Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / baští na co přijde
Autor Zpráva
marie
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:10
- Nahlásit

mám 3 měsíční štěně velkého švýcara.sní na co přijde.doma vylíže misku morčeti,zrníčka,venku pohozené jablko,banán,papíry,všechny výkaly,okusuje rez .vodím ho na vodítku,ale stále mu stát za zadkem taky nemůžu.dělaj to štěňata,nebo jak ho to odnaučit?

Kamca
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:38 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit

moje štěně to dělá taky. Zkouším ho to odnaučit tím, že když začne nějaký takový fujtajbl jíst, příp. už když k němu čichá, řeknu "fuj" a odtáhnu ho od toho místa kousek dál. Někdo tady taky doporučoval, říct "fuj!",sebrat mu to z pusy, pak ho pochválit za to, že ti to "vydal" a dát mu místo toho pamlsek.

Ale jeden důvod, proč to dělá, může být i ten, že mu chybí nějaký vitamín či minerál (nám dal vet vitamíny, když naše štěně jedlo hovínka a po nějaké době hovínka přestalo jíst. Ale papírky a to co najde jinak na zemi, mu chutná pořád .

evina
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:02
- Nahlásit

marie:vodím ho na vodítku,ale stále mu stát za zadkem taky nemůžu.[i][/i]Máte ho na vodítku,tak přeci není problém když něco sebere říci fuj a vyndat mu to z huby.A mohu se zeptat proč ho vodíte na vodítku?Nevím jak bydlíte ani jak venčíte ale dostatek pohybu to pro něj nebude.(zhledem k velikosti plemene)Teprve pak by jste měla problém se sbíráním fujtajblíků!

wensday
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:58
- Nahlásit

Na cvičáku se tohle speciálně cvičí, ne zem se nasypou pamlsky a chodíš kolem nich s pejsem na vodítku a když si chce vzít , vodítkem trhneš a křikneš fuj. Já mám 16-ti měsíční labradorku, labradoři jsou chodící popelnice, to je známý a taky ráda žere hnusy. Musím říct, že poslední dobou už poslechne i " na dálku", když na ni huknu "fuj", případně po ní hodím vodítko, aby fakt slyšela..........

marie
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 15:38
- Nahlásit

No když ho vedu na vodítku tak je jasný,že nic nesebere,ale právě,když ho nechám proběhnout,hned něco najde.V tu chvíli je jako v transu,nepomůže ani fuj,když po něm něco hodím nebo jdu k němu,tak to honem zhltá,abych mu to už nevzala.Na vodítku ho právě pořád mít nechci.Jinak díky.

wensday
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 15:40
- Nahlásit

marie No to je jasný, píšu jen, jak se to dá nacvičit.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 20:41
- Nahlásit

marie:můj dělá to samé...když nestačím hodit po něm včas vodítko,tak moje blbost,už to souká do sebe.Poslední nadějí bývá ukázat něco zajímavějšího.Ten můj je na aportky,takže mu ukážu jeho kolečko.Některé druhy hnusů(kosti,kapesníčky,mršiny atd.)raději vyplivne a vymění za aportek.Beznadějné to ovšem je když najde starý suchý rohlík!Ten raději rychle nasouká do sebe.Když mu to tak chutná,tak mu teď občas beru rohlík ven jako odměnu.A večer když už je tma mu dávám náhubek.Zatím to chce čas a trpělivost.Přeji také pevné nervy z bufeťákem!

suesie
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2005 12:58
- Nahlásit

Kamca
A jaký to byly ty vitamíny? Náš hafík taky baští hovínka, ale jen cizí.

Kamca
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2005 13:08
- Nahlásit

suesie

Název přesně nevím, protože nám je vet odsypal do sáčku, ale zítra nebo v úterý tam půjdu, tak se ho zeptám. Jinak náš pes taky jedl převážně cizí hovínka, jen jednou se chtěl pustit i do svého. Ale musím zaklepat, tak po týdnu nebo po 14 dnech od užívání vitamínků to přestalo. Doufám, že mu to takto vydrží

Anonymní
# Zasláno: 13 Lis 2005 13:10
- Nahlásit

Štěňata a mladí psi se opravdu snaží zblajznout na co přijdou. Je to v období vývinu naprosto přirozené, protože instinktivně cítí potřebu toho do sebe naládovat co nejvíc a všeho možného. Myslím, že nemá cenu bádat jaké konkrétně vitamíny mu chybí (neboť vybádej vitamín v hovínku, že). Většinou to psy v dospělosti přejde.
Ale musím říct, že moje fenka provozovala v mládí tuto potřebu tak intenzivně, že si přesně pamauju okamžik, kdy jsem byla zralá na psychiatra: jdeme lesem a já že se jí jako schovám za strom. Tak tam za tím bukem sedím a čekám a ona nikde. Tak vykouknu a ona ke mě ladně běží, z tlamy jí kouká cosi bílého a na krku jí vlaje totéž. No objevila "WC v přírodě" dělníků, kteří pracovali a bydleli v buňce opodál. Tenkrát jsem si už jen tiše sedla na lesní cestu a koukala dolů ze strmé stráně...

suesie
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2005 14:28
- Nahlásit

Kamca
Byla bych ti moc vděčná, když napíšeš, jak se ty itamíny jmenujou.
To my když jdeme na procházce a hafík najde nějakej humus, tak najednou jsou pro něj všechny povely cizí

Kamca
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:31
- Nahlásit

suesie

Ptala jsem se toho veterináře a vitamíny se jmenujou Nutraflex. Držím palečky, aby tvému hafíkovi taky pomohly

suesie
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:20
- Nahlásit

Kamca
Díky moc, že sis vzpomněla

Kamca
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:28
- Nahlásit

není zač, hlavně ať to zabere (určitě to ale nebude hned, i lidské tělo pozná, že je mu dodáván chybějící vitamin až nejdřív za týden nebo i později)... Pro jistotu bych ho do té doby za každé takové uklouznutí, kdy zbaští fujtajbl, potrestala, aby si to zapamatoval a nestal se z toho zlozvyk.

suesie
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:19
- Nahlásit

Kamca
Však to já taky dělám, ale když není na vodítku, tak mu je nějaké fuuuuuuuuuuj úplně někde.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání