Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes z útulku
Autor Zpráva
evule
# Zasláno: 27 Pro 2005 22:26
- Nahlásit

Chtěla bych Vás zkušnější poprosit o radu, respektivě o rad více.
Máme v úmyslu vzít do péče psíka z útulku. Po několika měsících zralých úvah s výběrem plemene, vyhrál labradorský retriever.
Zajímal by mě ( i pes veškerou přečtenou literaturu) konkrétní názor Vás - majitelů tohoto plemene na povahu psa.
Naše rodina je sportovně založena a máme děti ve věku 6 a 8 let. K dispozici je zahrada u rodinného domku.
Také chci oslovit Vás, kteří máte zkušenosti s pejsky z útulku, na Vaše názory.

MartinM
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2005 22:47
- Nahlásit

My když zvažovali o koupi psa, tak jsme obešli několik chovatelských stanic kde měli různý plemena. Když jsme narazili na labradori tak jsme už žádného jiného psa nechtěli. Je to podle mne jedno z nejpřátelštějších psích plemen a to co s ním dokáže dělat 5letá dcera by jiný pes určitě nevydržel

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2005 22:55
- Nahlásit

MartinM
Ty mas vice dcer??

MartinM
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2005 23:10
- Nahlásit

Fifi: už je tomu tak

Břetislava
# Zasláno: 28 Pro 2005 10:34
- Nahlásit

evule
Labrador je super kamarád a děti miluje. Pozor, ale ne všichni. Pokud už máte ale vybráno, určitě už jste trošku seznámeni s jeho povahou. Čas ukáže. Jinak jako majitelka labradora můžu toto plemeno doporučit. A taky jste super, protože zachráníte pejska z útulku.

haha
# Zasláno: 28 Pro 2005 11:41
- Nahlásit

labrador by měl být přátelský pes ,ale nemusí tomu tak být vždy ,je od vás hezké že si chcete vzít psa z útulku, ale než to uděláte dobře se s ním seznamte a dobře se na něj informujte,aby jste ho nemuseli po pár dnech nebo týdnech vracet zpátky ,hlavně kvůli dětem ,mí všichni psi byli a jsou týraní ,darovaní nebo nalezenci a vesměs všichni nemusí malé děti,nemusí to tak být u každého psa ale pozor na to.

Hanka20
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:42
- Nahlásit

Já mám taky týraného psa z útulku, je to teda dobrman. Vypiplala jsem si ho a musím říct, že je super.Musím však se vším souhlasit s haha, že byste se na něj měla dobře informovat. Můj pes na malý děti taky moc není, i když si je očuchá nebo olízne a nechá se i pohladit, ale musí chtít sám, nesmí se do ničeho nutit.

Netty
# Zasláno: 29 Pro 2005 13:17
- Nahlásit

Ahojky,my tedy labradůrka nemáme, ale má ho sousedka a je to miláček. Klidnej a kamarádskej. A strašně hravej ) Ale za to máme 5 měsíců pejska z útulku. Je to naše zlatíčko a je nám MOC vděčnej! Z útulku jsme si ho sice brali, když mu byly 2 měsíce, ale i tak byl vyplašenej. Ale cestou domů (vezli jsme ho z Moravy na sever) už se otrkal a byl ve svý kůži ) Ale jak řikam, je nám vděčnej. Byl v útulku 3 dny a přivedli ho tam houbaři, kteří ho našli v lese přivázanýho u stromu (zabila bych je). Jinak každý útuláček je zavděčenej a nezradí, pokud cítí lásku. A myslím, že ani u starších pejsků to nebude dlouho trvat a zvykne si, protože není hloupý a pochopí, že v nové rodině a novém domově se má krásně a je milován )

Netty
# Zasláno: 29 Pro 2005 13:18
- Nahlásit

Ty zíváky tam zas nepatří...furt dělam "o" jako čumáček a pak to takhle dopadá

Netty
# Zasláno: 29 Pro 2005 13:19
- Nahlásit

Jo a s těmi dětmi to je taky pravda! Ne každý má děti rád.

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 15:14
- Nahlásit

máš třes v ruce, že jsi dotaz hodila tolikrát na forum?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání