| Autor |
Zpráva |
Lara
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 00:03
- Nahlásit
Začínáme s obranou. Je lepší kožený obojek anebo kšíry. Fenka má 6 měsíců a 30 kilo.Poraďte prosím. Děkuji
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 06:47
- Nahlásit
Lara
V jejím věku bych řekla, že kšíry. Obojek jí může přiškrcovat a ona se nemůže projevit
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 06:48
- Nahlásit
To zalezi na nekolika vecech.
1) jakym zpusobem tu obranu cvicite
2) Co vyhovuje tvemu psovi
3) jestliu mas dostatecne pohodlnej a pevnej postroj.
Ja osobne pouzivam postroj pomerne malo, vetsine nejch psu prekazi, ale je to rozdilny podle psa.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 07:15
- Nahlásit
Lara
Já začínala na obojku a byl na něm docela dlouho, asi do jednoho roku, jenže když byl na obojku, dusil se a za chvilku odpadl, neumí na obojku při obranách dýchat. Koupila jsem postroj a je to v pohodě. Naopak znám spoustu psů, kteřým obojek nedělá problémy. Je to kus od kusu
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 08:05
- Nahlásit
Tchor
1) jakym zpusobem tu obranu cvicite
Co jsi tím třeba myslel?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:03
- Nahlásit
No ja treba s mladym psem delam 90% kousani na volno, tam potrebuju akorat obojek na to abych mel psa za co chytit. Osobne bezne provozovanou "kruhovku" povazuji u hodne psu za skodlivou. Ale to je vec nazoru.
Postroj pouzivam v podstate akorat pri kousani na gumovym uvaze.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:07
- Nahlásit
Tchor
V čem vidíš "kruhovku" jako škodlivou?!
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:19
- Nahlásit
Tchor
Jenže na většině cvičáků, pokud řekneš, že chceš kousat individuálně, tak na tebe koukají jak na mimozemšťana. Přeci jen, kdyby to tak chtěl každý, to by měl figurant moc práce
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:24
- Nahlásit
ola
Pro vetsinu zvirat se neda prizpusobit intenzita drazdeni a zpusob kousani podle konkretniho psa. kruhovka je podle mne v poradku akorat u nedrazdivych vlaznych zvirat, a nebo u skoro hotovych psu pri nacviku obrany psovoda se psem na voditku.
Joker
To musis chodit na maly cvicaky kde je vic figurantu nez psu :
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:26
- Nahlásit
Tchor
Jenže najdi takový v Praze
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:43
- Nahlásit
No v Praze ho asi nenajdes.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:53
- Nahlásit
Tchor
No právě. A na to jezdit mimo Prahu zatím nemám
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:56
- Nahlásit
Tchor
Tak priznavam, ze Lump je vlaznejsi...
Ale nam kruhovka (se dvema dalsimi psy) hoodne pomohla - ostatni dva se rozstekali (coz predtim nedelali), a Lump zacal zavidet a vic se rozjel...
Ale je to jen obcas, jinak se dela individualka...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 20:00
- Nahlásit
wami
Ja delam z mladejma zviratama vse ciste v lovu neni tam kousek zloby. U vetsiny zvirat neni zloba u sportovni obrany vubec potreba.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 20:06
- Nahlásit
Tchor
Já se kruhovky neúčastním. Moje čuba totiž v kruhovce reaguje tak nějak jinak... Je nadržená až moc a bohužel pak ani neštěkne! Takže si nás figurant většinou nechává na sólo!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 20:10
- Nahlásit
ola
No a vo tom to je.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 20:13
- Nahlásit
Tchor
ale on se nezlobi na figuranta, prosim te, to je takovy trdlo, ze se ani zlobit neumi... Na nem muzes pri obrane drivi stipat a jeste te u toho oblizne... Je to pro nej ciste o lovu koristi...
Ale kdyz ostatnim zavidi hru s figurantem, tak se tak nejak rozhejbe, zacne byt vic akcni a na individualce pak reaguje chtiveji, ziveji.
Ale je to, jaks psal - nam se ten emocni prenos vzruseni hodi, protoze jinak je lehce flegmatickej a rozjede se za dlouho...
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 22:51
- Nahlásit
A co je kruhovka? Asi budu vypadat jako úplný blbec, ale já to fakt nevím. S obranou opravdu začínáme. Zkusila si to jednou. A probíhalo to tak, že jsem jí držela pevně na vodítku a figurant před ní poskakoval s kusem kůže, pak jí to nechal vzít a my s Larou ( za velkého chválení) musely utíkat někam pryč. Pak to Lara dle instrukcí pustitila. Asi to udělala dobře, byla pochválená.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 22:59
- Nahlásit
Lara
Kruhovka je nacvik obran nekolika psu v kruhu kde figurant je uvnitr kruhu a pracuje se psy. metodika je to dobra pro prenos emoci mezi jednotlivymi psy. U klidnejsich psu je i pomerne ucinna. ale u vzrusivejsich psu je podle mne skodliva. Modifikaci je treba ulicka a pod, ale to uz je zase o jinem druhu vycviku.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 23:04
- Nahlásit
V zásadě se do kruhu mají stavět vedle sebe psi zkušení a mezi ně psi nezkušení, aby pochopili, o co jde. Napodobovací metodou se tak učí zájmu o kousačky.
Začátky obran je potřeba velmi dobře rozmyslet, protože každý pejsek je jiný a zkazit se dá začátek velmi rychle.
Dobré je do ničeho psa nenutit, ale za jakoukoliv jeho aktivitu ho chválit a podporovat jeho chuť do lovu kořisti. To, že si to Lara měla odnést a nosit je pro zvýšení sebevědomí psa, podporuje to jeho pocit, že vyhrál.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 07:07
- Nahlásit
Anonymní
V zásadě se do kruhu mají stavět vedle sebe psi zkušení a mezi ně psi nezkušení, aby pochopili, o co jde. Napodobovací metodou se tak učí zájmu o kousačky.
No to je teorie, ale na vetsine cvicaku ti tam "zkuseni" nepujdou. Takze mas kruhovku slozenou ze zactecniku
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 07:14
- Nahlásit
Já zpočátku měla naprostýho neštěkavce, takže jsme párkrát šli do kruhovky a teď už psa před figurantem ve štěkání jen tak neubrzdím
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 07:55
- Nahlásit
Asi tady budu jako blbec, ale....od kdy se pes může učit obrany?? A je to nějak rozdělené na plemen, která k tomu mají předpoklady a která ne. Samozřejmě, že chápu, že se obrany nemůže učit Boloňáček . Mám Německýho pinče, ten asi může, co?!
Jsem v tom naposto nezkušená a tak asi melu blbosti.... pardón
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 09:10
- Nahlásit
Tchor
Já chodím klidně s hotovýma psema do kruhovky, právě kvůli tomu, abych pomohla těm mladým, hůř drážditelným psům, baví je to a krásně se tam rozčilujou, a není to o žádný agresi, nevím, proč by kruhovka nemohla rozvíjet čistě lovecký drajv, hromadné vzrušení z lovu je taky celkem slušná podpora. Záleží samozřejmě na figurantovi. Já bych zase nikdy nedala psa na gumu......
|
replik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 09:45
- Nahlásit
Podle mě není kruhovka jako kruhovka. Pokud jsou třeba pesani hodně blízko u sebe, tak je to uřčitě špatně. Moje první fenka byla jako 3-měsíční štěňdo pokousaná, byl z toho velký strach ze psů a já jako nezkušená jsem ji zatáhla do kruhovky, kde byli pesani blízko u sebe. Jak to dopadlo si asi dovedete představit. Kousat se trochu naučila až samostatně a stejně v tom nejistota zůstala. Takže opatrně a s citem.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 11:30
- Nahlásit
Ebony
ono je těžký se o tom domluvit,když si předem nenadefinujete pojmy a parametry....
Jáa Tchoř děláme asi tohle:
1)individuální lov ve hře na toreadora,štěně navolno,kůže na prutu nebo laně.
2)lovecká řadopůlkruhovka a la Jonáš,kdy se na prohozy na peška pouští mladinký zviřátka po jednom a ostatní dychtí a dychtí...
3)kousání přes revír,kdy centrem dění je maketa a pes na dlouhý šnůře v postroji dělá individuálně.
4)Individuální distanční kousání na peška nebo rukáv,nácvik hladkýho a obrátky z TART kontroláku,klasická couvačka i couvačka vertovaná do hladkýho podle potřeby......pes se učí za běhu mířit za kousací pomůckou.My učíme spíš mířit na střed těla a vykrejváme se až těsně před zákusem.
5)posilovací cviky,kdy pes na postroji na několikametrový šnůře na gumě uvázaný tak 2 m nad zemí,jištěný psovodem,si při pružení na konci nebo z podsedačky na napnutý šnůře kousne naplno na vhodnou pomůcku,a figurant dělá tahový boje na pružným odporu, čistě pro posilování žvýkacích a krčních svalů...tohle chci mít udělaný u psa dřív,než ho pustím na kousání na volno,aby se zbytečně netrhal jen proto,že nezvládne silově setrvačnost a odstředivou sílu...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 11:30
- Nahlásit
Psi v kruhovce nesmějí být blízko u sebe. Je to nejen kvůli možnosti pokusání psů navzájem, ale i kvůli bezpečnosti figuranta.
Bohužel začátečníci neumějí často pracovat ani s vodítkem, psa neudrží, neznají základy, jak při obraně postupovat. To je pak průser. Všechno je to stále pořád a furt jen o lidech!!!
Začátečníky pak problémy dost často zbytečně odradí. A přitom by stačilo tak málo - domluvit se a vysvětlit věci tak, jak by měly být.
I když nutno k tomuto tématu říct, že někdy je to jak do dubu, stálé opakování stejných věcí, které stejně nikdo neslyší.
Prostě jak říkám, je to o lidech
|
replik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:05
- Nahlásit
Naprostý souhlas s tím, že je to o lidech.
Přiznám se, že já jako začátečník (a to jsem pořád) nevěděla co s rukama, nohama a ještě tam byl pes. Taky ustát ty nárazy, které dělá dychtivý pes, se člověk musí naučit.
Takže prosím o trpělivost se všemi začátečnickými nemehly.
Taky bych docela lidem doporučila výcvik obran nějakou dobu sledovat bez psa. Podle mě se to docela vyplatí. Aspoň se pozná, jakému figurantovi člověk "svěřuje" psa.
Děkuji Všem kvalitním, citlivým figurantům za jejich dřinu!!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 15:32
- Nahlásit
Niko
U nás na cvičáku nerozdělují psy ani podle plemen ani podle věku. Spíš tam jde o kategorii úplný začátečník a zkušený ( myslím psa). Když se jim začne jevit některý ze začátečníků jako šikovný, okamžitě začne cvičit s těmi pokročilými. My jsme s Larou začaly mezi pokročilými po čtvrté návštěvě cvičáku. Ale je to individuální. Zkušení majitelé( ti kteří mají už několikátého psa a vědí jak a co) si pejska připravují doma a pak jdou mezi pokročilé rovnou. A co se týče ras, převažují vlčáci a rotvajleři. je tam i ridgeback a dva voříšci - ty jsou úžasní, moc šikovní. Já mám černého ruského teriéra.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 15:34
- Nahlásit
Niko
Nepodepsala jsem se v předchozím příspěvku. Lara
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 18:09
- Nahlásit
Ebony
Jan z hotovym psem klidne do kruhovky pujdu nic mi to neudela, ale takovejch moc neni. Co sše tyce gumy, neznam lepsi zpusob posilovani zakusu nez kousani na pomerne tvrdy gume.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:01
- Nahlásit
Tchor
to je možný....já znám i jiné způsoby, ale je fakt, že moji psi mají zákus "na plnou držku" od přírody , samozřejmě patřičně od mala podpořenej
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 22:11
- Nahlásit
nO ja nemluvim o zakusu na plnou drzku, i kdyz to se tim zlepsuje taky, ale o sile zakusu a schopnosti se udrzet v boji. takovej 45kg dobrman musi nejdriv poradne naposilovat jak zvejkaci tak krcni svaly nez ma sanci se udrzet z plny rychlosti v otocce.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:56
- Nahlásit
Tchor
jenže zákus naplno s tím taky souvisí, pes kterej se chytá za špičky, může mít svaly jaký chce,
mimochodem, někdy ti ukážu svaly na tlamě našeho mumina, ten má na tvářích boule, jako chlapská pěst, a krk jako bizon, bez gumy. Viděla jsem na gumě pomlácený psy, kteří nestihli......navíc mi tam vadí nemožnost opravit si zákus, takže jak se pes chytne, tak se musí držet, a jak si zvykne, že mu stačí jen půl tlamy, aby se udržel.......tak máš po zákusech........
ale to jsou jen moje výhrady, prostě gumu nedělám, a mám namakaný psy zrovna tak, jen jiným způsobem, možná se u toho nadřu víc, než když si pověsím psa na gumu, ale mně to nevadí, potřebuju taky svaly
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:23
- Nahlásit
Ebony
ale když ty pořád myslíš,že na gumě u nás musí pes něco stíhat....už jsem ti to psala,že pes dostane PLNÝ ZÁKUS Z PODSEDAČKY,NEBO SI HO ZOBNE VESTOJE DRŽENÝ PSOVODEM,a teprv potom se začne napínat ta guma a pružit pes....já tam pořád jsem,trvale ruku na laně a pobíhám sem a tam s nima,jistím zvíře,naučila jsem se to pěkně na Meruně,co nikdy neměla vrozený plný zákus a s tou sílou stisku to u ní taky nebylo valný,ze začátku jak se unavila tak občas sklouzla,takže žádný zpětný ráz,ten chytím přece do ruky já...
Mimochodem mě držení psa a bejčení dělá hodně blbě na krční páteř,a s těmi kolenními vazy jsem prostě ani neměla jinou možnost....buď kousat na gumě nebo na volno.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:25
- Nahlásit
Ebony
naše zvířata mají od miminka podporovaný plný zákusy,sami se o ně snaží,a pokud se kouše na zákus,figurant si dává záležet aby v začátcích ten plný zákus skutečně umožnil a bylo co podořit a odměnit...
Ty jsi zjevně viděla jinou gumu než tu co děláme,tu probíhací....to bych si nelajsla,to je fakt o držku...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:31
- Nahlásit
Jediný co děláme na gumě bez jištění psovodem jsou vytloukačky coby nácvik na bonitační kolík...pes přitom samozřejmě běhá po zemi,je k tomu vedený,aby neskákal někam do nebes a před komisí nehodil záda.......
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:39
- Nahlásit
Ebony
mimochodem nevím jaký máš zkušenosti s moderními dobrmany,ale já jsem poslední dobou trvale v šoku,to co jsem mívala,drobný rychlý obratný zvířata,bylo vystřídáno na roce 40 kg poníkem výšky snad 75 cm,s dlouhejma nohama,neskutečnou setrvačností,diskoordinací pohybů a predispozicí k neskutečným držkopádům,pes v roce neudělá za běhu obrat čelem vzad jinak než velkým prohrabávaným kruhem,a puštěný navolno na zákus by se utlouk než by tam doběh
Tady fakt než ho pustím navolno musím mu svinsky namakat krk a čelisti,a ještě ho hrou na toreadora naučit aspoň trochu mířit....
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:02
- Nahlásit
Jezdím na tábory a soustředka s dobrmany a figuranti říkají, že největší problém dobrmanů při obranách je jejich vlastní tělo... jsou to prý takoví doDRBani křížení s jelenama To myslí samozřejmě v legraci. Ale je fakt, že někteří jsou schopni na place provádět neuvěřitelný kousky, kolikrát jsem se i lekla, aby se nezranili, ale vždy to dobře dopadlo
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:19
- Nahlásit
Denisa
máš recht,zlatý maligny
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:27
- Nahlásit
Jo když tady byla úvodní řeč o postrojku nebo obojku,a můj chlap reagoval :Ja osobne pouzivam postroj pomerne malo, vetsine nejch psu prekazi, ale je to rozdilny podle psa.
tak to teda není pravda,ve skutečnosti Tchořovi překáží ta práce s oblíkáním nabušenýho psa,a nechat mu postroj v autě v boxu znamená že ho pes na sobě načne...
když už se nějak zadaří psa oblíct,což se zadaří tak akorát většinou mně,tak je psu jedno co má na sobě,pokud to není fena s aktivovanou mléčnou žlázou,co fakt kšíry nemusí...
ale ta celá agonie s oblíkáním skončila nakonec tak,že pokud já nebo Tchoř zrovna postroj použít nemusíme,koušeme na plátěným obojku...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:48
- Nahlásit
Sali
no jo, maliňáci to jsou mrštňáci!
Já zas miluju boxery valí těsně při zemi, najednou se odlepí a pak bum, prda a náraz a už placatá tlama chrochtá a slintá na rukávu! U mé malé 25kilové placatice je to takový spíš srandovní, ten náraz, ale viděla jsem i boxery bouráky co pěkně zacvičili s rovnováhou figurantů...
To je moje malá letící
http://mujpes.cz/galerie/21829.jpg
Moje kouše s postrojem i širokým obojkem, nějak podle potřeby, je to různý. Většinou má na sobě oboje. Ovšem strojení mě hodně vyčerpá.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:50
- Nahlásit
Jo to jsem byla já.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 11:09
- Nahlásit
Sali
já mám taky mastodonty, takže mi nemusíš vykládat o velkých psech. Ale prostě mi guma nesedí, to riziko zpětnýho rázu tam je, ale není to jen guma.......já neuvazuju psa na nic. Ale jak říkám, já nemám problém s páteří, ani kolenama, psy si raději podržím v ruce a prostě to dělám jinak, ale to neznamená, že nepotřebuju, aby psi nebyli namakaný, to je u mně základní předpoklad, čím větší pes, tím větší musí mít svaly, aby ta hmota fungovala.......
Takže, to, že nepoužívám gumu neznamená, že nemám nasvalený psy, cíl máme stejnej, ale prostředky k dosažení jiné.....já jsem spokojená se svými, vy s gumou, tak o co de.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:41
- Nahlásit
Ebony
hele nekecej že máš mastodonty,obří NO je zlatý svižný obratný zvíře proti hypetrofický pinzetě...tyvado mě lezou tenký do ouzkejch z Ferdýška,tos neviděla,nezažila,to je hrozný...on se fakt zabije,utluče,...včera se zase zastavil o strom,protože neměl šanci uhnout...taky se rozhod že za běhu přeskočí hromadu klád v cestě se stráně,kličkovací Mia to oběhla...on se vznes,proletěl metr nad kládama a deset metrů dole v kopci přistál přesně na hubě,teda dopad na nohy,ale ty se mu rozjely.......
Vůbec nedokáže kontrolovat svůj výskyt v prostoru,prostě se nějak vyskytuje
Vidělas tu fotku,jak si nadskočil a vzal Vegu na rameni seshora?
