Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Cenění zoubků
Autor Zpráva
Janka
# Zasláno: 9 Lis 2005 11:49
- Nahlásit

Ahojky všichni, koukám, že je vás tu hodně zkušených, tak prosím o radu či postřehy. Mám 17ti měsíčního labradora Fida. Je to temperamentí ďábel, ale miláček; jen už se mi z něj asi stal chlap...Co se týká lidí, fenek a menších pesanů, je naprosto v pohodě!!!! Ale máme trochu problém se stejně velkými nebo ještě většími psy (prý je to ale dost běžné); začalo to na cvičáku, hlavně kvůli fenkám. Vždycky si tam nějakou vybral a chtěl ji hned "ojet" ale jakmile se k tomu přiblížil nějaký jiný pes, hned ten náš začal vrčet, ohrnovat čumák a někdy i vyjel...myslím, že se nechce vyloženě rvát, ale že ukazuje, co je jeho, jenže mám docela strach, že mu pak nějakej větší rváč ublíží...snažila jsem se ho vždycky za to potrestat, ale v těch chvílích bývá úplně mimo (z feneček a tak), takže to moc nezabíralo a teď už ho na cvičáku ani moc radši nepouštím z vodítka...Vím, že to není nejlepší, ráda bych ho naučila, aby si ostatních psů "takhle" nevšímal, ale je to můj první pes, takže to ještě nemám tak ošahané. Stalo se, že i když jsme šli normálně na vodítku a potkali jsme jiného labrouše taky na vodítku, tak na sebe takhle začali vrčet... Vím, že tohle asi nedělá jenom náš pes, ale zajímalo by mě, jestli s tím jde něco dělat a jak. Myslíte, že by třeba pomohlo, kdybych mu dala košík a nechala ho běhat na cvičáku mezi ostatními? Jinak cvičíme, věnuju se mu hodně moc, docela jsou vidět úspěchy, ale jak se do toho vloží nějaká fena, tak je všechno v tahu... předem díky za rady, názory a zkušenosti!!!!

amy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:01
- Nahlásit

Víš že je možné že má zamrzlou pubertu a za chvíli s toho vyroste?Takhle se chovalRR mého přítele,ale má 2 roky a je OK

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:03
- Nahlásit

amy
Preslo aj to behanie za fenkami?

Janka
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:07
- Nahlásit

Nooo tak v pubertě je ještě určitě!!!!!!! A hned tak z ní asi nevyroste!!!! Je to čertisko, ale jinak úplně moc boží!!!! Jen pesani ho prostě fascinujou!! Teda fenky, na každou na potkání naskakuje no a na ty psy vrčí... a když ho v tu chvíli volám nebo chci nějak odlákat, tak bývá dost mimo...ale přitom jinak dost poslouchá a je miláček!! I když teda taky má někdy svoje dny...

amy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:11
- Nahlásit

Pesa mého přítele to fakt přešlo a je OK i mezi fenkami až se bojím,jestli se nesklidnil až moc,protože když měl "nevěstu"navěděl co s ní a museli jsme to řesit"umělým oplodněním" na veterině

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:12
- Nahlásit

Janka

podle mě se Tvůj pes chová naprosto normálně. Můj 19 měsíční pes to dělá taky, ale je pravda, že např. na cvičáku jsou takové projevy nežádoucí .¨
Já už to dělám tak, že pejsovi na cvičáku nedovoluju hrát si s fenkama - max. očuchat a dost, aby si "nestačil žádnou vybrat" a pokud mi v této souvislosti na nějakého psa vrkne, platí na něj důrazné NE a případně lehké plácnutí přes čumák. Ale mnohem lepší je psa zaujmout něčím jiným - upoutat jeho pozornost na sebe....Na mého pejsu platí většinou (poté, co mu povelem vrčení zakážu) třeba takové to "hele co mám?"

Jinak pokud potkáme na procházce psa, který se dejmetomu tomu mému nelíbí a už jen vidím, že se se chystá zavrčet, už velím NE a škubnu lehce vodítkem, aby pejsa věděl že mám "oči všude" a pak už většinou další korekci nepotřebuju...

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:13
- Nahlásit

amy
Nedavaj mi falosnu nadej!

amy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:16
- Nahlásit

Fakt nekecám,je to docela neškodný poslušný nouma hafánek

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:17
- Nahlásit

amy
Takze mam este nadej, ze v dvoch rokoch aj Hugo bude nenadskakovaci

amy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:21
- Nahlásit

Já si myslím ,že budeš se slzou v oku vzpomínat ,ja tvuj pejsek hájil "své"fenečky,jak se k nim měl a jaký byl "do života"(rozmnožovacího)

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:23
- Nahlásit

amy
Radsej spominat, ako svojho psa chodit kazde dve minuty davat dole z feniek Nastastie ich nehaji, je velmi submisivny, takze staci, aby sa nejaky pes ozval a on ju prenecha este aj s poklonou a pride sa pozalovat

Janka
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:24
- Nahlásit

Fido zdraví Huga!!! Když právě na tom cvičáku to jde dost špatně uhlídat...na jednu stranu mi ho je hrozně líto, že ho na tu úvodní půlhodinku nemůžu pustit mezi ostatní, protože on tam samozřejmě hrozně chce!!! Nejdřív jsem teda za ním pořád chodila, sundávala ho z feneček a vysvětlovala mu, že nesmí, ale on to v té chvíli vůbec nevnímá...a když se pak začalo vrčet, tak jsem je někdy nestihla rozehnat a už byli v sobě. Naštěstí se nikdy nic vážnýho nestalo, ale vypadá to někdy strašně a navíc každej kouká, co tto tam je za agresivního labrouše a to přitom někdy ani nezačal a jen reagoval na vrčení toho druhýho...i za to jsem ho potrestala, ale ty druhý lidi třeba ne a to mě může vzít čert!!! Když tam stojej, kecaj a vůbec si svý hafíky nehlídaj!!!!Já mu jen nechci způsobit nějaký trauma, že ho nepouštím mezi psy, ale zas jak to stihnout uhlídat? Navíc když se dají do běhu, tak já se svou kondičkou....

amy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:26
- Nahlásit

Tak co si stěžuješ vždyt je to vlastně hodný poslušný pejsánek

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:29
- Nahlásit

Janka
Odkud jsi? Možná by nebylo od věci chodit na spešl retrívří cvičiště.
Např.na retrívřím táboře je zvykem, že fenky mohou po táboře běhat volně a psi tak, jak se který pán cítí - někdo ho má uvázaného u chatky a volně pes chodí jen s pánem, někdo ho nechá volně po táboře pobíhat i bez přímého dozoru. Za celý týden a při cca 60 psech nebyla jediná rvačka.

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:29
- Nahlásit

Janka
S tym ti ja neporadim. Keby sa stretol Fido z Hugom, tak po prvej lekcii sa Hugo bude tvarit, ze tu fenku ani nevidel, nieto, ze by ju ocuchal

amy
To dufam nebolo mne! Ak si pod poslusnostou predstavis povel Padaj dole!, ktory mimochodom funguje len ked som uz velmi blizko, tak sme poslusni tak na 20%

Janka
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:37
- Nahlásit

Ketrin: Týýý jo!!! 60 psů!!!! Jsem z Hradce Králové. To kdyby Fidouš mohl pobíhat po takovém táboře, tak by byly všechny labradořice buď úplně vydeptané a nebo by od nich možná dostal pořádně na frak!!!!
Já nevím, třeba by pomohlo, nechat ho, aby si to s pár psy vyříkal až do konce a pak by se možná poučil...Prý bitka psů končívá jen tím, že někdo ukáže, že má navrch, a horší to je u fenek...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:53
- Nahlásit

Janka
Starší fena si většinou dotírání puberťáka nenechá dlouho líbit, takže by se rychle poučil a naučil. Např.moje pětiletá čuba, jinak hravá a přátelská ke všem psům, nesnese aby jí pes třeba jen čuchl k zadku - to hned cvakají zuby. Ale až do dvou let nechala kdejakého otravu po sobě hopsat.
Můj 20 měs.pes taky občas vrkne na druhého psa, ale jen když je na vodítku a jen když ten druhý je stejně velký nebo větší. Navolno se chová úplně jinak. On každý je na vodítku "king". Ale pokud se tvůj takhle chová i volně puštěný, tak je na místě větší obezřetnost a předvídavost.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:54
- Nahlásit

Můj miláček je taky úchyláček...taky se mu líbí úplně každá fenečka a on leckteré už dostal držkovou a "záhlavec", ale on by se od každé fenky nechal spíš roztrhat na kousky, než by to "vzdal"... Škoda, že nemůže být uchovněn.....protože krycí pes by z něho byl dobrý

Janka
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:18
- Nahlásit

Ketrin: Joooo, to já už jsem si dávno zvykla mít oči a uši na šťopkách a vidět i za roh a hlavně dřív než Fík!!!
Evik: náš je taky, co se čubin týká, pěknej podpantoflák!!!!
A co si teda myslíte o připuštění? Někdo říká, že se zklidněj, ale někdo zase, že jak to jednou zkusí, tak chtějí pořád a je to ještě horší....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:21
- Nahlásit

Janka
B je správně.
A mimochodem, máš psa chovného?

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:42
- Nahlásit

No já taky slyšela, že jak si k "tomu" psi přičuchnou, že je to pak jenom horší.... Já to svému pejsovi tedy teď, když už vím, že uchovněn být nemůže, zakazuju jak se dá, ale má to ovšem jen částečný efekt....psí pudy člověk nepředělá a utlumit je taky může jen do určité míry.....

Janka
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:08
- Nahlásit

No, Fido je bez papírů, ale pěkný!!! (co bych taky mohla napsat o svém mazlíkovi jiného ) Samozřejmě, kdyby nějaká psí slečna měla zájem, chtěla bych udělat nějaká vyšetření, jako třeba rentgen kloubů (který zatím ještě nemáme) a podobně. Na Labrador.cz se jednou hodně o tom diskutovalo, zda připouštět psy bez PP, ale když jsou zdraví, tak bych v tom snad problém neviděla.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:15
- Nahlásit

Janka
samozřejmě, že jde i o to zdraví psa, ale hlavně jde o to, zda zodpovědný majitel psa připustí, aby byl dále podporován chov bezpapíráků tím, že "propůjčí" svého nechovného psa k takovému krytí.....On právě ten bezpapírový "chov" zrovna u labíků hodně kvete a dělá často moc špatnou "reklamu" chovatelům, kteří odchovávají kvalitní štěnda s PP .

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:21
- Nahlásit

Janka
Nechci rozpoutávat další hádky na téma s PP x bez PP.
Ono jde o to, že nezáleží jen na zdraví rodičů, ale i předchozích generací, a to u psa bez PP nemáš šanci zjistit.
Navíc pokud je tvůj pes takový "vášnivec", tak když ho necháš 1x nebo 2x krýt, tak s ním v tom ohledu budeš mít mnohem větší problémy, protože bude "pořád chtít".
Takže moje rada zní: užívej si svého psa, měj z něj radost a zapomeň na jeho množení.

Janka
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:26
- Nahlásit

Ale to joooooo, to já si ho užívám!!!!! A nechci mu shánět nevěstu za každou cenu, to zase ne.. a kdyby to sním mělo pak být ještě horší...jéééžiš, to nás ještě čekají věci!!!!!! ale aspoň se nenudím, že?!!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání