Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova bígla
Autor Zpráva
denča
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:53
- Nahlásit

Ahojky všem,
potřebovala bych poradit se štěnětem bígla 2,5 měsíce s 1/kousáním do rukou, nohou. Na Fuj moc nereaguje, 2/jak ho odnaučit čůrat do pelíšku, nedělá to často, ale někdy se to povede. Díky Denča

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:07
- Nahlásit

Ahoj, mám stejné problémy. To kousání ho přejde věkem (doufám). Dělá to prý každé štěne. Po bytě se nehnu bez zavěšeného psa na kalhotách.
S tím čůráním je to problém... Mojí se to taky stane a já to prostě vyperu a kašlu na to. Stejně jí u toho nenachytám a když jo, tak jí řeknu fuj a odnesu na plínu, i když už svou potřebu udělala. Doufám, že si to zapamatuje.

Pavla
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:09
- Nahlásit

Taky máme 2měsíčního. Máme ho 14 dní a zezačátku to bylo děsný dneska už to jde. Říkáme fuj pořád dokola a je to vážně mnohem lepší. Mám 3 a 6 leté dcery a ta menší vypadala jako týrané dítě. Dnes už trochu poslechne i ji. Chce to trpělivost a nepovolit. S čůráním do pelíšku nevím, to nedělá. Pavla

suesie
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:09
- Nahlásit

Verca
Náš štěník to dělal taky. Teď je mu 5 měsíců a s čůráním už celkem dlouho nemáme problémy, ale kousat kouše pořád, ale už s citem

haha
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:38
- Nahlásit

denča
kousání je normální přejde ho samo kouše každé štěně,čůrání do pelíšku není zas tak obvyklé ,asi se bojí vyčůrat jinde třeba ho trestáš apod. v pelechu se cítí bezpečně,2,5 měsíce je miminko ,prostě není v jeho silách čůrání vydržet ,chce to co nejčastěji chodit ven ,a když už nemůžeš ven nabídni mu jako možnost třeba hadr v chodbě ,velice rychle to pochopí a bude ti tam chodit sám.

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:44
- Nahlásit

denča
My máme štěndo tříměsíční, když jsme si ji přivezli v sedmi týdnech domů, byl to téměř průtokový ohřívač ... Později se stávalo i to načůrání do pelíšku, ale jen co jsme začali chodit čůrat ven, tak už se to myslím ani nestalo. Loužička ji sem tam ještě ujede a protože je sama dost dlouho (cca 9 hodin), tak samozřejmě po příchodu domů na mě čeká i nějaký ten bobek, ale nekomentuji, uklidím a jdeme hned ven. Vím, že to ještě neovládá a ještě si nějaký ten měsíc asi počkáme..

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:45
- Nahlásit

Syska
A jak často chodíš s malou ven? Nejdřív jsi ji asi učila na noviny nebo hadr, že? A přes den, když nejsi doma, jí tam necháváš něco na čůrání?

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:05
- Nahlásit

Verca
Když ještě ven nemohla, učila se na noviny. Teď jdeme ráno, než jdu do práce. Přes den chodí stále na noviny a odpoledne, když příjdu z práce, tak hned mažeme ven a do večere jdeme ještě tak 3x...poslední čůrání máme cca ve 22.00. Takže neustále běhám ze schodů a do schodů s pejskem v náručí, ale aspoň něco dělám taky pro sebe..

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:25
- Nahlásit

Máš noviny na zemi i když jsi doma? Nebo vždycky stihneš s ní vyběhnout ven? To bych musela lítat 3x do hodiny....

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:13
- Nahlásit

Verca
Samozřejmě to pokaždý nestihnu... Na noviny bez problémů chodí, ale když jsme doma, najednou zapomene a kolikrát se stalo, že jsme šlápli do loužičky...no a také se párkrát stalo, že si cvrkla venku a doma udělala mega louži... Ale to už se dlouho nestalo. Neboj, do půl roku to jsou učůránci, s tím nic nenaděláme. Prostě teď se toho hadru jen tak nezbavíš...kam chodí čůrat tvoje?

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:14
- Nahlásit

Verca
Jo a noviny jsou ještě na zemi pro jistotu stále...

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:21
- Nahlásit

Tak to dělám stejně. Chodím s malou ven, ale stejně mám plínu na zemi. Venku čůrá i kaká. jakmile vyjde ven, tak hned udělá loužičku. Zatím je jí asi jedno kde čůrá.

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:24
- Nahlásit

Veru, přesně. Jenom ji položím, už si přidřepne. No asi je to všude stejné...když se jí chce kakat, tak to poznám, protože rejdí nosem u zemi a najednou udělá takovej ten oblouk...
Včera jsem ji postavila na zem hned za dveřmi, ještě na chodbě, jakože zamču a ona udělala loužičku sousedům u rohožky... A odkud jste?

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:27
- Nahlásit

Z Moravskoslezskýho kraje.Nechce se mi to tady moc psát, víš?
S tím kakáním je to stejné, to hned poznám,že se jí chce kakat. Ale ona ještě při tom poskakuje.

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:31
- Nahlásit

Verca
Dobrý.. My jsme z jihomoravskýho kraje...ale každej už tu ví z mých předchozích dotazů, že jsme z Brna.. Škoda, nějaké štěndo v okolí by se hodilo. Aještě by mě zajímalo, jak to máte vy? Já s ní chodím ráno i o víkendu, tak v půl sedmé, pak ještě zalezem do pelechu, že budem chrnět. Bohužel, malá je tak probuzená, že hodinu po nás leze, kouše všude možně a utahá se, až když vstáváme...prostě jsem si už dlouho o víkendu nepospala..ale s tím nic nenadělám.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:44
- Nahlásit

Naše malá se budí pravidelně ve čtyři, i o víkendu, ale dneska se vzbudila přesně o půlnoci a pak spala až do pěti. Což je úspěch. Přítel totiž vstává do práce ve čtyři. Pak si jí vezmu do postele, ale ona se tak rozdovádí, že spát za žádnou cenu nechce a tak mi pořád okusuje obličej.Ale teď už ot od ní bolí, tak se snažím bránit...a z toho vyplývá, že se od čtyř vůbec nevyspím.

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:48
- Nahlásit

No je to prostě všude stejné...je to ale dobrý mít si o tom s kým popovídat! A jaký dáváte granulky a co Ti jinak papá? My dáváme purinu, docela jí šmakujou, jinak papká pribináky, tavenej sýr, piškotky, jablíčka, banán a moc jí chutná kuřecí masíčko s rýží...

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:00
- Nahlásit

No já ji dávám royal Canin, ale někdo tu psal, že nejsou dobré, protože obsahují sóju... Ale stejně jí to budu dávat.
Dávám jí jenom granulky, protože když jsem to kombinovala s rýží a kuřátkem atp. tak měla hovínka taková měkká a s granulkama je to v pohodě. Veterinář mi říkal, že pokud budu ke granulím cokoliv přidávat, tak nikdy nebude to hovínko tuhé.A taky je to prý pro ni nevyvážená strava, když se to míchá... Tak jsem dala na jeho radu a je to zatím v pohodě. Ale jinak dostává samozřejmě pamlsky. Navíc říkal, že se může stát, že ti ty granule přestane žrát, ale to jen u rozmazlených pejsků.
A jaké má hračky?

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:03
- Nahlásit

Syska
A jaké máš pro ní pamlsky?

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:05
- Nahlásit

Tessie právě včera zničila takovej uzel s balonkem, balonek se musel vyhodit, tak z toho zbyl jen ten uzel, pak má plyšovou pískací kost, gumovou pískací kost a takovej gumovej balonek. ale nejlíp si vyhraje s piškotem a s tím co najde na zemi (například spadlá ponožka apod.) Včera jsem dokonce našla v jejím pelechu svoje kalhotky, které mi spadly ze sušáku! No a nakonec, největší zábavá je u uklízení, když mi může kousat koště a tahat za hadr a taky ráda cupuje ty noviny..

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:06
- Nahlásit

Pamlsky: piškotky dostává a taky jsem jí koupila takové měkčí kostičky na kousání a ještě má takové válečky vitaminové...ty jí ale moc nejedou.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:10
- Nahlásit

Takový ten uzel s balonkem jsem koupila v Tescu a rozpadl se hned ten den, protože jeho konce byly slepeny IZOLEPOU!! Moje má ponožky smotaný v uzlík, pak takový ten uzlík (lano se střapatými konci a uzlíky na konci), pískací gumový balonek, kus hadry (tu miluje nejvíc), rolku od toaleťáku (to ale musím hlídat, aby jí nerozmočila, protože pak to sní a zvrací) a plyšového psa, na kterém spí. _Ale je fakt ,že nejradši má ty nekupované, staré věci.
Mě kouše toaleťák, když utírám loužičky (spíš musím vysát tu moč z koberce). Jak likviduješ loužičky? Máte koberec?

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:11
- Nahlásit

A piškoty ty dětské?

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:17
- Nahlásit

Piškotky dětské, ale mám vplánu jí koupit nějaké psí, aby z ní nebyl váleček...my jsme ten uzlík koupili ve zverimexu, byl docela drahý. Ten balonek ale nevydržel, to kolo je docela pevné, uvidím, jak to bude, až přijdu dnes domů... V pokoji máme parkety, měli jsme tam koberec, takový ten běhoun před televizi, tak ten je teďka srolovaný u zdi, protože kdykoliv byl rozdělaný, tak na něj udělala loužičku. No a v kuchyni je lino, tam je zavřená přes den, tak to vytřu snadno...

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:23
- Nahlásit

Verca
Veru, ahojík, mažu domů.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:29
- Nahlásit

Čauky, já už taky.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 09:42
- Nahlásit

Syska
Ahoj!
Snad jsem se už na to neptala....ale jak ti spí malá v noci? Ta moje rošťanda se v noci ještě budila a teď o víkendu spala celou noc a vzbudila se po osmé!!! Tak to jsem fakt čuměla.

Fancysss
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2013 13:30
- Nahlásit

Ahojky, máme taky 3 měsíční štěňátko a krom dvou věcí je zlatá..ta první je, že občas papa svoje hovínka a druhá, že strašně pláče a šťěká, když je doma sama..nemáte někdo nějakou radu nebo tip jak se toho zbavit?

Ann
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2016 22:42
- Nahlásit

Náš Bígl měl problém s čůráním dlouho, byla v kuchyni sama a pokaždé co jsem přišla ze školy tak loužička, nešlo to nějak stihnout a tak. Mohla jsem s ní jít 10 min co jsem šla do školy, ale stejně. Pak jsem jí měla v pokoji a všechno přestalo. Je i hodnější a víc klidná. Nevím čím to je, ale asi zkus být hodně se psem a nikdo ho nenechávej, hodně choďte ven. Se štěnětem se chodívá doporučeně 1 za cca 2h. A Bígl je aktivní pejsek takže asi procházka, ale je důležité aby se venku vyčůral/a. Kousání, to dělá každé štěně skoro. Takže to bych moc neřešila. Jen udělat to, že nemluvit na psa, jen zkusit učit Fuj, nebo Nesmíš. Hlavně nijak psa nehladit ve chvíli kdy kouše do ruky. Četla jsem tu i kňučení, když je pes doma sám. Nom, štěně to dělává protože ještě není zvyklé na samotu. Je potřeba tohle psa naučit, jelikož neumím jednoduše vysvětlovat tak můžete zkusit podle tohoto: https://www.youtube.com/watch?v=6dQBx3nD9io .
To by bylo asi vše, díky za pozornost.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2016 23:36
- Nahlásit

nemas nejaky nahaty fotky? toho bigla samo sebou....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání