Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / jezevčík
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 15 Říj 2005 19:24
- Nahlásit

jezevčík

Nela
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 22:45
- Nahlásit

Úžasnej pes. Každopádně osobnost. Ale je blbost, když někdo říká, že se nedá vychovat. Každej pes se dá vychovat. Když jsem byla malá holka, měli jsme jezevčíka. Drsnosrstého. Byla to osobnost. Umřel, když mu bylo asi dvanáct, nemohl na nohy, páteř ho zradila. Ke stáří byl už trochu nevrlý, měla jsem v té době už malé dítě a nebyl z toho zrovna nadšený, ale jinak na něj vzpomínám v dobrém, byla s ním strašná sranda. Byl mazaný všemi mastmi.

Anonymní
# Zasláno: 16 Říj 2005 12:02
- Nahlásit

Moje babička měla taky jezevčíka, kříženečka ale byla moc tlustá a po 9(nevím to jistě) umřela. Ale byla moc hodná.

kristina
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 14:07
- Nahlásit

Niekde som citala, ze jazvecik je to najlepsie, co mohlo dat nemecko tomuto svetu. A ja s tym plne suhlasim. Jeden s nami zdiela domacnost uz sedem rokov a je to uzasne stvorenie. Absolutne nesuhlasim s tvrdenim, ze je jazvecik necvicitelny. S mojim sa venujem agility(dva roky bol v kategorii A3), dog dancingu a na sutaziach v poslusnosti strcil do vrecka nejedneho NO. Jazvecik iba vyzaduje iny pristup vo vycviku. Skutocnost, ze je neuveritelne mazany mnohy pripisuju tvrdohlavosti. Ja sa vzdy pytam takychto ludi, ci aj oni robia veci len tak zadarmo bez toho aby z toho vytazili a mali pre seba osoh. A v tom su tyto psici taky vynimocny. Vedia si velmi dobre zratat co je pre nich vyhodne.
Tento maly psik s velkym srdieckom uz bude navzdy pre mna psik cislo jedna.

Aida
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 23:22
- Nahlásit

No, já mám křížence jezevčíka, což se někdy projevuje dost výrazně. Poslušnost jsem ji učila ještě jako děcko, takže nic extra, ale když je potřeba, dá se s ní chodit i bez vodítka. Ovšem na nadšené energické přiběhnutí na přivolání jsem si musela jedenáct let počkat - zažila jsem je poprvé až s retrievrem. Jezevčice mi pokaždý dá najevo, že ONA jde, protože se JÍ zrovna CHCE, případně že jde zrovna okolo, ne že bych na tom měla nějaký podíl. Ale je taky pravda, že vedle ní mi ten papírovej čistokrevnej pes přijde trochu hloupý. Naštěstí je pořád v úžasné kondici - má silnou vůli k životu, teď v zimě bude mít dvanáct a naši veti mi nevěří, že má tolik, takže si její osobnosti stále užívám dosyta.

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 06:42
- Nahlásit

Tak pro mě jsou jezevci to nej plemeno, mají smysl pro humor, mají svůj názor a naše jezevčíková je vrchol mazlivosti. Ty její oči to je nádhera. Je děsně přizbůsobivá, dokáže s náma podnikat výlety, ale když není zrovna příznivá situace pro dlouhé venčení v polnostech, sadech apod., spokojí se i s procházkou kolem sídlištního parku.
Navíc miluje děti a je výbornou parťačkou mojí pětileté neteře.

Prostě ikdyž nemá PP je vším, co jsme od psího společníka čekali.

JanaK
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 07:01
- Nahlásit

I pro mě je jezevčík plemeno nej a nej. Vcelku malý pejsek s velkým srdcem, inteligencí a nejnádhernějším pohledem! Jeho oči dokáží říct úplně všechno. Fakt je, že si dost rád dělá co právě on chce, ale vždycky se nějak domluvíme. Lásku oplácí ještě větší láskou a oddaností. Nezklame a jde všude kam jdu já. Do města,na procházku, do lesa, mezi davy lidí a nic mu nevadí. A když s ním jdu třeba do obchodu kde pejsky snesou (např.Baumax) tak ho strčím do tašky, dám přes rameno a pejsa se jen dívá a je nadmíru spokojený. A když ho kolemjdoucí pochválí jaký že je to hezký pes, jeho sebevědomí stoupne na maximální bod. Miluji jezevčíky nade vše!

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 07:08
- Nahlásit

Fakt je, že si dost rád dělá co právě on chce, ale vždycky se nějak domluvíme.

Tak tohle mě docela baví, člověk musí občas přemýšlet, jak tu malou chlupatou potvoru přechytračit

JanaK
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 09:02
- Nahlásit

fromeli
jo,jo - občas fakt přemýšlím jak ho takzvaně přečůrat.
Jezevčíci mě provází celým mým dosavadním životem, každý je originál a jiný, tato je třeba hrozný mazlík, přijde i v noci abych ji pohladila, řekla že je malá a hodná, dala pusinku a ona se zase schoulí do klubíčká a spí dál. Šílené, ale dělám to ráda.

Anonymní
# Zasláno: 17 Lis 2005 12:57
- Nahlásit

Ahoj.Mám taky fenku jezevčíka.Je jí 13 let,jmenuje se Sida.Ted již je opravdu stará fenka,má rakovinu mléčných žláz.Ale uměrně její povaze,bojuje i s tím a zatím se drží.Vzala jsem si ji od známých před 4 lety,když jsem přišla o svého Ridgebacka a oni ji chtěli nechat utratit,protože byla ochrnutá.
Chtěla jsem jí pomoci,když už jsem to nemohla udělat pro svou Ridgebačku a povedlo se.Prožily jsem spolu moc krásného a trpělivě jsme se zbavily i jejího ochrnutí.Musím neskromně říct,že jsem pyšná na to co prožila se mnou fenka ,která už byla odsouzená k utracení.
Těch vyhrabaných děr na chatě,toho lítání a cestování se mnou ...
Teď už vím,že se její konec neodvratně blíží,ale dokud jí očička svítí je to stále moje fenka ,kterou mám moc ráda...a kterou bych nevyměnila za nic na světě..
H

Eda
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 19:03
- Nahlásit

Náš život s jezevčíkem byl krásný. Trval 17 let a užili jsme so ho dosyta všichni. Procházky, utíkání, "pronásledování" srn, norování.... Prostě jezevčík! Teď si zase užíváme s labradorkou a jsou to jiné, ale zase krásné chvíle...

JanaK
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 07:26
- Nahlásit

Anonymní
To musí být moc smutné, vědět že se blíží konec. Moc se toho bojím, nechtěla bych aby se pejsa trápil, ale zase rozhodnout pak o jeho bytí či nebytí - to musí být fakt hrozný. Bože kéž by mě to nikdy nepotkalo. Jejich oči hovoří za ně, musí to být velmi težké. Přeji Vám hodně sil a hodně krásných chvilek s vaším pejskem.

Evicka
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 07:35
- Nahlásit

Tak jezevčíkáři, brzy bude fungovat webová stránka mých kamarádů, chovatelů hladkosrstých a drsnosrstých jezevčíků standart, tak se tam koukněte, patří v CR mezi špičku a budou tam mít pěkné počtení a ještě hezčí fotky psů. Bude to www.horalka.net. Ale jak říkám, až tak za týden.

JanaK
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 11:45
- Nahlásit

Evicka
Tak to se móóóc těším!!!
Díky .

Hanna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:11
- Nahlásit

to Jana K
Děkuji za hezkou reakci..fenka je zatím ok,očička stále svítí a ona je mi stále v patách.ted jak sedím u pc,leží pode mnou,aby věděla,kdybych někam šla.spokojeně spinká na mé noze..
H

pro ty kteří mají rádi madonnu..
poslechněte si nový song na www.madonna.com

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání