Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak často cvičit?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 5 Led 2006 17:55
- Nahlásit

Příští týden si jedu pro štěně - BOM x dobrman. Jak čast odoporučujete cvičit? Myslím tím, kolikrát denně. A jak dlouho
Marta

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 17:58
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=1&topic =2339

Procti, treba ti nejaka rada pomuze.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 18:00
- Nahlásit

No podle toho co chcete cvičit...Jestli chcete učit štěndo slyšet na jméno nebo základy hygieny, tak hnedka od začátku...když máte na mysli výcvik (poslušnosti atd.) tak to záleží na věku psa.když je to miminko, tak třeba 3-4x denně po 5 minutach...Ve straším věku a v dospělosti to záleží na tom, jak chcete cvičit...jestli jen tak, na závody nebo na zkoušky, vrcholově atd...a taky na povaze psa....Třeba můj labrador čím méně trénujeme, tím lepší výkon na závodě potom ukáže...Takže před závodech třeba 14 dní necvičím...Za to moje maliňačka ta musí cvičit pořád, denně a pak to bude super! Když vynechám 4 dny výcvik s ní, tak si je nejsitá a vše je už takové rozlítané...takže je hodně důležitá povaha pejska.
Jinak asi když si jedete pro mimčo příští týden, tak se nedá mluvit o "výcviku".

Anonymní
# Zasláno: 5 Led 2006 18:01
- Nahlásit

Bude mu 14 týdnů. No ráda bych i nějaké zkoušky...

evina
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 18:17
- Nahlásit

Pokud budeme mluvit o prvopočátcích výcviku,tak bych zkoušela po 5.minutách.Uvidíš jak to bude pejska bavit.V nejlepším se má přestat a hl.se nesmí pes "přetáhnout".On to v tomto věku není ani tak výcvik jako spíše hra přecházející postupně věkem do výcviku.Ale stále s nějakou motivací.

Joker
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 18:20
- Nahlásit

evina
JJ. Já cvičím od začátku 5x denně tak 2-3 minuty a myslím, že to jde dobře

evina
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 18:24
- Nahlásit

Joker:no vidíš,já asi 15 min.a jde to takéJenomže já mám knírače co je do práce hrrr....Ono strašně záleží na psu!Já viděla "otrávenou"borderu,jen co vyšla na stopu(ale to je naštěstí extrém)

Joker
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 18:49
- Nahlásit

evina
Já mám malinu. Takže taky ďas

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 19:49
- Nahlásit

Já ani nevím kolik je to minut, prostě si s ním jdu hrát a přitom uděláme pár povelů... venku taky. Výdrž jsem nezkoušela, pouze balonek - vydržel aportovat (akorát to nepouští, musím odlovit) hodinu a půl. Pak jsem to vzdala

Klárča
# Zasláno: 5 Led 2006 20:11
- Nahlásit

Cvičit,dokud ho to bude bavit!Nic jiného.

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 20:22
- Nahlásit

Anonymní
V prvni rade ho "zblazni" do hracky (nejcastejc se pouziva balonek na snurce nebo maly pesek) kdyz se ti to podari mas pulku vycviku hotovou, na to se totiz da udelat uplne vse. Pozor aby jsi na stene moc netlacila tyhle plemena jsou sice viborni pracaci, ale vuci psovodovi jsou velmi meci a snadno se "zradi". Preji ti pevne nervy a trpelivost tahle kombinace plemen muze byt pracovne velmi zajimava, ale asi to bude peknej divoch.

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 20:23
- Nahlásit

Akorat ta hracka ze zacatku musi byt takova aby ji stene mohlo chytit takze ze zacatku asi hadr.

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 23:09
- Nahlásit

Tchor
Pravda, my měli hadr a teď peška. Z něj pomalu vyrůstáme tak asi koupíme většího. A pejsa miluje balonek se šňůrkou. Takže, anonyme, do toho!

Anonymní
# Zasláno: 8 Led 2006 15:07
- Nahlásit

Můj hafan RR vydrží držet pozornost max. 2 minuty a pak dělá kraviny. Takže fakt max. 2 minuty a tak 4-5x denně. Nepočítám do toho, ale hry kdy běhá pro balónek, honěnou apod.. M.

evina
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 17:45
- Nahlásit

A jak je tvůj RR starý?Já si hraju a cvičím tak nějak dohromady ale teď už trvám na tom aby se chvilkama soustředil.Bude mu teď 8.měsíců,takže už pomalu dobu soustředění prodlužuju.Nechám ho např.chvíli sedět u nohy než hodím hračku nebo musí chvíli počkat na pamlsek apod.

Rita
# Zasláno: 24 Led 2006 15:58
- Nahlásit

S mím NO cvičím 3 krát za den, pokaždé na 15 minut. Vyhovuje mu to a mě taky. Když byl malej - do sedmi měsíců- , cvičila jsem s ním jednou denně na pět minut, tak, jak jsem to četla.

ares
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 19:34
- Nahlásit

při takhle malém štěněti musí být každý cvik hra a ta hra ho musí zajímat jinak ho spálíš a delka (pozoruj psa dokud se soustředí pak je to správně) čim víc ho na sebe a tvojí hru zaujmeš tím víc a dýl bude chtit ale nesmíš to přepalit

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání