| Autor |
Zpráva |
amy
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2005 11:48
- Nahlásit
Mám 4 měsíční štěně boxera bydlí s náma v domku,smí být všude dole ,ale bojím se mu dovolit aby chodil nahoru kde spíme,schody jsou hladké dřevo bez podstupnic a já se bojím,at mi nespadne.Máte nějaké zkušenosti,?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Lis 2005 12:46
- Nahlásit
pokud chcete aby tam v budoucnu chodil tak ho to naučit musíte ,pokud tam chodit nebude je zbytečné ho to učit ,štěně by po schodech chodit nemělo,nosila jsem ho tak dlouho dokud jsem ho unesla ,ale jelikož k nám domů vede 14 schodů a takový 15 kilový štěně už je na mě dost těžký tak prostě potom muselo chodit samo to se nedalo nic dělat,ven se musí a lítat neumíme
|
iva
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2005 17:12
- Nahlásit
amy
4měsíčního boxera bych po hladkých schodech běhat nenechala. Možností je několik - nejbezpečnější (taky jsme to tak udělali) - jsou vrátka dole u schodů, aby tam štěně nemohlo. Pokud ho chci vzít nahoru, vynesu ho či jdu vedle něj. Dospělák je pak trochu klidnější a po schodech se naučí opatrněji. Další možnost je dát na schody kousky koberce - přilepit, přitlouct, prostě dobře připevnit, aby se schody neklouzaly. U štěněte boxera bych běhání po schodech kvůli kloubům moc nepodporovala a při jejich temperamentu obavy z pádu nejsou zbytečné.
|