| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Lis 2005 22:58
- Nahlásit
Neznáte nakou psí školu kde probíhá výcvik i mimo výcvikový areal?Kde vás naučej aby poslouchal i pejsek na ulici a nejen na cvičáku?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2005 23:01
- Nahlásit
Anonymní
To musis psa naucit sam to za tebe zadna psi skola nevyresi. psi skola nebo cvicak je od toho aby jsi se ty naucil psa usmernit tak aby te poslouchal v jakekoli situaci.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Lis 2005 09:51
- Nahlásit
Existuji individualni hodiny, kde cvicitel dojede treba k tobe domu nebo jak se domluvite. Ale ta nejvetsi prace je samozrejme stale na majiteli pejska...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 12:54
- Nahlásit
Anonymní
To mas pravdu, ale porad se uci psovod nikoli pes. Jediny kdy se uci pes nikoli psovod je vycvik psa na zkazku a to je o necem jinem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Lis 2005 17:22
- Nahlásit
Anonymní19 Lis, 2005 22:58:18
Nevím odkud jsi, ale zkus třeba: http://psiskolafalco.web3.cz/
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 17:44
- Nahlásit
Anonymní
Jo aprecet jsi si co za naprosty kraviny tam p. Dostal pise? falko bych nedoporucil ani svemu nejvetsimu nepriteli
|
ami
|
# Zasláno: 20 Lis 2005 17:52
- Nahlásit
Já jsem z vesnice a jezdí za námi cvičitel a s ním chodíme po městě a nacvičujeme různý situace,nebo si přiveze svoje psi a cvičíme poslušnost.Pes se učí rychle.Ale je to dost drahý .Frýdek-Místek a okolí
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Lis 2005 18:51
- Nahlásit
Tchor
Já byla hlavně u něho na táboře a to několikrát.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 18:55
- Nahlásit
Anonymní
A co ses tam naučila tak světobornýho, že to nikdo jinej naučit neumí?
Faktz ne, diskusi o DEostálovi tady už nechci, znova ne
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Lis 2005 19:11
- Nahlásit
birma
Nechápu. Já tady přece nikde netvrdím, že jsem se naučila něco světobornýho co nikdo jinej neumí. Ale naučili jsme se a jsem ráda. Diskuzi žádnou rozjíždět nechci. Já dala jenom tip a koukám z čeho hned nejsem obviněna
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 19:22
- Nahlásit
Anonymní
Promiň, jsme tu už většinouá všichni na tohle téma trochu přecitlivělí. Když projdeš starší diskuse třeba pochopíš
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 07:43
- Nahlásit
Nemohli byste sem někdo dát odkaz na ty starší diskuse? Já o tom pánovi taky nic nevím a ty jeho web.stránky se mi nechce moc číst, koukla jsem tam a dělá to na mě dojem že to je hlavně grafoman a samožer. Ale ráda bych věděla něco konkrétnějšího, už proto že Liberec máme blízko, jsou tam ode mě štěňata, tak abych případně věděla koho majitelům (ne)doporučit.
Jinak se omlouvám-jak jsem si všimla, jeho jméno tu vzbuzuje nevoli a vášně ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Lis 2005 11:24
- Nahlásit
No, v naší psí škole pořádají různé akce, při kterých se cvičí mimo cvičák. V přírodě, ve městě, ... V průměru to bývá tak 1 za měsíc. Ale po dohodě nejsou ani individuální hodiny žádný problém. Stačí se jen domluvit
www.psiskolabad.sweb.cz
|
Argo
|
# Zasláno: 21 Lis 2005 11:40
- Nahlásit
Dobrý den ,
v naší škole se též pořadaj takovýto hodiny a je o to velký zajem,probíhají tak 2krát týdně.Stačí jen zavolat a přijít se podívat www.sweb.cz/p.zemlickova
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Lis 2005 12:20
- Nahlásit
Anonymní21 Lis, 2005 11:24:13
Kdy budete mít nejbližsí akci? Koukala jsem na stránky, líbí se mi to,ale nejsem přímo z Prahy, proto se ptám: Nepořádáte i nějakou jarní/letní vícedenní akci?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:16 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Ketrin
Asi nejrozsahlejsi je tady http://mujpes.cz/forum.php?id_forum=28726 stoji to za to si to precist.
Anonymní
Fakt to tady nebudu rozebirat, ale clovek ktery nema temer zadnou zkusenost se psy a zaroven ve sve "poradne" kaze naprosty blbosti ktery jsou z casti neucinny, z casti hrube nebezpecny a zbytek je obecne nic nerikajici klise, dost dobre nemuze delat slusnou psi skolu. I "jeho" metodika neni nic noveho akorat zkuseny vycvikar si hodne rozmysli nez ji ,pro jeji potencialni nebezpecnost, pouzije. Taky uz tam prusery mel a ja osobne se divim ze tam jeste nemel smrtelne zraneni psa, ale pri jeho postupu je to jen otazka casu. Ten clovek umyslne lidem lze o tom jak se cvici jinde a jeho jedina starost je to aby mu nahodou nekdo nezkazil image.
Timto tuto diskuzi o falku koncim na vyse uvedenem foru jsem napsal snad vse co ktomu muzu rict.
|
bad
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:46
- Nahlásit
Anonymní (21 Lis, 2005 12:20:24)
Určitě se něco pořádat bude.
Napiš nám mail a až budu vědět nějaký termín, tak dám vědět.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 13:25
- Nahlásit
Tchor
vyhodila jsem si pro mě nedůležitý jména z hlavy, ale je to ten pán co tvrdí, že mám nechat svýho psa servat s druhým psem, v žádném případě to rvačky nezasahovat, nechávat na psovi vyhodnocovat situace a být ráda, že mám seběvědomýho psa?
|
jana33
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 13:45
- Nahlásit
handula
to je on
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:14
- Nahlásit
jana33
joo tak to joo, setkala jsem se totiž s pánem, který používal Dostálovi metody, pěl na něj chválu ze všech stran, tak jsme tuto metodu použili v praxi, vzala jsem svýho dominanátora a nechala ho servat s jeho křížencem NO. Po několika vteřinách pochopil, že jestli toho svýho psa nečapne a já nečapnu svýho, že z něj zůstane maximálně podložka pod konferenční stolek, protože jsme byli zaksi vzhledem k velikosti a odhodlání v převaze. Je zvláštní jak rychle změnil názor a začal mi vysvětlovat že v mém případě musím řešit věci jinak, najednou mluvil uplně jinak - bylo mi jasný že praxe je pro něj cizí slovo...
|
VH
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:05
- Nahlásit
handula
Nic ve zlým, ale to máš jako bys ohodnotila kvalitu učitelky podle jednoho jedinýho propadlýho žáka.
Rozhodně nechci a nebudu rozpoutávat žádnou debatu, nemám o to nejmenší zájem, ale protože jsem na Falcu několikrát byla, tak vím, že rozhodně nikdo neříká:že mám nechat svýho psa servat s druhým psem To je kravina. Nezlobte se, já chodím i na normální cvičák a ani tam nezasahujeme mezi psy pokaždý, když se na sebe jen podívají. Jak jinak se spolu mají naučit komunikovat? Právě normální komunikace tady dost často zaměňujete za něco, co se zrovna hodí. Např. za něco tak hrozného jako: nechat svýho psa servat s druhým psem, v žádném případě to rvačky nezasahovat
Já nikoho nepřesvědčuju aby někam jezdil. Sama chodím na cvičák a byla jsem i na Falcu. Takže vím, že se i na cvičáku někdy stane, že po sobě dva psy vyjedou a skončí to třeba šrámem.
Jenže tady na fóru pro tuhle situaci budou vždy dvě hodnocení: pokud je to na Falcu: všechno špatně, trhání psů, atd. sami víte jak to hodnotíte. Pokud to bude všude jinde, tak se to sem ani nedostane a když už tak je to situace, která se stává ale neměla by, je potřeba ji řešit a jak řešit atd. atd.
Nemám ráda tohle dvojité hodnocení, kterého jsem tady občas svědkem. Nevnucuju nikomu nic, ale mám ráda pro každého stejný metr. A mluví ze mě zkušensot Falca i cvičáku.
Choďte opravdu tam, kde vám to vyhovuje, to je v pohodě, ale to přece neznamená, že všechno ostatní je pitomý.
|
jana33
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:09
- Nahlásit
VH
Normální psí komunakci tu nikdo nekritizuje. Ale to co prezentuje Dostál opravdu o normální komunikace není a to ani psí ani lidský
|
Argo
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:28
- Nahlásit
Nechat rvát dva psi a nezasahovat do toho je hloupost.Níc se tím nevyřeší.A jestli tohle někdo někomu radí tak je to pěkný idiot a nejspíš sam řeší svoje problémy agresí a takovýmu člověku nepatří psi do ruky.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:50
- Nahlásit
VH
víš, ale já jsem za tím pánem šla s problémem, že můj pes startuje na ostatní psi a to co jsem psala výše mělo být jako řešení. Tak se na mě nezlob, ale prostě s tím souhlasit nemůžu. Nicméně ten dotyčný se zkompromitoval sám, když po několika vteřinách začal tvrdit něco jiného.
nezasahujeme mezi psy pokaždý, když se na sebe jen podívají
to jistě ne, ale zasahujeme, pokud se začnou rvát, neboť je to chování nežádoucí a pes mi přece nebude dělat to co nechci. Asi tak.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 17:11
- Nahlásit
VH
Vis co je na Dostalove teorii podle me nejvetsi problem. Rozbiti smecky psovod pes a pokus nahradit ji "parkovou seslosti"
Je nekolik veci ktery jsou na teto teorii spatne:
1/Smecka nevznika behem nekolika dnu ale trva to nekolik tydnu az mesicu. Smecku nepoznas pri hrach a venceni, ale pri odpocinku a krmeni.
2/ Ty jako alfa ve smecce psovod - pes mas krome prav i povinosti a tou nejdulezitejsi povinosti je ochrana smecky to znamena ze kdyz nechas sveho psa porvat jinym psem (je uplne jedno proc) tak jsi jako alfa totalne selhal. pokud to udelas parkrat psa naopak neucis se rvat protoze se nauci ze se na tebe nemuze v tehle veci spolehnou.
3/ Chovani psu vysvetluje nactenymi vzorci etologie vlku nikoli psu a jeste znich vyvozuje velmi "odvazne teorie".
4/atd.
Jeho vedome lzi na adresu vycviku psu jsou kapitole sama pro sebe.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 18:03 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
tchor už to drobátko nastínil, nicméně...člověk s takovým postojem ve mě nebudí důvěru.každý ať si obrázek udělá sám.
Na naprosté většině kynologických cvičišť se setkáte se zaběhnutou metodou výcviku psů - do omrzení se jim opakuje povel "sedni!", "lehni!", "zůstaň!", "k noze!" ... dokud se to pes takříkajíc "nenadriluje". Klade se důraz na přesnost a rychlost provedení, na téměř centimetrovou dokonalost. Z psa se stává robot, typicky u německých ovčáků dochází již ke skutečnému vymívání mozků, kdy pes přestane přemýšlet a stává se zcela závislý na povelech. To není jen můj pocit, to je bohužel skutečnost. Důsledkem takto prováděného postupu...je nejen naprosté otupění psího mozku a jeho schopností, nýbrž i ztráta schopností "psí komunikace" - nechci odhadovat jak velké procento takto "vycvičených" psů je nebezpečné svému okolí, především jiným psům - pokud tyto psy pozoruji, je mi smutno, protože se chovají již na první pohled zcela jinak než psi, kteří podobným procesem neprošli. (str. 57)
...První, v podvědomí lidí všeobecně zažitá, je klasický výcvik - založený na podmíněných a nepodmíněných podnětech, nauce o nervové soustavě a desetiletích "ověřené" praxe. Setkáte se s ním na všech klasických cvičisštích a postup je všude stejný - pes se formou drilu a donucení naučí základní povely...Majitel odchází zcela nedotčen jakoukoliv povědomostí o tom, jak pes funguje přirozeným způsobem, co to je autorita a jak se buduje, co to je smečka, k čemu slouží etologie - a pes odchází "obohacen" o znalost několika cviků a zcela ochuzen o rozvíjení smečkové komunikace a přirozeného prosazování se, neboť zde se podobné záležitosti prostě nepodporují a profesionální cvičitelé o nich nevědí a jakákoliv zmínka o psí smečce u nich vyvolává kopřivku (nedejbože, že by bylo možné takovou smečku vůbec řídit). Psi jsou v pojetí těchto cvičitelů...bráni jako individuality, bez sociálního chování a potřeby druhové komunikace...další problémem klasického výcviku psa je v tom, že nevychází z autority a přorozeného chování smečky. Pes se daný cvik tupě učí metodou donucovací "když to neuděláš, bude následovat trest" (a ten je na radu "profesionálů" realizován seřváním psa nebo jeho zbitím - používají se i horší metody, které raději nebudu zmiňovat) a pes cvičí ze strachu a ponížení. Výsledkem je pes jakoby perfektně cvičící, ale bez jiskry zájmu a radosti a především - zcela selhávajícím v zátěžové situaci...
(str. 70)
Viktor Dostál - přirozená komunikace a život se psy
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 18:11
- Nahlásit
no, mohla bych v podobných výňatcích plných averze vůči "všem klasickým cvičákům" ještě chvíli pokračovat, ale nechci pročítat znova celou knihu (zatržené to přeci jen nemám).
I když je ta tvrzení víceméně k smíchu, jak se pak divit "klasickým kynologům", že panu "D" nemohou už přijít ani na jméno
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:17
- Nahlásit
pes se formou drilu a donucení naučí základní povely
no nevim, náš pes se naučil sedni během několika vteřin a to jen když uviděl piškot....že by tohle byla ta tyranská donucovací metoda?
|
VH
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 11:15
- Nahlásit
handula
víš, ale já jsem za tím pánem šla s problémem, že můj pes startuje na ostatní psi a to co jsem psala výše mělo být jako řešení. Tak se na mě nezlob, ale prostě s tím souhlasit nemůžu. Nicméně ten dotyčný se zkompromitoval sám, když po několika vteřinách začal tvrdit něco jiného.
Nevím jestli tím pánem myslíš V. Dostála, předpokládám, že ne, ale myslíš tím nějakého náhodného pána, kterého jsi někde potkala a který něco tvrdil. S tvrzením toho pána já nesouhlasím taky, ale naštěstí jsem na Falcu několikrát byla, takže vím že je to kravina a tahle věta a žádná podobná se stejným významem, tam nikdy nezazněla a jsem přesvědčená, že nezazní. Jsem hrozně ráda, že mám srovnání obého a dokážu se na obé dívat s nadhledem. I nám na cvičáku se stalo, že se psi pustili do sebe, ale nikdo z toho nedělal drama, prostě se oddělili a šlo se dál. Když tady čtu to co se mělo odehrát na Falcu (a já u toho byla), tak mě štve, že nikdo nebere v patrnost dalších 35 psů co tam byli a v pohodě, a že nikdo nebere, že i na cvičáku se stane že si dva psi nesednou.
Tchor
Jenže mou smečku-já a můj pes- nikdo nerozbil a ani se o to rozhodně nepokoušel. Protože proč? U každého psa je tam prioritní jeho pán (a hlavně naopak) a záleží jen a jen na tom pánovi, jak zvládne svou roli. Nedokážu si představit proč a jak by někdo rozděloval mýho psa a mě. Leda by mě uvázali k chatce za nohu Ono to tam je totiž hlavně o "tvojí roli". Nikdo tam ode mě psa nepřevzal se slovy, že nad 5 dní nad ním ztratím moc. A jak se svým psem funguju nebo nefunguju, tam já poznám spíš než na cvičáku. Protože na cvičáku jsem, když hodně, tak 2 hodiny. Na Falcu mezi množstvím psů, tzn. spoustou vnějších podnětů a zátěžových situací, jsem bezmála 5 dnů, 24 hod. denně. A o to mi šlo. Pro mě to opravdu byla dobrá příležitost.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 11:26
- Nahlásit
VH
ne nebyl to náhodný pán....ale člověk který se osobně s p. Dostálem zná, jezdí spolu na akce... Ale to je jedno.
Stejně je spousty věcí s kterými prostě po přečtení různých článků nemohu souhlasit, a je každého věc, jak s tím naloží.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:01
- Nahlásit
VH
Nedokážu si představit proč a jak by někdo rozděloval mýho psa a mě. Leda by mě uvázali k chatce za nohu
Smecku nerozbijis jen ti ze rozdelis cleny, ale hlavne tim ze se jednotlivy clenove nechovaji tak jak jim v dane smecce nalezi. Ta obrana smecky je jen vrchol kdy dochazi primo k oslabovani pozice alfa.
Protože na cvičáku jsem, když hodně, tak 2 hodiny
No nevim proc jses tak malo na cvicaku ale rek bych ze to jak jses tam dlouho acasto je jen a jen tvoje volba.Pokud jses tam jen na hodiny zacatecniku nedivim se ze se toho moc nenaucis. Ono totiz mnohem dulezitejsi je to co se na cvicaku deje mimo tyhle hodiny. Ja kdyz jsem zacinal tak jsem byl na cvicaku neco kolem 20h tejdne. Ted si sice vetsinu veci cvicim sam ale i tak jsem na cvicaku mnohem dyl nez dve hodiny.
Na Falcu mezi množstvím psů, tzn. spoustou vnějších podnětů a zátěžových situací, jsem bezmála 5 dnů, 24 hod. denně. A o to mi šlo. Pro mě to opravdu byla dobrá příležitost.
To je to co podle me je uplna blbost a nezodpovednost, je tam prilis veliky riziko urazu. Fakt si neumim predsatavit jak by jste tam rozebrali hromadnou rvacku kdyz vetsina lidi nevi jak na to. podle mne je jeden vycvikar rozume schopnej ukocirovat tak pet psu zacatecniku u pokrocilejsich mozna deset, ale vic ne. Pokud ma p. Dostal na soustredeni najednou vic psu nez deset (podle toho co jsem slisel tam byva i vic nez 30 psu) tak je to u mne nezodpovednej hazarder.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:40
- Nahlásit
jeden vycvikar rozume schopnej ukocirovat tak pet psu zacatecniku u pokrocilejsich mozna deset
byla jsem na akci, kde bylo cca 50 psů, trvala jen jedno dopoledne, bylo tam pár psů vyvolávajících konflikty včetně toho našeho, nikdo si nedovede představit, kdo to nezažil, co to je, rvát od sebe spousty psů. Ono to totiž začíná rvačkou mezi dvěma psy, ti odvážnější se přidávají, a za pár vteřin se do toho přidají skoro všichni. Takže vznikl chumel rvajících se psů a do toho zmatený "výcvikář" nebo jak to nazvat, prostě organizátor akce, kterej se teda neodvažoval do toho nějak zasahovat a jenom to všechno sledoval z povzdálí se staženou prdelí. V tu chvíli šel rozum stranou a s pár lidma jsme skočili do toho houfu, menší, který visely na zádech větších jsme povyhazovali, ty větší si majitelé odtrhali sami, naštěstí tehdy nedošlo k žádné újmě, ale řekla bych že jen díky tomu, že ti největší psy museli mít košík. Tomu prostě nejde nijak zabránit v tomhle množství, je to otázka několika vteřin. Tehdy jsme se sebrali a odjeli a už nás nikdo na takový akci nikdy neuvidí.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:54
- Nahlásit
Všem : jedna má známá byla u Dostála se svým psem, kterej moc neposlouchal a on jí poradil nějaký finty, že je ten pes najednou jako beránek. Nevěřím tomu a ona mi nechce prozradit, co jí přesně řekl, nevíte to někdo ?
My chodíme na klasickej cvičák a myslím, že bafina poslouchá docela obstojně a nedělá to ze strachu a cvičí ráda. Každou sobotu, když pozná, že se jede na cvičák, je radostí bez sebe
|
VH
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:55
- Nahlásit
Tchor
Jelikož nechci rozpoutat žádnou debatu, jen to upřesním: Smecku nerozbijis jen ti ze rozdelis cleny, ale hlavne tim ze se jednotlivy clenove nechovaji tak jak jim v dane smecce nalezi. Ta obrana smecky je jen vrchol kdy dochazi primo k oslabovani pozice alfa. Já to chápu, to "přivázali za nohu" jsem myslela obrazně, myslela jsem, že nemusím vysvětlovat. Ale jak píšeš hlavne tim ze se jednotlivy clenove nechovaji tak jak jim v dane smecce nalezi to je ale jejich problém. Mě k tomu nikdo ale nenutil, ani přímo ani nepřímo. Naopak vždy bylo zdůrazňováno: jste taky vy se svým psem, tak se o něho starejte a všímejte si ho 24 hod. denně.
K hodinám na cvičáku:já to nepočítala týdně. Týdně tam jsem obvykle 3x min. 2 hodiny. Vypisovat , že jdeme občas potom na prochajdu, nebo máme brigády, jsem považovala jaksi za zbytečné a od tématu. Nejsem ani mezi začátečníkama (i když začátečník jsem a ještě dlouho budu, nestydím se za to, nesežrala jsem všechnu moudrost světa), mám psa 6 a 2letýho. Na Falcu jsem byla jen s jednim, s tím starším. Pořád na tom nemění nic fakt, že 5x 24 hod. to není. Hele já zkrátka uvítala, že se např. můj rádoby dominující pes musel v jedné pidichatce vyhejbat ještě dalším dvěma psům a musel s nima spávat pod jednou střechou a nekecat. To se mi na cvičáku nestane Pro oba to byla dobrá zkušenost
Upřesnila jsem a končím tuhle debatu. Já nechci nikomu dokazovat,kde je to nejlepší.To není mým cílem. Ale věty, které taky kdosi psal "nechat servat psa" jsou lživé a to se mně rozhodně nelíbí.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:41
- Nahlásit
Ale věty, které taky kdosi psal "nechat servat psa" jsou lživé a to se mně rozhodně nelíbí.
jen jedna věc: to, že si se s tím ty osobně nesetkala, hned neznamená, že je tahle věta lživá! na to pozor! stačí si přečíst Dostálovu poradnu a dozvíš se tolik zajímavých věcí, kdy opravdu tvrdil, že se mezi ty psy člověk míchat nemá, že si to prostě musí vyříkat mezi sebou. to je prostě fakt.
pokud máš s panem Dostálem, dobrou zkušenost - nikdo ti to nevymlouvá. tak prosím neoznačuj některé výroky, které se dají snadno potvrdit jako lživé, jen proto že nejsou totožné s tvými zkušenostmi, ju
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 10:06
- Nahlásit
VH
Hele já zkrátka uvítala, že se např. můj rádoby dominující pes musel v jedné pidichatce vyhejbat ještě dalším dvěma psům a musel s nima spávat pod jednou střechou a nekecat. To se mi na cvičáku nestane
Kdybys byla na nějakej klasickej LVT, tak by se ti to klidně stát mohlo.
Pořád na tom nemění nic fakt, že 5x 24 hod. to není
A na Falcu si takhle pořád?
|
VH
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 10:40
- Nahlásit
nefer
Nezlob se, on je pro přirozenou komunikaci, ale jelikož jsem na táboře byla několikrát, vím, že nic podobného jako: nechat svýho psa servat jiným psem, neříká, a hlavně to není jeho filozofie. A tady vyloženě padlo: je to ten pán co tvrdí, že mám nechat svýho psa servat s druhým psem, v žádném případě to rvačky nezasahovat "Škoda" že jsem ho viděla několikrát dávat psy od sebe, majitelům radit, že s košíkem a během dne se uvidí jak bude pesan reagovat na ostatní, některým radil stopovačku, když nemaj svýho psa ještě tolik zvládnutého. A tohle všechno mám podle tebe shrnout jednou větou: je to ten pán co tvrdí, že mám nechat svýho psa servat s druhým psem, v žádném případě to rvačky nezasahovat? Proč? Jestli můžu: já to tam zažila 4x a myslím, že leccos jsem viděla. Mám nějakou zkušenost i ze cvičáku kam chodím pravidelně už 9 let a věř tomu, že servat svýho psa bych nenechala ani na cvičáku ani na Falco ani v parku. A nikdo mi ani na cvičáku ani na Falcu ani v parku netvrdil, že bych měla.
Obávám se, že navíc v mém věku a s alespoň minimální zkušeností, by s tím u mě neuspěl. Na Falco jezdí i psi canisterapeutičtí a co vím, tak letos tam byla slepá holka se svým vodícím psem. Nesvěčí to sice o ničem, ale o něčem by přece mohlo.
Takže nefer promiň, ale "vyříkat si mezi sebou" je strašně širokej pojem. A jsou lidi, kteří ho právě chápou jako "nechat rvát psy" protože se to hodí takto chápat, ne? Já to třeba chápu jinak a hlavně-zažila jsem to jinak.
birma
Kdybys byla na nějakej klasickej LVT, tak by se ti to klidně stát mohlo.
To jo, souhlas, ale žádnej podobnej jsem nenašla. To je celý.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:49
- Nahlásit
Proč?
protože to tak prostě ve své poradně PÍŠE! co říká na soustředění já posoudit nemohu, já mohu posoudit to co PÍŠE a o tom jsem psala i já! takže ještě jednou: to, že si se s tím ty osobně nesetkala, hned neznamená, že je tahle věta lživá! na to pozor! stačí si přečíst Dostálovu poradnu a dozvíš se tolik zajímavých...
Takže nefer promiň, ale "vyříkat si mezi sebou" je strašně širokej pojem.
a proto jsem ho dala do uvozovek, myslela jsem, že to pochopíš!
shrnuto, podtrženo - ten člověk PÍŠE pomluvy na "všechny klasické cvičáky", PÍŠE lidem v poradně věci tak, že je nemusí dobře pochopit a už vůbec ne dobře zrealizovat, udávat některé rady mu přímo ani nepřísluší a jsou nebezpečné (konkrétně třeba z veterinární sféry). pokud se mu zrovna nechce odpovídat, člověka akorát uráží! proto je pro mě takový člověk nekompetentní něco takového vykonávat.
pokud má jen problémy se psaným projevem, nemá provozovat internetovou poradnu a nemá vydávat knihu!
|
VH
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 15:40
- Nahlásit
nefer
On ve své poradně píše rohle: nechte SERVAT svýho psa a v žádném případě do rvačky nezasahujte? Budu ráda, když mi to najdeš, s tím bych nemohla souhlasit ani já.
Ale víš co? Nehledej mi to. Ono pro mě je nejdůležitější co jsem si zažila já a jak jsem psala - nepotřebuju nikomu nic nutit.
Jen vůbec nechápu proč, když píšeš, že nemůžeš přijít panu "D" na jméno, si kupuješ jeho knihu a kopíruješ sem výňatky z ní. Tohle já nepochopím. Mě když někdo nezajímá a jeho práci nemusím, nemám čas a energii se s tím zdržovat.
Přečtěte si začátek téhle diskuze, jak tady "anonymní" napíše odkaz na Falco a hned ho tam někdo obviní co se tam naučil světoborného co jinde ne... Bohužel, o tom to tady je. Nikdo z vás se mě za celou dobu nezeptal kam chodím na cvičák, jaké mám psy, jestli dělám sportovní atd. atd.
Neptám se proč, protože vím, že o to vůbec nejde, že?...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 15:59
- Nahlásit
VH
Přečtěte si začátek téhle diskuze, jak tady "anonymní" napíše odkaz na Falco a hned ho tam někdo obviní co se tam naučil světoborného co jinde ne... Bohužel, o tom to tady je. Nikdo z vás se mě za celou dobu nezeptal kam chodím na cvičák, jaké mám psy, jestli dělám sportovní atd. atd.
Neptám se proč, protože vím, že o to vůbec nejde, že?
Ten kdo se ozval proti Falku jsem byl ja, tech dizkuzi na tohle tema jsemabsolvoval uz nekolik a opravdu me nebavi porad dokola psat aby si lidi davali pozor na to co jim kdo radi a jakym zpusobem radi. Mam zkusenosti se psy mnohem vic nez p. Dostal, ale vzivote bych si nedovolil pustit na net ani desetinu jeho rad bez osobni znalkosti psovoda a psa neb by to odemne bylo nezodpovedne a potencialne nebezpecne. A ze se te neptam jak cvicis? No protoze to nepovazuji za dulezity. Povazuji za dulezity aby lidi meli protivahu k propagande skoly Falko.
|
jana33
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 16:04
- Nahlásit
Tchor
přesně s tím souhlasím. Já jsem bohužel nebyla dost opatrná, bohužel jsem si neopatřila dost informací, nehledala jsem zkušenosti ani postřehy ostatních lidí a odnesl to můj pes. Až poté jsem se dozvěděla,že nebyl první
|
handula
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 16:05
- Nahlásit
jana33
udělala jsem nechtěně to samý
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 16:53
- Nahlásit
en vůbec nechápu proč, když píšeš, že nemůžeš přijít panu "D" na jméno, si kupuješ jeho knihu a kopíruješ sem výňatky z ní. Tohle já nepochopím. Mě když někdo nezajímá a jeho práci nemusím, nemám čas a energii se s tím zdržovat.
prosím tě, nehledej problémy, kde nejsou. to si vážně myslíš, že bych mohla takhle posoudit co ten člověk píše, kdybych si jeho knihu nekoupila a nepřečetla? co na tom probůh nechápeš? mě to přijde docela logické - koupila jsem si knihu, prostudovala stránky a na základě toho si udělala názor, že to není člověk hodný toho, co ze sebe dělá.
konkrétní odpovědi už ti opravdu hledat nebudu.
Přečtěte si začátek téhle diskuze, jak tady "anonymní" napíše odkaz na Falco a hned ho tam někdo obviní co se tam naučil světoborného co jinde ne... Bohužel, o tom to tady je.
Co je na tom tak dramatického? Chodí sem lidi, kteří dělají z pana Dostála kynologického génia. On přeci učí věci "jinak". Já na té otázce nevidím nic zlého. mě by to třeba také zajímalo
Jinak Tchor to napsal velmi dobře - to kam chodíš na cvičák atd. vůbec není v téhle diskusi důležité. Nebo ty ses snad zajímala, kam chodíme na cvičák my? Neptám se proč, protože vím, že o to tady vůbec nejde, že?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 20:07
- Nahlásit
Tchor
Ta první reakce jsem byla já
VH
Přečtěte si začátek téhle diskuze, jak tady "anonymní" napíše odkaz na Falco a hned ho tam někdo obviní co se tam naučil světoborného co jinde ne...
Taky sis mohla všimnozut, že jsem se pak omluvila za přehnanou reakci, ale to se ti asi do krámu nehodí co?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 20:28
- Nahlásit
birma
Jo mas pravdu ja byl az po tobe.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:22
- Nahlásit
Na to aby se z knížky citovalo jí nemusí člověk mít doma. Bohužel jsem tu knihu taky zakoupila a pak jsem zjistila, že celá kniha jsou vlastně jen články z Dostálových stránek plus poradna. Na to jsem nemusela vyhazovat 4 stovky.
|
MT
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 10:31
- Nahlásit
Tak já jsem zase naopak ocenila, že mám všechno potřebné pohromadě v jedné knize, že nemusím stále chodit na net a že když mám chvilku, můžu se ke knize kdykoliv pohodlně vrátit. Navíc je tam spousta věcí, které na psích stránkách nejsou.
Ale je na každém, co si z knihy vezme a zda tomu, co tam p. Dostál píše, chce skutečně porozumět. Ono to není pro každého.
Rozhodně to není pro lidi typu Tchor a jemu podobným zarytým kynologům. Ale nic proti němu a ani těm, kdo mají pejska, milují ho a věnují se mu, byť jinak, než třeba já nebo ti, co jezdíme k p. Dostálovi na soustředění a ve vztahu pán-pes preferujeme něco jiného než jen poslušnost z hlediska kynologie.
Je ale prima, že je na světě tolik jasnovidců... spousta lidí zde p. Dostála nikdy neviděla, ale počíná si tak, jako kdyby ho znali nejméně 50 let.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 10:44
- Nahlásit
MT
A jak se tedy věnuješ pejskovi ty? já chodím na procházky, hrajem si, cvičíme.....
A ty nejsi kynolog? Víš co to slovo znamená?
|
jana33
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 10:51
- Nahlásit
birma
neřeš to, stejně mě fascinuje,že když se něco o Dostálovi špatného napíše,tak se hned objeví různí VH, MT apod.,kteří na diskuzi nikdy nebyli ani se k ničemu nikdy nevyjadřovali. Ohrmoná náhoda,že sem zrovna zabloudí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 10:54
- Nahlásit
jana33
víš mě hlavně tankuje, že ten pán má patent na rozum. Ať si píše co chce o výchově psa, ale to, že si udělá veterinární poradnu (titul jsem u jeho jména neviděla) a propaguje vyloženě škodlivé dopování štěněte vápníkem, to mě může čert vzít. A je mi líto těch psů, jejichž páníčci tuhle radu vezmou vážně
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 11:15
- Nahlásit
MT
No já jsem zase neocenila že mi domů za 4 stovky přišlo něco, co už jsem měla načtené z jeho webu. Tak nějak jsem doufala, že je to vážně knížka. Měl by na svých stránkách férově upozornit že vám domů po objednání nepřijde knížka ale přepsané webovky a poradna.
Vědět to dopředu, tak jsem za to hafovi koupila nějaké žvýkací kosti, to by ocenil víc
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 11:24
- Nahlásit
MT
Je videt ze vubec nevis o cem pises a ze jsi p. Dostalem dobre zpracovana. Muzu ti rict jen jedno ta jeho poradna je nohem vic pro me nez pro 99% zacatecniku. Ja si totiz na rozdil od nich dovedu docela dobre predstavit co dana metodika udela s mym psem a umim ji prizpusobit danemu psu to vetsina zacatecniku nemuze v zivote zvladnou. Mimochodem velka vetsina Dostalem popisovanych metodik se v kynologii pouziva, ale pro jejich potencialni nebezpecnost a neuniverzalnost jen u nekterych zvirat. Ty rady vetsinou nejsou uplne nesmyslne (pan Dostal toho ma nacteneho dost) a na nektery psy by pri spravnem provadeni mohly pomoct. Ale problem je ze jsou doporucovany na zaklade par radek napsanych nekym kdo casto ani neumi popsat problem (hodne lidi si vysvetluje chovani sveho psa uplne spatne). A sou tam rady jez jsou obecne neprijatelny a velmi nebezpecny. (treba rady ohledne loveni zvere nebo souziti psa a ditete)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 11:40
- Nahlásit
Anonymní
To se mi stalo taky. Koupila jsem knížku jen abych zjistila že je to papírová podoba webovek. Nikde na to ale Dostál neupozorní. To je všude jen doporučení : přečtěte si psí stránky, objednejte mojí knihu...
Jestlipak se to nedá kvalifikovat jako podvod? Myslím to, že prodává něco, co má veřejně přístupné?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 23:56 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Tak. Nerikam vubec nic. Jen mi to nedalo, a procetla jsem si stranky psi skoly Falco:
Dotaz je dlouhy, prectete si ho tady sami ( http://psiskolafalco.web3.cz/archpor_2005.htm ) :
12.6.2005
Tazatel: Ivana
Plemeno psa: knírač malý
Pohlaví: pes
Stáří: 10 měsíců
Kastrace: ne
Odpoved je taky dlouha, proto cituji jen inkriminovanou cast:
bohužel, jsou to právě cvičáky, které svou absurdní filozofií "izolovat dominantní jedince a opatřit je nálepkou agresivních kousačů" (ani nevíte, kolik takových chudáků lidí i psů ke mně přešlo z jiných výcvikových zařízení) právě nesocializované jedince vytváří. (...)
Berte svého psa ne na cvičák (tam mu skutečně nic neuteče), ale choďte s ním mezi volně puštěné psy různých plemen a stáří, nechte ho mezi nimi běhat a pokud se s některým pustí do křížku, buďte ráda, protože pro psa je to obrovská škola života (...)
--------------------------------------------
a nazor at si udela kazdy sam...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 06:51 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
wami
pekna odpoved. Takze tady je odpoved kde p. Dostal "radi" to polemizovane rvani mezi psy.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 07:13
- Nahlásit
Nevím, zda už to tu někde nepadlo, nechce se mi to číst celé.
Nevím, proč bych svoje psy měla nechat servat. To si je mám nechat pokousat? A ještě do toho nezasahovat? Já nezasahuju jen do občasných konfliktů, co máme doma "dospělec x štěně". A pokud to dospělá už opravdu přežene, tak zasáhnu. Ale jinak ne. Přeci JÁ jsem pánem smečky a JÁ si v ní musím udržet pořádek a ne, aby se mi to tam rvalo. Když pes bude cítit potřebu to řešit sám, nikdo se ho nezastane a nepostaví za něj (a když prohraje, tak bude ještě hůř) tak to znamená, že necítí oporu v pánovi a ještě to nadělá bordel v hierarchii, protože pes chce mít naprosto jasné, kdo e vůdcem. A pokud to člověk nedokáže a pes necítí oporu, tak se sám bude cpát nahoru.
To je čistě můj laický názor. Nejspíš ani ne zcela správný, ale já to tak dělám a není žádný problém
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 07:24 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Joker
To je čistě můj laický názor. Nejspíš ani ne zcela správný, ale já to tak dělám a není žádný problém
To neni jen laicky nazor a uz vubec neni nespravny. To je presne to co jsem psal o povinostech alfa jedince a ochrane smecky. To ze psa necham porvat bez toho ze bych do toho zasah je jeden z nejvetsich podrazu co se da na psovi udelat.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 09:23
- Nahlásit
Tchor
Přesně. A kor, když můj pes byl napaden a strachy je bez sebe a jen se brání, nebo se snaží utéct. (Na to, že se pes snažil utéct pan "D" reagoval tak, že řekl, jeho majitelce, že je špatně socializovaný, protože by si přeci měl lehnout na záda a nebránit se.)Pak je to strašná zrada, když se ho člověk, ve kterém vidí svého boha nezastane a nechá ho v tom.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 17:42
- Nahlásit
- na to se nedá nic jiného. Já už fakt nemám slov.
On už káže lidem aby nechodili ani na agility, když je to na "klasickém cvičáku". Ten člověk snad vůbec neví o čem to je Prostě všude jinde než u něj vznikají špatně socializované agresivní potvory.
škoda se rozčilovat
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 18:36
- Nahlásit
nefer
Z toho si nic nedelej on moc dobre vi kde je pravda, akorat ta se mu vubec nehodi do kramu takze se snazi jako kazdej spravnej sarlatan poradne zpracovat sve "obeti" a v tom je dle tech dikuzi na netu dost dobrej.
Pro ostatni kdo treba jeste vubec nevi o cem je sportovni kynologie. Sportovni pes musi byt v prvni rade velmi dobre socializovan a navyklej na vsechny mozny i nemozny situace, neb vse co by ho mohlo rusit bude velmi vyrazne ovlivnovat jeho vykon na place. zaklad sportovniho vycviku je motivace aby pes chtel dany cvik udelat. Ta motivace je casto vytazena tak vysoko ze pes dela chyby z toho jak je nedockavy aby moh delat. To co pan dostal pise o drylu je absolutni nesmysl. Problematika je pomerne rozsahla nema cenu to tady popisovat cely, ale fakt nevim kde p. Dostal bere tu drzost takhle vedome lhat na adresu sportovniho vycviku.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 19:08
- Nahlásit
on moc dobre vi kde je pravda, akorat ta se mu vubec nehodi do kramu
máš pravdu, bohužel.
|
Zdenka
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 21:31
- Nahlásit
Tchor
takze se snazi jako kazdej spravnej sarlatan poradne zpracovat sve "obeti"
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:25
- Nahlásit
Tchor, ....... a ostatni, ako priatel zvierat a hlavne psov dakujem za vsetku reklamu a propagaciu p. Dostala/ i ked nepriamu a neumyselnu/, ktorou nesetrite na vsetkych moznych forach. Pocet ludi ktori citaju stranky Falco narasta a to aj vdaka Vam.A to je podstatne. Z coho sa ja velmi tesim a zrejme aj pan Dostal. Dakujem. Len pokracujte.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:38
- Nahlásit
Vladimir
já myslela že už mezi nás nikdy nezavítáte? škoda, že jste se zase objevil (tedy aspoň mě jste radost neudělal)
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:43
- Nahlásit
Vladimir
Ja vim ze i negativni reklama je reklama, ale musis pocitat s tim ze lidi maj rozum a dle ohlasu na netu uz pomerne hodne lidi poznalo co je Dostal zac. Bohuzel uz to odneslo i par psu neb to co jsem vytykal jako nebezpecne se uz nekolikrat taky stalo.
Mej si dal p. Dostala za Boha, nikdo ti v tom baranit nemuze, ale pomerne brzo uz budete jen osamocena skupinka "lidi s vymytym mozkem". Takovy maj kolem sebe sarlatani ve vsech oborech.
|
vladomir
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:45
- Nahlásit
Urcite som nezavital ,aby som prave Vam urobil radost. Ale radost Vam teraz specialne urobim. Urcite "nazavitam" medzi Vas
/ ???? len kto ste ???? / casto. Nestoji mi to za to. Radsej pojdem von pozriet, ci nejaky tulavy pes nepotrebuje pomoct. Takze mozte pokojne ist spat a spolocne sirit dalsie lzi napr. o p. D........ alebo niekom inom.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:51
- Nahlásit
vladomir
Ty lzi pise pan Dostal na svejch strankach takze nevim kdo je siri. Ja teda vychazim ciste z toho co on sam o sobe napise a tyto jeho "velmi odvazne teorie" porovnavam se svoji dvacetiletou praxi se psy (z toho polovina se smeckou vice psu).
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:51
- Nahlásit
Mej si dal p. Dostala za Boha, nikdo ti v tom baranit nemuze, ale pomerne brzo uz budete jen osamocena skupinka "lidi s vymytym mozkem".
Ooooo "aka poklona". Mozok mam teda pekne vymyty, lebo pes pre mna znamena viac ako osobny uspech, viac ako mozno pre niekoho ineho manzelka alebo vlastny brat. A to plati aj o p. Dostalovi. Myslim si a preto sme si blizki, aj ked sme sa nikdy nestretli.
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:52
- Nahlásit
K tomu co napisem, sa vzdy hlasim. Bola to vec technicka, ze tam namiesto Vladimir je Anonym. Ospravedlnujem sa.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:00
- Nahlásit
A to plati aj o p. Dostalovi.
Bohuzel neplati. pokud zkutecne mate zkusenosti tak jak o sobe pisete musite videt ze tyu teorie skripou a to velmi vazne. To nemluvim o zkutecne motivaci p. Dostala ta je totiz spolecna pro vetsinu lidi. a to jsou penize. Blaho psa je az na x tem mise. Kdyz se neni schopen ani omluvit lidem kterym jeho pes napadle stene ktere se z toho psychicky dostavalo nekolik mesicu usilovne prace tak to muze znamenat jen jedine pes ho vubec nezajima. (jedine co ho zajimalo byly nadavky na majitele toho psa ze to zverejnil)
PS: to ze se tam stane kazdou chvily nejaky problem mam od lidi co ty psy po navsteve p. Dostala davaji zase do kupy aby se nabaly psu.
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:28
- Nahlásit
Bohuzel neplati. pokud zkutecne mate zkusenosti tak jak o sobe pisete musite videt ze tyu teorie skripou a to velmi vazne. To nemluvim o zkutecne motivaci p. Dostala ta je totiz spolecna pro vetsinu lidi. a to jsou penize. Blaho psa je az na x tem mise. Kdyz se neni schopen ani omluvit lidem kterym jeho pes napadle stene ktere se z toho psychicky dostavalo nekolik mesicu usilovne prace tak to muze znamenat jen jedine pes ho vubec nezajima. (jedine co ho zajimalo byly nadavky na majitele toho psa ze to zverejnil)
PS: to ze se tam stane kazdou chvily nejaky problem mam od lidi co ty psy po navsteve p. Dostala davaji zase do kupy aby se nabaly psu.
Kazdu chvilu nejaky problem? Kazdu hodinu? kazdy den? ???? Kolko je tych ludi co davaju dokopy psov po navsteve p. Dostala? 100? 1000? alebo JEDEN? Najlepsie bude vymenovat, inak si budeme mysliet ze vymyslate. Ono je mozne "zalozit" taky klub "napravajucich psy po inom" hocikde a hocikedy a po hocikom. Aj po mne a aj po Vas. Ak nie ste samozrejme sam panboh. Aj po hocikom. A co si na p. Dostalovi vazim? Najviac to, ze taketo kluby narozdiel od Vas v zaujme veci nezaklada, nikoho na nete nespini, nikoho slova neprekruca, .....skoda, ze to robite vy stale a donekonecna. Pomahate takto psom, ci ich majitelom? O co Vam ide, okrem toho, ze ste trocha urazeny?
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:36
- Nahlásit
Ale slubil som Birme, ze Vam tu dlho vzduch otravovat nebudem, tak bez rozdielu na Vase odpovede, ci reakcie Vam nebudem zneprijemnovat pekne chvile pri citani dalsich "ukazok majstrova v prekrucani pravdy z neznamych dovodov".
A budte v pohode, ved nas "s vymytym mozgom" je stale menej, menej a menej a mozno uz ani nie sme....uz je mozno sam p D........
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:44
- Nahlásit
ano on nezaklada kluby on si na to zalozil svoji propagacni stranku kde pomlouva kazdeho kdo dela se psama doopravdy. O stranku driv jsou citace z jeho poradny kde primo lze na adresu kynologickych klubu.
Ja se s vami opravdu hadat nebudu pro vas je p. Dostal Buh pro mne je to sarlatan ktery nema ve svych teoriich pravdu, nema ani dostatek zkusenosti a haze spinu a sproste nadava kazdemu kdo s nim nesouhlasi.
Je mi naprosto jasne ze ZKO se mu do podnikatelskeho zameru nehodi tam totiz uci kazdeho rozumneho cloveka delat se psem temer zadarmo a lepe.
Vis pokud je tady v republice nekdo kdo opravdu umi vychovavat psy "jinak" a kdo to opravdu dela pro psy tak to rozhodne neni p. Dostal, ale p. Desensky. Koncim debatu s vami neb to zkutecne nema smysl a akorat utracim cas.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:34
- Nahlásit
Lidičky že vas to baví se takhle hadat kdybste radsi dělali něco užitečného.
|