Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / skvělá výchova
Autor Zpráva
klára
# Zasláno: 23 Led 2006 12:27
- Nahlásit

musím se tu svěřit s víkendovým zážitkem:
mám černou pejsinu (ve tmě neviditelná) a v sobotu jdeme večer cca po 19 hod obvyklou trasu. Normálně nepotkáme živou nohu, takže pejsinu jsem bez starostí nechala na volno a přemýšlela o nesmrtelnosti chrousta (rozuměj - neměla jsem oči na stopkách). A ejhle, najednou se ze zatáčky vynořil mládenec (psa jsem neviděla - byla to černá pitbulka bez koše a na volno).Protože jsem si té taky černé psice nevšimla, nereagovala jsem dost rychle - moje pejsa ji zaregistrovala hned a hurá k ní - je to ještě praštěná pubertačka a každého psa považuje za parťáka na dovádění. Mě se teda udělalo úplně mdlo, když jsem viděla, jak kolem pitbulky poskakuje a vyzývá ji ke hře - zařvala jsem na tu svou příšeru, že jsem skoro vyplivla hlasivky - kupodivu to mělo účinek (s mírným zaváháním ke mně přišla a dostala pochvalu) no a ten chlapík jen klidně svojí čubině řekl : Nesmíš a ta stála jako socha (ani se nehla), dokud jsem si svoji pejsu neodvolala. Tomu chlapíkovi jsem se omlouvala (za to jak jsem řvala) a pochválila jsem mu, jak skvěle má bulinu vychovanou a on na to - TO JE NORMÁLNÍ, TAKOVÝ PES MUSÍ BÝT VYCHOVANÝ. A závěr - jen houšť takhle zodpovědných majitelů nejen bulíků. Většinou jsou tihle psi jen zdrojem nepříjemností, tak dávám jednu dobrou zkušenost.

Anonymní
# Zasláno: 23 Led 2006 14:05
- Nahlásit

Můj kamarád má staforda, takže něco podobnýho. Líp vychovanýho psa jsem neviděla - děti oblizuje, hlídá hraje si s nima, je společenský, má dokonce svou židli v hospodě. Ale když dá kamarád povel, pes okamžitě funguje. Když má něco hledat, tak to hledá třeba celý odpoledne, dokud to nenajde. Když mu řekne drž, tak drží v hubě peška třeba hodinu a nepustí. Je to všechno v lidech, kdo nezvládne výchovu takovýho psa, tak si ho holt nemá pořizovat.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 14:10
- Nahlásit

Zdrojem nepříjemností nejsou psi, ale jejich nezodpovědní majitelé.

cernota
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 17:54
- Nahlásit

Stalo se mi něco podobnýho. Můj srnčí pinč je velmi zvídavý a já se snažim být vždy ve střehu, ale jednou jsem taky přehlídla bulici, jenže Oťák ne... Už k ní běžel, já měla srdce v krku. Majitelka se jen smála a na dálku mě ujišťovala ať jsem v klidu, že maj doma yorkšíry. A tak si můj prďola poprvý slastně olýzal pitbulku

cernota
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 17:58
- Nahlásit

Stalo se mi něco podobnýho. Můj srnčí pinč je velmi zvídavý a já se snažim být vždy ve střehu, ale jednou jsem taky přehlídla bulici, jenže Oťák ne... Už k ní běžel, já měla srdce v krku. Majitelka se jen smála a na dálku mě ujišťovala ať jsem v klidu, že maj doma yorkšíry. A tak si můj prďola poprvý slastně olýzal pitbulku

birma
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 18:14
- Nahlásit

My tu máme samý milý a pohodový bulíky

evina
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 22:30
- Nahlásit

ono je to v lidech...tady je jeden a chodí s nimi ještě rtw.Házím aport psovi na louce(těch louk je tady dost i jiných).Oni si stoupli ke kraji a dost nahlas abych je slyšela "hele,nechce jít ta kr... už do pr....?Tohle nedávám za vinu ale psům,blbci se najdou u každého plemene.Ale tihle dva konkrétně si myslí,že si před nimi každý sedne na zadnici!

wami
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 23:08
- Nahlásit

klára
me k tomu napada jen jedno...

snazim se o totez, delam co muzu, aby to tak dopadlo a ja mela poslusnost stejne perfektni...

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 08:30
- Nahlásit

taky znám jednu staf-bulinu, která je naprosto v pohodě, se všema si hraje a kamarádí. Má jí jeden manželský pár ve vsi, kde máme chatu. Tu staf-bulinu má paní a její manžel má staf-teriéra......Fena je super, kámoška, poslechne každého, vychovaná. Pes poslechne jenom manžela té paní a jinak je to vražedný stroj na slepice a zaběhnuvší se voříšky.....Dost mě překvapuje, že se takové dva extrémy sejdou v rámci jedné společné domácnosti....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání