| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Lis 2005 21:49
- Nahlásit
Mám 4 měsíčního pejska Parsona russella teriera a už netuším, jak ho přinutit chodit na záchod ven.Nezabírá ani systém kárání a pochvaly:když si uleví v bytě tak ho kárám se slovy fuj a naopak za čůrání venku získá buď jen pochvalu nebo i kousek piškotky.Přesto mu čůrání v bytě přijde mnohem atraktivnější! Mám ještě 6-letého labradora a ten pochopil,že záchod je venku během prvního měsíce pobytu v bytě.Prosím o radu.
Dík
|
haha
|
# Zasláno: 20 Lis 2005 23:04
- Nahlásit
pokračujte tak jak to děláte ,každé štěně je jiné, některý se naučí dřív ,jiný déle ,chce to trpělivost a vydržet ,jednou se to určitě naučí
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:17
- Nahlásit
některé štěndo to pochopí třeba až v 6-7 měsíci... takže klíííííííídek a vydržet
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 17:56
- Nahlásit
Díky za radu, tak snad to jednou pochopí.Mně už to teď přijde spíše jako naschvály.Pěkně se vyčurdí, zaleze do koutku a náramně se mi řechtá,jak běhám s hadrem.Musím mít zkrátka pevnější nervy.
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 21:18
- Nahlásit
Štěňátko to pochopí za tak dlouho,za jakou dobu jste mu to schopni vysvětlit a hlavně umožnit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 19:28
- Nahlásit
Mám 5 měsíců starého RR. Cca od 3 - 4,5 měsíců se nám dařilo čurání zvládat. Občas to přes noc nevydržel, ale to jsme brali. Posledních 14 dnů, ale se vyčůrá i přes den a třeba po hodině venčení. Pak je 2 dny klid a zase. Zásadně to navíc poslední dobou dělá v obýváku na koberec. Je na něm vidět, že ví, že toto nesmí, protože jakmile na to příjdu ihned zmizne. Taky se nikdy v obýváku nepočůrá pokud tam někdo je. Je to zkrátka darebák. S předchozimi psy jsem nikdy takový problém neměl. Nemocný není. Vaše názory mě na jednu stranu uklidňují, že pořád ještě má čas, ale na druhou stranu doufám, že se mu to nezalíbí. Pokud máte někdo jinou radu než trpělivost, tak sem s ní. Děkuji. Martin
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 19:31
- Nahlásit
Dneska mě překvapila jedna panička yorka, která se mi strašně chlubila, že jí kaká a čůrá doma na plínu a to yorce je 11 měsíců!!! Je sice hezké, že chodí na určené místo ( a dokonce si i zaškrábe na dveře), ale nedokážu si představit, že by mi pes tak dlouho čůral a kadil doma, byť na určené místo. Ta moje má plínu taky doma, ale co dvě hodiny lítáme ven, takže doma to ani většinou nestihne.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2006 18:58
- Nahlásit
Můj pejsek mě taky pěkně zkouší.Když se ho celý den všímám je v klidu,ale jakmile ho nechám chvíli bez dozoru už je louže nebo bobek na světě. A to mu je už 6 měsíců.Prostě ho musím mít stále na očích.
|
Endy
|
# Zasláno: 6 Led 2006 19:39
- Nahlásit
Verca
To jsem taky nikdy nechápala,že někdo naučí psa na plínku nebo noviny a přikládala jsem to k lenosti lidí,jít několikrát denně ven.Na návštěvě u kámošky jsem změnila názor.Má malou jorkšírku a sotva s ní vylezla na jejich sídlišti ven,přiběhl nějaký jiný pes a fenka coby štěně se bála vyvenčit.Po půl hodině chození venku fenečka nic neudělala a po příchodu domů běžela hned na noviny.
|
mína
|
# Zasláno: 6 Led 2006 19:55
- Nahlásit
znám rodinu která se kládá s dvou tělesně postižených osob, mají svého miláčka - čivavku.... nemohou s ní ráno "vyběhnout" , dostane se ven ale až později a mnohdy jen dvakrát i jednou.... má kočičí záchod s tím pískem a může si kdykoli odskočit....chápe to dobře, čurá venku i tam a nikam jinam.... tak k tomu je to dobré malé pejsky učit...
já to chápu....když je malé dítě, nemocný člen rodiny atd....je to logické...nebo když všichni pracují přesčas - je to řešení jak mít pejska, ovšem s dogou by to asi kapacitně nevyšlo
|