Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Divokost...
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 14 Led 2006 16:59
- Nahlásit

Ahoj, mame 2 uzasne pejsany- ridgebacky, matka(5) + dcera(1rok a 3mesice). Dala bych za ne ruku do ohne... Jsou to proste zlaticka. Ale kazda je uplne jina, ta starsi byla odmala hrozne klidna, zato mladsi pejsina je stale hrozne divoka, roztrzita a neohrabana. Tim nechci rict, ze by neposlouchala, posloucha celkem slusne, na voditku je v pohode, venku ji take poustim navolno... Do teto chvile bylo vsechno v pohode, chodili jsme hodne casto do okolnich poli, kazdy den jsem se ji hodne venovala... Ale s nastupem do prvaku ted prijizdim pozde domu, takze nez bychom vysli, je skoro tma, ke vsemu pole zorany, ze se tam neda pomalu chodit, nikde siroko daleko nic podobnyho, kde by se pejsina mohla poradne vybehat... Prochazky sem tam ji vubec nevybiji energii a prestoze mame velkou zahradu, stejne ji to nestaci... Takze tedka od podzimu na prochazky chodime hrozne malo, muj volny cas se taky rapidne snizil a nikdo jiny z rodiny taky s ni chodit nemuze. A ted zacinam videt, jak to na moji pejsinku pusobi. Je mi jasne, ze kdyz se nudi, nikdo se ji moc nevenuje, tak ze rozkouse pelechy, ponosi po garazi drevo do krbu nebo je stale jak utrzena od retazu, ze proste nekdo prijde a ona skace jak diva a chce ho oliznout... Ale nejhorsi je, ze tedka zacala sem tam utikat, kdyz otevrem vrata. Predtim vzdycky dokoran a ona nemela potrebu utikat, protoze jsem s ni chodila ven a ona vedela, ze proste pujdem, ale tedka... Tuhle utekla dedovi a kdyz ji pak chtel vzit za obojek, nak se mu vyskubla a on spadl... No a dneska mamku hrozne moc vykolejilo, ze normalne prednima packama vyskocila na kocarek... A teprve az braska zacne chodit... Nechci, aby byly cely den v kotci, byli by chudaci, hlaven ta mladsi, ktera neustale nekde lita a je v pohybu... Hrozne moc me trapi, kdyz vidim, jak to s ni jde kopce, kdyz vim, cim to je a prakticky nic moc ted pres zimu delat nemuzu. No a tedka tatka neco prohodil, jako ze bychom ji mohli dat na nakou prevychovu... Vim, ze jsou urcite meze, co pes muze a co ne, jenze tohleto nedopustim... Ona je proste hrozna divoska, nerikam, ze predtim nebyla, ale ted nezna meze a jsou na ni samy stiznosti... Ale tohle prece neni duvod k naky naprave, ona neni ani malinkym kousickem zla nebo tak!!! Ach jo, ja uz nevim, jak bych ji mohla sklidnit... Je prakticky jeste stene, ale timhle to stale dookola omlouvat nejde. Az se nednou neco stane, tak... proste bych tomu chtela predejit, ale jak zklidnit rozdivoceny stene???! Dekuji za to, ze jste meli tu trpelivost si ten muj roman precist a taky dekuji za rady. L.

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 17:04
- Nahlásit

Anonymní
Já myslim, že sis odpověděla sama... Potřebuje pohyb a zaměstnání, jinak ji zklidníš hodně těžko nebo spíš vůbec...

Anonymní
# Zasláno: 14 Led 2006 17:17
- Nahlásit

Jenze ona byla takova divoska i predtim,kdyz jsem se ji venovala uplne furt, ale ted se to hodne stupnuje...

NIKITA + NERČA
# Zasláno: 14 Led 2006 19:28
- Nahlásit

BUDTE RÁDI , ŽE TI PSI JSOU DIVOCÍ , JÁ MÁM ZASE PROBLÉM S TÍM , ŽE JE TEN MŮJ KLIDNEJ

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 20:08
- Nahlásit

Anonymní
Já nevim, no, mám doma malýho pejsana (je fakt, že je v bytě), ale kydby nebyla denně tak 2 - 3 hodiny minimálně venku a doma bych ji nijak nezaměstnávala, tak by mi za chvilku hopsala po hlavě...

evina
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 20:17
- Nahlásit

Anonymní:já mám stejného divočáka také.Ještě před měsícem se celkem držel na uzdě protože chodil hodně ven a lítal s pejsky.Pak se objevil zdravotní problém kvůli kterému chodil na vodítku a ani teď se nesmí přetěžovat.Najednou je jak šílenec...hned ke každému člověku letí,s každým pejskem by si hrál(je mu 8.měsíců).Do teď i velice slušně poslouchal ale klidový režim a jeho puberta udělali svéTakže jsme včera nakonec vytáhli prádelní šňůru a tahá jí za sebou(pro kontrolu).Takže jediné řešení vidím v utahání pejska...nic jiného myslím ani dělat nejde.Náprava moc nezmůže,bude poslouchat někoho jiného ale doma může řádit opět.

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 09:26
- Nahlásit

Jasně, potřebuje pohyb, zaměstnání a unavit, potom může bejt živější, ale vždyť jí je teprve něco přes rok ! To považuju za normální. Větší plemena se zklidní a dospívají ve 2-3 letech......

japa13
# Zasláno: 17 Led 2006 14:36
- Nahlásit

Nebuj nejsi v tom sama má Bony je to samé dokud jsme lítali byl klid ted otevřu vrata a frrr zdrhá za kým může.Chodím s ní ven odpoledne dopoledne rodiče přijdou zavřou ji do kotce ten však rozkouše poté rozbourá hradbu ,nebo vyplete drátěnku v tom je mistr,a hurá za kámošema lítat po lukách hájích už také nevím co s tím.Rodiče nadávaj sousedé nadávaj ,když ona je prostě boží je strašně hodná.Holt musíme,,vydržat" hodně štěstí a nervů Jája

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání