| Autor |
Zpráva |
ares
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 15:43
- Nahlásit
mám NO 14 měsícu stareho je velice chytrý umíme už celou ZM
kromě aportu. Vyslání psa je správné přinesení aportu je taky správné ale když ke mě příjde tak předmět pouští
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 15:49
- Nahlásit
ares
koukam, ze dobra vec se podarila
tak at vyjdou zkousky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Led 2006 15:50
- Nahlásit
aresi...........pokud pouští, je dobrý před psem couvat.....a nutit ho,aby ti ho nosil v tlamě až za tebou......a zase ustopit.....a chválit a brát to jako hru.........pak teprve zkloubit celý aport .tak mi to poradil výcvikář a u nás to fungovalo.žanda
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Led 2006 17:40
- Nahlásit
presne tak,couvej pred nim,nalakej ho k sobe a pak se snim o ten aport pretahuj.jde jen o to vycihnout spravny cas.ja jsem mel se svym psem uplne to same a takhle jsme to odbourali
petr
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 17:49
- Nahlásit
Mně se u dvou psů podařilo naučit je nepouštění právě opakem couvání - když si sedal, rychle jsem udělala krok k němu, aby si o mé tělo činku opřel, měl zvedlou hlavu a koukal na mě - prostě mu v tlamě zůstala. Pak jsem chválila - tak je hodný, drž. Jinak to couvání je ok, taky jsem před nim různě utíkala a tahala se o aport. Přeju hodně štěstí.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 18:34
- Nahlásit
já jsem to dělala ještě trošku jinak. zvlášť jsem učila povel "drž". dokud tohle čubina dostatečně nepochopila, nedělala jsem u aportu vůbec předsedání a pouštění. prostě přiběhla ke mě, a hned jsem se s ní o aport tahala.
pak jsem to spojila dohromady. "k noze", "aport", vyběhla, vracela se ke mě, dostala "drž aport" a posadila jsem ji. pochopila to velmi rychle.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Led 2006 18:36
- Nahlásit
taky jsem ze zacatku nechtel,aby predsedal v tom mas pravdu.
tady jsi se asi upsala-myslela jsi ke me,ne k noze...?
petr
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 19:49
- Nahlásit
ares
Pusta, ked si sada, alebo hned ked pride?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 20:34
- Nahlásit
Mě pejsa také pouštěl předčasně...dostával pamlsky,tak proto.Stačilo ale abych vždy trvala na zvednutí aportu a opětovném donesení.Aportoval pak v pohodě a nepouštěl i přesto,že byl odměňován i nadále pamlsky.Teď zase naopak se o aportík taháme a couváme.Nikdy nepouští v sedě,kvůli spojitosti.Je to ještě štěndo.Asi to chce přijít na to,co by právě na tvého pejsu platilo,on je každý jiný.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 08:39
- Nahlásit
petr - neupsala, má tam být "k noze", přečti si to ještě jednou. pes se vysílá pro aport přeci od nohy.
ale aby to bylo naprosto jasné, můžu napsat: "k noze", "aport", vyběhnutí, uchopení aportu, vracení se zpět, "drž aport", posazení.
ares se neptal, jak docílit přinesení aportu, ale jeho držení, tak předpokládám, že to už umí spolehlivě a není potřeba pomocného "ke mě"
|
ira
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 09:15
- Nahlásit
Ahoj ,mě se osvědčil aport se šnůrou,jakmile ho chtěla Irča pustit,tak jsem zatáhla za šnůru,hned si aportík držela,aby jí neutekl.
|
ares
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:15
- Nahlásit
pigie
když si sedá
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 12:54
- Nahlásit
nefer-moc se ti omlouvam,mas pravdu.ja jsem to prelitnul ve spechu,meli jsme do toho vyjezd,takze promin.
ja jsem mel uplne stejny problem a musel jsem ucit psa bez te klidove faze(k noze)a poradne ho rozblbnout a po prineseni aportu se snim o nej poradne tahat.zbytek jsem dotahl,az po tomto nauceni.dodnes ten aport neni uplne super,ale ja to k zivotu nepotrebuju
petr
|
ares
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 13:21
- Nahlásit
ja to taky kživotu nepotřebuješ ale když vídíš že pes je ve všem super tak je to škoda když na závodech strácí body za špatný provedení aportu
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 13:48
- Nahlásit
to je vec jina,ja na zadne zavody nejezdim,tak tyto cviky trenuju jen kvuli zkouskam.
delal me uplne to same-poustel to pri sedani.tak jsem se s nim o aport pretahoval a bud jde psovi zaklonit pri tom pretahovani hlava a on si pri tom sedne,nebo mu pri tom blbnuti dat povel sedni a vsede se porad pretahovat.potom zkus vycihnout chvilku,kdyz to bude sam drzet a za odmenu,kdyz to poradne drzi se s nim potahat,ale delat to tak,aby porad sedel.staci vzdycky chvilku,nechat ho a jakmile vidis,ze to zacne poustet zase potahat a poradne chvalit.doufam,ze jsem to napsal srozumytelne.
petr
|
evina
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 14:33
- Nahlásit
Nemáte někdo nějaký fígl proti překusování dřevěné činky?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 15:14
- Nahlásit
omotej ji treba provazem,bud to prestane delat uplne,nebo se to aspon zmensi
petr
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 16:23
- Nahlásit
evina
To že pes překusuje činku je věc jeho psychiky; řeší v sobě, zda má či nemá (v přenesem smyslu jako Hamlet) tu činku přinést, když mu ji "zlá" panička hned odebere. Na to je jednoduchéřešení - psovi tu činku pořád nebrat. Psovi hodím činku, pes činku přinese a já se s ním o tu činku potahám a včas (aby ji nepustil) mu ji nechám, odbíhám od psa a volám ho k sobě. Přiběhne, potahám, odbíhám ... Až potřetí nebo počtvrté mu ji odeberu a hodím mu za odměnu třeba balonek. Jednou "za sto let" mu ji odeberu hned napoprvé, abych měl jistotu, že reaguje správně na povel. A zase dokola...(mám na mysli třeba v jiný den). Chce to ale důslednost, protože bez ní to nikam nevede s žádnou metodou.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 22:31
- Nahlásit
Petr:tak jsem činku omotala.Sice na starého psa to neplatilo ale když už nic jiného alespoň se bude lépe přetahovat.Anonymní řesně tak to děláme.Jenomže jsme na činku "najeli" teprve před 3dny,tak to chce čas.Prý pomáhá dát činku těžší,jenomže tomu svýmu blbovi bych musela dát nejspíš aportovat traverzu V nejhorším případě,na překusování dlabu protože na zkoušce to nějak "přežijeme" a závodit nejspíš nijak nebudeme.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Led 2006 14:54
- Nahlásit
evina-jak rikas,zkousku udelate,na zavody nepojedete,tak si s tim nedelej moc tezlou hlavu.ted ti tu cinku aspon neznici a nebude mit plnou hubu trisek.ja mam uplne stejny problem a potom omotani se to trochu zlepsilo.
petr
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 16:40
- Nahlásit
já jsem překusování taky řešila, jenže trochou poslušnosti s aportem. Pes mi překusoval prostě z nadměrný chuti si hrát, tak jsem ho nechal chvíli s apotem dělat poslušnost u nohy. Hodně se to zlepšilo. Ale dělala jsem to až u dospělýho psa a u štěněte bych si to asi nedovolila...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 17:20
- Nahlásit
evina
Ahoj evino, omotávala jsem, činka sice déle vydržela, ale pes překusoval stejně.Zkoušela jsem na ten střed činky navléknout kus hadice, jenže tu pes rozkousal taky, sice vypadala pevně, ale pro něj to nebyl problém. Nad těžkou činkou jsem taky přemýšlela, ale asi by nic nevyřešila, neb tak těžké, jakou bychom potřebovali, se asi nedělaj
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 17:20
- Nahlásit
WhiteWolf
známe - Altárek by taky potřeboval něco tak k 15 kilům
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 17:30
- Nahlásit
Dneska jsem štěněti opatrně začala házet klacky v lese (bez šňůry), a přinášel je bez problémů! Tahali jsme se o ně a dokonce mi některé bez větších problémů dal...
Asi to chce hodně trpělivosti a možná házet něco jiného než ten jeho nejoblíbenější balonek se šňůrkou...
Doufám že nás z toho naše cvičitelka vyvleče
|
evina
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 21:00
- Nahlásit
Tak jsme dneska zkoušeli s omotanou.Sice překusoval dál ale alespoň nemám rukavice plné třísek a pes fousy Faktem je,že se s ní lépe přetahuje,myslím že i pesovi se lépe bere do huby(kór v tom sněhu).Dala jsem ho tentokráte i na dlouhou šňůru a vypadalo to dobře.Když jsme skončili,tak jsem ho s ní nechala proběhnout.Zdálo se,že to možná není špatný nápad,na chvíli mu jí nechat...když jí pustí sebrat jinak občas zavolat(aby věděl že chodit s ní musí).Třeba by se to i časem mohlo zlepšit tou poslušností ale až dospěje(jestli teda vůbec někdy dospěje )
|