| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 07:13
- Nahlásit
Původně jsem řešila problém, že pes přinesl aport a hned jej pustil. Za nic na světě nechtěl pochopit, že má držet. Nechala jsem to tedy být a pilovala, aby s aportem běžel přímočaře k noze, posadil se a čekal na další povel aport, aniž by vyběhl sám bez povelu. Dařilo se, jen pořád pouštěl hned jak si sedal. Teď asi 3 dny nepustí ani za zlatý prase.
Sedí mi u nohy, koulí očima, slintá, dusí se, funí jak ježek v letní noci, ale nepustí. Mohu řvát "Pusť" nebo "Fuj" na které je zvyklý. Nic. Mohu mu chtít brát aport z tlamy, je to jen pobídka, aby držel líp a pevněji. Takže to řeším fintou "FŇ" a aport uchopím do prstů přímo v hubě, zvednu vysoko nad úroveň hlavy psa a dám povel lehni. Pes přemýšlí, trpí, protože mu inteligentně dojde, že jakmile si lehne, tak je bez aportu, snaží se z toho vykroutit, dělá, že "lehni" v životě nikdy před tím neslyšel a až zařvu, tak si teda pokorně lehne, aport samozřejmě pustí a hltavě dychtivě očekává další hození... Psychopat.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 07:17
- Nahlásit
Garfield
hele a co kdybys mu dala povel pust a v ten moment vytahla balonek. Pusti cinku nebo to co zrovna aportuje a ty mu za odmenu hodis micek.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 07:27
- Nahlásit
viky
To je výbornej nápad, ale myslím si, že tímhle jsem to totiž původně pokazila. On začátek aportu byl ten, že pes pro aport doběhl, ale nedonesl ho nikdy až ke mně. Cestou jej někde prostě pustil a kadil na to. Takže jsem měla aporty 2. On pro první běžel a když utíkal ke mně, tak ještě než jej někde cestou upustil, tak jsem mu ukázala další. On v nadšení zapoměl pustit ten původní a už spěchal směrem ke mě pro ten druhý. První pustil a já hodila ten druhý. A zase uchopil ten druhý a běžel ke mně, uviděl první aport, tak si pro něj valil a pořád dokola. A tímto si myslím, že jsem jej zkazila, že neměl důvod ani se po něm potažmo nechtělo, aby aporty držel. Pouze jsem směřovala k tomu, aby s nimi došel až ke mě. Pak už aporty nosil automaticky až ke mě, tak jsem od dvou aportovacích předmětů upustila, ale bojovala jsem s tím, že je nikdy nechtěl držet... čímž se dostávám k prvnímu příspěvku.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:26
- Nahlásit
Garfield
Já mám taky problém s aportem. Mě ho sice hezky drží, ale nechce s ním chodit až ke mě. Jak jí přesvědčit? Je nějaká " zaručená" finta?
|
ira
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:28
- Nahlásit
Aport nikdy není FUJ ! Fuj by měl být pro psa absolutní zákaz ! Zkus s ním vyměnit aport za pamlsek,pak mu ho zase vrať ,aby věděl že o něj nepřijde.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:30
- Nahlásit
Garfield
neukazuj mu micek dopredu, ale az po povelu. PUST - MICEK. Ja myslim, ze to za parkrat pochopi.
Lara
Dej si aportek na dlouhy voditko a pritahni si pejska i s aportem, hodne ji chval.
|
ares
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:36
- Nahlásit
Garfield
to ti závidím já pořád řeším to aby todržel jak si ho přesvědčil aby to držel,pochopil jsem že ti to pouštěl jak mile přišel k tobě.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 20:34
- Nahlásit
Lara:jestli se pejsek rád o aportek tahá,tak se s ním vždycky potahej a pohraj.Můj chodí až ke mně jen proto,že se s ním budu přetahovat.
|
kája
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 23:06
- Nahlásit
moje myška pouští v poho, jen ze startu jsem jí občas stiskla spodní pysky, aby jí došlo, že au a pustí. Stiskla jsem a k tomu jsem řekla PUSŤ, neexistuje fuj, to my říkáme na čuchání cizích hovínek.aportek je hra a ne zakázané fuj.
Micka nám dává aportky do ruky, to jsme nacvičily při nošení aportku, já jsem si ho prostě od ní nevzala a opakovala jsem DO RUKY dokud ji nenapadlo mi ho nacpat k ruce, teď už automaticky nosí všechny ty úžasné, oslintané věci do ruk
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 23:41
- Nahlásit
Garfield
Nikdy neříkej "fuj!" na aport ,to bys ho jen zblbla
|