Jinak z týhle debaty toho začátečníci v obranách asi fakt moc mít nebudou...ale jednu věc co se týčw začátečníků ta guma přinese-tah psa si řídí jen figurant,neklouže mu tam na druhý straně zmatenej pseudopsovod co udělá všechno úplně jinak než by měl...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:44
- Nahlásit
řekni mi co s TÍMHLE...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:07
- Nahlásit
Sali
tak to si pleteš, Kim byl zrovna takovej, v jeho věku se běžně zastavoval o různé předměty, protože sloni se těžko vyhýbají, když mi napálil do obřího válce na hříšti v plný rychlosti, tak jsem myslela, že je mrtvej, prostě když se rozběhne, tak nezastaví.......
a budeme se hádat, kdo je větší
tohle je muminek v devíti měsících - fugurant není žádný prcek, skákací bohužel nemám
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 17:13
- Nahlásit
Ebony
no,větší je zjevně mumínek,už jen tím,že NO je vždycky v tý samý kategorii větší než pinč,je to daný stavbou těla,pinč je nohatej ale odlehčenej,plně dospělej Kim v kondici bude mít na svejch 70 cm co jistě má tak 50 kilo,Ferda na 75 cm kilo max.45...
ale ovčák má delší bedra,jiný vinglování a hlavně dlouhej silnej chlupatej OCAS!!!!!!!!! a tím pádem má čím točit zatáčku...
Co bych dala za zvíře nižší s ocasem...
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 18:20
- Nahlásit
Pro Lara - tvuj dotaz na uplnem zacatku znel - ksiry nebo obojek??? pri obranach.... Ja jsem ze stare skoly, kdy zadne postroje ci jine ulevy pro psy na obranach neexistovaly - takze siroky kozeny nestahovaci obojek!! Pes si pri tahu na krk zpevni krcni svaly, nauci se dychat nosem atd. Novodobe postroje, pruzna lana apod. jsou sice fajn, ale jak se mohli drive psove naucit kousat i bez nich??!
Jeste jsi nenapsala, co mas za plemeno(nebo jsem to prehledla). Zalezi, v jakem stylu budes chtit sveho pejsu ucit obrane - zda po starem- obrana psovoda nebo na soucasnem trendu uloveni koristi. Faktem je, ze pri dnesnich zkouskach ani jednou nepotrebujes mit psa v tahu, takze resit obojek ci postroj je skutecne jen o celkovem pristupu k nacviku obran! Ale nejlepe by ti snad meli poradit na tvem cvicaku, kde tveho psika znaji i figuranti.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:32
- Nahlásit
Fifi
Moc děkuji. To jsem potřebovala slyšet. Koupím široký kožený a pokud bude (zejména zpočátku) tvrdý, obšiju ho něčím měkkým- asi fleesem. Jinak mě docela fascinuje, jak někdo nahodí téma, první dva - tři příspěvky mu odpoví a pak si najednou začne žít téma zcela vlastním životem a dostaneme se úplně někam jinam.
Tak že ještě jednou moc díky těm, kteří psali skutečně k věci.
P.S. Mám půlroční fenku černého ruského teriéra, dnes zvaný pouze: černý teriér.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:40
- Nahlásit
Lara
no vidíš, taky nahazuješ téma na obrany...to víš my se hned chytnem
takže já se taky vrátím, já koušu jen na obojcích, mám tedy raději široké nylonové, protože kožený mi výše uvedený muminek přetrhl jak nic, na postroji má pes moc volnosti v krku a možnost se více "flákat" v zákusu......
Sali
jo , jo, padesát kg má v průměru normálně, a 70 cm, máš dobrej odhad
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:44
- Nahlásit
Lara
Laro, rusacci jsou kouzelny, i kdyz s terierama nemaji nic spolecnyho... A ja mam prave teriera, lepe receno jejich krale...(kviz-ktery to asi je ))
Zrovna pro rusaka dle myho dostatecne siroky kozeny obojek nemusis nicim obsivat, at se, holka, snazi... Ale jsem si jista, ze nekdo jiny ti poradi na obranu ksiry - takze vse je jen ve tvych rukach a rozhodnuti musis stejne nakonec udelat sama...
Jak se zatim fenka na obrany tvari???
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:48
- Nahlásit
Jinak, Sali, super fotka, jooo, Vega je vega..
|
jenda
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:02
- Nahlásit
ahoj Sali tak si tu čtu a koukám že toho hodně znáš viď jesli tě můžu poprosit o radu tak mi dej vědět jo?
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:27
- Nahlásit
Fifi
Nestěžovala si Ale vážně:Já to nedokážu posoudit. Opravdu začínáme - a to obě. Je to můj první pes( pokud nepočítám velšteriéra, kterého jsem měla už honě dávno a se kterým jsem nikam cvičit nechodila). Dělaly jsme, co nám řekli, a pak mi Laru pochválili. Že je napoprvé šikovná. Doufám, že bude šikovná i na podruhé i na třistapadesátédeváté...
Odpověď na kviz: že by to byl foxteriér?
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:35
- Nahlásit
Lara
Neeeeee, chyba!!! Je to ERDEL!
A mas fenku s PP nebo jen chodite na cvicak pro svou zabavu? Celkem by me zajimalo, jak se vam obema na cvicaku dari, takovych exotu, co zacnou nejen s tvym plemenem cvicit, je pomalu. Je na tebe i jiny kontakt nez zde? Muj email - fiddli.diddli@seznam.cz
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:43
- Nahlásit
Fifi
Má PP. Další v mailu.
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:45
- Nahlásit
Lara
Jdu na to!!
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:05
- Nahlásit
Lara
Hele, a kde nic, tu nic, kam jsi to poslala??
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:11
- Nahlásit
Fifi
Dlouho datluju. ale už to šlo.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:16
- Nahlásit
to all-já pejskařím od 1982,viděla jsem toho dost,a znám čistě časem a zkušenostma plus načteným taky docela dost,ale co mi chybí,je ostrý nasazení,na to jsou tady podstatně lepší lidi,těch je přínosnější se ptát než mě...co vím ráda odpovím,ale do trojek jsem tréninkově dostala jen jednoho psa a to ještě před zkouškou jsem ho předala další osobě...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:20
- Nahlásit
Fifi
já začínala postaru,na vypnutým stahovákua se zajišťovací smyčkou vodítka,v kruhovce a do zloby,ale dřív se kousalo úplně jinak,tak jako dneska TART,to co se dělá dneska na IPO zjm.s malinama je něco úplně jinýho,a tam dost často mají kšíry opodstatnění...
jinak Ebony má plnou pravdu s tím,že postroj umožňuje nekontrolovatelný pohyb hlavy a krku...čili pes si může zamířit a zobnout i jinam,než je cílený..
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:28
- Nahlásit
jedna veta od Sali me zarazila, tak se chci ted fakt vazne (stejne mi to tady asi uz nikdo neuveri) zeptat.
ale co mi chybí,je ostrý nasazení
proc cvicite se svym psem obrany, kdyz ho nemate jako pracovniho?? ja to pochopim u sluzebnich psu, ale proc i u tech, co jsou vlastne jen mazicci (byt trochu vetsi)? je to nutny po uchovneni nebo je to proste tradice?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:32
- Nahlásit
Jirikovo
Já mám třeba psa jako pracovního - sportovního. Dělám sportovní obrany a "nasazení" v rámci zkoušek a závodů.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:41
- Nahlásit
Nikita
takze jako sport. tak jak ja si jdu zahrat v nedeli fotbal, tak vy chodite ucit pejsany spravne zakousnout figuranta
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:44
- Nahlásit
Jirikovo
protoze je to prostě baví, kdybys viděl ten výraz psa,který si po zákusu nosí rukáv narvaný až někde v krku, tak bys ses takhle neptal
Protože jedině na obraně pořádně poznáš svého psa, tak, že tě pak již ničím nepřekvapí, naučíš se znát jeho projev těla, co pak následuje... naučíš se ovládat svého psa za extrémní situace...
Protože správně vedený pes, který cvičí i obranu, je naprosto pro okolí bezpečný, protže jeho majitel ví co má doma, protže pes přebytečnou energii ventiluje na obranách...
Protže je to nutné pro uchovnění a protože obrany jsou prostě tradice a "královská" disciplína každých závodů...
Protože jedině obrany ti bezpečně prověří povahu psa a vyloučí se tak z chovu nepřiměřeně bázliví nebo nezvladatelně agresiví jedinci, kteří by posléze mohli mít problémová štěňata...
Těch protože je tolik... Stačí jednou vidět pěkně odvědenou treninkovou obranu a pak už se nikdy nebudeš ptát PROČ?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:48
- Nahlásit
Eny
kdyz ja to s tou svoji vyzkouset nemuzu ... to by mi muselo delat figuranta batole
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:53
- Nahlásit
Nemusíš to zkoušet se svojí pejsinou, i když jsme viděla kousat i malého německého pinče
stačí se podívat i na cizího psa, to je prostě vidět
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:56
- Nahlásit
Ty vogo to není možný, Jirikovo vznesl vážně míněný a dokonce inteligentní dotaz... Že by se blížil konec světa?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:58
- Nahlásit
Garfield
nemas po vcerejsku abstak?? nahodou jsem posledni dva dny vznesl nekolik vazne minenych dotazu. jdu do sebe ...
kecam
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:29
- Nahlásit
Jirikovo
mě chybí to "ostrý nasazení" v reálu co měla a má Nikita i Ebony,i Eny,čili ten skutečný výstup do jiných než pouťákových závodů,vrcholových zkoušek a v případě jejich záchranařiny nebo práce i BA i skutečný pracovní využití v netréninkové situaci...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:30
- Nahlásit
Jirikovo
ale to neznamená,že se k tomu nedopracuju
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:40
- Nahlásit
Sali
hmmm, takze chudak ten, kdo se dnes odpoledne priblizi k vasemu plotu??
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:50
- Nahlásit
Jirikovo
jo,protože mu nakopu prdel,jsa nasraná z práce.na blbej dotaz blbá odpověď.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:53
- Nahlásit
Jako tady to začíná vařit!!!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:54
- Nahlásit
Sali
Co ty? Ale já jsem nasraná! Lidská drzost nezná mezí, to kdbyste zažili.
|
Jirikovo
Člen |
- Nahlásit
Sali
no to abych mlcel nebo se nepriblizoval k tvemu plotu a jelikoz vlastne nevim kde bydlis, tak to abych se nepriblizoval k zadnemu plotu ...
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
Garfield
jako voda v Brně v topení?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:55
- Nahlásit
Sali
jooooooo
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:55
- Nahlásit
Jirikovo
kdybys místo blbejch keců prozkoumal můj profil člena a naše webovky,viděl bys i foto plotu...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:56
- Nahlásit
Sali
Nikita
Eny
Ebony
A Vy osobně se znáte i navzájem své psy? Jakože víte z vlastních zkušeností a na vlastní oka, kdo na tom jak jste? JO?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:56
- Nahlásit
plot
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:57
- Nahlásit
...ale už pár tejdnů je neprůhůedný i to pletivo,rákosový rohože...musím aktualisovat web.Jo a barák má zateplení.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:58
- Nahlásit
Garfield
jistě....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:01
- Nahlásit
Sali
no tak to mam obavu, ze vzhledem k te vesnici jsem okolo tohoto plotu jiz nekolikrat jel na kole. ale nespadl na me a ani zadny z pesanu se na me nevrhl a dokonce mi nikdo ani nenakopal prdel (zrejme jsi mela dobrou naladu), tak uz se bat nebudu ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:02
- Nahlásit
Garfield
tak uz nas nenapinej a rekni nam, ktery drzoun te po ranu tak vytocil ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:03
- Nahlásit
Jirikovo
Aha a to jsi sjížděl na kole ty schody? Ty si taký tvrdý chalan?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:07
- Nahlásit
Garfield
ja zabloudil na ceste z Lan do Slanyho .... a sjizdel jsem pak horsi veci nez schody. ale to je jedno. samozrejme, ze jsem tvrdy chalan, o tom snad nekdo pochybuje?
Sali
a neopovazuj se smat, jak nekdo muze z Lan do Slanyho zabloudit
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:11 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Sali
Rozhodně nechci snižovat Tvou vážnost, bo vzhledem k velikosti Tvé smečky a vysokoškolskému vzdělání se zaměřením medicína pro ty, jež ji už nepotřebují, si Tě hluboce vážím, ale ten komentář "plot" pod fotografií nebyl až tak nutný a když už u nás v Brně se tato konstrukce nazývá "zdí".
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:20
- Nahlásit
Garfield
a pritom se jedna o zdeny plot ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:28
- Nahlásit
Jirikovo
Chlapče chlapče. Zděné - ať už cokoliv - je složené ze směsi zdiva zdící zednické (voda, písek, beton, vápno = malta, nebo čistě jen beton, nebo prostě tak nějak..., příp. cihly posojované maltou).
Naproti čemuž plot je ze samostatných částic obvykle složených ze dřeva (dřevěná prkna, fošny, desky), nebo pletivo, nebo kombinace obého. Resp. vymožnosti dvacátého století přišli i s plotem z vlnitého plechu. Plot obecně je mobilní a rozkladatelný.
Zeď je ryze zbouratelná a znovu postavitelná.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:32
- Nahlásit
Jirikovo
třetina je zeď,to co ohraničuje dvorek,zahrádka nad tím má stranu přivrácenou ke schodům pletivovou...jinak je kolem zbytku zeď.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:33
- Nahlásit
Garfield
ty tam to pletivo nevidíš nebo co??????
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:34
- Nahlásit
Garfield
koukam z okna kancelare na zajimavy ukaz. dle tveho vykladu se nejedna o plot, ale o zedoplot. jelikoz se v podstate na stejnem miste a ve stejnem case nachazeji obe veci najednou. jedna se o zed, ktera volne prechazi v plot a zase v zed a zase v plot.
mas pro to nejake vysvetleni???
dale plot udelany z pletiva. tento plot byva vetsinou natazen a upnut na kovovych tycich pevne zapustenych do zeme a pro zachovani stability v teto zemi upevnenych betonem. jedna se stale o plot obecny, ktery je mobilni a rozkladatelny??
dle meho skromneho nazoru je tento plot stejne mobilni a rozkladatelny jako cihlova zidka ....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:35
- Nahlásit
Sali
kdyz ona si myslela, ze to pletivo jiz nepatri vam ale sousedum.
vid Garfielde nejchytrejsi ze vsech chytrych
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:41
- Nahlásit
Jirikovo
my jsme solitérní staveníčko....od vedlejších jsme oddělený z jedný strany strouhou a z druhý schodama......a nahoru už je volno.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:43
- Nahlásit
dale plot udelany z pletiva. tento plot byva vetsinou natazen a upnut na kovovych tycich pevne zapustenych do zeme a pro zachovani stability v teto zemi upevnenych betonem. jedna se stale o plot obecny, ktery je mobilni a rozkladatelny??
Samozřejmě, že je mobilní a rozkladatelný. Jsou-li stěžejní tyče pouze "zapíchnuty" do země, lze je vytáhnout. A jsou-li ukotveny betonovým "zápustkem", lze tyto menší betonové bločky ze země vykopat a přemístit spolu s tyčemi a pletívem, případně je velkou tvrdou palicí (nikoliv lidskou hlavou) rozbít, bo beton je tříštivý až sypký. Tudíž mobilita plotu jest zachována pro další využití a následné generace stavitelů plotů.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:46
- Nahlásit
Garfield
v tom pripade je naprosto stejne mobilni i cihlovy zdeny plot. proste ho rozeberes, udelas maltu a zase cihly slepis ... a tak to mohou delat cele generace stavitelu ZDENYCH PLOTU.
jinak pokud mas predstavu, ze beton je tristivy az sypky, zrejme te pozvu ke kamaradovi na statek na brigadu .... muzes nam pomoct zlikvidovat esteticke citeni predchozich majitelu
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:47
- Nahlásit
zrejme te pozvu ke kamaradovi na statek na brigadu .... muzes nam pomoct zlikvidovat esteticke citeni predchozich majitelu
zásah,a u nás by se našlo něco taky.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:49
- Nahlásit
Jirikovo
Neboť jsem se několik dlouhých těžkých let podílela na přestavbě prasečáku na prestižní vychytanou jezdeckou stáj, tak jsem již co by mladá něžná dívka rozbíjela krumpáčema a palicema festovní betonové žlaby, tzv. prasečí koryta a celé zděné příčky mezi místnostmi a tak. A vzhledem k jejich silně komunistickému původu, kdy se na materiálech ještě vůbec nešetřilo... Vím o čem mluvím. Ale k tomu, aby byl beton tříštivý až sypký je třeba vynaložit jisté síly, což bych Ti musela ukázat osobně. To víš holká silná namakaná.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:53
- Nahlásit
Garfield
no a pak jsi se z toho snu probudila, rychle jsi zkontrolovala sve pestene rucicky a sla sis nalakovat nehty, vid??
a at vynalozis za pouziti krumpace na beton sebevic sily, tak bude maximalne tristivy, ale sypky ... sypky je pisek a jestli jsi ty zlaby rozbijela az tak dukladne, o tom si dovolim malinko pochybovat ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:53
- Nahlásit
Jirikovo
A ještě k Tvé zcela dezinformující připomínce, že jde tedy rozdělat i cihlová zeď a znovu postavit. NEJDE! Bo bys ty cihly rozbil. A ty cihly které přežijí už nemají se zdí nic společného. Jsou to jen prvočlánky, takové částice jako třeba atomy.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:59
- Nahlásit
Garfield
rika ti neco pojem bouracka??? nemyslim ted tim automobilovou srazku, kdy to do tebe ten kreten ze zadu napere, protoze jednou rukou telefonuje, v hube ma cigaro a druhou rukou se skrabe v rozkroku. myslim tim vseobecne pouzivany pojem pro cihly z rozebranych staveb.
bezne se to pouziva jako stavebni material ...
a co se tyka toho, ze tyto cihly jsou jen prvoclanek, kdyz chces premistit dreveny plot, tak ho taky rozeberes na jednotlive clanky (latky) a jinde ho zase das dohromady ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:02
- Nahlásit
Jirikovo
No ona celá tahle diskuse (jsem upřímně ráda, že se nám opět podařilo zrušit jedno seriózní téma:cool je o tom, že jsem nechtěla vypadat až tak namistrovaně, tak jsem při svých původních podpisech
MVDr. PhDr. JUDr. Garfieldová CSc.
opomněla napsat Ing. arch.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:04
- Nahlásit
Garfield
no jestli jsi tak schopny veterinar a pravnik jako architekt, tak se svet riti do zahuby ....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:06
- Nahlásit
a co se tyka toho zniceni dalsiho tematu: ja uz se fakt krotim. jsou tady temata a prispevky, na ktere me napada fakt dobra a zajiste velice vtipna reakce, ale mam strach, ze se to potom zvrhne v nasi debatu o plotech a podobnych blbostech a budeme ostatni stvat. tak radsi kolikrat drzim hubu a na ruce si sednu, aby nezacaly samy po klavesnici tukat do pismenek ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:12
- Nahlásit
Jirikovo
Víš co já jsem překvapená, jak málo lidí se odhodlá nám nadat, nebo neadresným příspěvkem naznačit, že už tu v tom zase někdo dělá bordel.
Jsou 2 varianty:
1. Buď to těm lidem tolik nevadí a když vidí autory Garfield - Jirikovo - Jandula, tak to ani nečtou a přeskočí to dál na ty normální pisatele. Případně si to přečtou bez dalších kometářů, aby se utvrdili v tom, jací jsme kreténi.
2. Vadí jim to, ale jejich lidská důstojnost a inteligence jim nedá se s námi zahazovat a raději si založí jinde jiné fórum. Bohužel netuší, že přilezeme i tam.
Ale ráda bych, aby se fakt vyjádřili. Člověk pak neví, na čem je.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:14
- Nahlásit
Garfield
vydrz, uz se na tom pracuje ....
|