| Autor |
Zpráva |
ares
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 17:50
- Nahlásit
Mám NO 16 měsíců a začal si honit oháňku jak mu to rozmluvit děkuji
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 18:00
- Nahlásit
ares
A proč ti to vadí? Štěně mi to dělá taky a stará fena taky. Jen málokdy, ale občas jí chytne rapl a blázní...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 20:36
- Nahlásit
ares
Znala jsem NO, ktery si postupne amputoval kusy ocasu, ale to byl neurotik, cholerik, ktery prenasel svou agresi na sve vlastni telo.. Pritom mel dostatek pohybu, prochazky, navic byl vyborny ve vycviku..
Zalezi, kdy si pejsa ohanku nahani, v jakych situacich. ( musim se smat, nechci napsat, kdy si honi ohon, to jsou ale nuance..)
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 20:44
- Nahlásit
ares:můj se snaží taky dohonit ocásek,jen s tím rozdílem,že má krátký Já bych to asi nijak neřešila,třeba jí jen "svědí" a chce si ho zoubkama "podrbat".Teda dost blbě vyjádřeno...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 20:55
- Nahlásit
evina
To ja bych to resila, aspon ve smyslu - je pes odcerveny, nesvedi ho otvurek, nema blechy, nema plne analni zlazky.. Pokud se vse toto vylouci, tak pak bych resila bezne honeni ohanky...
Urcite to neni pro psa normalni chovani.....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 20:58
- Nahlásit
Moje osmiletá ovčanda to taky dělá, a to od doby, co ji znám-od šesti let. Nevím, jestli to má něco společného s tím, že žila v kotci a neměla možnost jiného pohybu. Dělá to, když je nervózní nebo když má radost. Když se pořádně hryzne, trochu se uklidní. Je to vtipné a lidem se to líbí, ani mi to obzvlášť nevadí, tak ať to dělá.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 21:07
- Nahlásit
Fifi no určitě ale záleží jak často a jak intenzivně chce dohnat proutek...znala jsem NO kteří to občas dělali a byli zcela zdraví.Proč myslíš,že to není pro psa normální chování?Já teda nevím...jen si nemyslím,že by bylo zcela nenormální.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 21:27
- Nahlásit
evina
Ono by to hlavne chtelo, aby Ares napsala, co vlastne mysli..
Ja taky nenapsala, ze by to bylo zcela nenormální ale jen, ze to neni normalni, a pes muze byt zcela zdrav. A to jsem myslela ve smyslu toho, ze kdyz neni pes zavreny na omezenem prostoru, ma dostatek hracek, tak ma proste jine zajmy, nez se tocit za vlastnim ocasem. Ja jsem se s tim u svych psu setkala zcela vyjimecne, a to pouze tehdy, kdyz meli blesku ci jiny problem.
Uz jsem psala, ze jsem znala NO s preskokovym jednani. To, ze si pejsek obcas uvedomi svuj druhy konec, a podiva se na nej, ci se ho dokonce lekne, a obcas ho zkusi chytit,je OK. Ale taky si myslim, ze pes, ktery toto opakuje, nebude v nervech uplne ten NEJ.
Tot me zkusenosti a nazor..
|
ares
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 23:34
- Nahlásit
ares
|
ares
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 23:40
- Nahlásit
ares co se týče nervů je v pohodě a plně vyrovnán pracuje vplném nasazení a odhodlání ať na cvičáku nebo na procházce
pravidelně odčerven,anální žlázky čisté blechy také ne,má volný výběh po celé zahradě o rozloze 5000m. Krmen K9 +maso a vločky, tak v tomhle problém asi nebude. A otaska jestli mi to vadí ? Tak ano vypadá to hrozně když pes má volno nebo běhá po zahradě a s káče jak pošinuty a honí si ohon.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 00:06
- Nahlásit
ares
Vadí ti to jen proto, že to vypadá špatně? No pochopila bych, kdybys napsal, že třeba máš malý byt a bojíš se, aby si pes neublížil o hranu nábytku. Ale tohle? Ježiš kašli na to, co si myslí okolí.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 12:24
- Nahlásit
ares:tady na sídlišti chodí NO a pořád se točí dokolečka a štěká u toho.Viděla jsem ho,že i takto s paní přechází silnici.Ono to vypadá poněkud trhle ale kdyby to byl můj pes,tak bych říkala,že tancuje I když fakt je,že ocásek u toho nehryže...
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 14:20
- Nahlásit
mý psi si taky honí oháňky a nevidím na tom nic co bych jim měla rozmlouvat prostě si hrají dělají to všichni a myslím že je to normální
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:15
- Nahlásit
Videla jsem na Animal Planet psa, se kterym prisli k psimu psychologovi s problemem, ze ho nezajima nic jineho, nez honit stiny. Zacalo to s laserovym ukazovatkem a pak zacal pozorovat jakekoliv stiny na zemi a honit je, az uz nic jineho nevnimal. Docela jsem byla zvedava na to, co s tim udelaji, psycholog jim doporucil hracky a odpoutavani pozornosti jinymi hrami a pes se casem zklidnil a opustil tuhle obsedantni zabavu.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 10:14
- Nahlásit
No bohužel to zas tak legrace není,až se dostanete do situace,že budete léčit rozhryzaný ocas na kost,celý se zánětem a koukat,jak Vám pes odchází,tak humor přejde.Netvrdím,že se to stane u každého psa,ale pokud to má jako přeskokové jednání je to průšvih.A nemusí to souviset s pohybem,krmením.Prostě pes nezvládá psychicky.Tazatelce doporučuju bohužel jedinou účinnou metodu-trvale hlídat a ve chvíli,kdy to nejde tak košík.Jakmile si začne hryzat ocas tak převést na jiné jednání.Ale jde to strašně špatně.Většinou to je psychického původu.Máte ho od mala?A nemá problém třeba s obranou,nebo jiným výcvikem?protože normální chování to není a může skončit opravdu špatně.nebo mu může vadit,že je na zahradě sám,takhle těžko říct.Musíte zjistit spouštějící podnět.Jenže pokud je to rozjetý,tak to bude dělat už navykově,třeba při puštění na volno.Co jsem tu měla na výchovu fenu,tak ta už byla v takovým stavu,že jakmile byla puštěňa na zahradu,tak se okusovalaOcas ohryzaný do kosti,no hrůza.Trvalo mi rok a půl denní perné práce,než se srovnala.Teď už si na to vzpomene jen v krizové situaci a nechá se odvést od téhle činnosti.Ale znám fenu,co musela být kuli tomuhle ve dvou letech utracena.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 11:20
- Nahlásit
arsiela
Pokud to nedělá trvale, ale jen ho občas chytne rapl, tak na tom není nic špatného. Je to ještě mladý pes. Pokud si pes rozhryzává ocas, tak už to je porucha, ale Ares nic takového nepsal. Jen to, že to nevypadá hezky
|
Lacim
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 13:15
- Nahlásit
Mám podobný problém. Pes (NO-1rok) se neustále točí za ocasem. Vydrží to dělat i několik hodin v kuse! Nejzajímavější je, že to dělá neustále na stejných místech. Např. na zahradě máme několik míst, na kterých už skoro neroste ani tráva.
Na začátku se samozřejmě každý smál a hecoval ho v tom, jenže postupem času jsme zjistili, že to nebude jen hra.
Nejhorší je, že kvůli tomuto zlozvyku několikrát upadl a s pohmožděnou nohou musel i na rentgen.
Když je sám na dvoře, tak je většinou v klidu, ale když se něco začne dít (úklid sněhu, práce na zahradě, ..), tak je k nezastavení. Už nevíme co s ním ...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 15:37
- Nahlásit
ares
No moje fenulka to někdy dělá taky... Někteří psi to dělají protože se nudí.
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 15:52
- Nahlásit
Můj pejsek to dělá taky,mužu dokonce říct,že není skoro den kdy by to nedělal.Myslím,že se tím prostě baví.Někdy se s ním sám provokuje,třeba leží a kouká na něj,pak s ním začne hejbat,no a to ho vydráždí až tak,že vstane a začne se za ním honit.Ale zase je pravda,že ho to baví jen chviku,pak na to prostě zapomene.Takže bych ho asi zaujmula něčím jiným.Až uvidíš,že si s ním hraje dlouho,tak jdi k němu a začni mu třeba házet klacek.Prostě upoutej jeho pozornost na něco jinýho.Ale je to jen můj názor a ani nevím jestli to pes má dělat nebo ne.Jenom reaguji,tak jak si myslím
|