| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Lis 2005 11:47
- Nahlásit
po roce se začal pes při petardách na sidlišti bát a vždy uteče od nás směrem k domu, pokud je s dcerou utíká pryč od domu.Prosím poradte jak s tím a kde začít.Když je ve stresu s petard začal i napadat ostatní psy (i feny) pokud se k němu přiblížili diky za kařdou radu
|
monika
|
# Zasláno: 5 Lis 2005 12:53
- Nahlásit
zkusila bych se domluvit s nejbližším cvičákem, kde také probíhají trénovačky na střelbu, zda by mi pomohli.pejsek známého s tím měl taky problém, vždy na silvestra dávali psovi utišující a uspávací léky aby to zaspal a když začali pak chodit na cvičák, pesan se naučil se nebát.chce to hodně trpělivosti, ale přeju hodně štěstí, aby seto povedlo.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2005 22:06
- Nahlásit
Není to tak jednoduché odnaučit strach z petard nebo ze střelby. Na cvičáku se to sice nacvičuje, ale ne zas tak často, jak by bylo třeba. Asi jsou náboje moc drahé, nevím. Bylo by potřeba trénovat to od malička, z dostatečné vzdálenosti. Odnaučovat se to musí postupně. Jak monika psala, chce to moc a moc trpělivosti. Jak začít? Pes by podle mě měl být na vodítku, aby nemohl utéci, (nacvičovat to na cvičáku). Měli byste ho zaujmout nějakou činností, aby střelbu tak aktivně nevnímal, nutné je, aby se psovod choval tak, jako by se nic nedělo. ¨To je to hlavní !!! Pokud psa začnete konejšit, aby se nebál, je to špatně ! Pes si to může vysvětlit jako pochvalu správného chování. Navíc mu dáváte najevo, že so opravdu něco děje. Je to těžké na to dát povšechný recept.
Moje osobní zkušenost je, že můj pes na cvičáku ustojí střelbu, má dobré odložení. Prostě na cvičáku to vnímá jakou součást cviku, ale když jsme doma a střílí se nebo lítají petardy na silvestra, tak se schovává. Já se snažím dělat jakoby nic, nechávám mu možnost se schovat uvnitř domu, ale má dveře pootevřené a může za mnou. Vždycky se potom pomalu osmělí a jde se za mnou podívat. Je to vcelku přirozené, že má strach. Souvisí totaky s bouřkou, kdy jsou i atmosférické vlivy, které pes asi vnímá citlivěji než my. Nakonec já se taky bouřky bojím, tak proč bych to měla vyčítat psovi. Je ale dobře, že nemá panickou hrůzu, kdy pak už nic nevnímá. Dá se s ním přesto, že se bojí, pracovat. Ale tohle je na strašně dlouhé povídání a bez podrobných informací o pejskovi se těžko radí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Lis 2005 07:37
- Nahlásit
Toto téma se řešilo i u Rudy Desenského.Zkus to tam, poradí ti určitě.
|
haha
|
# Zasláno: 6 Lis 2005 08:17
- Nahlásit
no nevím jestli budete mojí radu považovat za správnou ,ale můj pes se to odnaučil, když jsem ho přivezla bál se šíleně ,samozřejmě ze začátku jsem ho měla na vodítku aby náhodou neskočil třeba pod auto,u nás haranti petardy házej hodně často ,takže si zvyknout musel,osvědčilo se mi ho při tom leknutí jakoby potrestat,třeba škubnutím vodítka ,většinou jsem na něj ještě vykřikla co děláš,fuj ,apod.za párkrát jsme dospěli k tomu že jediná reakce na cokoliv čeho se pes bojí je že se už navolno otočí na mě co tomu říkám ,maximálně ke mě přijde a dloubne do mě čenichem,načež mu klidně něco řeknu to už je jedno co ,ale aby viděl že se jako nic neděje.
|