Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Wandry se psem v létě i v zimě
Autor Zpráva
reinhard von norden
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:44
- Nahlásit

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat na vaše zkušenosti s vandrováním se psy, když se spí venku pod širákem. Co pořídit psovi na zimní vandr, kde se spí pod širákem, aby v noci netrpěl a nemrzl, neboť je to pes jinak bytový (ptám se s 1, resp 2ročním předstihem, tuhle zimu bych toho mýho moulu ještě vandrem zahubil, i když přes den ani teď v chladnějších dnech kvůli psovi prakticky netopím, v noci spím ve větrané místnosti s otevřeným oknem na 30 cm mezeru, pes leží v závětří za postelí i když by se mi do ní rád upelešil)
Jaké máte zkušenosti se psy na vandru, na volno/na vodítku v lese, běh za zvěří, odvolatelnost, reakce psa na noc v lese, používání zádových brašniček u dospělého psa (mám NO)....
Jaké máte zkušenosti s pohybem psa na sněhu, jak ošetřit tlapy, kolik a jak krmit kvůli většímu výdaji energie atd...
pár věcí jsem našel na www.mushing.cz, ale tam je to většinou postavený na předpokladu tažných psů ustájených přes rok venku. Proto se ptám, jak na to s bytovým NO...
Dík.
Zařadil jsem to sem, protože ta ovladatelnost psa spadá pod výcvik, uvykání na některé spec. vybavení a podmínky taky...

wami
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:57
- Nahlásit

reinhard von norden
Brasny jsem nijak zvlast netrenovala, proste jsem mu je kdysi nandala, parkrat si v tim nesl veci na cvicak a od te doby si nosi na vsech vandrech svoje papu, vodu a jine veci.
Trenovany pes muze nest az tretinu svoji vahy, nicmene ja se drzim spise sestiny, zejmena na dlouhych a narocnych tratich.

S postrojem to bylo jiny, malyho ucim tahat od pul roku, postupne.

Co se tyka zimy, nikdy jsem to nijak zvlast neresila, maji kozichy. Maximalne jsem psovi pribalila celtu, ale stejne na ni skoro nikdy nelezel, vyslapal si pelech ve snehu, nechal se zapadat a byl spokojenej. Jak to bude s mladym zatim nevim, ale hadam, ze stejne, jak s velkym.

Tlapy na vandr nijak nezaopatruju, nemame problemy.

Na vandr beru jen granule, zalivam ohratou vodou. Podle typu zateze pak bravam energeticky hutnejsi granule, nejcasteji spolehlivou zatezovku. A polivku v hospode berem vzdycky 2x navic, psum do misek...

Co se tyka pohybu psu - do kopce tahaji, jinak chodi na volno, od zvere jsou odvolatelni, nepohybuji se mimo cesty, po kterych jdu ja (to jsem je neucila, proste jsou pohodlni). Na noc volim radeji uvaz, i kdyz by neutekli, ale proste pro jistotu.

bord
# Zasláno: 16 Lis 2005 11:18
- Nahlásit

reinhard von norden
Měla jsem stř.křížence - byťáka,který jezdil s námi i na vandry,byla klidné povahy,odvolatelná vždy a všude,takže v lese byla na volno( i tak se nevzdalovala dál jak 10-15m.)Spaní v pohodě,protože si vlezla ke mně do spacáku,takže pokud někomu mrzly ledviny,byly to ty mojeJinak jsem ji brala sebou jen pokud nebyl sníh.
Teď máme teriéra,poslouchá,ale je hodně impulzivní,samý hop sem -hop tam a pokud něco vyplaší a než já zareaguju,je docela daleko,tak za sebou tahá cca 15m šnůru.Psovi to nevadí
a já jsem v klidu kvůli myslivcům.Opět spaní řeším spacákem.
Jinak mít NO,klidně si může nosit brašničku s granulema,určitě bych mu brala kus karimatky,aby neležel na studeným a podělila se o maskáč(alespoň).Ale nejlepší mi přijde pořídit ultra lehký stan a napakovat tam sebe i psa.

wami
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 11:25
- Nahlásit

bord
karimatka je dobrej napad, kdyz ti na ni pes lezi... Nasi se radsi zavrtaji do snehu, do spacaku si fakt vlcouny nevezmu, stan je otazka (je prilis napadny), radeji jedem na mista, kde jsou skaly a prirodni bivaky.

Ale jinak je fakt, ze starsi pes (temer 8lety) si ted uz taky potrpi na vetsi pohodli a chodiva spat i na nastrcenou celtu (foto z podzimek):

bord
# Zasláno: 16 Lis 2005 11:37
- Nahlásit

wami
No tváří se spokojeně stany se teď dají koupit fakt dost dobrý,my ,,postarší" už sázíme na jistotu.Má to taky výhodu pro toho kdo si není jistej psem,zaškrtneš zip a hafan nemá kam utýct.Kam nejčastěji jezdíte?

wami
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 11:47 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

bord
Jo, ja osobne proti stanum taky nic nemam, ale muj chlap vcelku jo, takze stejne casteji jezdime bez nich a taky se to v pohode da. A kam jezdime? pokazdy jinam, nemame nejaka stala mista... Ted casto i na Slovensko... To fotka z podzimek je ze Strazovskych vrchu...

Jinak u nas je problem se stanem jeste jeden - jezdime minimalne dva lidi a dva vlcaci, on ten stan je pak neskutecne velkej, abychom se tam vlezli, takze stejne nic...

A jak uz jsem psala vyse - psy nechavam v noci na uvazu, jeste se nestalo, ze by se nektery snazil odejit bez nas... Ale jistota je jistota, taky uz malem do nas nad ranem vrazila srna nebo zajic, to jsou kolikrat prekvapena i psiska...

bord
# Zasláno: 16 Lis 2005 11:54
- Nahlásit

wami
Měla jsem pocit,že jsi z Brna...?

wami
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:01
- Nahlásit

bord
castecne, jsem ze sev. Moravy, ale momentalne jsem v Brne, koncim tady vysku...

proc?

bord
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:03
- Nahlásit

wami No ono je to fuk,jen jsem ti chtěla dát tip na krásnej kout přírody asi hoďinku od Brna,Kralice n.Oslavou,Náměšt n.O. Místama je k vidění opravdu divoká příroda,skály,balvany atd. a celá cesta vede těsně kolem řeky- prostě paráda.A pokud máš času víc,dá se to protáhnout pěknou krajinou až k Třebíči.
To jen kdyby jste někdy nevěděli kam a byli poblíž...

wami
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:09
- Nahlásit

bord
dekuju, kazdej tip na vylet je super... !

kery
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 14:40
- Nahlásit

bord
Popisuješ krásná místa, která mám prošlápnutá, sama i se psama, a taky bydlím v okolí. Je tu hodně černé zvěře, srnčí, puštíci, výři, černí čápi, chráněná květena, no prostě krásný kaňon. A taky několik trosek a tvrzí, no prostě super.
wami
Doporučuji. A taky tady máme v Třebíči útulek pro opuštěné pejsky

rendik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 21:47
- Nahlásit

wami
ten ovčák na fotce má super baťůžek,kde si ho sehnala?Taky bych ho tomu svýmu hafanovi pořídila abych nemusela na cvičák nosit batoh na zádech já...

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 07:41
- Nahlásit

rendik
Ja ho sehnala ve zverimexu, ale zalezi na tom, na co chces batuzek mit. Tenhle uz mam strasne dlouho a je super i na to, aby pes pres nej tahl, jenze uz se nevyrabi a neni k sehnani.

Snad budou dobry batuzky na tahani u manmatu ( www.manmat.cz ) nebo jinde na netu, ale pokud to mas jen tak na noseni par veci na cvicak a ne na dogtrekking, tak ti bude stacit i obyc - ted se ve zveracich prodavaji brasny od nemecke firmy Karlie...

reinhard von norden
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:30 - Změnil/a: reinhard von norden
- Nahlásit

wami
Od Manmatů mám brašničky doma, pejsu si zatím pooomaličku zvyká na prázdné. Manmat tam má ale jen jedny konkrétní.... za cca 850,- +poštovné. Vodítko se připíná na silný kruh na hřbetě, na hřbetě brašen je taky několik volných popruhů, které jdou utahovat, takže svrchu lze přivázat pejsovi třeba celtu nebo deku, na které spí...

Jen by mě zajímalo, jestli by nebylo dobré ty relativně tenké popruhy pod hrudník a břicho podložit ještě něčím měkčím...

Ps.: Dají se koupit odrazové a třeba taky fluorescenční pásky třeba někde v galanterii nebo v prac. oděvech?? Na černého psa s černými brašnami v noci by to bylo fakt potřeba, abych mu to tam našil - když se občas musí přes silnici, v lese na vandru...

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:53 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

reinhard von norden
Ja manmatacky brasnicky znam, trebaze je nemam doma...
Me na nich nesedi prave ty tenke popruhy, diky kterym se pes do tahu nemuze poradne oprit... Ale mel by mit pry ted novy model (s vsitym postrojem), tak jsem zvedava - premyslim uz i o brasnach pro Lumpa, ale musela bych je nejdriv videt.

Jinak s tema brasnama podle myho zbytecne spechas. (Skoro jako se vsim ) Mas doma par mesicni stene, nech ho si uzit trochu zivota a volnosti! Lumpovi je 10 mesicu, a o brasnach uvazuju nejdrive v roce a pul - kvuli kloubum a vyvoji kostry. Tahat ho ucim pomalinku uz ted a necham ho tahat zhruba od roku, ale noseni zateze, navic jeste v tahu, je fakt uplne nekde jinde. Nemluve o tom, ze starsi pes se naucil na brasny behem mesice, tak opravdu neni kam spechat...

Jinak co se tyka reflexnich pasku - daji se urcite nekde i koupit, ja mela nejprve pro Denyho takovy obojek, oranzovy gumovy s reflexni barvou, no ale ted ma na tom nasity prave ten pasek, co se dava do bezpecnostnich vest. Lumpovi prave delam totez.

reinhard von norden
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:41
- Nahlásit

wami
Ja mluvil jen o UVYKANI NA PRAZDNE BRAŠNIČKY, max. 1 minuta tydne!!!!. Zátěž začne dostávat až po 1. roce, tak 1/10 váhy psa, tak 3 kg granulí, víc ne, neboj, nechci mu odkouřit kostru. Uvykání probíhá pomalu, skutečně max. minuta týdně, ani to ne, brašničky prázdné. Jen doma, aby se s nimi nepral, venku je ještě neměl. Zatím je má jen na 1 popruhu na krk, podbřišáky jsem ani nezkoušel, pral by se s nimi.

Zase asi po Sorbonovi nebudu chtít tah, na vandru mi stačí, když půjde volně.
Ale neboj se, že chci psa připravit taškama o volnej pohyb na každé vycházce (štve mě už jen měst. vyhláška s nuceným vodítkem, používal bych ho nejradši jen u silnic nebo v jiných rizikových situacích... ale pejsa se naučil netáhnout)...

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:50 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

reinhard von norden
Jo, ja vim, zes psal o uvykani na prazdne brasnicky, vsak jo - jen, ze mi to prijde zbytecny...

Trenovany pes muze nest az 1/3 sve vahy, no na dlouhe trate a narocny teren ja osobne doporucuju 1/6.

Jinak na vandrech mam psy taky na volno, brasny Denymu v pohybu nijak neprekazi, naopak kdyz je vidi, vi, ze se nekam jede a ma radost. Nosi si v tom svoje zradlo.
Ale do kopce je zapraham uz oba, jak Denyho, tak Lumpa. Trochu pomuzou a na rovnice a s kopecka si zas behaji, jak chteji...

Jenze ja taky navic chodim oficialni zavody - tzv. dogtrekking, tam uz pes musi byt privazany celou trat, a navic je dobry, kdyz trochu pomuze. Deny neni moc tahaci, tak si aspon nosi zradlo a nam obema vodu, ale i s tou vodou se vlezem na 100 km trati do 3-4 kg, mam zkusenost, ze kdyz ma vic, je utahanejsi a jde hur, je to na nej moc. (Ma tak 63-65 v kohoutku a cca 30 kg.)
Ted budu chodit hlavne s Lumpem, ale jestli bude tahat, tak mu brasny nedam tak do roka a pul, mozna do dvou let, aby nejprve poradne nabral svaly a teprve pak muzu postupne k tahu pridat i neseni zateze...

rendik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 11:37
- Nahlásit

wami
dogtekking se mi moc líbí,jen nevim,jestli bych si na to troufla,přece je 80 kiláků je 80 kiláků,musela bych asi hodně trénovat..A pak můj pesan je novofundlanďan,takže nevim,jestli by byl nadšenej..

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:30 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

rendik
Jeden fundlak chodil, ale v podstate jen midy, dal uz se mu nechtelo... - z druhe strany chodivala pani s leonbergerem a ve sve kategorii se i umistovali!

Jinak co se treku tyka - hele, chce to skocit po hlave do studeny vody. Ja to taky tak udelala, pred par lety jeste neexistovaly zadny info, sla jsem s baglem 13 kg, pes v brasnach 6 kg. Dosla jsem uplne posledni, znicena, mrtva, 3 dny jsem se nemohla zahrat, nadavala jsem, tvrdila jsem, ze kazdeho, kdo prede mnou vyslovi slovo "dogtrekking", zabiju. Tehdy se tak na me koukal oraganizator Slapanickeho vlka Peta Zizka a povida: "Dosla jsi? Dosla. Tak uz te to nepusti..." Vynadala jsem mu - a za tyden posilala prihlasku na dalsi... A uz me ceka ctvrta sezona... (Jo a nikdy jsem netrenovala! )

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:37
- Nahlásit

wami
A kolik jsi šla hned napoprvý?

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:37
- Nahlásit

Mel
86 km...

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:44
- Nahlásit

wami
tý brďo, já si troufla na 45 km, ale stejně jsem to nedošla. Jednak mě bolely nohy v botách a jednak kámošce začlo stávkovat koleno. Ale určitě na jaře zase vyrazíme. A musím uznat, že pes je fakt celkem dobrej pohon

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:46
- Nahlásit

Mel
No jo, kdyz ja zcinala, midy jeste nebyly...
Kde jsi to sla? Treba jsem te tam potkala... Jinak kolena jsou me prokleti, ja je mam zavazane neustale, ted uz mezi 6. a 20. km a dal jdu jen pod vlivem nalgesinu a silne vule...

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:51
- Nahlásit

wami
Byl to asi posledni dogtrek sezony. Witko Sapa Ha Cross se to jmenovalo.
Doufám, že příští rok to bude lepší. Boty snad pořádně vyšlápnu a nebudu se už mít na co vymlouvat

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:56
- Nahlásit

Mel
Jo, tak tam jsem nebyla - pro me to je spis maraton... Ja mam radsi treky s bivakem...
Tak pojed hned na Krusky! A s nikym se nedomlouvej, on se vzdycky nekdo najde, s kym par kilaku popojdes!!!
(btw - jestli chces, pocti si na mych strankach o mych zazitcich z dogtrekkingu: www.skorovlci.tombru.com )

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 13:18
- Nahlásit

wami
Koukám na to, ale dám ten mid. Jsem asi srab. Ale zase by mi bylo trapný si volat odvoz
Když zvládnu nějak rozumně 40 km, budu pak mít třeba větší ambice. Ale to je zatím ještě dost daleko.
Jo a musím uznat, že se mi líbilo, jak jsou dogtrekaři přátelští.
Tvoje stránky už samozřejmě znám, o dogtrekkingu toho na webu zas tak moc není, takže jsem na ně narazila. Já na ten náš první slavný dogtrek zapomněla foťák, takže se ti ani nemůžu pochlubit.

reinhard von norden
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:13
- Nahlásit

Jo, ja vim, zes psal o uvykani na prazdne brasnicky, vsak jo - jen, ze mi to prijde zbytecny...
To beru tak, že když si hafan na něco zvykne (přiměřeně) před pubertou, tak po ní (když má během puberty v mozku trochu zatmíno) je to pak snazší "rozpomenout" se...
Víš, ono toho zase asi nebude o mnoho víc, než co budu chtít v dospělosti - pokud se nebude učit nic nového na cvičáku pro zábavu nebo kvůli bezprostřední potřebě, tak v podstatě bude dodržovat nastavenou linii z mládí, max. bude provedení pohotovější nebo v něčem přesnější... vyřádit se může i při hře... ale o tom už jsem psal. Mažu domů. ahoj

birma
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:00
- Nahlásit

wami
Prosimtě jak poznám jestli by psa tahání bavilo? Co mají tito psi společného?
Nemyslim na dogtreky, ale když si uděláme výlet tak 15-20km, tak já se vracím domů mrtvá a pes se neunaví a myslím že takhle bych mu nějakou energii ubrala a sobě přidala. Ale fakt netuším jestli by ho to bavilo. Většinou ho zajímá spíš nějaký čmuchání, hra.... když s ním chci běhat tak běhá spíš vedle mě než přede mnou ( a snaží se mi u toho sežrat rukáv nebo tak něco).

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:37
- Nahlásit

birma
Vetsinou to poznas tak, ze mu das postroj a zavelis vpred. Kdyz zabere jako bejk a maka, tak ho tahani bavi... A tahani bavi tak 90% psu, absolutne nezalezi na plemeni - snad jen, ze pro severany je to proste napln celeho zivota a podle toho je to tahani jeste akcnejsi...

Ale jinak se da tahani i naucit, pokud nemas staryho matadora, jako je Deny (ten uz pochopil, ze se k tahani neda nijak prinutit - a co se neda donutit, na to kasle).
Mladyho psa to ucis tak, ze das postroj a voditko s amortizerem a pripnes ho k pneumatice nebo retezu. Pak si hlidas na vychazce, abys sla za nim - nauci se takhle udrzovat postroj napnuty. Pokazdy, kdyz zabere (hlavne do kopce), tak pochvalis, odmenis, namotivujes.
Ja mam zkusenosti sice chaby, ale uz i ty mi rikaj, ze kdyz se jde, tak pes moc netahne - to ani Lump ne. Ale kdyz se rozbehnu a on fakt ma moznost valit dopredu, tak zabira neuveritelne (nebo za jinymi psy ci lidskymi castmi smecky). Taky se to podle toho dobre uci - vemes nekoho, kdo se psem uz beha, a nechas je tak metr pred sebou, tesne na dosah. A bezis s nimi, kazdy pes se chce predhanet a tak i Altarek zabere - no a pochvalis! (Hlavne bacha na jednu vec - nechval trhnuti, kdyz zabere, ale aspon kratkou chvili plynuleho tahu. Ja to u Denyho zkonila, takze ten cukne s voditkem a okamzite zpomali, chvalila jsem ho za tohle, ale plynuly tah moc nevyvijel, takze mu stacila pochvala za to prvotni skubnuti a skoncili jsme!).

Uf, jsem se zase rozepsala, no ale snad to ma aspon trochu hlavu a patu.

Hele, klidne si ho i na vejlety a vychazky priprahni, tobe pomuze, sam si zamaka. Ja jeste navic mam pro pesy motivaci: kdyz do kopce pomuzes, s kopce te pustim...

birma
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:44
- Nahlásit

wami
Díky moc za rady
koupim postroj, vodítko (nebo to vyžebrám k Vánocům) a dem to zkusit

rendik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:02
- Nahlásit

wami
Tak to tě odbivuju,ja bych se takhle nikdy nevydala rovnou na 86 kilaku a kdybych nahodou zesilela a vydala se,tak by me tak po 15 kilometrech nekde sbirali,ja sem fakt desnej clovek,sem lenoch..i kdyz co mam Kima,tak se muj denni rozvrh docela zmenil.Driv to bylo rano vstat v 7,najist se,sednout do auta,vylezt pred skolou,odpoledne sednout do auta nebo dojit par metru na bus,prijit domu,sednout k televizi nebo k pocitaci a pokud mozno nevylezt z domu.Jo,ale to uz je pryc,ted vstavam v 6,hraju si venku s Kimousem,pak do skoly (to auto zustava),ze skoly domu,rychle se prevlict a pak vyrazime tak na hodinku az dve-podle pocasi a svetla-do lesa nebo nekam na louku..Ale vic jak 20 kilaku bych neriskla.No a Kimous by mi asi taky moc nedekoval..No,ale co vime ze jo,treba se vytrenujem a potkame te s pejsanama (mas jich vic ze jo?) nekde na startu..

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:14
- Nahlásit

birma
Jo jo, jen se do toho vrhni po hlave!!!

rendik
No, ja zacla byt akcni uz pred par lety s Denym, ale to byly tehda jen vikendy (hlida mi doma barak), taprve ted s Lumpem to mam naplno - poprvy v zivote mam bytaka... Ale ma to taky neco do sebe, asi az budu sama na baraku, zavedu prostupny system...
Jinak ja jsem totalni silenec do uplne vseho, takze su vecne omlacena a s hormadou problemu, ale zas kdyz uz, tak se u toho paradne bavim...
(No a jak jsem nekomu vys psala link na svy stranky, tak je tam i neco o mych psiskach, mam dva skorovlky... )

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:22
- Nahlásit

wami
Ještě mám dotaz na ty brašny pro psa. Hrozně ráda bych mu je pořídila, on má síly na rozdávání, tak by si mohl něco taky nosit sám. Akorát mám krapet menšího hafa než ty - skoropitbula a tak mi vrtá hlavou, jestli ty manmaťácký nebudou velký.

rendik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:32
- Nahlásit

wami
Na ty stránky se hned mrknu!
Myslim,ze se ve me taky zacina probouzet silenstvi-nejradsi bych se hafikem delala uplne vsechno-od canisterapie pres dogdancing,dogtrekking az po zachranarinu,jediny jeho stesti je v tom,ze nemam zas tolik casu a v okoli mame jen klasickej cvicak (i kdyz uz se tam zacina s tou terapii)..Ale zatim to vypada,ze vsechno co s nim delam ho bavi,tak budem pokracovat...

birma
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 19:14
- Nahlásit

wami
tak první výlet, kdy jsem psa mírně využila máme ve zdraví za sebou (no vlastně dvě procházky)
V sobotu jsem chlapečka učila, že chci aby šel nebo běžel a nečuchal furt něco kolem cesty a dbneska jsme si dali něco máleo přes dvacet km - táhnul asi 2-4 km (nemám odhad), pěkně mu to šlo a nějak extrémně utahanej neni, jsem nadšená
A rada pro ty, kdo to chtějí zkusit - místo vodítka s amortizérem jsem koupila gumicuky na auto a je to bez chyby (a mnohem levnější )

Azoráček
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:03
- Nahlásit

birma
Jen se chci zeptat, já taky koupila gumicuk, ale jen jeden, na obou strankách udělala uzly- na jeden přidělala karabinu, kterou jsem pak připnula k normoš vodítku a to k postorji, a u druhé ho uzlu mám očko na pásek ( třeba od ledvinky..)Jak jsi to dělala ty?

birma
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:08
- Nahlásit

Azoráček
já koupila dva, ale jenom protože byly v jednom balení. Koupila jsem dvoumetrový (na běžky se to bude hodit) a na chůzi jsem si to provlíkla za páskem a ty háčky co tam jsou zahákla psovi k postroji. Nic jinýho jsem s tim nedělala

Azoráček
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:12
- Nahlásit

No tak já když to natáhne tak to má i s tím 1m vodítkem délku přes 2m, možná 2,5, takže na běžky to bude OKspíš navíc ještě budu používat 1,5m vodítko, takže to bude ještě delší.

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 23:03
- Nahlásit

Mel
Manmatacky mu nesednou urcite, maji jen jednu velikost... Jinak to chce asi hledat a zkouset, ja kdysi jedny brasny radila, ale uz jsem je na netu nenasla (vyrobce), tak spis koukej po vystavach - nebo mrkni na brasnicky od Karlie nekde ve zveraku, ty se delaji i mensi, ale budes si je muset upravit, ocko urcite nevydrzi zahul v tahu...

rendik
Jo jo - my s Lumpikem taky silime, mame slozeny ZZO (v 10 mesicich), tancujeme, po zime zkusime agility, taha...

birma
Tak vidis, casem to pochopi a zacne tahat poradne sam!
Pavouky? Ty jsem mela kdysi taky, ale:
1. pri soustavnem tahu na bezkach (Denyho tahu, coz je nic moc) se zacaly trhat, takze jsem pak na kazdou akci - vikend - musela kupovat novy a prestalo me to bavit...
2. dlouhy pavouk je absolutne neovladatelny - a pri tahu jsou situace, kdy psa neupovelujes, potrebujes pak pevnou cast voditka, abys mohla taky skubnout...

Azoráček
Ted mam na Denyho vyrobene totez (vsak jsem ti to radila ), akorat ze misto pavouka mam gumu s vetsim prumerem, jenze Deny je taky vetsi pes...

birma
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 23:09
- Nahlásit

wami
zatim se mi nic netrhá, až bude, vyměnim tenhle za ten druhej, až bude i ten, začnu to řešit
myslim, že celkem pochopil co po něm chci, protože pak už táhnul hezky, dneska ke konci tak 1-1,5km v kuse bez větších problémů (už jsem to potřebovala )

a perlička na závěr - protože jsme se dlouho nevraceli (málokomu asi taková procházka trvá tak dlouho jako nám), tak pro nás mamka vyrazila autíčkem a naložila nás 300 metrů od domova

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 23:47
- Nahlásit

birma
Me na tom dlouhym nejvic vadi to, ze to pruzi uplne cely...

Ale zase je fakt, ze mi to vadilo zejmena na akcich s vice psama, kdyz byl sam, tak mi to ani neprislo...

Moje mam by to pravda neudelala. Ta by volala policajty...

birma
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 00:06
- Nahlásit

wami
No ta moje už taky řešila jestli je nemá zavolat, ale tam u nás by mě stejně asi našli náhodou, nebo až na jaře

Akorát musim říct, že všude byla děsná spousta stop od divočáků a mě nenapalo nic lepšího než přemejšlet, co bych dělala, kdyby mi potrhali pesa... jestli bych ho tam nechala ležet a šla pro pomoc kamsi, nebo jestli bych tam umrzla s nim.... Ale na to asi lepší nemysdlet, aby se to nepřivolalo

rendik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:28
- Nahlásit

wami
Skorovlk má ZZO v 10 měsících?Tak to smekám máme co dohánět !To je fajn,že tancujtete,tanec mam mooc ráda,jen mam trochu nemotornýho psa..no,ale to nám nevadí!Až budete tancovat na ňáký soutěži tak dej vědět-přijedu se na vás podívat!
Teď čekám až pořádně zasněží a zapřáhnu Kimouše do lyží a do sáněk pro ségru,jen doufám,že mi s ní nezdrhne...Přivolání nám pořád dělá problémy..

wami
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:45
- Nahlásit

rendik
No jo, jenze on se dobre uci a jde mu vsechno samo, za frolica udela temer cokoliv, to se to pak cvici...

Nemotornyho psa? No ja nevim, Lump ma ted 37 kg, a je to pubertak... - ale netancujem na soutez, spis jen tak pro radost. Moje smula v tom, ze mnohem radsi, nez abych se nechala nekym zkusenejsim "vest", me u tance bavi vic si ty cvicky vymejslet, jak je naucit... A zeptam se jen tu a tam...

Jo, o tom mi vykladej, o tahani a sankach. Ja takhle vykoupala synovce ve stoce, kdyz se predloni rozhod, ze nechce za Denyho sane, ale boby... Byl moc lehkej... Nejprve jsem nasla decko, kterak preventivne vystoupilo z silene padicich bobu, po pul kilomteru jsem nasla nadseneho psa, jakoze kde jsme. Tak synovec nasedl podruhe, ja chtela Denyho korigovat pisknutim, no a sup, on se otocil a boby to vzaly smykem do prikopy. Dobehla jsem tam, vytahla dite z cerne pachnouci brecky, oklepala ho z nejhorsiho svinstva, posadila na boby a utikali jsme zase dom...

wami
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:53
- Nahlásit

Jinak - neni to sice nejlepsi fotka, ale aspon pro ilustraci...

Skorovlk Deny maka a taha deticky na kopec sankovat...

Azoráček
# Zasláno: 28 Lis 2005 21:41
- Nahlásit

wami
Vy máte zážitku

reinhard von norden
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 08:20 - Změnil/a: reinhard von norden
- Nahlásit

for: MEL
Ještě mám dotaz na ty brašny pro psa. Hrozně ráda bych mu je pořídila, on má síly na rozdávání, tak by si mohl něco taky nosit sám. Akorát mám krapet menšího hafa než ty - skoropitbula a tak mi vrtá hlavou, jestli ty manmaťácký nebudou velký.
Koukni na tenhle odkaz, http://www.polarpesek.com/ zadáš jim míry tvého psa a oni ti, pokud to bude možné pošlou vyhovující brašničky. Možná ta jejich velikost S bude i na toho tvého skoropitbula. Cena je asi sedm stovek...

wami
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 08:26 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

reinhard von norden
Souhlas. Vlada Pesek je rozumnej a sikovnej chlap. Brasnicky od nej sice nemam (ja hledam takove pres ktere by mohl pes tahnout, ne je jen nosit), ale zato mam od nej pro oba psy postroje (taky site podle nahlasene miry ) a CC popruh.
A je levnejsi nez manmat...

pozn.: nerad se kamaradi s Internetem, takze je lepsi a rychlejsi tam zavolat a domluvit se rovnou!

reinhard von norden
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 08:35
- Nahlásit

wami

To jsem nevěděl, že tvoje jsou ty skorovlčí stránky, už jednou jsem na ně narazil.
Chtěl bych vědět, jestli nemáš zkušenosti s tím řídnutím kostí ve štěněcím růstu a jestli jo, jestli to nenechalo nějaké následky. Ten můj moula má po deseti minutách chůze zadní nožičky vaklavý, vet nám doporučil krátký ale častý vycházky. A baštíme Calcigel 2 bobule denně, dostávali jsme asi měsíc vždycky po týdnu injekci na vstřebávání vápníku, teď nám je na 3 týdny vet vysadil. Při klusu Sorbon šoupe špičky zadních nohou, takže dva prostřední drápy na obou zadních tlapách má ukrutně ošoupaný, stačí párkrát s ním jít ven a muset jít (na měst. sídlišti) po chodníku. Kopce a lesy máme hned u sídliště, není problém se tam se psem toulat, ale v současné době má dost jen z té krátké cesty ven ze sídliště. Prostě ho ty nohy moc nosit nechtějí... Spraví se to?? Máte s tím někdo zkušenosti.

wami
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 08:52
- Nahlásit

reinhard von norden
jo jo, skorovlci patri ke mne...

Ale bohuzel - s ridnutim kosti ti neporadim , ale tusim, ze se to snad probiralo uz i tady na cz-pes...
Ja bohudiky (klepu na drevo!) mam psiska zdravy, nemaji zdravotni problemy...

wami
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 08:58
- Nahlásit

tohle neni o ridnuti kosti, ale o zanetech... jestli tu byla diskuze o ridnuti kosti, tak jsem ji nenasla...
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=4&topic =87

- ale radila bych ti zalozit si tu na to samostatne forum, tady moc lidi nekouka...

rendik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 11:49
- Nahlásit

wami
Kimovi je 8 měsíců a váží už přes 40 kilo...Frolica sme eště nezkoušeli,cvičíme na všechny možný pamlsky,zatim mu nejvíc chutnají sušený rybičky (prodává se to ve zveráku jako pochoutka pro kočky a děsně to smrdí:biglol...Taky si sama vymejšlim co a jak ho z těch tanečních prvků naučim-třeba včera večer sem vymyslela novej prvek-teď musim vymyslet jak ho to naučit.To dycky něco vymyslim,vymajšlim jak ho to naučit,myslim si kdoví na co sem nepřišla,pak se kouknu na net a někde to tam najdu dopodrobna popsaný...
Já myslim,že ty sáňky budem tahat hlavně prázdný-bude to jistější!Kvůli kostem a kloubům,nechci ho Kima moc zatěžovat,je to ěště mimi...

wami
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 11:53
- Nahlásit

rendik
Ja se bala, ze to bude neco podobnyho, v osmi mesicich mel 38 kg. Ale pak jsem si rekla, ze uz to neni uplny mimi, aby musel byt tak kulaty a tlusty, a ejhle, stahli jsme vahu trochu dolu a hned mu to slusi vic...

Ja budu zaprahat uz ted, jenze Lumpovi je uz 11 mesicu, to uz si troufnu. Ale k cistemu tahani sanek s detickama nebo mnou zaprahnu skorovlky oba... To bude frmol, uz to vidim! :hihi

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:08
- Nahlásit

reinhard von norden
Díky za tip. Ale jak psala wami, taky bych radši, aby mě s nima mohl hafan tahat, přece jenom mám ty dogtrekový ambice

rendik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:48 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

wami
No jo,jenže Kimouš je kulatej proto,že má delší srst-když se namočí,tak mi připadá hubenej.Jinak fundláci mají v dospělosti kolem 70 kilo,takže mu pořídim baťůžek a bude nosit a tahal sáňky a boby,70-ti kilovej pes by přece jen svojí (zatim) 50-ti kilovou paničkou utáhnout moh ne?Jentak mezi náma-když na vodítku zabere,mam co dělat už teď,minulej tejden se rozhod,že poběží přívítal nějaký dítě a musela sem se chytit okapu abych to ustála!A taky mamka měla super nápad,že vezme moje mimi a půjdou mi naproti k autobusu,ten samej nápad měla i pani s jorkem (taky šla dceři naproti na autobus) no a Kimouš jak viděl mě a jorkšírka a tu pani,tak vyrazil,mamka se zapřela,ale protože mu nedala stahovák,takže ho nic nenutilo zmírtit tah vodítkem a navíc bylo namrznuto,tak mamka pěkně dojela až k nám....

Mel
Mrkni na www.baron.cz - nabízejí tam batohy pro psy ve 4 velikostech...

wami
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:50
- Nahlásit

Mel
Hele, ja bych zkusila byt tebou jednu vec. Koukla bych na www.polarpesek.com - maji tam taky brasny. Ale pan Pesek je strasne mily a ochotny pan, mozna by se s nim dalo domluvit, aby brasny udelal i presne na miru a hrudni a podbrisni remen udelal sirsi a podsitej a nahoru nesvarovany ocko... Ja o tom premyslim, ze mu tam zavolam, protoze jinak az na sedak mam vsechny veci k tahani od nej a je to ted uz 200% spokojenost...
Ty brasny vypadaji nejak takhle:

rendik
Hele, nemam fundlaka, ale reknu ti, ze v 8 mesicich jsme na voriskiade v Olomouci dostali "Rostaka Voriskiady". A vis za co? Ze me pri predavani medaile za druhe misto v nasi kategorii provlacel pres cely vystavni kruh za paneckem na druhe strane. V sandalech jsem to po trave proste neubrzdila. A totez predvedl pri predavani te ceny za Rostaka... Ten ma sily az do haleluja!!!

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:32
- Nahlásit

wami
Jj, na ty brašny jsem koukala, ještě se zkusim kouknout někde v chovatelských potřebách po těch Karlie brašnách, ale nějak mě nenapadá, kde by v Praze byl nějakej obchod, kde by se tohle dalo sehnat. Případně pak bych třeba zkusila zavolat panu Peškovi. Ale zase tak úplně životní záležitost to není, jen by bylo super, kdyby se pesan nosil svoje věci

rendik
Ty na baronovi taky nemaj očko na vodítko...

wami
rendik
Jinak já mám taky siláka... na coursingu jsme seděli a čekali, až na nás přijde řada a milý Gary se rozhodl, že tu kořist chytne, když ostatní psi ji nemůžou dohnat. Takže panička dojela za pejsekm k tažnému lanu po prdelce, naštěstí se mi podařilo se zapřít a dál už jsme nepokračovali A to samý se mi stalo na obranách.

wami
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:42
- Nahlásit

Mel
Akorat ti nezarucim, ze ty Karlie brasny to ocko maji...
Bojim se, ze na pitaka nakonec budes muset pouzit pod brasny postroj...

Ale hele - kamoska vymysli upinaci brasny na guard, tak az to bude mit, treba z ni vymamim navrh, jak na to...

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 23:09
- Nahlásit

wami
Tak jsem se našla v galerii z toho našeho slavnýho dogtreku Chtěla jsem sem tu fotku hodit, ale galerie je dělaná v péhápku a tak házim jen odkaz (já jsem ta červená) http://album.volny.cz/mirek_jezek/view.php?album_id=46361&view_page=20 &browse_page=2#img
Jinak dík za tipy na brašničky, uvidíme, jak to dopadne.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 02:48
- Nahlásit

rendik
A kde najdem nejaku fotku tvojho fundlaka? Ja som nimi totiz posadnuta A odkial ho mas?

wami
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:56 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Mel
No a ja se tesila na fotku s pesem...
Vedle tebe je Verca s gordonkama...?

Pigie
Neco pro tebe...
http://www.ifauna.cz/mdiskuse/show.php?tema=20757&rubr=7

rendik
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:23
- Nahlásit

pigie
Fotku zatim nenajdeš,stránky jsem ještě nedodělala...Kimouš je bez PP,takže jméno chovný stanice ti taky napsat nemůžu...Ale z domova můžu zkusit hodit fotku sem na diskusi,teď to nejde,protože píšu ze školy...

A co se týká těch brašen-přemýšlým o tom,že poprosim mamku nebo babičku a něco zkusíme vytrvořit samy.

rendik
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:26
- Nahlásit

wami
Koukala sem na ty tvoje stránky-sou úplně super,ty příběhy jak si přišla k Denymu a Lumpíkovi..Je to takový dojemný,skoro až jako z nějakýho filmu...Začala jsem číst i všechny ty tvoje zažitky z dogtrekkingů,fakt super počteníčko!!!

wami
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:47
- Nahlásit

rendik
Jsem ráda, že se stránky líbí...
K těm brašnám - na fundláka by možná pasovaly i ty manmaťácký... Prý by teď měl mít nějaký nový typ brašen s všitým postrojem, takže na tahání by to bylo dobrý...

rendik
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:28
- Nahlásit

wami
Na www.baron.cz mají ty brašny asi ve 4 velikostech,ale myslim,že nemají ten,ježiš,jak se tomu řiká?!ten kroužek na připnutí vodítka...Ale zase se na ně nechá připnout spacák...No,ty by bylo dobrý,když by to bylo jako postroj i brašny v jednom,doufám,že už to bude brzo na netu...
ty stránky se mi fakt líbí,akorát ty zažitky z dogtrekkingů sou docela dlouhý,takže se začtu a eště než to dočtu tak už mě vyhání bratr,že chce taky na internet!

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:15
- Nahlásit

wami
Dakujeeeem
rendik
Tak makaj, makaj

wami
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:56 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

rendik
polar je ma taky v nekolika velikostech... A vypadaji podobne, jak ty na baronu, no v takovem pripade by pro me bylo asi rozhodujici to, ze pan Pesek z Polaru je musher, takze je pravdepodobnejsi, ze vi co dela...

K strankam - jeste jednou dekuju! A me asi nejvic potesilo, kdyz mi par lidi reklo, ze se na treky vrhlo prave diky mym vypravenim o dogtrekkingu... Tak to opravdu potesilo...

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:09
- Nahlásit

wami
No, to víš, jinou fotku jsem nesehnala . Já si poctivě šoupla večer foťák do nabíječky a ráno jsem ho tam samozřejmě nechala.
Ale mýho pesana v tahu ti sem můžu šoupnout - sice netáhne mě, ale ten jeho náklad má 130 kg

Jinak přečtení tvých zážitků z dogtrekkingů mě taky posílilo v rozhodnutí to zkusit

wami
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:24
- Nahlásit

Mel
Sikulka - to je aspon tahoun!!!
Deny na nejake tahnuti kasle, i proto ma brasnicky, at pomaha aspon tak...
A slusi vam to spolu... (teda jestli to chapu dobre, tak ty tam pobihas pred nim a hecujes ho, ne? )

rendik
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:32
- Nahlásit

wami
Asi bude fakt nejlepší si je nechat od pana Peška...Zkusim je vyžebrat k Vánocům-eště sem si o nic neřekla,protože ani noc tak moooc nechci...nejsem divná?I když naši na mě asi budou koukat jak na úplnýho mentála..Jak totiž píšeš na svejch stránkách-lidi na vesnici dycky považovali psa za něco co jen štěká na zahradě.A štěkač na zahradě určitě nikdy batoh nepotřeboval...Kim byl taky pořízenej jako "něco" na hlídání baráku,ale to naši netušili,že mě výcvik a skoro všechny psí sporty budou tak zajímat!

wami
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:38
- Nahlásit

rendik
jo jo, moje maminka je presvedcena (prestoze je mi 25 ), ze me jednou "pusti" kone, psi, zvirata... Ale nepustilo me to od detstvi, tak uz to asi tak zustane...

Tak nebo tak ale nejprve panu Peskovi do Polaru zavolej a domluv se s nim...

rendik
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:02 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

wami
já myslim,že mamka už se vzadala naděje,že mě ta moje láska ke zvířatům někdy přejde.Od tý doby co mi ve druhý třídě koupila za vysvědčení morče,se u nás doma vystřídalo hodně zvířat,nejdřív to byli hlodavci (morče,pískomil,osmák degu-toho mam doteď),pak papoušci (těch mam momentálně 11 ) no a pak sme si koupili na jaře štěňátko...Jinak koně mě taky pár let drželi-jezdila sem na tábory a i teď si občas o víkendu zaplatim vyjížďku,ale koně sem nikdy doma mít nemohla,takže to nebylo tak akutní.. Mamka mě dycky podporovala,všude řikala,že je to dobře,že mam takovejdle zájem,ale psí batoh už asi bude i na ní moc!

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 23:33
- Nahlásit

pigie
Dneska jsem (speciálně kvůli tobě,protože na ty stránky teď nemám moc času,takže mi to bude chvíli trvat...) tady založila Kimovi fotogalerii (zatím jsou tam je dvě fotky,ale brzy přidám další),takže se na něj můžes podívat...

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 09:29 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

rendik
Kim je naozaj nadherny. Fakt ma krasny kukuc A pridavaj, pridavaj. 5 mesiacov mal uz davno

Inak, Hugo v osmych mesiacoch mal 47kg (ale odvtedy pribral len 7kg, pochybujem, ze bude mat v dospelosti viac ako 60kg)

Anonymní
# Zasláno: 6 Pro 2005 12:26
- Nahlásit

pigie
Budeš muset počkat-v sobotu se nám porouchal počítač,takže na internet můžu jen ve škole a fotky tu nemam

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 12:28
- Nahlásit

pigie
Ten anonym jsem já...Nevim kolik Kim váží,doma už ho nejde zvážit,ale řekla bych,že něco mezi 40 a 50 kilo,protože já mam asi 52 a když se přetahujeme,tak mam co dělat abych ho utáhla

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání