Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak naučit štěně chodit ven?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 11 Lis 2005 11:28
- Nahlásit

Dobrý den,
chtěla jsem poprosit všechny, co mají zkušenosti s výchovou štěňátek, jak naučím psíka chodit čůrat ven. Mám 4 měsíční fenku pražského krysaříka. Před jejím pořízením jsem si pročetla kvanta literatury, jak naučit štěňátko hygieně, ale mám dojem, že ona to nečetla Koupila jsem ji ve zverimexu tzv. čurací dečku, protože noviny se mi zdají nepraktické a velice rychle se na ni naučila. Snažila jsem se s ní chodit ven alespoň 5krát denně, protože vím, že štěňátka prostě musí. Zpočátku to zvládala bezvadně, šla, počmuchala a vykonala potřebu. Někdy se vyčůrala i na dečku doma, ale to z toho důvodu, že chodila třeba 3krát za hodinu a to bych s ní venku musela být celý den. Když ale začalo být chladnější počasí, mohla jsem ji venku prosit na kolena a nic. Přišly jsme po půl hodině domů a hned běžela ne dečku. Tak jsem zkusila dečku brávat ven sebou, aby věděla, co po ní chci, ale nezabíralo to. Vyzkoušela jsem i umístění dečky za venkovní dveře, ale snad jen dvakrát škrábala a pak to začala dělat na koberec, kde původně byla. Když jsem ji u toho přistihla, dala jsem jí za dveře nebo s ní běžela ven. A když jsem přišla pozdě, tak už nemá smysl ji trestat, stejně by nevěděla, za co ji trestám. Teď už si nevím rady. Mám pocit, že doma je pro ni venčení pohodlnější a tak to venku raději vydrží domů. Prosím poraďte, co mám dělat. Je ještě nějaký způsob, jak ji to naučit? Mám doma i 10letou fenku pudlíka a co si pamatuju, když byla malá, chození ven se naučila bez větších problémů. Děkuji za odpovědi.

Kamca
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:31
- Nahlásit

Možná by pomohlo s ní jednou nebo dvakrát zůstat venku opravdu až do té doby než se vyčurá a pak jí dát nějaký MOC dobrý pamlsek, který jindy nedáváte (kousek masíčka,apod.) a třeba se příště kvůli té dobrůtce radši zase vyčurá venku. A doma, kdybych ji přistihla "při činu", tak bych jí vždycky řekla "fuj!" nebo "nesmíš!". Jinak mě nic jiného nenapadá

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:47
- Nahlásit

souhlasím s Kamčou, je třeba zůstat venku tak dlouho dokud se opravdu nevyčurá a hooodně chválit, prvních pár pokusů bude možná dlouhých, tak si vyhraďte dost času (a teď už i teplé oblečení [img]http://www.cz-pes.cz/img/smilies/shame.gif[/img])

jinak to možná nesouvisí, ale naši fenku jsem "naučila" povel "čůrej", vždycky když čůrala (venku), řekla jsem čůrej a teď když na ni naléhám a asi se jí nechce, radši jen tak přidřepne, aby měla pokoj [img]http://www.cz-pes.cz/img/smilies/shame.gif[/img])
používám to hlavně před jízdou autem a tak, ale třeba by to mohlo být řešení, dala byste tak najevo, ž chcete, aby vykonala potřebu

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání