hruska
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:46
- Nahlásit
Dobrý den,prosím o pomoc s přivoláním psa.Mám doma skoro dvouletého am.staforda.V půl roce jsem sním začala navštěvovat cvičák,který úspěšně zvládl.Na přivolání mu nedělalo problém přiběhnout
Teď již zhruba 14 dní při přivolání nereaguje,sedne si a bojí se ke mě přijít.Pokud se k němu začnu přibližovat,zvedne se a jde pryč.Již několikrát jsem ho "odchytla"a vynadala mu,ale nepomáhá to.Jak se zachovat,aby pes opět začal na přivolání reagovat??
Děkuji za případné rady
|
Janka
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:06
- Nahlásit
A nemá náhodou nějakou špatnou zkušenost? Nestalo se třeba v poslední době, že jsi ho hned po přivolání kvůli něčemu potrestala? Nejdůležitější je, aby věděl, že za každých okolností dostane za to, že přijde, veeelkou pochvalu a dobrotu!! My máme taky takové "vlny" - někdy Fido chodí krásně, někdy se mu nechce, někdy přijde v něčem vyválenej, někdy až po delší době, až si očuchá, co potřebuje, ale fakt se snažím, co nejvíc ho chválit, i kdyby se mi chtělo ho "roztrhnout" Musí ti na sto pro věřit, takže mu dej trochu času a pořád to s ním opakuj, aby se o tom přesvědčil!
|