| Autor |
Zpráva |
Lenka30
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 07:57
- Nahlásit
Přišli jsme o pejska - oříška.Náš 11-ti letý syn to těžce nese. Líbí se nám beagl. Je pro něj vhodný?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 08:01
- Nahlásit
a nelíbil by se vám "vořířek s PP" - český strakatý pes?
bíglovi je trošku podobný a je snadno cvičitelný
další info:
http://sweb.cz/strakaci/
nebo naše Bela:
www.kocovi.com/bela
|
Pavla
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 08:32
- Nahlásit
Lenka30
Podívelte se na http://www.beagleclub.cz/, tam se o bíglech dozvíte více.
Spíš jde o to, kdo ho bude cvičit - starat se o jeho výchovu. Je to pes, který vyžaduje důslednost a hodně pohybu, nevím jestli by ho 11-leté dítě zvládlo a jestli by ho bígl akceptoval jako autoritu. Sami máme teď 2,5 měsíčního a už teď je to pěkný rošťák. Na druhou stranu je úžasný k dětem (máme 3 a 6 let). Skrátka je to velký kamarád a osobnost.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 10:57
- Nahlásit
Taky bych doporučila strakáče
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 11:14
- Nahlásit
Lenka30
Bígla ke klukovi doporučuji, k dětem jsou bezvadní. Počítejte s tím, že pejsek bude temperamentní, stále naladěný na hru a na procházky. Záleží na tom, co od pejska očekáváte - zkuste napsat blíž, co byste si představovala, že by měl splňovat.
|
Lenka30
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:05
- Nahlásit
Chtěli bychom pejska pro děti (11 a 7). Máme rodinný dům s velkou zahradou. Aby byl také trochu hlídač, a taky se snesl s ostatními zvířaty hospodářství. Je mi jasné, že výchovu psa nemůžeme nechat jenom na synovi, že mu budeme muset pomoct.
|
Pavla
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:19
- Nahlásit
Lenka30
K dětem je bígl perfektní (je pro každou lumpárnu a všechno jim dovolí). Zahrada taky OK, ikdyž to bude chtít i delší procházky. Hlídáním si nejsem jistá, na to asi moc nebude. A se zvířaty bych problém neviděla, když s nimi bude odmala. Taky máme králíky, vždycky je očuchá a jde pryč, tak doufám, že to tak zůstane. No a co se výchovy týče, určitě to bude chtít cvičák s někým dospělým. Pokud s tím počítáte, pak bych problém neviděla.
|
haha
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:20
- Nahlásit
Lenka30
bígla jsem měla s ostatními zvířaty se snášel bezproblémů ale musel na ně být zvyklý od mala ,to znamená že třeba našich slepic si nevšímal ale cizí kočky prohnal ,záleží na co ho od mala naučíte ,bígl vám dům ohlídá tím způsobem že vám každou věc štěkotem ohlásí ale nějaký razantní zásah proto příchozímu od něj čekat nemůžete i když i můj bígl byl schopen mě v případě nutnosti bránit samozřejmě přiměřeně ke své velikosti,jinak pro děti bych vám ho klidně doporučila protože je to pes temperamentní ,hravý rád běhá ,ovšem je trochu náročnější na výcvik než ostatní plemena,je tvrdohlavý a má snahu testovat svého pána kam až může zajít,pokud chcete psa co by poslušností připomínal třeba ovčáka tak na něj zapomeňte ,pokud chcete přírodního kamaráda od kterého chcete přátelství ale ne otrockou poslušnost tak honem pro něj.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 18:31
- Nahlásit
beagla mám, k dětem je vhodný, ale rozhodně bych ho nedoporučovala do péče dítěti...jsou hodně tvrdohlaví a nikdy nebyli šlechtění k poslušnosti...spousta bíglů skončí celý život na vodítku, jenom proto, že majitelé si pořídili toho "roztomilého hezkého pejska" psa nemůžete soudit podle vzhledu! nejdůležitější je povaha.. jinak moje fenka je unavenáá tak po 4 hodinách lítání venku na volno....budete mít na něj dostatek času? je to pes velmi společensk, není zase tak vhodné ho mít samotného... ale nejhorší je ta výchova...i po roku a půl dost drsné výchovy ta moje není pořádně spolehlivá...dost často ulítne a jde do silnice...že by přecházela u nohy? ne, snaží se předbíhat... je to opravdu pes pro lidi, kteří mají silné nervy...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 19:23
- Nahlásit
Lenka30
právě strakáč nemá lovecké sklony, takže se s ostatními zvířaty v pohodě snese (vrchol je naše Bela, která se podřídila i slepici ), je to dobrý hlídač, štěkotem vše oznámí, ale vzhledem ke své velikosti (+-50cm v kohoutku) by majetek asi neubránil
jinak je vhodný k dětem, snadno se učí a cvičí, my s Belou chodíme ve všední dny tak na 1-2 hodiny ven a vždycky padne. Ale přizpůsobí se i sportovnější rodině, vím, že někdo s ním běhá u kola, běhá agility, my byli s Belou na vodě ...
|
haha
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 23:49
- Nahlásit
grendel
bígl je sice smečkový ale není pravda že by nemohl být sám ,můj pes nebyl příliš nadšen ze společnosti ostatních psů ,snášel se z našima domácíma ,cizí psy nechtěl vůbec ,a i doma si spíš vždycky jen tak lehl a nezapojoval se do her radši běhal za mnou,jinak s tím pohybem to taky nebylo až tak divoký ,je pravda že vydržel běžet u kola 20 km ale je taky pravda že jsem ho vozila při práci 10 i více hodin v autě a spal na sedačce jako dřevo,jina k ta výchova ,no je pravda že to není pes pro nervozní lidi ale ta výchova mi zase tolik práce nedala ,učil se velice rychle,je jasný že nikdy nebude plnit příkazy tak ochotně jako služební plemeno ale pokud člověk pochopí jeho povahu tak je to hodně věrný a citlivý zvíře,měla jsem různý psy ,křížence ,ovčouny, boxera, ale bígl byl zvláštní ,natolik že si stejně ke svým psům chci pořídit dalšího.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:26
- Nahlásit
Lenka30
Prostě se bígla nemusíš vůbec bát, ode mě už pár štěňátek odešlo a všichni píšou, jací jsou to miláčci a jak jsou rádi, že je mají. Jsou to prostě velice inteligentní psi, hodní, neagresivní, do rodiny s dětmi ideální. Jen to není typ psa, který by jen čekal na příkazy, které má plnit, naučí se poslouchat přirozeně i jen tím, že je v´lidské společnosti, ale prostě má svou hlavu a tím je ale soužití s ním zajímavější. Potřeba pohybu je asi individuální podle temperamentu jedince - pes je mnohem divočejší. Naše fenky jsou kliďasky, pokud by mohly zalehnout doma na pohovce, tak by ji opustily jen v nejnutnějším případě
|
Jadviga
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 13:24
- Nahlásit
My jsme bígla měli 8 let, než nám bohužel pro vážnou nemoc odešla. Milovali jsme ji všichni. Byla temperamentní a svéhlavá, ale základní povely poslušnosti zvládala. Velká zahrada je nutná, protože v paneláku jsou z bíglů válečci. Vyžaduje hodně pohybu, s dětma si rozuměla, chodili jsme po horách na tůry, a to i v zimě. Stačilo říct "jdeme ven" a už stála u dveří a zářila štěstím. Bydlela v kotci s boudou, ale za velkých mrazů spala doma. V klidu vydržela sama v tom kotci, odkud měla výhled, dokud nepřišel první člen rodiny ze školy nebo z práce. Jinak se mi líbil popis povahy od haha, vystihuje to přesně. Tak honem pro něj.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 22:22
- Nahlásit
haha
samozřejmně, že může být sám, to jo, ale prostě mu víc vyhovuje smečka a kterému psu ne, že?
|