| Autor |
Zpráva |
Ela
|
# Zasláno: 18 Říj 2005 15:59
- Nahlásit
Jsem ráda,že se na tomto fóru scházejí lidi, kteří mají pejsky rádi a dávají jim vše, co potřebují. Bohužel všichni víme, že to ani v dnešní době není až taková samozřejmost, že existují psi, které nikdo nepohladí a dokonce psi týraní. Tak mně napadlo, že by se možná dalo trošku změnit, kdyby nějaký zkušený chovatel sem tam udělal ve školách přednášku dětem o výchově psů atd. Protože děti se samozřejmě chovají ke zvířatům tak jak jejich okolí a ani je nenapadne, že by to třeba bylo špatně. A dětská dušička je nejvnímavější k novým poznatkům...
Pokud by se našel člověk ochotný takovéto přednášky dělat, myslím, že by bylo vhodné obeslat maily městské knihovny s nabídkou. Pracuji v knihovně a vím, že je to teď běžná praxe, děláme přednášky s astrology, cestovateli... proč tedy ne i s chovateli? Samotnou mně to napadlo, ale myslím, že vlastnit dva roky jezevčíka mě neopravňuje někoho poučovat. A tak prosím vás zkušenější...
|
iva
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 09:06
- Nahlásit
Přednášky a besedy pro děti je něco, o co se pokouším, ale zájem není příliš velký. Takže vedu již 8 let kynologický kroužek pro děti ze školy, kde učím. Ale klidně bych nějakou tu besedu nabídla, jen je problém s časem. Učím, tudíž dopoledne čas nemám a v pracovní den se uvolnit taky nemůžu. Také doprava někam daleko by asi byla problém. Jinak zde jsou stránky našeho kroužku, kde je vše o naší činnosti : http://kynologkr.wz.cz
|
Ela
|
# Zasláno: 21 Říj 2005 13:52
- Nahlásit
Ivo, moc děkuju za odpověď:teď jsou kolegyně bohužel nemocné, ale později bychom mohly něco domluvit? Ozveme se Vám na mail na vašem webu. Jinak tyto besedy se dělají pro žáky základních škol v době vyyučování, což je myslím výhoda, protože tam jdou všichni rádi - ulijí se z vyučování, ale nevím, jestli Vy by jste mohla? Jinak cestovné se proplácí, i honorář za besedu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Říj 2005 15:54
- Nahlásit
Také se musím přidat - v roce 2004 jsem za podpory magistrátu města vedla projekt "canisterapie-preventivně-motivační metoda" - cílem byly přímo školy /tedy děti na prvním stupni/. Děcka se dozvěděli o tom jak psi komunikují, co jim nesmíme provádět a jak mohou lidem pomáhat, jak se psem být kamarád atd., bylo to trochu o prevenci pokousání ale hlavně o pochopení psa..
Pro školy to bylo zcela zdarma, zajímavé je že projevili zájem jen školy speciální (dříve - zvláštní) (!).
Projekt byl úspěšný, ale celá věc je nyní postavená na tom že si takový projekt musí dané zařízení objednat. Naše organizace je potom schopná celou věc zajistit i finančně - jsme neziskovka a žádáme o dotace a granty. www.elva.cz
A.Tvrdá
|