Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zlaťák na výstavě
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:40
- Nahlásit

O víkendu jsem byla na výstavě v Brně a docela mě tam překvapila jedna věc. Bylo tam malý děcko se zlaťákem na vodítku, zlaťák ležel a všechno v pohodě... Po nějaké chvilce se ho to děcko, co ho drželo dotklo a on se po něm docela slušně ohnal...
Přiznám se, že konkrétně u zlaťáka mě to docela vyvedlo z míry...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:59
- Nahlásit

no to je asi o jedinci a o výchově, já právě taky znám jednoho zlaťáka, a ten je taky dost jedlej. Nosí jenom náhubek bez něj ni krok, už všechny pokousal, nikdo kdo kolem něj prošel nezůstal bez šrámu, tak proto ten náhubek, ale to byla vina majitelů o toho psa se nikdo nikdy pořádně nestaral, dali mu nažrat a to bylo asi tak všechno. Nicméně v poslední době často slýchám, že už i u tohohle plemene se občas začíná projevovat agresivita, asi je to tou jejich módností, já nevim, moc tomu nerozumim.

Hafina
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:54
- Nahlásit

Jojo, taky znám dost agresivního zlaťáka. Taky jsme se tomu všichni v okolí dost divili. Je to tím, že plemeno je módní a všichni množí jak o závod aniž by hleděli na povahy. Asi jako u všech módních plemen.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 09:19
- Nahlásit

Je to děsný, ale já taky znám pár zlaťáků (celkem 4), kteří se svou povahou značně odchylují od standardu plemene.....Ovšem jen jeden z těch psů je s PP......Jak píše Hafina....je to módní plemeno a těžce na to doplácí...množitelé pouští do světa další a další psy s nestandardním zevnějškem i povahami.....
Ti psi co znám (potkávám venku) já jsou dost vyjížděcí...každý trochu jinak. Ten s PP je jedné známé, která víceméně "jen" nezvládla výchovu temperamentního jedince.....Nevychovaných psů je všude spousta i mezi retrievery, ale většinou jsou to všechno jen neposlušná, lež v podstatě "hodná telátka"....Ale pes té známé je hodně dominantní a mám takový pocit, že se ho jeho panička začíná sama bát....Kdykoli jí potkám a ona se snaží psa usměrnit, aby nevyjel po mém psovi, pes vyjíždí po ní....Už jsem jí říkala, že by s tím měla něco dělat, i jsem jí radila, kam se obrátit, ale ona pokaždé řekne "já vím" a nedělá nic....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání