| Autor |
Zpráva |
Niko
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 06:24 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
Zdarec, mám dotaz ohledně štěnda a cvičáku v zimě. Někdo říká, že mi se měl v zimě cvičák u štěnda vynechat a začít zase až po ní a někdo pravý opak. Prý hlavně u krátkosrstých psů, aby nenachladli /jako štěňata/. Mám 5 měsíčního a hladkosrstýho hafínečka a tak nevím.... Jak to praktikujete vy???? Díkynky
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 06:34
- Nahlásit
Ahoj. My máme 8 měsíčního hladkosrstýho štěndu, taky pořádně nevíme, ale zatím chodíme a dáváme mu "dečku". A až budou ještě větší mrazy, tak máme pro něj obleček. A jestli mu bude stejně zima, tak to "zabalíme" a půjdem domů do teplíčka Ale zatím je to v poho, necháváme je tam teď víc běhat a tak se zahřejí pohybem
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:52
- Nahlásit
já si myslím, že pokud tím hladkosrstým štěníkem není čivka či něco podobně malého, tak bych neviděla problém ani v zimě.....Akorát odložení bych nedělala dlouhé, či dala psovi "podložku", na které by mohl odložení provést, aniž by mu "přimrzlo bříško k zemi" Já mám tedy dlouhosrsťáky ....ale několik mých přátel chodí i v zimě s hladkosrsťáky bez problémů na cvičák už od štěněte a v pohodě.... Důležitá je pro psa fyzická i psychická kondice, aby měl dostatek pohybu, na tom cvičáku se spíše hýbal....prostě omezit statické cviky na minimum a všechno by mělo být OK....
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:18
- Nahlásit
Díkynky.... budeme tam chodit a uvidíme...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:07
- Nahlásit
Niko
Já mám 5ti měsíčního hladkosrstýho štěníka a na cvičák taky chodíme. Na větší mrazy máme taky opatřenej obleček, ale zatím jsme ho ještě nepoužili.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:14
- Nahlásit
suesie
kde jsi ten obleček koupila? Koupila jsi ho přesně na míru a nebo větší, aby ho měl až vyroste.... Co máš za hafa?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:29
- Nahlásit
Mám francouzskýho buldočka www.clif.borec.cz
koupila jsem mu ho malinkno větší. Je strašně fajn, má totiž vyndavací zateplenou vestičku. Koupila jsem ho v Petcentru na Chodově v tom novým obchoďáku. Na těch www stránkách mám i fotky v tom oblečku.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:11
- Nahlásit
suesie
Týjo, tak jsem se mrkla na tvůj webík a zjistila jsem, že jedeš na stejnou výstavu jako já!!!!!! a ve stejný den , tak to se tam uvidíme . Krásněj hafínek - líbí se mi to zbarvení srsti jaké má .
Web mýho mazla je: www.rot.estranky.cz
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:16
- Nahlásit
To je super Taky je to vaše první výstava? Už se připravujete? Postoj, ukazování zoubků, chůze v kruhu a tak?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:17
- Nahlásit
Niko
Rotík je taky moooc roztomilej. Ve který FCI jste? My jsme IX.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:28
- Nahlásit
suesie
My jsme FCI II. Koukám, že se narodil ve vrhu C jako můj
No, nacvičujeme co se dá, ale ty zuby, to je děs běs. Postoj v poho, ale tam to bude určitě horší. Chůze v kruhu taky v poho, ale tam....
A jak jste na tom vy????
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:31
- Nahlásit
Niko
Koukám, že máme stejný problém, Cllifovi se zoubky taky moc ukazovat nechtějí a to už to trénujeme pěkně dlouho. Ale mám strach, že když uvidí tu spoustu psů, tak mu nepůjde postoj, ani chůze v kruhu. Ještě, že budeme v dorostu.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:35
- Nahlásit
suesie
Přesně tak!!! Stačí, když jdeme k vetovi. Před 14ti dny jsme tam byli a chtěl mu prohlídnout zuby. To bylo!!!! Nechtěl si na sebe šáhnout a vrčel!!!! A to to cvičíme pořád. Když mu je chci prohlídnout já a nebo přítel, tak je to v pohodě. Máme naučené "Rote, zoubky". Prohlídneme a pak dostane piškot. Když řekneme známým, tak taky dobrý, ale od cizího nechce... achjo...doufá, že se to spravý, musíme ho vytrvale učit, no. Ale zase z toho paniku mít nebudu, vyzkoušíme si to tam, jak to na výstavě chodí a časem si snad zvykne .
Taky se bojím, že až tam bude taková fůra lidí, tak nic neudělá
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:39
- Nahlásit
suesie
Ten obleček je fajn! Chtěla bych taky tmavý. Musím shánět...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:43
- Nahlásit
My jsme si nechali ušít obleček tady:
http://www.zlatystred.zde.cz/
Maskáčový s černým flaušovým vnitřkem a kapucou - je super a moc pečlivě ušitý. Hotový byl do 14 dnů.
Jen tak pro zajímavost
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:32
- Nahlásit
Niko
Já jsem právě chtěla taky nějaký nenápadný a dalo mi to celkem práce sehnat. Všude mi nabízely žlutý, modrý, červený
To Cllif naštěstí nevrčí při ukazování zoubků ani u veta, ale zase se všemožně vzpírá jen aby to ukázat nemusel. Doufám, že na výstavě budeme moci ukázat zoubky sami, i když si myslím, že ani tak to nebude zcela bez problému.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 21:41
- Nahlásit
Já na cvičák s půlročním chodím i teď v mrazech.Je drsnosrstý,tak o oblečku ani neuvažuju.Před pár lety jsem šla na cvičák i s čerstvě ostříhaným psem.Bylo to v únoru,mráz a asi půl metru sněhu.Vzhledem ke své výšce,nebyl ani vidět.Jen občas se vynořila sněhová koule.Ale naštěstí to přežil bez újmy na zdraví
|