Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Přivolání psa
Autor Zpráva
hruska
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:46
- Nahlásit

Dobrý den,prosím o pomoc s přivoláním psa.Mám doma skoro dvouletého am.staforda.V půl roce jsem sním začala navštěvovat cvičák,který úspěšně zvládl.Na přivolání mu nedělalo problém přiběhnout
Teď již zhruba 14 dní při přivolání nereaguje,sedne si a bojí se ke mě přijít.Pokud se k němu začnu přibližovat,zvedne se a jde pryč.Již několikrát jsem ho "odchytla"a vynadala mu,ale nepomáhá to.Jak se zachovat,aby pes opět začal na přivolání reagovat??
Děkuji za případné rady

Janka
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:06
- Nahlásit

A nemá náhodou nějakou špatnou zkušenost? Nestalo se třeba v poslední době, že jsi ho hned po přivolání kvůli něčemu potrestala? Nejdůležitější je, aby věděl, že za každých okolností dostane za to, že přijde, veeelkou pochvalu a dobrotu!! My máme taky takové "vlny" - někdy Fido chodí krásně, někdy se mu nechce, někdy přijde v něčem vyválenej, někdy až po delší době, až si očuchá, co potřebuje, ale fakt se snažím, co nejvíc ho chválit, i kdyby se mi chtělo ho "roztrhnout" Musí ti na sto pro věřit, takže mu dej trochu času a pořád to s ním opakuj, aby se o tom přesvědčil!

evina
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:26
- Nahlásit

hruška:v první řadě se chci zeptat,co znamená věta "zvládl úspěšně cvičák"?Na první dojem to skutečně vypadá na nějakou vaší chybu...proč ke psovi chodíte?Nelze ho přilákat na pamlsky,na hračku?Také záleží jak bylo přivolání dokonalé předtím...Pak zbývá možná jedině nácvik na dlouhé šňůře.Pokud se vás ale pes bojí,musíte postupovat opatrně-nenásilně.Především si upevnit váš vztah!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání