Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Školní zvonění? Nevhodný čas k venčení
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 08:48 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Dnes ráno jsem si přispinkala, takže psa jsem nevenčila 5.30 hod, nýbrž 7.30 hod. Sídlištěm se valily davy dětí do školy. Garfield už má za sebou dlouhé období, kdy se k dětem choval slušně, resp. nedostal šanci chovat se jinak.

Ale dnes mi říkal: "Paničko nezlob se na mě, ale tolik děcek, to už je na mě moc, to po mě nemůžeš přece chtít!!!"
Chtěla jsem.
Musel jít u nohy. Musel klást packy na místa, kam předtím šlapaly lidské nohy dětí. Musel je vidět, slyšet a nesměl se hnout. Trpěl. Trpěl jak zvíře.

Nic netušící děti spokojeně kvačili kolem něj, míjeli se, vykládali si, řvali, pištěli, házeli po sobě rozbředlý sníh.
Pes se po mě stále díval nervózním pohledem a zřejmě si myslel, že musím být úplně blbá, když nevidím tolik potenciálního nebezpečí a že jsem natvrdlá, když nedokážu pochopit, že když my nebudeme mučit a šikanovat děti, budou určitě mučit a šikanovat ony nás.
Viděla jsem, jak to s ním škube, jak rád by vystartoval a zaštěkal utíkajícím dětem u zadku. Ale život je k němu nespravedlivý a pořád se musel svojí lopatkou dotýkat mého kolena a běda když se na centimetr vzdálil. Chudák zvíře!!! Kubišovou na mě.

Pak jsme konvoj dětí minuli a před námi vyvstala rovná prázdná ulice. Dostal volno. Znechuceně zrychlil krok, protože volno bez možnosti zakousnutí dítěte je mu na nic.
Už jsem si jej přestala nějak obzvlášť striktně všímat a nechalal jej a jen jsem bystře sledovala okolí. Najednou slyším těsně za sebou štěkot. Podle hlasu měl ten pes tak 180 kg a 90 cm v kohoutku.
No jo, byl to Garfield, stál u domovních dveří, které jsme právě míjeli, řval na ně, mlátil ocasem a dorážel. Vrátila jsem se o 3 m zpět, abych na dveře viděla zpříma. Za sklem stálo nebohé malé dítě s obrovskou aktovkou na zádech a trápilo se myšlenkou, jak se do té školy dostane, když nemůže vylézt z domu.
Udělala jsem si sněhovou kouli, šlahla ji s nebetyčným nápřahem po psovi a smykem jej odtáhla ode dveří s patřičným řevem. Následovalo stručné sedni, lehni, k noze, zůstaň, aport, štěkej, na místo, hopi, hledej, stopa, sedni, lehni, vstaň, sedni, lehni, štěkej, neštěkej, nemrkej, nedýchej, vůbec se na mě nedívej, ještě jednou to uděláš, zabiju tě. Parchante chlupatej, vpřed a táhni dopředu!!!
Pes poslouchal jak hodinky, kmital jak dělník na Sibiři , ale v duchu už se těšil na další blížící se domovní dveře, jakože, co kdyby....

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 08:59
- Nahlásit

Garfield
Sára by zase všechny děti sežrala, ale samou láskou... Tak nevím, co je výhodnější... Ona na ně sice neječí, ale zato jim skáče až na hlavu...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 09:17
- Nahlásit

To já dělám "osvětu" pořád a ještě se mi nestalo, že by rodičovstvo bylo nějak nevrlé. Ale asi to bude taky tím, že mám LR-s dětmi no problem. Ale každé dítko které je chce hladit, poučuju-ne hned po hlavě, nech se očichat... atd.atd.

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 09:27
- Nahlásit

Ketrin
Což o to, to já dělám taky... Ale nejvíc miluju ty hysterický babičky, matky, který už když jdeme daleko před nima, a dítě začne, jééé pes, tak ty hysterky začnou: nešahej na něj, to je zlej pes, kousne tě... no a dítě začne ječet... Tak to už jsem několikrát vystratovala s tím, že za a) můj pes je hodnej, za b) když bude dítě takhle strašit, tak se jednou doopravdy stane, že ho nějaký pes napadne, a za c), že když dítě nebude psovi ubližovat, tak je to v pohodě...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 09:29
- Nahlásit

Jandula
no tak to ®onie minule normalne povalila maly dite do travy .... dite si chtelo hrat, maminka se zeptala a ja rikam, ze mu nic neudela, ale ze na nej bude skakat. to pry ze nevadi ... tak jsem ji pustil. prvnim skokem minula, ale druhym povalila prcka do travy a normalne mu poradne umyla jazykem oblicej ....

kupodivu mama byla docela v pohode, zrejme jedna z vyjimek mezi sidlistnima matkama ....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 09:31
- Nahlásit

Jandula
Jo, jo... některý lidi jsou paka. Ale já mám dost asi kliku na ty normální.
Jednou na podzim jsem šla po městě s Rambem a za mnou starší elegantní pán, asi dědeček s dítkem, a pán povídá k dítku takto spisovně: To je ale krásný velký pes.

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 09:43
- Nahlásit

Ketrin
Jo, to mě se taky několikrát stalo, že maminka jde se synkem a ten začne pes, pes... a ona přijde, zeptá se, můžeme si ho pohladit? a pak synovi vysvětluje, jak si ho má hladit a že tohle je retriever, který má rád děti...

nefer
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:25
- Nahlásit

Jandula, tak tohle se mi fakt ještě nestalo. jen mladá paní co bydlí nad náma vždycky svému dítku říká: to je ale hezký hodný pes, viď. Ale ona nás zná. Že bych se takhle s někým setkala, že by dítěti sám začal vysvětlovat, co a jak. To fakt ne.

Ale setkala jsem se s velmi výchovnou učitelkou ze školky. Já ty dítka pohromadě také moc nemusím. Moje zrzka je přesně ten případ, že by si s nima se všemi hned chtěla hrát. Tak jsem ji dala k noze, uhla na stranu, aby nešla dítka kolem ní a čekala až přejdou. jedna holčička se hned ozvala: to je ale hrozně hodnej pejsek. No a odpověď pí. učitelky: buď je hrozně hodnej nebo ty seš spíš hrozně blbá

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:31
- Nahlásit

nefer
takovou úču nechci,hromady dětí nemusím spíš já jak pes,takže se snažím se jim vyhout
a jak jste psaly vejš,takovejch mamin co netropí scénu je málo..u nás je jedna,která když zmerčí psa,počínaje čivavou..tak stuhne dítě rve doslova nad hlavu a ječí at jdeme pryč co asi z chlapečka vyroste...
ale fakt,že mě stalo naopak,že dalmatinka mi kousla pobíhající dítko na písku,teda spíš chytla,ale holka byla asi 3 letá a než jsem stačila něco říct majitel mě seřval at mi dítě neběhá tak rychle dneska se tomu už směju..je to víc jak 10 let

nefer
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:35
- Nahlásit

já bych hlavně takovouhle učitelku okamžitě vyrazila. fakt jsem nepochopila
1) z jakého důvodu to řekla, můj pes byl opravdu hrozně hodný
2) jak pak od dětí můžeme chtít nějakou slušnost, když s nimi takhle mluví už i učitelky ve školkách
řeknu ti, že jsem se nevzmohla na jediné slovo a v šoku odešla.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:41
- Nahlásit

nefer
fakt je že moje dítě..slečna,když chodila do školky se naučila hodně měla doma malýho bráchu a anatomickýho rozdílu si všimla,takže je to pindík,bylo to OK.Pak školková besídka,spousta tatínků a maminek a Michalka na mě haleká přede všemi"Mamííí a víš ,že pindík není pindík,ale bimbas?" já byla malinko rudá a všichni se hezky bavili
omlouvám se za OT ...

nefer
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 12:10
- Nahlásit

no jo, mě také synovec vždycky s radostí říkal všechna slova, co říkají starší kluci ve školce a upozorňoval mě, že se to ale nesmí říkat.

ale to už je něco jiného

Klárča
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 13:46
- Nahlásit

Nooo,tak sarax,nefer vy jste už opravdu jinde
Mě se stalo,že jedno asi desteti-centimetrové štěně mě úplně v klidu povalilo na zem No ono to bylo tak,že jsem šla ze školy a uviděla jsem takovou chlupatou,zrzavou kuličku chlupů,která se hodně rychle pohybovala směrem ke mně. A já na něho: "bužužužuž,gužužužu,pocem!" Šlo. Já v byla pokleku. Štěně vyskočilo a dostala ránu packou (možná i celým štěnětem) do obličeje a byla jsem na zemi Šikula štěndo

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 15:47
- Nahlásit

Klárča
jasně že tě povalilo..páč ti nerozumělo...

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 07:50
- Nahlásit

Já musím našeho mladýho pejsu taky pořád hlídat, aby se na každé děcko, které na něj udělá "ňuňuťuťu", nevrhnul a neumačkal samou láskou... Kolem dětí proto taky raději procházím se psem u nohy....S dotazy typu "to je pěkný pes, můžu si ho pohladit" jsem se zatím setkala jen u pár dětí nad 10 let.....zato už asi 4x se k nám přiřítilo menší dítě s tím, že kdybych ho včas nezastavila (matky těch dětí to samy neudělaly), tak by se na psa "vrhlo" a "muchlalo".....Mladý pejsa děti miluje, ale takovéto výpady ho trochu lekají.....
Nebylo mi trapné vysvětlovat cizímu dítěti, že na cizího psa (a vlastně ani na svého) se nemůže vrhat tímto způsobem....Ovšem bylo mi pak hodně trapně, když této "přednášce" byla přítomna matka dítěte a stála s otevřenou pusou jak tele....Místo aby děcku něco řekla sama......"Uvědomělou" maminku jsem potkala zatím jenom jednu.....

VlastaK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 09:20
- Nahlásit

Naše dcera šla včera venčit prcka a potkala maminku s asi pětiletým synkem a tříletými dvojčaty. No a ten chlapeček říká o našem krásném kavalírkovi s PP : "to je ale krásnej voříšek, můžu si ho pohladit?" Tak mladá odpověděla, že to teda neni voříšek, ale pohladit že si ho může. A ten roztomilej klouček přišel, dal prckovi očuchat ruku a říká mu : "neboj se mě pejsku, já jsem hodnej chlapeček"

alishka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 09:54
- Nahlásit

Ale tohle je hezky,kdyz dite vi,ze se ma nejdriv zeptat a pak teprve hrnout se k psovi,ja mam teda horsi zkusenost,sla jsem na prochazku s ansim kavkazakem,kterej ma uz 70 Kg,mel kosik,byl na voditku,no a jdeme po meste po chodniku a najednou se zjevi pan s malou holcickou a holka: "Je Beethowen" a uz si to sine bez dovoleni k psovi a nejlepsi bylo,ze ten chlap nic nerikal.Tak jsem na nej zacala rvat,ze jako jestli je normalni,kdyz necha holku bez dovoleni hrnout se ke kazdymu psovi,i pres to,ze vidi,ze nas ma kosik a vypada jak mensi tele.Ze ma stesti,ze nas nic nedela,ze potakt nekoho s agresivnim psem,ze uz holka nemuse bejt.A on jeste ze jsem drza,opravdu nektery lidi me udivujou..

arsiela
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 10:22
- Nahlásit

No naše ovčanda naštěstí děti miluje,a nechá si od nich líbit všechno.Extrém byl,když jsme jeli na cvičák,Axina u kola a na vodítku.Šineme si to po cestě o kolo lesíka,kousek od cesty je bytovka a pískoviště.Na pískovišti děti,maminka kafrající na lavičce opodál.Prcek se k nám rozběhl a jé to je krásný pes,radši jsem zabrzdila aby mi nevlítl pod kolo.Prcek znova jé to je krásný pes a než jsem se nadála,flákl Axinu lopatičkou po hlavě.No Axa jen koukala,naštěstí.Tak ve mě bouchly saze,Axu jsem položila dítě čapla za ruku,aby mě ukázal maminku.No co jsem ji řekla moc slušné nebylo...ta ani netípla cigáro,jen na mě koukala a že prej nemám bejt tak hysterická,že se nic nestalo a že by přece dítě psovo neublížilo.Tak na to jsem už nezvládala odpovědět.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:13
- Nahlásit

já bych tý káče-matce řekla, "ne dítě psovi neublížilo, ale štěstí, že se pes nenasral a neublížil dítěti..."

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání