| Autor |
Zpráva |
Anonymní
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 20:20
- Nahlásit
Mám 4,5 měsíčního křížence. Ted měří asi 58cm a váží 24kg.
V poslední době napadá všechny menší psy. A zcela agresivně, v žádném případě to není hra. Jednou už kousla i do krve. Je zježená, vrčí, cení zuby... Prosím, poraďte, co mám dělat? Nechcci ji vodit na vodítku s náhubkem.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 20:25
- Nahlásit
Anonymní
Panecku, to je peknej macek, moje 8mesicni rtw ma skoro 60cm... Z jakych zjistitelnych plemen krizenecka pochazi?
|
Anonymní
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 20:30
- Nahlásit
Fifi
Mamka RR+LR, táta bernardýn...
Chybička se vloudila. Nebo spíš díra v plotě
|
monika
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 21:23
- Nahlásit
tomu říkám kombinace.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 21:35
- Nahlásit
Anonymní
Musíš jí to okamžitě zarazit. Dát jí jasně najevo, že to dělat nesmí. Kup si stahovací obojek, voď jí na vodítku, pomůže i košík a když by začala zase trojčit, pěkně s ní cukni a řekni fuj, nebo nesmíš. A máš rozhodně nejvyšší čas běžet na nejbližší cvičák, kde ti určitě pomohou a poradí. Pokud to podceníš, budete obě ve velkých problémech a znám případ, kdy pes skončil v útulku( nezvladatelný, agresívní)
|
Anonymní
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 21:54
- Nahlásit
Lara
Jenže když je na vodítku, tak se k žádnému malému psovi nedostane, neb oni leckdy běhají volně. Na cvičák chodit budeme, ale zatím ne na výcvik, neb je ještě malinká a rozhodně neudrží pozornost 45 minut
|
monika
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 21:57
- Nahlásit
nemusíš tam být celých 45 min.stačí chvilka a prodlužovat to.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 22:01
- Nahlásit
Anonymní:nikdo nemůže chtít aby štěndo vydrželo v pozornosti 45min.Prckové mívají jiný výcvikový program než-li staří pardálové.Vyber si takový cvičák kde ke štěndům přistupují formou hry...určitě bych na tvém místě začala chodit už teď.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 22:23
- Nahlásit
Anonymní
Přesně jak říká Monika a Evina. Začni chodit okamžitě, jestli ji máš proočkovanou( jinak ti ji tam ani správně vzít nemohou). Štěňata vydrží kolikrát jen deset minut, ale ty tam můžeš být s ní celou dobu a něco se sama přiučit. Já začala chodi v necelých pěti měsících a první, co jsem pochopila, že nejdřív se musíš naučit ty správně chovat ke svému psovi!!!!!!! Ty mu musíš dát mantinely chování. a na cvičáku ti poradí jak.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 08:40
- Nahlásit
a přijde do kontaktu se spoustou jiných psů různých velikostí. takže nemusíte celou tu dobu přeci cvičit. můžeš tam pod dozorem začít pracovat na tom problémovém chování a výcvik poslušnosti mít trochu bokem. i když je na čase s ním začít.
být na tvém místě, jdu tam hned. řeknu co mám za problém a domluvím se s instruktory co a jak. a hlavně kolikrát stačí jen pořádně poslouchat a pak to praktikovat na procházkách.
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 09:40
- Nahlásit
Tak díky kníračovi s podobnými sklony má náš 5ti měsíční kavalírek trauma ze psů. Na jedné vycházce se takto agresivní knírač vytrhl svému pánovi z vodítka a zaútočil na našeho prcka. V poslední chvíli jsme ho stačili zachránit. Je to už asi tři neděle, ale naše štěndo se od té doby bojí všech psů, a to i těch, s kterými se předtím kamarádil a hrál si s nimi. Máte někdo zkušenost, jak to překonat? Nechat tomu volný průběh a počkat, až vyroste a přestane se bát?
Před touto příhodou neměl problém a psů se nebál
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 10:02
- Nahlásit
VlastaK
Já bych zkusila zase ten cvičák. Mě poradili vždycky dobře. Máš možnost vyslechnout i různý názory na stejnou věc a pak sám usoudit co by pro tvého prcka mohlo být nejlepší. Nikdy totiž nefunguje všechno na všechny stejně. Každý pesan je jiný. Ale láska ke zvířeti a důslednost výchovy dělá zázraky u všech bez vyjímnky.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 11:04
- Nahlásit
VlastaK:u všech svých psů jsem vždycky měla strach aby se něco podobného nestalo...naštěstí jsme měli vždy štěstí.Pokud se napadení konalo už byli rozumější a nepodepsalo se to na nich psychicky.Zcela volný průběh bych asi nenechávala.Vyhledávala bych stejně stará štěňátka a klidné pejsky.Taky můžete zkusit nějakou psí školku nebo rovnou cvičák.Zkrátka co nejvíce pejska otrkat a posílit jeho slabé sebevědommí.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 11:17
- Nahlásit
Já bych dala prcka na stopovačku, aby byl líp ovladatelný. Rozhodně bych to netrpěla.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 11:19
- Nahlásit
Anonymní
Jako majitel menšího psa, musím říct, že bych nedopustila, aby se Tvoje štěně na moji jezevčíkovou vrhlo a pokud bych neviděla z Tvé strany možnost zakročení, použila bych pepřák, který od jisté doby nosím v kapse.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 11:29
- Nahlásit
Já šla včera se svojím 8.měsíčním štendem na vodítku.Šel kolem nás špic na volno.Mladej k němu,chtěl si hrát.Špic vrčel,kousal po něm,pak stál a chystal se po něm vystartovat(jeho panička jaký kus od něj zcela v pohodě).Já si svého psa stáhla,nechtěla jsem ho volat aby se neotáčel a neměl psa vysícího na prdeli.Říkám babě,jestli si ho nemůže volat když mého napadá.A ona mi ještě vynadala,že si mám hlídat svého,neb ona nic neviděla.Tohle je fakt vrchol bezohlednosti!!!A je zcela jedno jestli malý pes nebo velký...blbci se najdou všude.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 11:34
- Nahlásit
evina
je zcela jedno jestli malý pes nebo velký...blbci se najdou všude.
s tím souhlasím, ale když potkám agresivního malýho psa, tak jsem schopná ho odkopnout v největší nouzi, ale po potyčce se zlatým retrívrem jsem měla modřiny jako hrom, takže už jsem vybavená.
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 11:42
- Nahlásit
evina
Dcera s prckem chodí každý den na procházky a snaží se ho nechat v přítomnosti známých psů a štěňat. Problém je v tom, že se bojí i těch, které dobře zná. Okamžitě začne kňučet a schovává se jí pod nohy. A to se ti pejsci ani nemusí k tomu našemu hrdinovi ani moc přiblížit, stačí, když je vidí a je ve stresu.
K napadení tím kníračem došlo zcela nečekaně, když jsme kolem něj procházeli a on se bez varování vrhl na našeho prcka, takže jsme tomu nemohli zabránit.
Zkusím se domluvit se známejma, že by oni přivedli svého pejska k nám, aby se prcek cítil v bezpečí.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 11:48
- Nahlásit
VlastaK
Já měla problém s bázlivostí taky, sice se to netýkalo malých psů, ale spíš větších, takže jsem to dělala tak, že si jezevčíková pokaždý sedla u nohy a počkala až větší pes přejde a šla jsem s ní dál, žádný chlácholení. Pravda než přešla park, seděla 10x te´d je to v pohodě, když se necítí silná v kramflecích automaticky přejde k mojí noze, tak abych já stála - šla mezi ní a psem.
Ale nápad se setkáním se psem známých je rozhodně dobrý.
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 12:07
- Nahlásit
evina
fromeli
Dík za rady. Zkusíme to nenásilně překonat.
Jo ještě jsem zapomněla, že když je prcek za plotem na naší zahradě, nebo je za plotem zvenku, tak je hrdina
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 12:07
- Nahlásit
VlastaK
no jo machruje
|
johana
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 12:36
- Nahlásit
Zdravím! Jde zřejmě o špatnou zkušenost v období ranné socializace. Pejska si můžeš vycvičit i sama. Doporučuji pejska socializovat( zvykat ho na všechno kolem - město, vesnice, lidé, zvířata, doprava..) ale postupně, taky začít s nácvikem poslušnosti: přivolání, sednout, zůstat a nesmíš - až to umí pes doma pak můžeme začít cvičit s pejskem venku, ale na vodítku, poté v nerušeném prostředí na volno a postupně přidáváme rušivé podněty. Je třeba najít vhodnou motivaci a pejska zaujmout hračkou - míčkem, přetahovadlem...Vždy učíme jen jeden cvik až ho pejsek spolehlivě ovládá, pak přidat další cvik. Zásady: Výcvik probíhá jen krátce tj.5 - 10 min. 3x denně a je pánečkem vždy ukončen v tom nejlepším ať se pejsek na výcvik těší. Pes musí být naplněn pocitem z dobře provedeného úkonu. Nekrmit pejska před výcvikem a odměňovat pamlsky - velice malými kousky na podráždění chuťových buněk = větší motivace k výkonu. Domluvit se s nějakým pejskařem a jít společně ven. Nejprve na vodítku, každý náznak klidu z pejskovy stany odměníme pamlskem. Pejsek po čase přestane na psy agresivně reagovat. Každou špatnou reakci psa ignorujte. U psů platí zásada - když něco pejsek chce, musí si to nejprve zasloužit. To se týká i krmení doma, které mám v ruce - velím např. sedni a po splnění úkonu mu jej dám. To tě postaví do role vůdce smečky a pejsek se nebude cítit vedle tebe nejistý. Přeji Ti hodně úspěchů a radosti se svým pesanem.
|
IvaB
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 22:52
- Nahlásit
čau, máme taky velkého agresivního psa je mu 15 měs. Na lidi je hrozně hodnej ale jak potkáme psa byl by schopnej urvat vodítko. Trest přijímá - krčí se ale za chvíli se vše opakuje. Poslouchá na povely:sedni, ke mně, nesmíš, štěkej ale když uvidí psa neposlechne vůbec a zajímá ho jen pes. S fenami si hraje ale na psi většinou útočí.Přemýšlíme o kastraci.
|
Rita
|
# Zasláno: 21 Led 2006 15:15
- Nahlásit
Musíš jí jasně ukázat, kdo je pán, ale ne zhurta. Nejlepší je umět předvídat různé situace, kdy tvůj pes zaútočí . Zkus ho zaměstnat (agility, flyball, freesbee, apod.), prohloubyt si s ním vztah a následně stanovit pravidla- já stebou budu dělat co tě baví, a ty mi za to prokážeš laskavost... když zaútočí, nebo prostě jen zavrčí , dej mu jasně najevo nesouhlas trhnutím, apod. V mnoha případech pomáhá, když budeš dělat něco, co pes nepředvídá. Třeba když projeví agresivitu, zčista jasna zařvi, jak nejlépe dokážeš. Pes se lekne a ty už jen trhneš velmi prudce vodítkem a dominantně psa odvedeš. Psa vyvedeš z míry a on si uvědomí tvou moc velitele. Mám to vyzkoušené na německém ovčákovi. Rozhodně se nevypaltí na psa dlouze nadávat- pes tě nebude vnímat, když jen něco "brbláš". DŮLEŽITÉ JE, ABY PES POCHOPIL, CO PO NĚM CHCEŠ. MOTIVUJ HO K NĚJAKÝM ZÁBAVNÝM ČINNOSTEM, ABY PES NEMĚL NÁLADU ZABÝVAT SE AGRESIVITOU. Rozhodně zajdi na cvičák!! Nikdy mu nepovoluj to, cos mu jednou zakázala!! Urči jasná a nepochybná pravidla!! Když tě nechce pustit na pohovku, znamená to, že říká"já jsem pán". Dávej si proto pozor, co mu dovoluješ, a co ne. Neškádli ho! Věnuj se mu! brzy určitě pochopí pravidla. Čti časopisy, např. SVĚT PSŮ a PES PŘÍTEL ČLOVĚKA. První stojí 45 kč, druhý také. Vychází 1 krát měsíčně, vždy kolem 20. Víc na rita.kynologie@centrum.cz
ČAU!!!!!
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 22:38
- Nahlásit
RitaTřeba když projeví agresivitu, zčista jasna zařvi, jak nejlépe dokážeš. Pes se lekne a ty už jen trhneš velmi prudce vodítkem a dominantně psa odvedeš
proboha přečetla sis o jak starého pejska se jedná?
|