerom od neho. Tiez si sadne a caka, kym sa vratim. Ak to nie je v dostatocne kratkej dobe, tak si lahne. Tiez dobre odlozenie, nie?
Ja som nastastie s mojim vodnym psom problem nemala, vodu isiel skusat sam a stacilo, aby som presla na druhy breh a pes ochotne siel za mnou (priatel ho na druhom brehu "strazil").
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 17:28
- Nahlásit
pigie
Taky si to privolani holt vyresil po svem... Akorat - kdo teda koho privolava, ze...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 17:45
- Nahlásit
wami
No, ja som nastastie nikdy nebola tak blba, ze by som na neho pri tom kricala ku mne!
Inak, len raz sa za mnou pobral a to vtedy, ked vedel ze som nasr.. na neho a to by som ho tam nechala lezat kludne aj cez noc a vtedy mi bolo uplne jedno, ci si ho niekto vezme alebo nie.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 07:58
- Nahlásit
cézinka
to si opravdu myslím.Pokud se narodil s odporem k vodě, který je pak ještě umocněn nějakou špatnou zkušeností neudělá se s tím moc. Ten můj blbec musel být v minulém životě asi delfín, protože toho zas neodradila od vody ani špatná zkušenost.
Pokud je tvůj pejsek náruživý aportér, zkus to přes aport ale pouze formou hry, nikoliv poslušnosti.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 08:01
- Nahlásit
dorfa
Pokud se narodil s odporem k vodě
Promin, ale muzes mi vysvetlit, co to znamena "narodit se s odporem k vode"?
Ja jen, ze veskere fobie jsou ziskane, zadna neni vrozena... A veskere fobie se daji prekonat, kdyz vis, jak na to. Narodit se muzes treba se zdravotnimi problemy, ale strach opravdu ziskavas v prubehu zivota...
|