Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / odvolani od psiho kamarada
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 21:26
- Nahlásit

pigie

ty jsi normálně provokatérka

my to jednou zvládnem taky.v perfektním světě...

nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 21:28
- Nahlásit

MARTAN

tohle je úplně mimo otázka,ale když jsi z beskyd - je tam někde Komorní Lhotka?nebo vrch Godule?

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 21:39
- Nahlásit

nels
Jasne, provokujem, ked si to mozem dovolit. Ved su tomu tak dva tyzdne, co sa unormalnil. Dovtedy som po nom jacala, aby sa mi vratil od dvoch argentinskych dog, ktore si majitelia radsej chytili, aby mi ho hned nezozrali... Tak to ta sekne a zacnes uvazovat, ci radsej psa pri nohe ako riskovat, ze mozno ho zavolam Dnes sa mi dokonca ked videl psa sam zaradil k nohe, ale to beriem len ako kratkodoby vypadok

nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 21:47
- Nahlásit

pigie

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 10:16
- Nahlásit

jsem rada, ze nejen ja nan doma absolutniho blazna a posuka. pri prochazkach jsem ziskala neuveritelny pozorovaci a predvidaci smysl.snazim se byt vzdy o krucek pred nim a vsechno videt driv.ale s tim odvolanim to taky nezvladam.je jako blazen a kdyz si vzpomenu na vsechna ta upozorneni - vzajemny vztah se psem, meli byste byt jedini atd atd, tak je mi do place, protoze jak vidi jineho psa, tak jsem ta posledni a pamlsek predposledni kdyz uz se do teto situace dostanu, tak odvolani nezkousim, vim ze je to zbytecne.zatim trenuji s kamaradkou a jejim psem.uvidime, ale chce to opravdu nervy, silnou povahu a velke svaly

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 10:19
- Nahlásit

jo a taky me neuklidnilo sdeleni, ze nekteri labradori nedospeji vuuuubec ja cekam na to, az ve 2 letech fyzicky i psychicky dospeje (podle knihy) a budu ta stastna panicka se stastnym a klidnym psem. (ne ze bych byla ted nestastna, spis...... polosilena?????

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 10:37
- Nahlásit

jo, tema privolani .... my byli v nedeli na trihodinove prochazce v lese, ta potvora celou cestu poslouchala jako hodinky, nechala se odvolat od lidi, od psu .... jen jednou se rozhodla ze neposlechne. a nebudete tomu verit, ale zrovna kdyz jsem ji chtel privolat v dobe, kdy se rozbehla ocuchavat MYSLIVCE .... nastesti to nebyl zadny z tech magoru, co tady hned vyhrozuji strilenim, tak to presel beze slov, ale do smichu mi moc nebylo. a pak zase poslouchala uz bez problemu. proste jedna slabsi chvilka v nejnevhodnejsi chvili .....

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 10:49
- Nahlásit

Lidičky, vy to máte alespoň s kým trénoat - myslím s psím kamarádem. Já tu v nejbližším okolí psího kámoše nemám - teda psi tu jsou, ale buď jsou jen na zahradě a vodítko viděli jen při jízdě na očkování, anebo s nimi někdo občas chodí ven, ale jsou na tom s poslušností ještě mnoooohem hůř než my a s nimi to zase trénovat nehodlám ... Jedině na cvičáku, kam se ovšem dostanu jednou za 14dní ... ale snad se to časem zlepší

cherry
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 11:29
- Nahlásit

Ten můj je taky neposlucha. V sobotu na běžkách nikde nikdo, takže pohoda a najednou vystartoval (bylo to v zatáčce, takže viděl dřív jak já) a letěl. Já jsem jenom trnula co se vynoří za psi. Byli to nádherní vlkodavi, ale naštěstí v pohodě. Tak jsem honem psi pochválila popadla toho mojeho osla, který jim byl po břicho a rychle pryč. Nemůžu mu věřit, takže začne chodit se stopovačkou. Mám LR. Ale na ty běžky to je dost nepraktické, motá se pod nohy i s tou šňůrou.

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 11:34
- Nahlásit

ja kdyz nevidim do zatacky,tak si zavolam psa k sobe a mam klid.kdyz ho budes mit u sebe mas vetsi sanci,ze te poslechne
petr

grendel
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 11:51
- Nahlásit

petr
když tu říkáš, že stopovačka stačí, co mám dělat se psem, který je na stopovačce jako andílek a na volno jinak? ona moc dobře ví, kdy je a není na provaze....

Kalliope
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 12:11
- Nahlásit

grendel: to známe, s Píďou už mi došla trpělivost, máme na procházce tři kritická místa, zahradu s jedním rotvíke, to tam na něj machruje a nechce se mu od plotu ke mě, pak jedna zahrada s věčně otevřenou bránou kde sídlí jedna kočka, která ho furt žere, no a pak když jdeme kolem lesa, nebezpečí, že ucejtí nějakou stopu a je v prd.... Takže stopovačka, ten hajzl jako by to věděl. Od plotu s rotvíkem se nechal odvolat naprosto v pohodě, nejposlušnější pes na světě, otevřený brány si ani nevšiml, prostě vzduch, v lesíku si čmuchal, ale na zavolání přišel. Prostě v životě ste neviděli tak poslušnýho psa.............na stopovačce...................

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 12:17
- Nahlásit

pri tom nacviku je dulezite v nem zafixovat te pdnet,ze pokud neposlechne,tak to zaboli a kdyz prijde,tak dostane pochvalu.z toho se pak vychazi i bez snury.je to presne taktika cukru a bice(myslim to obrazne,tak se na mne hned nevrhnete).nebo ho muzes nejaky cas poustet se snurou,ale na volno.ze zacatku pes bude hodnej,ale casem zapomene na tu snuru .jde ho pri tom nachytat,kdy se za nekim rozebehne.potom mu musis snuru pridupnout.psa to zaboli a ty hned opakuj povel a nezapomen na pochvalu.je dobre se s nekym domluvit,aby ho nalakal svym psem a pomuze i nekdo druhej,kdo mu tu snuru muze prislapnout misto tebe.
doufam,ze jsem to napsal,aby jste me pochopili
petr

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 12:25
- Nahlásit

omlouvam se za ty hrubky,jsem ve sluzbe a furt me nekdo otravuje
petr

evina
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 14:01
- Nahlásit

Petře:takhle se snažím aby to fungovalo i u nás.Hafín má v této době myslím,tak přivolání na 90%(na první povel).Problém je zbývajících 10% !To je když najde hnus nebo minule se zamiloval do fenky.Bude mu teď 8.měsíců.takže je jasné,že s ním cloumá puberta.Vždy se snažím na něco přijít,čím mu jeho úlet znepříjemnit.To ale bývá někdy poněkud problém.Občas se vodítkem netrefím,humus sežere dřív než doběhnu apod.Sice mám ještě v zásobě dát ho na stopovačku ale zatím vyčkávám...pokud bych viděla,že to na mě začíná zkoušet,tak na ní bude.Zatím má štěstí protože když nereaguje napoprvé a já si pro něj jdu,tak se ryhle sebere a míří si to ke mně.To mu budiž omluvou

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 16:20
- Nahlásit

evina-pokud mas ted privolani psa na 90%,tak to mas super,tech 10% potom dopilujete v pohode.on se ti pes jeste malinko "kousne" a pak se zase srovna.
petr

Anonymní
# Zasláno: 18 Led 2006 17:25
- Nahlásit

můj pes je labrador,křížený bůhvíkým.Měla jsem s ním všechny problémy,co tu byly popsány/tahání na vodítku,s každým se chtěl osobně ihned seznámit,děti v kočárku nevyjímaje-měly z něho docela šok/.Ted má 2 roky a hodně se změnil.Už neběhá za kdekým,na vodítku jde jakžtakž,povel ke mě poslouchá bez problémů.Jeden nám však zůstal.Jak vidí psa,neslyší,nevidí.Chce jít za ním.Pokud je to pes,tak by ho nejraději roztrhal.pokud je to fena a ještě hárající....

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 17:34
- Nahlásit

evina
je vidět, že mám "stejné" psy. Navíc v pubertě. Prostě hodný hodný a rup, úlet, "přivolání" v ....

evina
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 20:53
- Nahlásit

Terri:zrovna dnes jsem potkala paní a hned na mě,že kouká jakého mám taky "blázna".Že ona má 14.letého také SK a že byl takový magor do dvou let.Že z toho až brečela a pak najednou bum a pes se najednou zklidnil.Nevím,nevím,jestli se blýská jednou na lepší časy.Do té doby mě raní možná mrtvice

grendel
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:17
- Nahlásit

evina
to by bylo pěkný, kdyby se mexa jednoho dne začala chovat normálně...ale už vím, že to asi nepůjde

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:24
- Nahlásit

Prosím vás, já jsem v tomhle asi trochu mimo. Proč je špatně, aby si pes hrál s ostatními psy? To je přece normální, ne?

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:28
- Nahlásit

aren
Uplne normalne, pokial to nie je pre neho priorita cislo jedna Prebehne cez cestu za kamaratom, ponahlas sa domov a pes sa nadalej hra a neda sa odvolat Proste pes musi byt odvolatelny aj z hry Ze sa hra je OK

grendel
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:29
- Nahlásit

aren
to jo tady šlo jenom o to, že se ten pes potom už nadá přivolat, nebo že venku vidí psa a hned k němu běží...nikdo tu ale nic nemá proti hře samotné, ale občas se stane, že se hodí odvolat psa od jiného psa-třeba když vydíš amstafku, ke kteé běží tvoje skorobíglice a víš, že za 10 vteřin budou v sobě

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:31
- Nahlásit

grendel
Presne tak. Mna hlavne prinutilo na odvolani pracovat prave to, ze moj trafeny dobracisko kludne ide cuchat psa, co by ho najradsej zavrazdil... A pri bezani je uz hluchy, slepy, dobehnut proste musel. Teraz uz nie A som rada, urcite sa dozije dlhsie

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:35
- Nahlásit

pigie,grendel
Aha, tak to jo. .

Handy
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 13:55
- Nahlásit

pigie
A můžu se zeptat jak je HUgo starý?

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 14:03
- Nahlásit

Handy
Hugo mal 4.1.2006 18 mesiacov

Handy
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 14:11
- Nahlásit

Tak to máš dobrý(i když je pravda, že 1,5 roku starý pejsani ještě bývají puberťáci). Handymu je teď 9 měsíců, snažíme cvičit na stopovačce, trochu to pomáhá, ale přivolání rozhodně není stopro...byl Hugo v tomhle věku taky takovej nezbeda? a učila jsi ho to přivolání nějak speciélně?

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 14:26
- Nahlásit

Handy
Hugo bol este do konca minuleho roka uplny hajzel, ak ho tak mozem nazvat. Privolanie mal take nijake, presne som vedela, kedy mi pravdepodobne vystartuje za psom. Bezne tak raz za tyzden mi nechcene zdrhol za nejakym psom Je jedno, ci nebezpecnym alebo kamaratom. No a potom mi raz zdrhol za argentinkou a bolo vymalovane. Sice mal privolanie OK, z hry som ho odtrhla vzdy. Ale behal mi za psami (nie daleko) s ktorymi sa chcel hrat. Ja teraz mam metodu - ine mi nepomohli - so stopovackou neviem narabat ja - ze vzdy ked vidim psa si Huga zavolam k nohe a musi ist pri mne ak vystartuje, tak ho rukou strhnem naspet k sebe (chytam ho za siju), ak chcem aby sa pohral, najprv ho posadim a dam povel volno. Neviem, ako to funguje, ale celkom si to v tej hlave nejak spojil. Minule som pisala sms a nevsimla som si psa, ale Hugo ano... Ked som sa prebrala, uz bol Hugo blizsie ku psovi ako mne, ale akonahle som po nom zakricala, tak sa pobral smerom ku mne. Co by predtym vobec nemalo sancu na uspech, akurat by mu to pripomenulo, ze som dost daleko, aby stihol ku psovi dobehnut. V 9 mesiacoch bol Hugo dost OK, on sa pokafral az v 13-14. mesiacoch, dovtedy sa to dalo (odvtedy ho zacali zaujimat fenky, zopar krat mi za nejakou odcvalal na 20m a asi sa rychlo naucil, ze je v podstate volny - voditko pozna velmi malo). A teraz do roka a pol som sa stale vyhrazala stopovackou, avsak pozorovanie okolia a k nohe sa mi osvedcili viac ako stopovacka (s ktorou som mala problemy ja nie pes )

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 14:27
- Nahlásit

Handy
A este nieco, teraz uz zacina predchadzat aj mojim povelom. Ked vidi psa, tak sa uz stalo, ze sa automaticky zaradil k nohe... Neviem, ci to je nahoda, alebo sa to u neho stane dobrym zvykom

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání