Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výcvik obrany ridbacka
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 4 Led 2006 19:35
- Nahlásit

Mám 5 měsíců starého rhodeského ridgbacka a později bych s ním chtěl chodit na cvičák. Setkal jsem se však s několika názory, že s RR bych neměl cvičit obranu, neboť "to" má daný od přírody a toto se nedoporučuje. Je tady prosím nějaký majitel RR, který má s tímto kladný popř. negativní zkušenosti. Děkuji. Martin

Tchor
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 19:45
- Nahlásit

Anonymní
neměl cvičit obranu, neboť "to" má daný od přírody a toto se nedoporučuje
No ikdyby mel opravdu dany od prirody vlohy pro obranu tak byse to muselo cvicit. Ale tady bude spis problem opacny a ja vam osobne nedoporucuji delat obrany s pelmenem jez na to neni nejvhodnejsi bez velmi vysokych zkusenosti s tim co ktera metodika vycviku udela se psem. Vycvik obran (at uz sportovnich nebo sluzebnich) neni zas az tak jednoducha vec a da se na tom hodne zkazit. Neni zase takovej problem udelat ze psa magora co bude napadat vse co se kolem hne. Zvlaste pokud se bude tlacit do sebeobrane agrese.

Anonymní
# Zasláno: 4 Led 2006 20:23
- Nahlásit

Samozřejmě, že bych psa cvičil pod "odborných" dohledem na cvičáku. Měl jsem předchozího psa Briarda a jeden soukromý "cvičitel" mi z něj udělal právě to co popisujete. Ne, že by kousal úplně do všeho, ale když se někdo objevil v naší zahradě nebo v mé blízkosti, tak to bylo špatný. Proto nyní sbírám rady, abych se tomuto vyhnul. Navíc RR mám poprvé a vzhledem k jeho fyz. dispozicím nechci udělat nějakou fatalní chybu. Jinak díky za názor.

birma
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 20:25
- Nahlásit

Anonymní
Jde o to, aby sis uměl vybrat ty odborníky na cvičáku. Ne každej je dobrej pro každýho.

Tchor
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 20:46
- Nahlásit

Anonymní
Figuruju dvanact let a specializuju se na problemove psy, ale nez bych sel do obran s RR tak bych si to hodne rozmyslel.

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 20:48
- Nahlásit

Tchor
A která jiná jsou ještě "problémová" plemena?

Tchor
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 20:54
- Nahlásit

Terri
Ja nepsal plemena, ale psy. Ale delat obrany s jinymi nez pracovnimy plemeny si muze dovolit podle mne jen clovek co vi co dela. Samozrejme ze je to ukazdeho psa jine, ale zrovna RR se svoji fyzickou vybavou a pomerne vysokou dominanci potrebuje obrany naprosto presne vyvazene nesmi se to prehnat jinak znej bude pomerne snadno napadak. Tim nechci rict ze to s nim nejde jen ze se to fakt musi umet aby se neco nepokazilo a ze se to pokazi pomerne snadno. Dalsi vec je ze vetsina figurantu nema s podobnymi plemeny zkusenosti.

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:13
- Nahlásit

Tchor
a boxer je na obrany dobrý?

RoSa
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:25
- Nahlásit

Já jednu majitelku RR-psa, která s ním dělá obrany, znám. Je to "Monty" a když napíšeš na DF RR na mujpes, tak se Ti určitě ozve (je to její oblíbené téma ). U ní to klaplo (ale dojížděla myslím na cvičák někam hodně daleko od Prahy, právě jak zmiňuje Tchor: nemůžeš to dělat na prvním nejbližším cvičáku, ale musíš najít dobrého a zkušeného výcvikáře), a tak je nyní nadšeným zastáncem obran u RR. Ale hodně se o to zajímá a především "maká" - není jen "běžný" pejskař.
Já RR mám a osobně bych do toho teda nešla... Existují myslím vhodnější činnosti pro toto plemeno: coursing, lovecký výcvik, záchranařina, někdo dělá agility nebo i dog dancing...

birma
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:29
- Nahlásit

suesie
Boxer je pracovní plemeno. Pořádají MR podle IPO, takže určitě, i když myslim, že dneska jich dělá míň než dřív, ale já nejsem člověk, co by to měl posuzovat

Tchor
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:32 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

suesie
Boxeri jsou vysmaty pohodovy zvirata kteri si strasne radi budou hrat na sportovni obranu. Jde jen o to na jake urovni uz dlouho jsem nevidel boxera dobre kousat (ted se name vrhnou lidi z ATIBOXu). Ale rozhodne je to bavi a obrany se snima delt daji bez problemu.

evina
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:50
- Nahlásit

A co si mám z toho vybrat?Střední knírač byl za svazarmu služební,mezinárodně není.Dříve se s nimi obrana spíše dělala,teď do toho téměř nikdo nejde.Myslím,že mezi ty problémové asi taky patří i když se pro ně mistráky pořádají podle ZVV 1(bez jejich účasti).

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:53
- Nahlásit

Tchor
A co borderky, jak ty jsou na tom s obranama?

birma
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:53
- Nahlásit

suesie
vybíráš dalšího pesa?

Tchor
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:56
- Nahlásit

evina
U kniracu je problem s pracovnima povahama ted jsem zrovna delal nekolik zvirat ktery proste nechtej delat.nezajima je hadr nezajima je balonek fakt hruza. Na druhou starnu jsem ted videl stene VK dovezeny z Nemecka co ma tah na praci jak malina.

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:58
- Nahlásit

birma
zatím ne, ale ráda bych měla přehled, do budoucna totiž určitě nezůstanu u jednoho. Ale na to si musím počkat než dostuduju, našim stačí i ten malej čertík.

Tchor
Člen
- Nahlásit

suesie
malo kdo snima dela , ale videl jsem borderaka udelat na zvodech obranu IPO1 za 99b. u tehle plemen mas problem ze ty vlohy pro to nejsou nijak liniove vazany a proste musis mit stesti.

Terri
Člen
- Nahlásit

Tchor
stene VK dovezeny z Nemecka co ma tah na praci jak malina.
Čí je??
nezajima je hadr nezajima je balonek fakt hruza
Tak to jsme naštěstí nadějní

Tchor
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:00
- Nahlásit

Terri
Nikity

birma
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:01
- Nahlásit

suesie
no mamka taky asi bude mít problém s tim, že budeme mít doma časem dalšího psa - připravuju jí na to už teď a to ho chci tak za dva roky

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:05
- Nahlásit

birma
No to já už na to raději připravuji přítele, naše už bych nepřekecala a u něj mám aspoň o trochu větší šanci.

evina
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:06
- Nahlásit

Tak to mám docela štěstí protože ten můj SK je nadšenec se tahat a aportovat(zkrátka cokoli dělat za zábavu).Ale pokud nechce dělat VK,tak je to fakt k pláči!!!suesie:na cvičáku měla výcvikářka s borderou IPO 3.Musí se ale prý dobře vybírat,už ty povahy šli taky do háje a může člověk sáhnout vedle.To platí ale asi u většiny plemen.

Tchor
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:06
- Nahlásit

birma
A co planujes za ty dva roky? malinu?

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:09
- Nahlásit

No asi zvolím boxera, toho už jsem měla a jsou to vážně kvělý psiska. Navíc ty borderky jsou moc hyperaktivní.

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:09
- Nahlásit

Tchor
No tak to jó, já myslela že mi něco uniklo

birma
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:41
- Nahlásit

suesie
No přítel nemá chudák nějak na vybranou - buď mě a psy nebo nic

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:50
- Nahlásit

birma
To ten můj taky ne, já ho na to sice připravuju předem, ale kdyby psa nechtěl, tak bych se s ním neměla vůbec o čem bavit. Já prostě bes psa žít nehodlám!

birma
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:51
- Nahlásit

suesie
no ten můj je z toho takovej silně nenadšenej, ale já jsem zvyklá od maminky - to se poddá
v nejhoršim bych mu řekla, že by se musel vzdát pavouků a bylo by

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 23:09
- Nahlásit

birma
Tak to ten můj má zase auta, ale jinak jsem stejnýho názoru jako tvoje mamča. Ale na to, že psy moc rád neměl, když jsem ho poznala, tak jsem ho celkem dost upravila za ty 4 roky k obrazu svému.

Anonymní
# Zasláno: 5 Led 2006 08:13
- Nahlásit

Tchor
chcem sa ža opýtať či máš nejaké skúsenosti v športovej kynológii s plemenami ako cane corso, rotvajler, bullmastif.
Som začiatočník a pracujem s prvým psom, . V budúcnosti by som ale chcela jedno z týchto plemien, len neviem ktoré je najvhodnejšie. Viem že ani jedno sa ani zďaleka nevyrovná NO alebo MLN ale aj tak by som chcela vedieť tvoj názor. Ďakujem.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání