| Autor |
Zpráva |
Alucha
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 10:49
- Nahlásit
Tak jsme dneska s pesanem vyrazila na ranní prochandu. Aport ve sněhu, co jsme včera ztratili se nám podařilo najít. Celou dobu jsem ho měla na stopováku a šlo nám to. Pak jsme šli domu a já musela jít do práce. Pesanovi jsem rekla, aby zustal doma. Doprovazi me vzdycky az k vratum. Jen co jsem otevrela skvirou mezi mnou a vraty se protáhl. Nezbylo mi nic jiného než ho jít hledat. Běžel tam, kam to obvykle chodíme. Nemohla jsem ho nalákat na nic. Ani na kostičku ani na ňamku. Jedni sousedi, kteří mají pochopení a zkušenost se psy se nabídli, že mi pomohou. Vlítnul k nim do zahrady a podařilo se nám ho zavřít. Snažili jsme se ho nalákat na salám, ale vždycky, když přišel, tak sebral jen salám a pak ucukl. Zjevně se rozvzpomněl na to, jak dostal posledně výprask a nechtěl přijít. Snažila jsem se být trpělivá, jak jste mi radili dříve a nakonec ke mně přišel, tak jsem ho objala a nepotrestala, ale pochválila. Vím, že problémy máme dva a to zásadní - utíkání a přivolání. Prosím Vás tedy o radu spíše s tím utíkáním. Mám ho uvázat k vrátkům na stopovák a zkoušet s ním povel zůstaň s otevřenou bránou nebo je to blbost??Ája
|
Alucha
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 10:58
- Nahlásit
Ještě bych chtěla dodat. Z předchozích rad vyplývá, že psa po návratu, i když je to třeba za hodinu netrestat.Rozumím tomu dobře?? Učinné by bylo chytit ho při pokusu o útěk a potrestat ho.Ája
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 11:42
- Nahlásit
pokud ho budes trestat po navratu a to po jakekoliv dobe,tak si jen zafixuje,ze kdyz prijde dostane narez.s tim utikanim bych ho uvazal tak,aby snura dostala za vrata.dej mu stahovak za usi.potom delej,jako ze odchazis.dej mu povel na ktery je zvykly...zustan,cekej....a nech ho at utece.tim jak se dopne snura dostane poradny drbanec.ty ho musis zavolat ke mne a hodne ho pochvalit a odmenit"az prijde".musis vnem zafixovat,ze kdyz utika,tak to boli a kdyz hezky zustane a vrati se bude odmena.
petr
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:27
- Nahlásit
Alucha:v žádném případě netrestat ani když přijde třeba za hodinu.Taky mě napadlo jestli nemá spojené přivolání s připoutáním na vodítko.Když trénujete přivolání nechávej ho před sebou sedět(jít se proběhnout může až ty to dovolíš),můžeš si pamlsek rozdělit třeba na několikrát.Pak ti nebude hned utíkat,jak pamlsek sebere ale čekat na další.Zároveň ho vždy i pohlaď aby si nemyslel,že vždy když se skláníš bude přivázaný.Jinak samozřejmě zkoušet zůstaň před vrátky můžete,spíše jde o to,zda tu šňůru vnímá nebo už ne.
|
Netty
|
# Zasláno: 31 Pro 2005 10:35
- Nahlásit
Ahoj, my taky zrovna cvičíme přivolání, ale máme smůlu, když má v tlamě klacek, nebo jinej aport. To ho chytne rapl a blbne a lítá jak máčo a můžu mu nabízet kg dobrot a stejně to ignoruje. Musíme ho tedy zmást a dělat, že už jdeme....to chvíli ještě blbne, ale nakonec přijde a ví, že ho čeká dobrota, když poslechne a sám si už i sedne a čeká. No snad ho to řádění po pubertě přejde
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Led 2006 15:06
- Nahlásit
ahoj, chtěla bych se zeptat ohledně přivolání. Já vím,že to je téma na 1000stránek jenže já už totálně rezignovala. Mám půl roku 2roky starého psa plemene basenji. Celkem všemu jsem ho naučila, je to velice inteligentní pes. Denně sním chodím na 2hodky do lesa. Problém je v tom,že pes opravdu nejde pustit z vodítka. Uznává mě jako autoritu, na zahradě poslouchá jak hodinky,ale venku je naprosto nezávislý. Aktivně loví zvěř,sám si vyhledává stopy,když né zvěř, tak cokoliv jiného,nejde zaujmout jeho pozornost prakticky ničím.Závidím lidem co psa mohou pustit hrát si sním.On je hrozně hodný-doma, naprosto vyžaduje moji přítomnost,nehne se doma ode mě ani nakrok,ale vyjdeme před dům,pes položí čumák k zemi a už ho nic nezajímá. Zkoušeli jsme hodit třeba při utěku po něm klíče (cvičitel) normální pes se lekne a uteče k pánovi, náš pes zaútočil na cvičitel a stejně vzal roha. Uteče třeba na 4hodiny.S basenjíky jsou problémy,to vím,ale todle jsem nečekala. Jeho máma může být puštěná v lese ale jidině jak má na krku elektrický obojek,jinak je úplně stejná. Pomůže nám to ? Kdyby chtěl utéct,když vidí srnu,to bych pochopila a pokárala,vysvětlila,že nesmí.Jenže on stopuje od domu,furt šmějdí,kde jě nějaké to zvíře a sám uteče do míst kde tu stopu 100% chytí. Nejsem žádný začátečník ale u něj rezignuji.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 15:14
- Nahlásit
Anonymní
tak abyste nebyli sami. Já někdy svou ovčandu pustim a když si hraje s pesany tak nechce přiběhnout(sice přiběhne ale až po několikátém přivoláním) chtěla bych ji naučit aby přiběhla hnedka.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Led 2006 15:23
- Nahlásit
Furt lepší varianta než ta moje. Můj je divočák co napadá psi (teda on snad každý basenji)neublíží,ale ten druhý pes mu pořádně vypráská kožich. Už pomalu šetřím na elektriku,protože jednou mi ho dokonce přivezla policie na tyči -8kilového psa!!!! Je to takový nebojsa
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 15:34
- Nahlásit
no to je blbí...ale nepřijde ti toho pejska líto? používat elektriku? a na cvičáku ti neporadili?
|