| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:01
- Nahlásit
Už jsem se smířila s rozervaným linem, otrhanýma tapetama, rozkousanýma botama, roztahaným toaleťákem, rozežranými el. kabely, sežranými telefonními aparáty a tak jsem dvě psí místnosti vyklidila od všeho mobilního a ponechala je delší dobu svému osudu. Delší dobu byl klid.
Včera klid nebyl. Včera to bylo hodně špatný.
Přišla jsem domů. Můj vítací automat perpetum mobile mě ovšem nevítal. Lekla jsem se. Ležel na místě a kňučel. Obvykle, když něco provede, vítá mě pomalu, lísavě, s přikopenýma ušima a ihned si lehá na záda. Když nic neudělá skáče 2 m do vzduchu, štěká, vyje, olizuje mě i na temeni hlavy. Teď ani nevstal. Zavolala jsem jej. Něco z něho kapalo, smrdělo to a ihned jsem byla strašně špinavá. Ztuhla jsem. Polil mě studený pot.
Vešla jsem do kuchyně. Kuchyňské skříňky byly pootevírané a jejich obsah se válel po celém bytě. Nádobí. Rozkousaná 400stránková kuchařka. Na šroubky rozebraný mixér. Na prvočlánky rozmontovaný toustovač. Formy od bábovky hranatého tvaru. Grilovací rošty ve tvaru vlnitého plechu. To vše bylo dokonále vyváleno v žlutohnědé páchnoucí kapalině. Friťák. Převrhlý. Olej. Vyteklý. 2,5 l oleje rozšlapaného a rozváleného po celém bytě. Celý pes od oleje. Stěny od oleje. Nábytek od oleje. Já? Od oleje.
Došla mi slova i humor... Páneček přišel a řekl, že se pes stěhuje. Prý mu koupí králíkárnu na velké králíky, umístí ji do sklepa do tmy a chladu a tam bude trávit čas, než se my vrátíme z práce. Nadšeně jsem souhlasila
|
viky
|
# Zasláno: 11 Led 2006 08:06
- Nahlásit
Garfield
no a nenapadlo te, ze ti chtel jenom udelat radost a neco dobreho uvarit, ci upect babovku, opravit mixer a vycistit toustovac. A nebyl ten olej ve fritaku uz prepaleny ? Dba o tve zdravi...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:08
- Nahlásit
Garfield
Tak to je hustý... Ovšem nikoho to tolik nepobaví, jako nás ostatní, kteří máme doma taky chlupatce - devastátory!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:09
- Nahlásit
Garfield
No, to je síla, ale ono to přejde
A fritování fakt není zdravý.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:12
- Nahlásit
Garfield
Jejda!!! Tak to si opravdu nedovedu představit a jestli to nebylo míněno trošku s nadsázkou, ale všechno byla pravda pravdoucí...tak to je fakticky síla. To můžu bejt vděčná za tu vyhryzanou díru do zdi a rozšlapaný hovínko po celý kuchyni...
|
amy
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:12
- Nahlásit
No a kde je devastátor ted?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:13 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Člověk se těší domů za milovaným pejskem, už se nemůže dočkat těch plyšových pacinek a mandlových očiček a studeného čenichu . Člověk jde domů hladovej, zmrzlej, unavenej a těší se na teplo, pohodu a klid. Místo toho hrůza , děs a šůrování o hladu a špíně pozdě do noci . A pes až mu skončí trucování a může jít z místa, nadšeně běhá kolem uklízejících pánečků, jež lezou po čtyřch, olizuje jim obličeje, tahá se s něma o hadry na podlahu, smýká smetákem, aportuje láhve s jarem a podobnými desinfekčními prostředky a je hrozně šťastnej , že jsou všichni doma a tak hezky si s ním hrají...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:17
- Nahlásit
Garfield
Víš jak ti rozumím... Měli jsme něco podobného ve formě sladké holčičky kokra anglického... Několikrát jsem musela domů lézt balkónem, protože Dituška narvala koberec těsně za dveře a pod dveře, že nešly otevřít, atd. atd. atd.
Ale jestli tě to potěší, u obou našich kokřic přestaly devastační akce kolem druhého roku... pak už byly jen výjimečné a to při velkém naštvání na členy rodiny (třeba když jsme odešli k babičce, kam Agáta nerada chodila, tak jsme doma našli rozcupovanou kytku, kroton na kterým si máma hooodně zakládala, na dílky velikosti 0,5 * 0,5 cm, byl čerstve zalitej, takže na koberci hlína zašlapaná a čokl špinavej...)...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:17
- Nahlásit
amy
Devastátor je doma. Od včerejšího výprasku se bojí kolem skříněk i projít. Třeba se už nikdy ničeho v bytě nedotkne a bude stát ve vzduchoprázdnu a jen opatrně dýchat, aby neudělal průvan.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:32
- Nahlásit
Garfield
Nenech se mýlit a hlavně neusni na vavřínech... vždy tě něčím překvapí a to ve chvíli, kdy to budeš nejmíň čekat...
|
Břetislava
|
# Zasláno: 11 Led 2006 08:36
- Nahlásit
A já jsem myslela, že nic horšího než náš labradoří desktruktor už být nemůže ... jak si to tady ale pročítám, zjišťuju, že jsme na tom byli docela dobře
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:42
- Nahlásit
Jo u nás se tohle stávalo dřív každý den...ted už se to stává jen málokdy a když už se pustí do kousání tak už to dělá pořádně, naštěstí máme duležité věci schované a tak rozkousala jednou podlahu, koberec a všechno možné, knihy a fuuuru věcí no hrýza
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:32
- Nahlásit
Garfield
jen opatrně dýchat, aby neudělal průvan
never na duchy. za dva tri tydny otevre skrinky nekde jinde .... a pruvan bude delat minimalne pohybem sveho ocasu ... ale jinak ti to fakt nezavidim, dokud mela ®onie podobne sklony, tak jsem vzdycky odemykal byt s obavou, co je zniceno tentokrat, jak dlouho to budu uklizet a kolik bude stat porizeni novych veci ...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:47
- Nahlásit
Tak to je síla,zlatí naši devastátoři,olej ještě po bytě neroznesli.Ale jinak,si s ničím nezadaj s tím co tu už bylo napsáno.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Led 2006 09:54
- Nahlásit
nám jednou naši miláčci vychlampali olej s friťáku.Měli sračku až z toho byli zelení.
Ale na tu tvoji devastaci to nemájí
Jana FM
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:50
- Nahlásit
to jsem ráda, že tohle nezažívám sama.U nás je to potom na rozvod a pak manželovi skoro leštím kliky abych tu můru devastační před ním zachránila.A ta magorka za ním chodí a vnucuje se.Já to ještě celkem v pohodě vydýchávám,ale manžel je na infarkt.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Led 2006 13:03
- Nahlásit
konečně zrušil Filip tu pitomou frašku na KK Jinonice II.
|
anonym
|
# Zasláno: 11 Led 2006 16:28
- Nahlásit
To fakt toho psa triskas? No to je neco. Tohle nedela pejsek kterymu je dobre. Neprehlidla jsi neco? A co takhle se zamyslet o tom jak se ten tvuj milovany pejsa, stek a pod. ma? Fakt promin, ale slyset, ze nekdo triska psa, to teda nevim co rici...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 16:50
- Nahlásit
anonym
ty jsi nikdy nepotrestal/a psa fyzicky?? to se mi ani nechce verit ....
|
Zdeňka
|
# Zasláno: 13 Led 2006 15:32
- Nahlásit
tak to jsem se pobavila, ale upřímně tě lituju, něco podobnýho jsem prožívala asi před 15 lety, když jsme měly kříženou boxerku v bytě .Udělala jsem si krásnou ložnici do fialova závěsy, povlečení, světlej koberec a jak myslíš, že to vypadalo po prvním dnu? Shodila kytky z oken hlína byla po celym bytě závěsy roztrhaný, koberec v háji tapety na chodbě taky v háji okousaná linka. Chtělo se mi brečet, když sem to viděla, ale zůstala s náma 13 let, než umřela ale byla to ničitelka do poslední chvíle. Dneska už bych si velkýho psa do bytu nepořídila ted máme drobečka, kterýho si vezmu v tašce všude sebou protože na to abych dávala dohromady byt každej den nemám sílu, ale obdivuju všechny co to zvládaj a hlavně pánský protějšky.
|
Biluska
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 15:43
- Nahlásit
Garfield
taky tě potěším. Já mám pumi. Devastátor na druhou. Za dva roky svého věku zvládla zdevastovat věci zhruba za 40.000,- . Pak ji to přešlo. Asi dostala rozum ) . K těm nejhmotnějším patří - okousaná obývací stěna (dost viditelně a citelně, Bella není žádný troškař), dvakrát si ve dveřích vyrobila otvor na padací dvířka (viděla to v americkém filmu a prostě je musí mít taky), třikrát jsme kvůli ní tapetovali. Vždycky sundala tapetu zhruba do výše jednoho metru (víš nedosáhla ) po obvodu celého bytu (kromě míst, kde byl nábytek, ale kdyby měla víc času zvládla by to taky ). Tři roztrhané zimní bundy a tři zlomené věšáky ( samozřejmě, že jsme ty bundy pověsili na věšák do předsíně, aby se do nich pusinka mohla zakusovat a přetahovat. A byly skvělé, vydrželi víc, než normální figurant ) Ale nejvrcholnější číslo předvedla v hotelu na horách, když jsme šli do restaurace na večeři. Puma byla přesvědčená, že jdeme zase lyžovat a bez ní. A pěkně mi to osladila. Servala a rozcupovala čalouněné obložení ze dveří a ty kousky molitanu rozmetala po celém pokoji (copak o to, to šlo uklidit, ale dveře jsem musela zaplatit ). Buď ráda za Garfielda a kdybys někdy nevěděla co s penězma tak si pořiď pumu
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 15:44
- Nahlásit
anonym
zato ty by si byl/a v takovédle sytuaci v pohodě, že...každej pes se musí potrestat za něco takového! a na každého psa platí jako trest něco jiného! já mám fenku skorobígla, na kterou taky platí jen výprask! už to mám mockrát ověřené...a i po výprasku je někdy schopná odejít s vrtícím ocasem!
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 03:41
- Nahlásit
Pisu sem prispevek v pul ctvrte rano. Dneska si totiz Lady vzpomnela ze je z poloviny malamut a ze tedy bude stridave vyt a stekat celou noc, jen tak pro zabavu. Kdyz to vydrzela az do dvou kdy se zacaly pomalu rozsvecovat okna nasich sousedu, nevydrzela jsem to a zavrela ji do predsine. Ted tam spokojene chrupka...jen ja tu civim do pocitace protoze uz asi neusnu
|