Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / vodítko
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 17 Lis 2005 12:56
- Nahlásit

mám 3 měsíční štěně ,na vodítku se naučila sice chodit,ale začala příšerně tahat.snažím se jí usměrňovat,samozřejmě chce,abych chodila já za ní,ale zatím žádné výsledky.čumák furt při zemi a je jí srdečně jedno,kam jdu já.váží 20kg,ale bude mít 50.poraďte jak na ní.díky

kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 19:02
- Nahlásit

Ty jo to je valisud ve 3 mesicich 20 kg .
No muj pes taky tahal(jeste taha ale jenom ve meste ) tak jsem vzdycky skubla voditkem a rekla pomalu (tak trochu vic nahlas . proste musel pochopit ze ja urcuju tempo smer i misto ( ted uz si ho nastesti poustim z voditka ) bydlime totiz na venkove

grendel
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 19:03
- Nahlásit

škubat škubat škubat.....a pokud to nepomůže doporučuju sice zdlouhaví, ale zato povětšinou fungující způsobři zatáhnutí se zastavit a čekat, než se pes uklidní. a takhle pořád dokola.
nebo pokud má rád míčky nebo pamlsky, tak ho drž u nohy pomocí jednoho z nich

Anonymní
# Zasláno: 17 Lis 2005 19:07
- Nahlásit

zkuste mu to voditko protahnout mezi nohama a uvidite ze prestane tahat

cherry
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:17
- Nahlásit

S tím vodítkem mezi nohama to už jsem taky zjistila. Někdy jdeme se stopovačkou, nechám ji volně a když se mu dostane mezi nohy a on zatáhne hned toho nechá je mu to nepříjemné.

Lea
# Zasláno: 18 Lis 2005 15:39
- Nahlásit

Chce to absolutní důslednost. Jakmile se pes do vodítka opře, ihned hodně rázně trhnout vodítkem a s nějakým stále stejným povelem. Ihned po přerušení tahání zaměřit psa třeba na pamlsek nebo hračku a móóc chválit. Ale fakt pokaždý, když to udělá. A taky se zbytečně nevztekat, prostě jenom trhnutí, povel a velikánská odměna.

marie
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:27
- Nahlásit

Díky moc,trháme,ale nějak to nezabírá,ale je fakt,že spousta jinejch věcí taky nešla a teď jdou.Tak uvidíme.Teď při náledí je to sranda,už jsem skončila v příkopu..........

Anonymní
# Zasláno: 22 Lis 2005 17:28
- Nahlásit

Zastavení taky funguje ..... sice se prochazka protahne na dvojnasobek casu, ale pes to pochopi, ze kdyz tahne, dal se nejde ..... a taky se naledi drzi lip stabilita ))))

Anonymní
# Zasláno: 25 Lis 2005 11:24
- Nahlásit

vodítko mezi nohama je bezvadná věc,okamžitě tahat přestane,ale taky v tu chvíli pes ztratí veškerou grácii........chodí jak kachna..........

Klára
# Zasláno: 26 Lis 2005 18:45
- Nahlásit

No jo. Je to těžké.Znám to. Když je to štěně jde to rychlejc naučit. Pokaždé když začne tahat tak hned škubnout s vodítkem a dát povel k noze! Nebo jesli je pořád nenažraný tak mít u sebe pořád granule nebo nějaký pamlsek a mít ho na levé straně a když začne zase tahat přiolat ho a ukázat pamlsek. Ten ho chvíli udrží u nohy. Ale jestli po něm začne skákat,ihned pokárát!!! Skuste to.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání