Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak ho dostat za sebe..?
Autor Zpráva
nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 10:29
- Nahlásit

Mám další dotaz V případě,že by se k nám s nelsonem blížil nějaký ne moc přátelsky naladěný pes,tak ho chci samozřejmě zahnat já a nelsona tak "chránit".Teorii "postavit se před psa a druhého odehnat" úplně chápu,ale v praxi to neumím udělat. on by totiž v takovém případě odložení neposlechnul a chtěl by se jít na toho cizince mrknout.no a já nemám sílu držet ho za sebou a ani netuším jak bych to dělala.takže mně napadá jenom uvázat o strom a jít si to s tím druhým vyřídit už s volnýma rukama. jak by jste to řešili vy?

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 10:53
- Nahlásit

Já dám povel sedni a stoupnu si před špagetu.

nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 11:02
- Nahlásit

fromeli

tak to máš ideální,jenže nelson sedět nezůstane.s tímhle máme problém.objednala jsem už halti ohlávku,abych ho naučila přestat vnímat toho druhýho a vnímat zase mně.tak doufám,že to pomůže,jinak nevím

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 11:06
- Nahlásit

nels
já na tom dlouho pracovala, ale taky mi nahrává, že naše jezevčíková je ukrutná poseroutka, takže schovat se za mě jí je vlastní

Lea
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 13:19
- Nahlásit

Když byly feny malé, cca do 1/2 roka,řešila jsem to tak, že jsem ji prostě zalehla, zakryla vlastním tělem a čekala co bude. Myslím totiž, že i kdyby stokrát byl pes za mnou, že ho tam stejně neudržim. Když ho bude chtít jiný pes opravdu napadnout, tak mu v tom stejně nezabráním, si myslím.
Právě jsme svýho času potkávaly jednoho velikýho NO, kterého jeho majitelé neměli zvládnutého a který napadal psy a klidně s ním ven poslali 10letého kluka. Ten za ním samozřejmě povlával jak praporek nebo byl pes i na volno! Tak když jsem ho uviděla, fenu jsem ihned zalehla a čekala. Párkrát přišel a opravdu dorážel, ale naštěstí se mu asi to naše sousoší zdálo natolik podezřelé, že zase odešel.
A jen tak mimochodem, byl to pes našich dočasných sousedů a táta jako správný ovčáčkář se rozhod, že by to s nim zkusil. Vzal ho na vodítko s košíkem a zkusil ho přimět aby netáhl. Párkrát ten pes na něj skočil, košíkem ho trochu zranil na hlavě, ale pak už to vypadalo mezi nima docela dobře a vzal ho na cvičák, kde se ukázal celkem jako talent, jenže se pak sousedi odstěhovali i se psem. Tak chudák tráví zbytek života v kotci.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání