| Autor |
Zpráva |
arsiela
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 13:24
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost s koupí staršího štěněte a jeho výcvikem.Byli tam nějaké rozdíli,oproti tomu,když jste štěně měli od mala?Díky za info.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 13:27
- Nahlásit
arsiela
Záleží na tom, jak starý to štěndo je.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 13:29
- Nahlásit
aby se hlavně nezameškala socializace
|
andy
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 13:36 - Změnil/a: andy
- Nahlásit
Já mám vždy v předvýchově starší stěňata (okolo 10 měsíců), která se koupila od rodin, kteří si nemůžou psa nechat (ať už ze zdravotních nebo rodinných důvodů). Nikdy jsem neměla problémy se socializací ani s poslušností. Samozřejmě záleží v jakých žije podnímkách.Pejsek se v pohodě vše naučil, chce to postupně zkoušet co už umí a na tom stavět. Vůbec bych se toho nebála a klidně starší štěně koupila.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 15:50
- Nahlásit
arsiela:když jsem byla malá holka,tak jsem chtěla pejska.Rodiče ale nepovolili štěňátko,prý všude čůrá!Tak sehnali 7.měsíční fenku NO.Od malička vyrůstala jen v kotci,nic pořádně neznala.Když na to vzpomínám,byla to tragédie nejen pro nás ale především pro ní.Vůbec nezvládala obyčejné situace do kterých se dostávala ve městě.Jízda např.autobusem byla otřesná-nezvykala si ani při opakování situací.Socializace musela být naprosto zanedbaná-měla problémy ve vztahu k lidem i psům.Po půl roce jsme jí našli domov u pána na zahrádce.Určitě je nutné předem zjistit v čem pejsek vyrůstal!!
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 19:14
- Nahlásit
My máme poměrně čerstvou zkušenost, v úterý jsme si přivezli asi 8-miměsíční fenku labradora z útulku v Trnavě. Doma máme ještě 12-tiletou fenu křížence a 1,5 roční fenku labradora.
Asi jsme měli štěstí, měla jsem strach z udržováním čistoty v bytě / víceméně jsme byli nachystaní na loužičky jako u štěňátka /, ale Daisynka je moc šikovná, doma se nepočůrá a je velmi vstřícná. Protože s naší 1,5 roční Anne chodíme na cvičák, dnes jsme vzali i Daisu a byla moc šikovná, je velmi vnímavá a vstřícná, zvládá povel ke mně a sedni.
Pro mě je to jiné v tom, že Anne jsme si vypiplali od štěňátka a tak víme, co od ní můžeme čekat, o Daisynčině životě nevíme vůbec nic.....Je mazel, ale zatím je to jiné než s Anne. Doufám, že si u nás zvykne a za čas si nikdo nevzpomeneme, že ji nemáme od štěněte.....
Jinak myslím, že je lepší mít štěně od mala, kvůli tomu vztahu, výchově i výcviku....
|