| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 07:27 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Včera večer jsem se zamilovala. Sice do mužskýho, ale do psího mužskýho, z útulku... Budu mu dělat garanta za měsíc na benefiční akci právě pro tyhle pejsany a pořád m to nedá a mám pocit, že si ho po té akci odvezu domů. Mělo by mu být 1 -2 roky. A teď otázka...
Vím, že zvykání jednoho psa na samotu má probíhat postupně. Ale je to nutný, i když budou pejsani dva? A možná zhruba stejně staří? Nebo si ten "novej" ve společnosti mojí feňule ani nevzpomene na to, že mu odešli lidi?
Často pročítám diskuze jestli druhýho psa ne nebo ano, ale tohle jsem nikde nenašla...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 07:33
- Nahlásit
my s tímhle doma neměli problémy - štěňata (domácí i donesené) prostě omrkla, že šéf smečky je v pohodě a zalízá na pelíšek, tak byla taky v pohodě. ale dospělého psa jsme domů zatím nepřivedli, tak nevím. ale myslím, že pokud se třeba přes víkend skamarádí v přítomnosti domácích lidí, tak si budou stačit i o samotě. moll
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 07:35
- Nahlásit
moll
No ta benefiční akce je v sobotu, tak plánuju okouknout tam, jak se k sobě chovají a tak a podle toho se chci hlavně rozhodovat... Na kamarádění doma by měli neděli a pak ještě pondělí dopoledne... Možná bych si v pondělí udělala volno, kdyby bylo potřeba...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 07:52
- Nahlásit
a jestli je domácí fenka a přišelec pes, tak nevidím problém. hodně štěstí. moll
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 09:22
- Nahlásit
Muj pesánek doma pláče,tak jsem se tu radila co a jak a někdo mi tam psal,ale už bohužel nevím kdo.Že mu první pejsek neplakal,pak si pořídili druhého a ten plakal a bohužel začal plakat i ten první.Takže tam vyváděli oba.Ale tohle je jen příspěvěk.Nikde není psáno,že to tak musí být.
|
zabicka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:02
- Nahlásit
Eimy: Koukala jsem na tu akci a tenhle pejsek je vazne bozi... nikdo nemuzu predpovidat, co a jak bude. Myslim si ale, ze u pejska z utulku se da predpokladat, ze mu chvile samoty nebude vadit... on bude rad, ze ma domov!
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:12
- Nahlásit
Eimy
Je o té akci někde na internetu? To je v Brně? (protože vím, že jsi z Brna....)
|
moll
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:18
- Nahlásit
Eimy
já se taky přidávám se žádostí o info o té akci. moll
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:44
- Nahlásit
moll
Syska
Bližší info o téhle akci je na http://mscoursing.com
Bude se to odehrávat v Otrokovicích (všechno je na těch stránkách v pozvánceú
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:52
- Nahlásit
Ja mela rocni psa, zvyklyho samotnyho doma a pak jsem k nemu prinesla stendo a stekali spolecne doma mesic a pul nez se to naucili... Malej rozstekal velkyho...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:44
- Nahlásit
Eimy
Eimy! Moc Ti fandím. Myslím, že se pejsci třeba můžou zpočátku rozštěkávat, ale později se jim samota ponese mnohem lépe ve dvou.
Já jsem si několikrát vzala domů pátého psa z útulku k mojim čtyřem. Když jsem odešla, měl tendenci skuhrat, ale velmi mu pomohlo, když viděl, že ostatní z mého odchodu nedělají tragédii.
Zkusila bych odejít nejdřív několikrát na krátko (se smetím, pro rohlíky...), aby se přesvědčil že se fakt vracíš, pak už mu to fenečka vysvětlí.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 19:32
- Nahlásit
Tak v útulku se prej projevuje v pohodě... Ani v kotci nevyje a moc neštěká... Takže by snad nemusel ani doma...
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 19:54
- Nahlásit
Mému staršímu 2 letému pejskovi bylo doma smutno, vždycky strašně brečel, když jsme přišli domu. Pořídila jsem štěndo a tedˇje to paráda, oba po mém příchodu vyběhnou ven, hrají si a blbnou a po brečení ani památky. Malý je klidˇas a starý se taky zklidnil.
|