Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Obnova cvičáku
Autor Zpráva
Sebona
# Zasláno: 18 Pro 2005 17:46
- Nahlásit

Cvicak u nas zanikl, coz je mi velice lito... Proto bych ho chtela nejak obnovit, ale nevim jak. Sice sama cvicim dva psy (vsestranny vycvik, agility a dogdancing) ale nemam tolik zkusenosti, abych radila ostatnim... Napadlo mne treba jen udelat cvicak pro deti (dogdancing) a tim rozjet vsechno ostatni...

Neporadite mi nekdo? Nemate nejake zkusenosti?

Pupy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 18:20
- Nahlásit

Tak co na mujpes, ti nakonec nikdo neporadil? Je to škoda když takový cvičák zanikne. A proč vlastně zanikl?

Sebona
# Zasláno: 18 Pro 2005 18:45
- Nahlásit

Neporadil, tak to zkousim i tady...
Zanikl, protoze.... Vis ze ja ani nevim proc? Uz jsem psala na muj pes, ze nezanikl uplne, ze tam chodi cvicit policajti... Ale je to fakt cviceni-necviceni....

Anonymní
# Zasláno: 18 Pro 2005 23:32
- Nahlásit

Ahoj a jaký chceš založit cvičák?Soukromí nebo ZKO?A kde?

Anonymní
# Zasláno: 19 Pro 2005 08:59
- Nahlásit

stačí ti na to 5 lidí a poslat přihlášku na čks. tam ti o poradí.

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:05
- Nahlásit

Nestačí 5 lidí, musí jich být minimálně 10 podle stanov ČKS

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:12
- Nahlásit

Sebona
se cvičákem je strašně moc práce. Nechci tě odrazovat, ale je k tomu potřeba nejen nadšení, ale taky peníze. Potřebujete místo, kde byste mohli cvičit, to je dost těžké najít. Navíc píšeš toho moc najednou - všestranný výcvik, agility a dogdancing, to je dost široký záběr, to mi věř. Na všestranný výcvik je potřeba zajištěný - oplocený- plac, překážky, nějaké alespoň malé zázemí - v zimě je zima, v létě horko, takže úkryt před zimou jak pro lidi, tak pro psy, základní hygienické záležitosti budeš řešit jak - záchody, voda pro psy....Kynologické pomůcky - rukávy, makety.... těch věcí je strašně moc. Agility - úplně jiný druh překážek - taky drahé, napadá mě strašně moc věcí, které bez pomoci, zkušeností a dalších lidí rozhodně nezastaneš. Počítám, že máš k dispozici jen to nadšení. Mrzí mě, že musím říci, že to asi nestačí. Spíš bych viděla možnosti v tom tanci se psem. To by možná na začátek neobnášelo žádné velké investice. Ale s tancem nemám zkušenosti.
Založení a fungování ZKO rozhodně není nijak jednoduchá věc. Vím o čem mluvím, to mi věř.

birma
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:24
- Nahlásit

Majda
já to chápu tak, že ona plac má, zázemí taky - že prostě cvičák existuje, ale prakticky tam nikdo nechodí, tak to chce akorát znovu oživit... (taky se to jmenuje obnova a ne založení cvičáku)

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:31
- Nahlásit

Jo pravda, asi jsem to nějak popletla.
I tak jí čeká moc a moc práce. Ale každá duše dobrá, která se chce věnovat pejskům. A mládeži taky, to je dneska už skoro zázrak, že by se někdo chtěl těmhle věcem věnovat. Dneska je ve všem komerce, člověk, který dělá něco z nadšení je pro ostatní skoro hlupák. Tak držím palce.

Sebona
# Zasláno: 19 Pro 2005 20:14
- Nahlásit

Birma ma pravdu. Zazemi tu je. Je tu klubovna, kotce pro psy, misto na cviceni, prekazky, zasteny, vybaveni pro figuranty... Jen chybi lidi... Tak jsem se chtela poradit, jak to znovu rozjet... Vetsina tech lidi co sem chodila uz se cvicenim skoncila (byli to vesmes starsi lidi)...

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 21:42
- Nahlásit

Sebona
Sehnat deset lidi jako stalych clenu, udelat clenskou schuzi, zvolit vybor a pozadat na CKS o obnovu ZKO, ale budes potrebovat alespon nekolik zkusenych lidi kteri budou ochotni se venovat chodu ZKO a lidem co tam prijdou.
Dalsi vec je komu to zazemi patri musis se dohodnout s vlastnikem o pronajmu zazemi (malokde patri ZKO)

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 22:10
- Nahlásit

Sebona
To, co psal Tchor, je pravda, ale je to jen začátek. Měla by sis nejdřív všechno promyslet, abys věděla, co tě čeká. Třeba by ti s tím ti starší členové, co odešli, pomohli. Je to přece jen škoda činnost úplně skončit. Financovat cvičák není jednoduchá věc. Abys měla finance do začátku, musíš sehnat sponzory, kteří ti pomohou, protože příspěvky od členů určitě nebudou stačit. V dnešní době už pronájem placu a zázemí může být taková finanční rána, že není možné se do toho pouštět. V dnešní době není ani moc populární pracovat brigádně bezplatně na údržbě cvičáku, každý je moc pracovně vytížený a raději jde někam vydělávat. Ti, co udržují cvičák z nadšení jsou dnes považováni většinou za blázny. Náš sport je velmi drahý a musíš proto najít někoho, kdo má rád psy a je ochoten pomoci. Nemusí to být jen hotové peníze, někdy stačí materiál nebo služby, abys nemusela všechno zajišťovat sama a platit to. Ale to je zatím pořád jen o zázemí a jak Tchor podotkl, kde máš ty zkušené a ochotné lidi, kteří se budou starat o příchozí zájemce o výcvik. Hlavně rozumné a ochotné se o své zkušenosti podělit.
No držím ti palce, aby se ti to povedlo. Moc bych ti to přála.

Pupy
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 15:30
- Nahlásit

Sebona
Tak co, povedlo se?

Sebona
# Zasláno: 3 Led 2006 13:20
- Nahlásit

Já jsem nakonec od toho dala ruce pryč. Neodradilo mě ani tak fůra práce a zařizování.... Spiš to byla tahle věc. Když jsem se snažila sama někomu poradit (koho jsem potkala a pejsek mu třeba nechtěl přijít) tak na mě koukali jako bych spadla z višně. Pár lidí bylo i nepříjemných a když jsem se ptala, jestli by se psem nechtěli začít chodit na cvičák, myslela jsem, že mě asi zastřelí... Prý : "Vždyť mi máme pejska vycvičenýho!! On všechno umí, a vy byste nám jako radila? No podívejte se nejdřív na svoje psy..." A takový řečičky.... Samozřejmě, že jsem nechtěla radit a vést cvičák já. Bohužel jsem nenašla nikoho, kdo by na cvičák chodil... Tak jsem ani nehledala někoho, kdo by cvičák vedl. (I když vím o někom,kdo by to dělal). Ale prostě nestojí mi to za tu námahu, když ty lidi jsou na mě tak hnusný,když se jim snažím pomoct..... A mrzí mě to,protože jsem to chtěla dělat pro ně...

Sebona
# Zasláno: 3 Led 2006 13:22
- Nahlásit

Ale co, aspoň budu mít víc času na svýho bafáka!!! Ale jsem z toho fakt smutná!!! Třeba to vyjde později.....

Pupy
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 13:41
- Nahlásit

Sebona
Jo to je škoda, takový lidi nemám ráda místo aby byli rádi že jim někdo poradí tak jsou hnusní když byla moje čubinka malá tak si jednou hrála s takovým přerostlým štěnětem a jednou tam přišel jeden chlap se štěndem zl.retrívra a já mu řekla at ho pustí že se chce taky porběhnout a on mi jen řekl že patří na vodítko a že ze sebe nebude dělaz šaška. A to štěnátko se tak smutně koukalo že si nemuže jít hrát.

Sebona
# Zasláno: 3 Led 2006 13:54
- Nahlásit

Jojo, takový lidi taky nesnáším,člověk se jim snaží pomoct a oni ho div nepošlou někam!!! Jeden kluk u nás má štěně ohaře (tak 9 měsíců) a chudák štěně už od malička pěkně ťape u nohy... A to i když potká psy!!! Já se s ním potkávám docela dost často,ale to štěně za náma ještě nikdy nemohlo!!! Pořád musí být u nohy a jakmile se pohone - to je pak mazec!!! chudák malej!!!

Pupy
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 13:58
- Nahlásit

jo to nechápu...já mám čubinku u nohy a když jde chvíli dobře tak ji pustim(mám navíjecí vodítko tak je ale na vodítku) a jdu se projít na pole nebo na cestu a tam ji pistim

Sebona
# Zasláno: 3 Led 2006 14:01
- Nahlásit

on ho vodí u nohy jen když uvidí jinýho psa nebo když jde po ulici... Když s ním jde po poli, tak je na volno.... Ale jen do doby, než uvidí psa nebo lidi.. To pak musí pejsek k noze...
Ale aspoň někde se proběhne

Pupy
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 14:11
- Nahlásit

já si ji taky zavolám, protože má každej řeči že je puštěná atd.

Sebona
# Zasláno: 3 Led 2006 14:27
- Nahlásit

Víš, já bydlím v takovým zapadákově. Tady každej každýho zná a tak potkáváš jen psy, který znáš... A většina těch vychovanějších chodí většinou na volno. A protože se tady ty psy znáš, víš, kdy máš psa přivázat a kdy ne (jestli je ten pes hodnej nebo ne).... A já mám nekonfliktní psy ( a on to moc dobře ví!!!), ale vyhýbá se nám velkým obloukem jako bysme byli jedovatí.... Jinak chápu, že u tebe je to jiný, pokud bydlíš ve větším městě, ale tady se fakt všichni co máme pejska známe....

Pupy
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 15:49
- Nahlásit

tak to jo...a hlavně když se tam znaj tak si myslím není žádný problém ale tady

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání