Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Posledni dobou nechodi curat kam ma
Autor Zpráva
pantau
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 09:24
- Nahlásit

Naseho jorksira jsme naucili chodit na plinku. Ta je skoro porad cista, takze neni duvod proc by na ni nemela chodit. Jsou ji 2 roky a posledni asi 2 mesice zacala delat louzicky skoro vsude. Porad i na plinku, ale taky vsude jinde. Hlavne vecer a rano. Co se muze dit?

Barunka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 10:29
- Nahlásit

Nejdriv bych zasla na veterinu a nechala ji zkontrolovat moc. Muze mit treba cystitidu (zanet mocoveho mechyre) nebo zacinajici problem s ledvinami. Pokud bude v poradku, pak by se dalo uvazovat o nejakem "zlozvyku" ci problemovem chovani.
V tom pripade bych doporucovala fenku rano a vecer hlidat a "odpozorovat", jak se chova tesne pred tim, nez cura. Pak uz muzete snadno odhadnout, kdy se chysta udelat louzicku a zavest na spravne misto a pochvalit, pripadne dat pamlsek, jak u maleho stenatka. Nehody bych ignorovala, protoze fenka si muze spojit trest s tim, ze je spatne vencit se pred Vami a pak se muze bat vencit venku na voditku nebo na urcenem miste a muze si to schovavat na nejake misto doma, kde zrovna nejste pritomni a trest nehrozi

Anonymní
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 14:01
- Nahlásit

pantau
Ve 2 letech ještě nevydrží přes noc nečůrat doma?

Verca
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 14:13 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Vy ji necháváte i ve 2 letech plínu? Nebo to máte jako řešení teď, když čůrá v bytě?
Já jen, že jsem se už setkala s jednou slečnou, která se mi chlubila, jak má šikovného jorkšírka, že v jednom roce chodí na plínu a dokonce si i zaškrábe na dveře, když se jí chce čůrat.
Ale to nemyslím vůči tobě nijak zle...

Syska
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 07:28
- Nahlásit

Já se taky divím, že ve dvou letech má pejsek ještě v bytě plínu na čůrání....slyšela jsem, že jorkšíráčci, protože jsou tak droubouncí, nevydrží nečůrat celý den (když jsou majitelé vpráci), proto se jim dává čůrací dečka i v dospělosti. Ale nechávat pejska čůrat na dečku po celý den...

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 09:54
- Nahlásit

Syska taky se divim, ja jsem asi macecha a psimu milackovi jsem sebrala curaci decku uz ted a to mu jeste ani nejsou tri mesice, ale je pravda, ze jsem s nim doma a chodime ven po cca hodine a pul az dvou, snazim se to jiz prodluzovat, at si zvyka

Verca
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:18
- Nahlásit

Syska
Ale já znám právě dost yorkšírů a ti plínu doma určitě nemají. Znám i jednoho, opravdu miniaturního a ten taky chodí 3x denně.

Endy
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:18
- Nahlásit

Z vlastních zkušeností můžu říct,že malá plemena vydrží nečůrat úplně stejně,jako velký pes.Ale když jsem si pořizovala svého prvního malého psa,dostalo se mi od chovatelky vysvětlení(poradkyně chovu),že malý pes má rychlejší metabolismus a proto se častěji vyměšuje.Pravda to je,ale v případě těchto velkochovatelů.Mají doma minimálně deset zvířat,ti mají celý den nasypanou misku granulek,v rohu noviny a maximálně přístup na dvorek.Pořádnou vycházku,kde mají možnost se vylítat a dostatečně vyprázdnit,neznají.
Znám taky dost majitelů malých psů,kterým pejsek vydrží bez problémů.Ale taky mám známou,které chodila fenka do pěti let na plínku a potom začala chodit čůrat do postele.Podle mě to neudělá pes,který má dostatek pohybu venku a domů přijde unavený.Majitelé malé pejsky v tomto dost zanedbávají.Maximálně s nima obejdou barák(a to ještě když je hezky),doma dají plínku a pak se diví.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání