| Autor |
Zpráva |
majka
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 15:03
- Nahlásit
Naše fenka křížence (dalmatincochrtoboxer)nyní necelých 5 měsíců stará je velice energická, přátelská, bohužel ráda skáče na kolemjdoucí (skoro do úrovně obličeje), někteří se s ní vítají, jiní se jí bojí. Snažím se jí přivolat, ale pokud její vítání někdo opětuje (a říká to je krásnej pejsek,nechte jí, atd) je to složité. Snažim se být důsledná a vždy jí okřiknu a beru na vodítko. Nejhorší je, když jsme někde v parku a je tam maminka s malým děckem, kterého si již zdálky nevšimnu a tudíš nemám psa uvázaného již předem na vodítku, pak se naše čubina okamžitě začne na mimčo vrhat, chce si hrát, má ho také za štěňátko(ovzvláště je fascinovaná těma úplně malinkýma dětma co sotva začínají chodit). Nereaguje na přivolání a začne po dítěti skákat, bojím se aby máchajícími tlapkami neublížila, je to dost nebezpečné. Některé maminky se tomu usmějí ale jiné jsou naštvané a jednou na nás dokonce chtěla jedna zuřivá maminka volat policii. Jsem z toho nešťastná, vždy se omlouvám ale nevím co dál, bojím se že by jednou mohlo dojít k nějakému neštěstí. Jak jí to mám prosím Vás odnaučit??? Napadlo mně, že by možná pomohlo se domluvit s nějakou statečnou maminkou s děckem, které by třeba naší fence při výskoku přišláplo trochu packy, nebo jí jinak ztrestalo....Nevím...
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 15:12
- Nahlásit
majka
No tak to máme stejný problém. Naše malá RTW ( skoro 4 měsíce ) to dělá taky. Některý lidi se jí zalíbí už zdálky....nechápu podle jakýho klíče to dělí...Samozřejmě se jí v tom snažím vždycky zabránit(hlavně tomu předcházet), ale stejně si myslím, že to věkem opadne. Hlavně mě může vzít šlak, když se na ní lidičky usmívaj a mluví na ní a podle ní jí povzbuzujou v týhle nekalý činnosti.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 15:13
- Nahlásit
musím říct, že to je moje noční můra,
že si nevšimnu nějakého děcka první a moje fěňule k němu přiběhne a porazí ho (nedejbože drápne) a způsobí mu doživotní trauma ze psů
bohužel zatím nemáme v rodině malé děti, na kterých bych naši fenku naučila se k nim chovat
jinak nechce jim ublížit, když je na vodítku, nechá se pohladit a je k nim velice ohleduplná, jen když je na volno, tak by se s nimi chtěla vítat a hrát, jenže má patnáct kilo...
majka
jediné jak to řešíme my, je zvládnout dobře přivolání
ale i tak se mi stalo, že malý klučina nesl velikou olistěnou větev a to ji lákalo mnohem víc než já a rozběhla se k němu, v hlavě jsem už měla ty nejčernější scénáře, ale nakonec k němu jen čuchla, otočila se a přiběhla ke mně
je to adrenalin
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 15:15
- Nahlásit
Majko, ber ji na stopovačku - dlouhé vodítko. Prostě ať se od Tebe nevzdálí víc jak 10 metrů. A když bude k lidem chtít jít dřív než ty se domluvíš, že může, pak důsledně budeš říkat, že to "nesmí", a přidržíš ji na vodítku.
Je to štěndo, náš čtyřměsíčák by se též rád mazlil a má rád děti. Ale tímto způsobem si na sebe a psa lidi poštveš, můžeš narazit na blba co ti fence ublíží. Pokud bys nechala děckem přišlápnout psině šlapky či tak něco, tak můžeš počítat s tím, že bude na děcka naštvaná. A to asi taky není dobrá volba.
|
monika
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 15:16
- Nahlásit
proboha je to ne, taky byste tím mohla docílit toho, že nebude mít děti ráda.Naše doga to dělala taky, navíc my máme tříletou dceru, takže byla na děti zvyklá.Když mi ale skákala po cizích dětech, tak jsem jí prostě strhla na sebe a důrazně Fuj, nesmíš!Stáhnou ji noze, pochválit a jdeme od dítěte.Pokud se ještě bude otáčet, zase zdůraznit Nesmíš a pokračovat v chůzi.Chce to být ve střehu a trpělivost.Naše už dala pokoj a na přivolání okamžitě příjde a přestane ji dítě zajímat.hodně štěstí
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 16:02
- Nahlásit
Pastelka
tak na to pozor, ono spoléhat na to, že to s věkem odpadne, není moc dobré. Náš Píďa to totiž dělal tak, když jsem ho jako malého okřikovala, zkušení "psovodi" mi říkali ať ho nechám jen ať se pořádně mazlí a seznamuje s cizími,jo je to fajn ta socializace, ale teď je psovi 10 měsíců a já muž už 4 měsíce říkám, že nesmí je to fuj, vždyckny škubnu vodítkem, nebo povytáhnu za kůži na krku, al příště začne skákat znova, je to sice milé, ale on už váží 37 kilo, co budem dělat až bude vážit 50?? Nehledě na to, že to s malými dětmi máme podobné, u nás bohužel máme velice omezené možnosti, s velmi malýma dětma se totiž vůbec nesetkává (jsme na vesnici), s děcka kolem těch 10 a víš si pěkně hraje, i když zkouší kam až může...to ho ale vždycky okřiknu a je klid, ale ti malí caparti.....to je problém
|
majka
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 16:06
- Nahlásit
Děkuji Vám, asi vyzkoušíme to dlouhé vodítko a od přišlapování tlapek a pod. určitě upustíme, at není pak na děti zlá. Musím se holt obrnit trpělivostí a být vždy ve střehu. Určitě to chce čas...Je to ale dost stresující a náročné....
|
evina
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 21:49
- Nahlásit
majko:můj temperamentní štěník také sonduje okolí,kam se vrhnout.Bohužel jsem nezpozorovala jeho "apetit".Může okolo projít třeba 50lidí a dětí a nevšimne si a najednou se mu někdo zalíbí(obzvlášť když nese igelitku)Na procházkách si už připadám jako radar.Jediné co pomáhá,včas pejska přivolat aby k dítěti nešel příliš blízko.V dnešní době jsou bohužel matky přecitlivělé až hysterické.Zrovna minule(aniž by se pes dítěte všímal)se kluk matce pomalu škrábal na hlavu,jak se bál.Ihned jsem psa přivolala ale otec se ještě rozeběhl a chtěl psa nakoupnout!To je mu 5.měsíců a ještě byl s náhubkem!!!Vůči okolí jsem tedy velice opatrná,debilů po světě chodí habaděj
|
majka
|
# Zasláno: 28 Říj 2005 10:29
- Nahlásit
Evino diky,to je fakt, že maminky jsou až nadmíru přecitlivělé, zblblé ze zpráv o napadení dětí psem, atd. Na jednu stranu je chápu, jejich dítě je pro ně vším, ale na druhou i můj pes je pro mně vším a proto mně dovede něco podobného rozzuřit. Až se sama nepoznávám. Nevím asi bych se na Tvém místě neovládla a poslala bych tu hysterickou rodinku kamsi! Zároveň si nechci ale dělat zbytečné nepřátele a chci mít poslušného pejska, proto musím najít způsob jak jí to skákání odnaučit. Držím všem s podobným problémem palce.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2005 10:56 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Viete, co mna dokaze pobavit?
Ked stretnem psickara, ktory ked vidi mojho psa, tak hned na neho zacne, neskac, neskac (pricom Hugo v zivote na nikoho nevyskocil) a medzitym, co on sa zaobera tym, aby na neho nahodou Hugo neskocil, na mna skace jeho pes a dokladne spinavymi packami mi zanechava nadhernu batiku na gatiach a bunde Nuz, a co poviete takym ludom? Prednostne si strazite vlastneho psa alebo cudzieho? Hm?
|
evina
|
# Zasláno: 28 Říj 2005 12:06
- Nahlásit
majko:tomu chlapovi jsem samozřejmě řekla,zda je normální.Neřekl ani slovo a vrhl po mě pohled,že by mě snad nejraději zavražil.A jelikož mám také děti,tak o to víc mě tohle chování vadí.Děti se ve strachu jen utvrzují,pes to vycítí a tím více se o dítě pak zajímá.Jediné co mě naštvalo,když byl synovi asi 1,5 tak procházel kolem psa a paní hned na něj "nešahej na něj,to by se mohlo stát neštěstí".Podotýkám,že na psa vůbec neměl v úmyslu sahat,jen zvedl ruku s autíčkem o které se bál.Tak tohle mě vážně rozčílilo,když si je baba vědommá,že pes kousnout může!!!
|
Kirty
|
# Zasláno: 28 Říj 2005 13:49
- Nahlásit
Ještě bych se zeptala jestli by nám pomohl cvičák? Jsem z Dejvic a tudíš bych ráda navštěvovala něco poblíž nejlépe v dopoledních hodinách.Chtěla bych, aby naše fenka měla zvládnutou základní poslušnost. Vím, že je nejlepší cvičit často a klidně i bez cvičáku, ale přeci jen o tom uvažuji, jelikož bych fakt nerada něco zanedbala a pak si to vyčítala. Hlavně by mně to tam inspirovalo k tomu co všechno s pejskem lze a nelze zvládnout.Slyšela jsem, že je něco na Suchdole nebo snad i ve Stromovce pokud máte podrobnější informace o možnostech, cenách,kvalitě uvítám doporučení.Na internetu se mně nic v okolí nepovedlo najít...
|
Kirty
|
# Zasláno: 28 Říj 2005 13:51
- Nahlásit
Kirty alias Majka (Kirty je pejsek a Majka je panička),jenom pro vysvětlenou
|
evina
|
# Zasláno: 28 Říj 2005 21:13
- Nahlásit
Majko okud vím,tak cvičák ve stromovce byl spláchnut při povodni.Jak to mají nyní nevím.Zkus se podívat sem je to seznam zko http://www.kynologie-zbraslav.web3.cz/www/zko.htm Jinak sám cvičák o sobě není spasitelný.Musíš počítat s tím,že budeš muset trénovat i ve svém volném čase.
|
Kirty
|
# Zasláno: 29 Říj 2005 07:53
- Nahlásit
Evino, moc Ti děkuji za supr seznam, asi zkusíme ten Suchdol, uvidíme.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Říj 2005 11:09
- Nahlásit
Tak to moje fenule me taky v tomhle dost stve... Uz od malinka ma rada deti i lidi a s laskou se na ne vrha doted, to uz bude mit rok a vazi 46Kg
Neni to jako driv, ale treba, kdyz vidi nekoho znamyho ze vchodu, treba souseda, tak se na nej s laskou vrha. Vzdy skubnu voditkem s povelem nesmis nebo skubnu za kuzi a ona to stejne zkousi pak znova, kdyz potkame nekoho jinyho, nevim, jak ji to odnaucit...
|
Babka5
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 12:50
- Nahlásit
prosím , jak naučit štěně chodit u nohy je nám 3,5 měsíce NO
dík
|
evina
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:11
- Nahlásit
Babko5:Pes na vodítku u levé nohy,vodítko prověšené v pravé ruce.Povel "k noze",jdeš a pokud se pes předbíhá nebo vzdaluje od nohy,vydáš povel a levou rukou cukneš vodítkem.Zároveň ale měj v pravé ruce nějakou dobrotu kterou mu budeš ukazovat a každou chvíli když hezky půjde ho odměníš.Místo dobroty může být i hračka,kterou mu pak hodíš.Především ale u takto malého štěňátka musíš trénovat jenom chviličku abys pejska neotrávila.A chválit a chválit.Snad je to trochu srozumitelné...
|
jm
|
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:36
- Nahlásit
Dobrý den,
prosím o radu. Máme 2 letého bernského salašnického pejska. Poslední dobou (1 měsíc) večer vyje a sousedé si stěžují. Co máme dělat, aby nevyl? Co mu chybí?
Děkuji za rady.
J.M.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:40
- Nahlásit
jm:a není v okolí náhodou nějaká hárající fenka?Pes je doma sám?
|