Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / odvolani od psiho kamarada
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
MARTAN
# Zasláno: 7 Led 2006 22:27
- Nahlásit

Poradte prosim,jak privolat rocniho labradoriho kluka,kdyz potka jineho pejska a tak by se snim chtel kamaradit.Nadlidsky ukol?

grendel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 22:31 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit

upoutej ho na něco mnohem lákavějšího, než je pes + povel ke mně. třeba pískací hračka+ke mně.
nebo salám+ke mně
a hlavně-D Ů S L E D N O S T !
procvičuj přivolání vždy a všude
zkus cvičák-tam se cvičí i mezi jinými psy, nebo si domluv společné venčení s někým známím, který ti pomůže a cvič s labrem, cvič a cvič.

Handy
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 23:21
- Nahlásit

Souhlasim se vším, co říkala grendel. A zkus ten cvičák. My na něj teď chodíme a poměreně se to zlepšuje(já mám 9-ti měsíčního labrouše) a zvyká si, že přece jenom by měl přijít i od těch pejsů.(i když labrouš+puberta, to je jenom pro silný povahy, že jo

grendel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 23:24 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit

labrouš+puberta, to je jenom pro silný povahy
a voni někdy i mimo pubertu to jsou magoři jsem jednou hlídala 8-měsíční labru a ta byla jak torpédo- dokonce jsem na ní přervala řetízkáč, jakou měla páru...a na náledí??? hm....

Handy
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 23:31
- Nahlásit

grendel
Tak to jo, znám jednoho tříletýho a ten s Handym lítá jako splašenej Jinak ještě jsem zapomněl dodat pro silný lidi i po fyzické stránce

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 23:37
- Nahlásit

A ja pridam, ako som dnes videla mladu labradorku seknut s dost statnym panom na flexine Bohovsky pohlad. Pes mal rozbeh tych 5-8m, co mala flexina a potom uz len letel A nebolo namrznute ani mokro

grendel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 23:51
- Nahlásit

pigie
no to chápu není nic horšího než něco takového vidět...jsem nedávno zase jela domů ze školy a viděla jsem pani s NO a dalmatinem oba na flexi. děs a hrůza. štve mě to i na jezevčíkovi, natož na velkých a středních psech

Handy
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 23:56
- Nahlásit

Velký psi naflexině-to je sebevražda pro pána i vlastně pro psa-pánovi se utrhne ruka a pes se přiškrtí

nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 16:14
- Nahlásit

tak už jsem myslela,jak je dnes nelson hodný a houby.já netuším jak udělat aby se nešel zbláznit z každého psa co vidí.ne vždy je totiž možné jít se "seznámit" (např. v kavárně,obchodě apod.),ale nelson je prostě úplně hotovvej jak tam chce jít,takže to ve finále dopadne tak,že po chvilce musím odejít,protože už nemám sílu s ním bojovat
jak jste to dělali nebo děláte vy? je ještě štěně,vím že časem nebude takový hrrr,ale stejně.ostatní psi (malé plemena) se ho i bojí,když vidí že se žene jak tank

Handy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 16:18
- Nahlásit

nels
A nemáš náhodou taky labrouše??? jinak ti s tím taky neporadím...to ho prostě asi v určitém věku přejde...co slýchávám, jedna slečna co se mnou někdy chodí venčit má pětiletého labrouše. Většího kliďase než je on jsem ještě neviděl. A co říká? On byl taky takovej. To mě docela uklidňuje a říkám si, že to prostě taky musim přežít

nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 16:39
- Nahlásit

Handy

mám RR ( 9 měs.).on je jak torpédo,já jenom stačím zahlédnout "smrt v očích" toho druhého pejska a letím. on je hrozný trdlo,vidí psa a zapomene kdo jsem já.fungují jenom pamlsky,ale v takové situaci je vždy tak rozrušen,že jí strašně rychle,takže bych musela sebou nosit kufr s piškoty abych ho zvládla zaměstnat

Anonymní
# Zasláno: 8 Led 2006 17:08
- Nahlásit

Mám podobný problém jako Nels, těším se na vaše rady

Anonymní
# Zasláno: 8 Led 2006 17:14
- Nahlásit

porad se to tady probira-vemte psa na dlouhou snuru a kdyz teda blbne s jinym psem a neposloucha,tak zavolejte povel(ke mne.k noze)pes neposlechne,tak s nim skubnete(ne zatahnout) po skubnuti povel opakujte.po pribehnuti psa hodne pochvalit,klidne i odmenit pamlskem.musite u neho vyvolat podminenou reakci,ze kdyz je od panicka a neposlechne tak to zaboli,ale kdyz hezky pribehne,tak dostane odmenu
petr

nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 17:47
- Nahlásit

Anonymní

tohle nám jde,ale když jsme třeba jako dnes v malém prostoru(videopůjčovna) a pár metrůod nás lidi s fenkou.nelsona mám v takové situaci pořád u nohy,už kvůli lidem a věcem,ale jak dnes uviděl fenku,tak se chtěl jít hned podívat.já ho od sebe samozřejmě mezi lidma nepustím,takže jsem mu pořád dávala "sedni" a "zůstaň",ale kdybych ho na tom vodítku maximálně nedržela ,tak se na to vyprdne a stejně se půjde asi huknout na tu fenku
takže spíš je problém aby jsem mu s tím druhým přerušila oční kontakt.jenže on mi momentálně vykukuje i spoza nohou když se postavím před něj fakt jsem na sebe naštvaná,že to nezvládám

Anonymní
# Zasláno: 8 Led 2006 17:50
- Nahlásit

Souhlasím s Nels - když už si feňule hraje s tím psem, tak ji odvolám. Ale když jdeme po ulici a na druhý straně po chodníku jde pes, tak ta moje chce za ním - na pamlsek to jde, ale jinak má "cuky" jít k němu, a provází to ještě zvukovými efekty - kvílí, kňučí ... všichni mě uklidňují, že to po pubertě prostě přejde, věřím tomu ale je to někdy děsný

Anonymní
# Zasláno: 8 Led 2006 17:52
- Nahlásit

nebud nastvana,to je hodne tezky cvik..udel je to,jak jsem rikal,povol mu vodak a nech ho jt na delku vodaku,pak s nim trhni a pokracuj,jak jsem psal pred tim.klidne mu dej poradovku,at se nauci,ze te musi poslouchat i kdyz jsou pobliz psi.hlavne kdyz poslechne,tak HODNE chvalit a klidne nejaky ten piskot
petr

jeje
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 18:27
- Nahlásit

Zo zaciatku ho privolavaj az po chvili, ked sa s inym psom zoznami a ma pauzicku, ze co s nim dalej, alebo si ho zarad k nohe este skor, ako za inym psom vyrazi. Tak, aby si bola podla moznosti vzdy uspesna a po privolani hned nejaku motivacnu odmenu a zasa volno. K tomu ze ju odvolas na polceste za psim kamaratom sa dopracujes postupne, ak bude treba tak aj so snurou.
Pri ceste ju maj na vodzke.

nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 18:29
- Nahlásit

Anonymní

tak to budu trénovat.děkuji za rady,je to někdy fakt o nervy.já chápu,že je mladej a nebaví ho sedět a vybírat DVD,ale tím jak je velikej většina lidí nepozná,že je ještě štěně a myslí si,že jim chce toho jejich psa minimálně sežrat.

MARTAN
# Zasláno: 8 Led 2006 19:01
- Nahlásit

Vidim,ze nejsme sami,kdo maji doma torpedoborce.Jen je mi lito tech malych pejsku,kdyz se k nim nas Lukas blizi silenou rychlosti,jsou uplne prikrceni u zeme a zrejme si mysli,ze uderila jejich posledni hodinka.S temi pamlsky-tak ty ho absolutne nezajimaji,kdyz uvidi pejska.Ani plny pytel rizku by ho nezastavil.

Handy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 19:35
- Nahlásit

MARTAN
Jsme na tom podobně

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 19:39 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

jeje
alebo si ho zarad k nohe este skor, ako za inym psom vyrazi
Tak toto nam v poslednej dobe veeeelmi pomohlo a velmi si to pochvalujem. Doslo to az tak daleko, ze psa z pol cesty odvolam, aj ked vybehne za psom (malym a stredne velkym). Snura, pamlsky ani nic ine tak nepomohli, ako praproste zaradenie psa k nohe a pri snahe vyrazit chytit ho za krk a znova zaradit k nohe. Klop-klop, fakt sa nam dari a pes mi odvtedy neurobil ziadnu hanbu! Dnes sme dokonca presli okolo howavarta, co by mi inak Hugo uz davno vybehol a snazil sa ho presvedict ku hre. Teraz sa snazim o privolanie, ked sa rozbehne a aj to sa nam dari u stredne velkych psov. Pri velkych radsej este neskusam, kym si neupevni toto.

nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 20:30
- Nahlásit

pigie

tak to ti gratuluji a moc ti to přeju já i když si ho k noze dám před možným kontaktem s jiným psem vždy,tak tam začne jančit,metat sebou,koukat jak blázen,no neuvěřitelné!!!!!!!! to ale pořád mluvím o situaci,že jsme v nějakém obchodě nebo stojíme u trafiky apod.po ulici projdem v pohodě,jenže v obchodě ho prostě nemůžu pustit od sebe ani na centimetr protože jsou tam lidi a ti by asi moje výchovní triky nepochopili.takže ho držím za obojek a modlím se

evina
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 20:48
- Nahlásit

To jsem ráda,že nemám sama střeštiprdloMůj měl kvůli zdravotním problémům klidový režim na vodítku.A byl to děs!Koupila jsem kvůli tomu alespoň flexi aby mohl kousek dál ale s tím se zase pořádně nedá trhnout(navíc se bojím trhnout víc kvůli těm jeho zdravotním problémům).Jak vidí psa,tak chce k němu a hrát si.Bohužel se prezentuje tím,že je v tahu jak saňový pes a ještě u toho zle vrčí.Teď jsme na tom tak,že včera vyšla sousedka,taky se štěnětem a jak nás viděla rychle zase zajela domů.Zřejmě jsem jí ještě nepřesvědčila,že se můj skutečně prát nechce

nels
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 20:52
- Nahlásit

evina

na tohle přesně je tohle fórum super - nejsi v tom průseru nikdy sám

já jsem dnes obíhala náměstí,protože jsem nestačil rychle zareagovat a tak jsme "spolu" s nelsonem šílenou rychlostí honili malého kluka s minipejskem.fantastické,vždy jsem chtěla vypadat jak blázen

birma
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 20:54
- Nahlásit

nejste v tom sami, akorát mě ve třech letech věku psa došla trpělivost a je prostě na šňůře a bude na ní, dokud se to nenaučí - vidim to tak na rok....

MARTAN
# Zasláno: 8 Led 2006 21:01
- Nahlásit

dnes jsem potkala lidi s 5-ti letym labrousem a je naprosto stejny darebak jako ten nas rok a pul stary,takze bych si velke iluze nedelala.Ja uz jsem s nervama tak v koncich,ze si ho doma vezmu vedle sebe na gauc a promlouvam mu do duse,tvari se jak andilek,jako ze mu je me lito a vsemu rozumi.Pak vyjdeme ven,psa vidi samozrejme driv,nez ja a na tom ledu,co je ted vsude,proste jedu za nim.Kdyz neni uvazany,zacne sileny kolotoc povelu,proseni,kriku jak zme,tak i ze strany panicka druheho psa.NEVAHEJ A TOC!

birma
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 21:03
- Nahlásit

MARTAN
podle mě je fakt jedinym řešenim ta šňůra - kolotočem povelů ho naučíš akorát to, že na první povel se poslouchat nemusí

evina
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 21:11
- Nahlásit

Ten můj blboun se rozeběhl za pejskem se zledovatělého kopce dolů.Fakt jsem za ním pár metrů jen vlála protože jsem nedokázala zabrzdit a trhnout.Poslední 3 dny se ale trošinku lepší,už tolik netáhne.Zřejmě už mu není příjemné cukání a stále slyšet povel "pomalu"!Kolem pejsků procházíme u nohy,jinak tancuje na zadních.U nohy(aby si psa nevšímal)jde jedině když má dobrotu skoro před čumákem.Čím mi ovšem pije krev je,že se chce tahat o vodítko a vrčí u toho.Na nás je fakt pohled...pes co táhne chvílema paničku a panička ječící "fuj"!!!

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 21:12
- Nahlásit

nels
A vies co je na tom perfektne? Ze ja ho k nohe zaradim slovnym povelom a ide so mnou bez kontaktu! Strasne sa tomu tesim, par krat som ho "odchytila" a smarila spat k nohe a ovtedy mam pokoj. Som zvedava do kedy. Uz bolo na case, aby sa umudril. Ja dufam, ze ked vyzreje - este mame rok a pol pred sebou - tak to bude este lepsie

MARTAN
# Zasláno: 8 Led 2006 21:18
- Nahlásit

Z kopce dolu?tak to znam velice dobre.My kdyz jdeme na prochazku-bydlime v Beskydech,tak jsme postrachem vsech malych deti,ktere zrovna jedou na bobech a sanich.Ti,co uz nas znaji,ty taha Lukas do kopce a pak se rozbehne a proste si pujci neci boby a jede.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání