Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / utíkání a lovení
Autor Zpráva
boo
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 13:57
- Nahlásit

Prosim o radu. Poridila jsem si min. kveten z utulku fenu (bud haskaXNO nebo ČV), ktera utika a zakousne kdejakou slepici a kralika. Na privolani nereaguje. Dokaze zdemolovat celou kralikarnu. Vyresila jsem to tim, ze je bud porad se mnou a dalsimi 3 fenami doma a na zahradu chodi na voditku nebo je na retezu. Doma cura a dela bobky, ted uz jen kdyz tam nejsem. Ale zpet k problemu c. 1. Nemuzu ji ani pustit venku, protoze se rozhledne a v tu ranu je pryc. Sice se casem vrati, ale nemuzu riskovat dalsi stiznosti ci zastreleni. Asi si mysli, ze ji poustim z duvodu, aby sla lovit, asi nechape, co po ni chci. Drive ji nekdo mlatil, ted asi uz 3leta fena se zezacatku casto strachy pocuravala...

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 14:10
- Nahlásit

Ahoj taky mám problém s lovením.Nevím jak tvůj pes je tímto pudem postížený.Můj ale totálně. Řikají,učit chodit na šňůře a když by chtěla útéct tak ji dát jasně najevo,že nesmí.Popřípadě po ní něco hodit.Jenže já mám vyzkoušené u mého psa,že frnkne s šnůrou i bez ní,vůbec ho nefascinuje.Chtěla bych tady slyšet názor majitele jednoho "vyléčeného"psa z lovení.Mého taky nemůžu pustit na zahradě,protože nám tam choděj srnky a on si vždycky najde stopu a uteče za ní. Odbornící v mém-podotýkám,že to je dost individuální-dopuručují elektriku.

boo
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 14:32 - Změnil/a: boo
- Nahlásit

Ja nemam moc zkusenosti s vycvikem, mam doma 3 maly feny, ktery nejsou zrovna vycviceny a tohle mel byt hlidac Jenze na zahrade proste byt nemuze... Myslim, ze jsem ji uplne u pr... Opravdu venku bez voditka nereaguje vubec na nic. Jen jednou me poslechla a to jsem se sama divila. Uz jsem mela nahnano, sla po slepicich, zakricela jsem na ni, prisla a lehla si. Vickrat ale ne. Jinak doma je to takovej mazel, ze to ani neni mozny.

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 14:50
- Nahlásit

To znám,doma to je taky mazlík a venku se semnou nezná.Mohla bych jí cokoliv ale je jí to jedno. Zkus na cvičák,třeba daj radu.Ale mě ani ten nepomohl. A pokud vím tak malamut nebo hasky,to docela dělaj

boo
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 14:52
- Nahlásit

Ja vim, jestli je to haska, taky mi rikali, ze je to normalka, ze mam poridit dlouhy voditko a chodit na dlouhy prochazky...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 14:54
- Nahlásit

no nevím, asi by to chtělo prostě začít jako od malýho štěňete, základní povely, ale nenásilně, jemně, bez trestů, bůhví co má za sebou, hodně chválit, vázat na sebe, zjisti co ji baví a toho potom využít, tak třeba já zkoušela cokoli, míčky, pamlsy atd. nic moc nezabíralo, až teď jsem zjistila (já jsem to teda věděla, ale nenapadlo mě to použít v tomto smyslu), že se rád přetahuje, tak prostě na prochajdy chodíme s přetahovadlem a občas se s nim přetahuju, provokuju ho ke hře, aby si mě víc hlídal, taky totiž zdrhne za stopou. Já už ho teda vodim jenom na šňůře, ale jako kdyby věděl kdy ho pod vlivem mám a kdy ne, takže si chlapec musí´zvyknout, že bude chodit se stopovačkou tak dlouho, dokavad se nenaučí poslouchat. Jednou jsem sylšela takovej názor a vím, že celkme i pomohl, asi u dvou psů. NO nenapravitelný lovec slepic a králíků, kde nezabíralo ale naprosto nic, ta touha u toho psa prostě byla silnější, jakmile ho tedy jednou načapali jak dáví slepici, čapli ho u toho, slepisi mu přivázali blízko k tlamě, tak aby tam pořádně držela, a pes s tou slepicí chodil asi tejde, asi to trochu hraničí s týráním, ale po tom tejdnu a už navždy si slepice ani nevšiml, pokaždý když uviděl slepici, tak jenom zhnuseně odvrátil hlavu......tak nevím.

Tinta76
# Zasláno: 11 Led 2006 14:58
- Nahlásit

zkus se juknout sem: URL

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 15:01
- Nahlásit

To jsem taky četla v časopisu pes.Tam odbornice píše,že to jsou zastaralé pokusy,které stejně moc nezabírali,navíc to opravdu hraničí s týráním .Prý se to tak dělalo.Teď píše ,že je chytřejší nová doba a 100% pomohl elektrický obojek.Pes ho měl 2x na sobě a bylo po problému.Je to myslim škola Falco v Praze.Mají s tím dobré zkušenosti.Tím myslím,ty cvičetelé,samozřejmě to nemůže mít v rukách blázen,který by do psa pouštěl elektriku.U mě stopovák nepomáhá.Pes když je na volno i na zahradě,tak podleze,uteče a sám si běží najít stopu. Potřebuje při té činosti pořádně dostat,jenže to nejde,na stopováku to nedělá.Takže už šetřím na elektriku.

boo
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 15:07
- Nahlásit

Zrovna jsem cetla SMS, ze mi utekla fena. A to se mi to nestalo uz 2, 3 mesice! Mamina ji spatne uvazala, ja asi omdlim. Ja na to ani nemam penize, naposled jsem platila 2 000,- a tresu se hruzou!

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 15:19
- Nahlásit

Klid já musela z práce,taky mi volali.psa mi přivezla městská policie s pokutou 1500,-Kč.Hlavně že se máte rádi.

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 15:49
- Nahlásit

boo

jestli by nebylo lepší místo toho uvazování udělat si jeden pracovní víkend a postavit čubině pořádný prostorný kotec.....raději zamykatelný na zámek a pak už ti zdrhnout nemůže. Jinak s tou výchovou....Tinta76 ti tu dávala odkaz na stránky Rudy Desenského. Ty si opravdu pozorně pročti a uvidíš, že najdeš řešení. Musíš s fenkou opravdu začít od začátku - jakobys učila všemu štěndo. Já si brala z útulku před cca půl rokem taky psa - asi 5letého velkého křížence HW, CP a NO, který byl taky co se týče výchovy naprostý analfabet. Dneska už zvládáme základní povely. Jediné, co je pro něho trošku problém je chůze v klidu u nohy.....Ale jen ti tím chci říct, že když člověk chce, všechno jde - pročti si ty stránky a leccos pochopíš.

boo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 09:30
- Nahlásit

Asi by byl kotec lepsi, jenze chlap neni... Ona rozebere vsechno. Kdyz to nepreleze, tak se podhrabe. Vytisknu si to a budu studovat

jehlicka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 00:41
- Nahlásit

ahoj mame taky docela problem s lovenim jenze jde o srny a pak po nas strili myslivci. jenze pes je tak chytrej ze na lane chape ze nesmi a jak ho pustim je v tahu. je to rocni stene a tak na provaze taky porad byt nemuze.vyresi to elektricak? dik

Anu
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 07:52
- Nahlásit

Ahoj taky nám psa co loví. Jde o to aby věděl,že nesmí. Jsme ve stádiu kdy to pes ví moc dobře,že je našňůře a je v klidu.Pustím ho a je v tahu. Mám taky doporučený elektrický obojek. Jde o to,že mi ale rovnou řekli ať to teďka na zimu nechám-stopy a zvěř je všude-nám se pase na zahradě,počkám až bude jaro a na šnůře používám jen výstražný zvukový signál-né elektrickou ránu-až pochopí že to je výstraha.První použítí jen za přítomnosti člověka co to zná a ví kdy přesně použít,jinak zkazíš vše co se dá.Je to hrozně jednuduché koupit elektriku a dát ji psovi na krk. Pravda ale je,že pokud si zkusila všechny normální způsoby a to myslím dlouhodobě -minimálně cc.půl roku pak zajít za zkušenými lidmi.Co máš za plemeno?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání