Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pomoc s výcvikem
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Mek
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 19:11
- Nahlásit

třeba na našem ZKO Chlumec nad Cidlinou, v Ústí nad Orlicí to taky není problém, a asi tak na 20ti cvičákách které osobně znám a vím že když zavolám tak to pro mě udělají. Jde taky o to mít kamarády jinde naž doma kolem baráku a na cvičáku kam chodíš. A právě tyhle lidi jezdí na veřejné akce aby se nejen něco naučili ale i potrénovali a poznali další lidi. Třeba kdyby někdo zavolala mě a já ho neznala tak s ním taky nepůjdu. Ono na druhou stranu proč bych se věnovala na takové úrovni jako stopa 2km v lese je někoho koho neznám a ani nevím jestli za mnou dojde? Abych dala pár hodin ceného času někomu o kom naprosto nic nevím? Ano ať příjde na cvičák, ukáže co umí a potom je to věcí domluvy. Na tyhle věci jsou opravdu kamarádi, kterým to mám šanci vrátit. Co dáš na oplátku když to pro tebe udělá?

ati
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 23:09
- Nahlásit

ivik
já mám Milberačku Iruš po Orce a Xacovi

ati
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 08:32
- Nahlásit

Iruš z Milberku

Chiqui
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 09:58
- Nahlásit

Mek
Myslím že je každýho věc jak a nebo kde chce cvičit,ja bych uvítala to samé co argousek,a myslím že to jsou lidi ochotné udělat ,jestli čteš pozorně tak to nechce zadarmo a nabízí naoplatku svuj čas.
A ne každý to tak řeší protože nemá kamarady na cvičáku,sou i jine duvody proč třeba člověk nejezdí po čr po cvičacích než to že se chce placat kolem baraku.ja třeba jako začatečník amater sem byla na jedne zko kde sem se chtěla stat člene,cpali mě do kurzu ,vytahli ze mě nekrestanské peníze,kde
sem se stejne nic nenaučila,zmrvili my psa při obranach,a slíbily že po absolovaní kurzu se mohu stat členem.Když sem kurz absolovala a chtela získat členství tak my bylo řečeno že členy nepřijímaj.TAk sem vyhledala jednu soukromou školu kde mě naučily pochopit psa,cvčit psa a vše co sem potřebovala.

Mek
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 10:31
- Nahlásit

Chiqui
ale tady přece nejde o peníze. Jde o to, že pejskaři si mají pomáhat ale ne ze sebe dělat blbce. Proto poslední věta zněla a co na oplátku. Víš ta stopa s figurantem co dávala za příklad není zrovna pro amatéra a docela je to časově náročné a když se někomu bud nělikok...... ale to se zase opakuji. Není cvičák jako cvičák a člověk by si měl trošku ověřit jaké to tam je. Je divné že by nové členy někdo nebral a moc tomu nevěřím. Třeba byl problém v tobě a znějakého důvodu tě nechtěli. Je to klasická výmluva že nové členy neberou. Můžeš jemnovat co je to za cvičák? On je totiž hodně problém v tom, že lidi se přihlásím na cičák, chvíli chodí, naučí se základy a pak když příjde na řadu třeba brigáda, nebo výlet za výcvikem tak se na to vyprdnou a člověk je akorát naštvaný že se někomu zase 1/2 roku věnoval a nikde to není vydět. Každý výcvikář chce ukázat jak to umí ostatní naučit a aby jezdili a šířili jeméno ZKO.

Chiqui
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 10:40
- Nahlásit

je to zko suchdol a mam kamaradku ktere se neco podobného stalo v kyjích .Co na oplatku?Vždyt píše co na oplátku,stačí pozorně číst.5ekni z jakého duvodu by mě nechtěli?Že mam jine plemeno ke kterymu musíš mit jin přistup než třeba k NO?

Mek
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:09
- Nahlásit

Chiqui
tím na oplátku že třeba tě vůbec neznám a co nabídneš? Tak je správně otázka. A o tom to je. Nabízet pomoc na oplátku můžeš ale nikdo cizí si pod tím toho moc nepředstaví protože tě nezná a neví jak pracuješ, jakou máš metodiku, orientační smysl V kyjích tomu moc nevěřím. Je možné že tě nevemou oficiálně od října do prosince protože tě nechtějí obrat na členském a zaplatit si tam hostovačku a začít od nového roku není problém. Kvůli jednomu nováčkovi nebudou utrácet za přihlášení na ČKS. Suchdol nad Odrou? to je horně fain cvičák kam jezdíme občas kousat a taky se mi to nezdá. Co máš za plemeno? Kdykoliv zavolám Jardovi Kulovi tak přijedem a naprosto bez problému. Znají nás a mi je a tam je ten přápad že si můžu říct co potřebuji a mám za to co nabídnout. Taky pokud vím mají tam různá plemena. jezdím tam teda mimo výcvikové dny ale už jsem jich pár viděla.

Joker
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:15
- Nahlásit

Je divné že by nové členy někdo nebral a moc tomu nevěřím.
Na více cvičácích neberou nové lidi

Mek
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:20
- Nahlásit

a důvod? řekli vám to někdy? Jezdím na hodně cvičáku a můžu říct že znám hodně lidí ale s tímhle jsem se nesetkala a docela kulím oko

Chiqui
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:26
- Nahlásit

Mek
Přečti si pořadně začatek diskuse,nabízí pomoc naoplatku,zřejmě jakoukoliv.Ma svou psí školu a figuranty ,tak třeba nabízí je.
Ne suchdol nad odrou,sem z prahy,takže Praha suchdol.Mam 2briardy a ujmala sem se cane corsa ktery měl být v utulku utracen.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:38
- Nahlásit

Mek
teda s tím že ZKO neberou jsem se stakala v Praze taky..mají plno a max.vezmou na nějakou tu zkušební dobu a pak nic

Argousek
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:59
- Nahlásit

Mek
Tak co ja nabízím za to co hledám?Tak třeba to samé,nebo pomoct se zakladním výcvikem jak individualně tak ve skupince,jsem ochotna pomoct s napravou problémového psa,v podstatě s čímkoliv,neznám ani jednu zko organizaci kde by dokázali pomoct člověku se psem ktery je napadá apod.Jedine co nedělam je lovecký výcvik.
Neodsozuji zko organizace,nektere jsou dobré jiné,špatné.Stejně tak nektere soukrome školy jsou špatné a jiné dobré.
Stejně tak ty ,nemas zajem o takovou spolupraci tak to nereš,cgceš řešit zko založ si svoje téma.

A opravdu je pravda že nějaké zko nepřijímají nové členy,do zko kde sem členem se tak nepřijímají nový členové,proč?U nás je to proto ,protože se výcvikaři nechtěj věnovat novým členum,chtěj mít dostatek času na sebe,při tom tam misto je ,ale to se novým zajemcum neříká,řekne se že je plno.
Ale pořadají se tam kurzy zakladní poslušnosti.

Co se tyče brigad je to každyho věc zda přijde nebo ne na to se ohledy neberou a kuli tomu mu min nepomahaj,ten kdo nechodí na brigady zaplati víc na členstvi tot vše.

Mek
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 12:21
- Nahlásit

sarax
na cvičáku nejde říct plno. Kapacita není omezená a tohle je opravdu jen výmluva. Bohužel. Nikdy bych si to nedovolila lidem říct už jen z toho důvodu, že provoz ZKO je docela drahá záležitost a každý členský příspěvek je dobrý. Na druhou stranu pokud je to někdo kdo maká a cvičí tak já ho u nás vítám s otevřenou náručí protže čím víc "magorů" tím víc akcí a ví se o nás. Třeba jsme asi už poslední komu záleží na pretiži a dobrém jmenu o o to mi je smutněji jsem fakt v šoku

Mek
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 12:32
- Nahlásit

Argousek
až ted jsem se na tebe podívala a na tvojí školu. Když budeš mít cestu do Chlumce nad Cidlinou tak mi zavolej. Klidně přijeď a nejen že ti nikdo z výcvikářů neodmítne pomoc ale poradí, pomohou, porovnají zkušenosti a hlavně čeho si třeba na našich lidech cením nebudou ze sebe dělat hvězdy (ikdyž někteří z nás toho dokázali fakt hodně) a budou ti naslouchat.

A špatně jsi pochopila co jsem napsala. Je tu dost takových co jen píšou blbosti o výcviku neví nic. Nebudu řešit ZKO je mi to jedno jen mě některá tvrzení zde překavpují a šokují.

Ale když jsem někdo o kom nic nevím, napíše že chce pomoct s něčím jako jsi napsala tak nejdříve chci vidět co umí nebo dokázal protože to tak může být někdo kdo neumí nic a je to ztráta času. pokud je to někdo kdo má za sebou výcvik a něco umí tak je to jiná a pomoc je možná. Zase jak jsem psala na začátku je to na domluvě.

Alexa
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 12:32
- Nahlásit

Mek
Peněz není nikdy dost, to máš Mek pravdu ale na druhé straně se nedá říct že kapacite není omezena, možná prostorová, ale co figuranti, výcvikáři. To by museli dělat jen s lidma a ne se svýma pesama, což se stejně většinou stává. A za další nevím jak u Vás, ale já mám zkušenost, že opravdu přijde člověk 5x, 6x pak dlouho nic pak zase párkrát a pak konec . Naco si brát takové lidi do klubu?

Mek
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 12:45
- Nahlásit

Alexa
Tak to je přesně co jsem psala. Člověk každého vezmě v dobré víře, přihlásí (kdo je nebo byl ve vedení ZKO ví co je to za papírování) a pak chvíli chodí chvíli ne. Třeba u nás jsme zavedli 1/2 roku čekatelství. Mají stejná práva jako ostatní cvičí jako ostatní ale mají takovou zkušební dobu. A figuranti a výcvikáři. To je složité. Když je možnost, vychováte si pomocníky s výcvikáři i školíte z řad členů figuranta. Je to sice zdlouhavé ale důležitá je schopnost vedení zajistit základ pro správný výcvik a pak je jedno kolik má členů. Ne všichni kouškou, ne všichni chodí stopovat a tak se to dám. U nás bylo přez 60 aktivně chodících členů a když chci dělat ZKO musím si to zorganizovat.

bad
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 13:55
- Nahlásit

Argousek
Já mám BO ( ale žádnou malinu). A ještě mám starého křížence.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání