Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / trvanlivost granulí
Autor Zpráva
Jarča
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:02
- Nahlásit

včera jsem pesanovi koupila nové granulky, váhala jsem jakou značku dosud byl na akaně , po poradě s prodavačkou jsem nakonec koupila bosch.Doma jsem ale zjistila, že min. trvanlivost je do 1.1.06.Vrátit už je nemůžu,už jsem je načala.Teď mám strach,aby se brzy nezkazili nechtěla bych mýmu broučkovi ublížit.

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:13
- Nahlásit

týýýýýýýbláho... já snad ještě nikdy nekontroloval do kdy je na balíku datum expirace. :-/ no musím to doma zkontrolovat..

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:23
- Nahlásit

Jarča
A to ja bych je sla vratit a jeste se zhadat - pokud mas paragon o nakupu, neni co resit! I kdyz je pytel otevreny!

ati
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:29
- Nahlásit

Jarča
jasně vrátit a seřvat,měla na to upozornit. U nás by to nebyl problém 15kg to jak když plivne

Jarča
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:38
- Nahlásit

paragon bohužel nemam, mam sice jenom 1 kg, ale vydrží mi dlouho, mám malou rasu

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:57
- Nahlásit

Jarča
Pokud si tam byla vcera, tak i bez paragonu bych tam zkusila zitra naklusat,a zkusit pytlicek reklamovat. Sice jde jen o 1 kg granuli, ale priste muze jit o cokoliv jineho - takhle si na tebe daji priste pozor a uz ti skoroprosle granule radsi nenabidnou!
Navic, pokud neni 1 kg v origo baleni a je rozvazovane, muzou granule rychle zazluknout, pripadne v nich muze byt plisen, kterou okem nespatris - a pejsek si koleduje o prujem a zazivaci potize...

Jarča
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:07
- Nahlásit

Tak já tam naklušu a uvidim .Jinak jsou v orig. balení. A jak tak přemýšlím, tak mi ani paragon nedali

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:16
- Nahlásit

Jarča
Bud nasertivni! Ikdyz nemas uctenku - zhadej se o expiraci zradla! Jak muzou prodavat granule, ktery projdou - dobre-li pocitam za 4 dny? Kde je minimalne pulrocni zarucni lhuta? Proste at si tam prohlidnou sklad a neprodavaji temer prosle granule!

Lea
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:34
- Nahlásit

Fifi
Co se týká rozvažovaných granulí, tak žluknou za úplně stejných podmínek jako zabalené, tzn. záleží na stáří. Taky se párkrát stalo, že zežlukly čerstvé gtranule, protože došlo k výrobní chybě v konzervaci. To se stává hlavně u granulí, které nejsou chem. konzervované. Ale fakt ojediněle. Jediná nevýhoda rozvažovanéh krmiva je, že když je pytel opravdu dlouho otevřený, granule trochu vysychají a mohou se odpařovat minerální látky.
A jinak, nevim proč byste všichni hned řvali, je to každopádně chyba prodejce, ale zvýšit hlas je potřeba až když nebude ochoten tu chybu přiznat a vyhovět vám. Prodejci jsou bohužel taky jen lidi a jestli se vám to u nich stalo poprvé, není důvod se hned rozčilovat. Vy jste v práci nikdy chybu neudělali???
Máme obchod už 15 let. Poslední dobou vlivem médií lidi chodí a vysloveně prudí s expirací a to i stálí zákazníci, kteří od nás nikdy nic starého ani špatného neměli. Tak jim expiraci samozřejmě ukážeme, ale řekneme, že nás trochu mrzí, že nám najednou nedůvěřují. Toť trochu náhled z druhé strany.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:55
- Nahlásit

Lea
Diky za nazor z druhe strany, ja ale nepsala, aby na prodejce hned Jarca rvala, jen aby byla "nasertivni", dusledna a i pres otevreni pytliku a toho, ze nema paragon, se snazila uplatnit sva prava...
Muzes mi napsat, ktery granule nejsou chem. konzervovane pripadne nemaji v sobe jine latky na trvanlivost? Zajimalo by mne to, asi budou zdravejsi nezli ty ostatni...
A pod rozvazovanym krmivem si predstavuji situaci, kdy prodejce rozdela pytel, cely jej v co nejkratsim case rozvazi (otazka 2 hodin), udela etikety s druhem a expiraci granuli, a ne ze ma treba 20 kg pytel rozdelany x mesicu a ceka, az se to proda... A rict, ze zakaznici prudi, jen proto, ze chteji vedet, co si kupuji - sorry, ale ja se divam na datum vyroby a spotreby u cehokoliv, a nemyslim si, ze bych tim jakozto spotrebitel zrovna prudila - at jde o psy nebo lidi...

Lea
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:19
- Nahlásit

Fifi
Tak promiň, asi jsi chtěla napsat asertivní, ale mě to tak nějak z těch odpovědí vyznělo "vraž tam a začni řvát".
Chemicky konzerovavané je např. Pedigree a spol, ale taky Eukanuba. Nechemická konzervace je např. vitamínem E a dneska je tak konzerovaná naprostá většina kvalitnjěších granulí. Ale sorry, nehodlám zabředávat do diskuse které granule jsou kvalitnější. Stačí se podívat na složení toho kterého krmení.
Že zákazníci prudí, to neznamená, že se k nim nebudu chovat slušně, vždyť na to kontrolovat si expiraci mají největší právo a nikdo netvrdí opak. Jen jsem si povzdechla, že celá léta je to nenapadlo a nikdy taky žádný problém nebyl. Sotva začnou něco na Nově hlásat, z našich už dalo by se říct "starých známých" se najednou vyklubou mnohdy docela protivní kontroloři a vrhají na vás pohledy, které říkají: "no a co vy tady, ukažte, určitě to máte taky prošlý". Tak to zamrzí. Něco jihého je, když se zákazník zeptá "do kdy to prosím vás je, aby to pes stačil sníst, on tomu moc nedá". To nemůžu samozřejmě nic namítat, ani mě to nijak nevadí, naopak, jsem ráda, že jim můžu ukázat, že se nemusí obávat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:27
- Nahlásit

Lea
OK, rozumime si, ja proti nikomu, kdo mi nic neprovedl, nic nemam, navic jsem se na nechemicky konzervovane granule ptala z ciste zvedavosti, neb uz 2 roky pro sve fenky varim ... Máme obchod už 15 let. Poslední dobou vlivem médií lidi chodí a vysloveně prudí s expirací a to i stálí zákazníci, ale jak jinak sla tahle veta pochopit??
Nasertivni jsem psala schvalne, krasa ceskeho jazyka, dodat ke slusnemu cizimu slovu i nadech ceskeho pejorativniho naznaku...

Lea
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:47
- Nahlásit

Fifi
No právě, já se o granulích bavím nerada, protože mám taky radši masíčko (teda psi:biglol. Ale když to člověk prodává...
Jo a když už jsme (opět) odbočili z tématu, tak já vždycky říkám, že jedna z mála věcí, kterou mám na našem národě ráda, je náš jazyk. A moje nejoblíbenější a dle mého názoru nejgeniálnější výtvory českého lidového "tvarosloví" jsou hovnocuc a kadibudka

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:57
- Nahlásit

Lea
Ja myslim, ze obrozenci taky nebyli k zahozeni - čistonosoplena (kapesnik) a klapkobřinkostroj(piano). Ale vice obdivuji novotvary v mediich - jako performerka, šútr aspol...
A chtela bych te videt, kdyz pro psy varis, jak zakaznikum doporucujes pro psy instantni stravu = granule

Lea
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 21:31
- Nahlásit

Fifi
Hele, víš co jsem si kolikrát říkala? Kdyby se tak vyráběly takový granule pro lidi: pro normálně aktivní bez sklonů k obezitě, pro sportovce, pro alergiky a pro tlouštíky. Já bych ty posledně jmenovaný klidně baštila. A bylo by po starostech s vymýšlením diet
No ale jinak když lidi chtějí krmit granulema, tak jim doporučím jakýma a když se začnou vyptávat, jaký že granule jsou ty nejlepší, tak řeknu že maso. Ale je to na nich. Do masa je snažím přemluvit nejčastěji když pes třeba nemůže přibrat apod.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 21:59
- Nahlásit

Lea
Ale dyk pro lidi se takovy veci vyrabi - ruzny Nutri drinky, Ultra low and Slim drinky, anebo z uplne jiny strany spousta hociminovskych polivek, susenych polotovaru.. To vyjde nastejno s psima granulema! Ja si radsi doma uvarim pro sebe i feny poradnej odvar z mrtvoly=vyvar ze slepice, kurete, hoveziho a aspon vim na cem sem... A to se tyka i vareni pro me feeeeeny

zuzka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 11:17
- Nahlásit

Teda lidi, co blázníte?
Asi to nebylo od prodejce fér, ale protizákonné to rozhodně není, takže naklusat tam a žádat výměnu, na to prostě nemáte nárok!
Tak možná, když budete slušní a vysvětlíte, že kilo vám vydrží dlouho a že by to mohl být problém.

Takže si z toho vemte ponaučení a kontrolujte záruční dobu, případně k tomuhle prodejci už nechoďte, protože se zřejmě bude snažit prodat a neporadí objektivně.

Jarča
# Zasláno: 30 Pro 2005 15:20
- Nahlásit

Slušně jsem jim to vysvětlila a granule mi vyměnili. Majitelka obchodu mi řekla, že to zbaští její čubina a že toho mají v obchodě hodně a může se stát,že to prostě špatně zkontrolují. Ponaučení jsem si tedy rozhodně vzala a už si budu dávat pozor.

Lea
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 15:21
- Nahlásit

Fifi
Tak ty nápoje apod.jsem zkoušela a ani ne za hodinu jsem byla hladová jak vlčice. Tak chudáci psíci teda, jestli jsou po granulích taky hned hladoví...

zuzka
Kdyby se to stalo v našem krámě, tak jí to nejspíš vyměníme. I bez účtu. Nestřídá se nás tam deset, ale dvě prodavačky (máma a já), takže si ty lidi co za den přijdou pamatujem. Možná že podle zákona by to asi nevymohli, ale proč se hned obracet na paragrafy. A pro každého obchodníka soukromníka je důležité udržet si přízeň lidí. Pořád je lepší být trochu za dobráky, než aby se o nás rozkřiklo, že prodáváme prošlé zboží a neznáme se k tomu. Prostě jak jsi napsala v úvodu, se slušností se (alespoň u nás) dá ještě někam dojít.

Lea
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 15:23
- Nahlásit

No tak jak vidím, než jsem to tu sesmolila, tak se to vyřešilo v pohodě, prostě stane se, není třeba hned dělat aféru

Anonymní
# Zasláno: 30 Pro 2005 15:26
- Nahlásit

No já nevím. Granule mají dost dlouhou trvanlivost, takže skončení expirace neznamená, že se ti granule zkazí hned druhý den. To máš jako s výtahem. Má určitou nosnost a když se o pár kilo překročí, tak taky nespadne. Musela bys to překročit asi o dvojnásobek povolené aby se to porouchalo. Takže i když jsi asi v právu, tak bych to neřešila zbytečnou diskuzí.

Lea
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 15:30
- Nahlásit

Dyť jó, my taky ne všechny granule prodáme, tak to baští naše smečka. Nic tomu není, trvanlivost je minimální a to 1 rok. Zpravidla to ani nežlukne nebo něco podobnýho, jenom ty minerální látky a vitamíny se můžou trochu odpařovat a trochu to vyschne, ale to už jsem tu psala.

Eda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 15:36
- Nahlásit

Fifi
Ale více obdivuji novotvary v médiích - jako performerka, šútr aspol...
performerka je dobrá, to připouštím... ale mám v rukávu jiný eso!!! naše média vypustila perličky jako businessmenka nebo merito jádra... to u mě momentálně vede!!!

Jarča
# Zasláno: 31 Pro 2005 13:31
- Nahlásit

[b]anonymní[/b]
[i]to máš jako s výtahem[/i]
nechápu jak můžeš srovnávat granule s výtahem, to mě docela fakt rozesmálo.

Jarča
# Zasláno: 31 Pro 2005 13:32
- Nahlásit

anonymní
to máš jako s výtahem
nechápu jak můžeš srovnávat granule s výtahem, to mě docela fakt rozesmálo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání