| Autor |
Zpráva |
Příběhčka
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 22:51
- Nahlásit
Takoví menší příběh. jendá so o 2 psu a 2 panu, který se vubec neznají a každý se starhá o svého psa uplně rozdílně. Jenden bude například Petr a Pavel
Pavel se o pejska staral velmy dobře, cvičil ho...ale neměl se psy moc zkušeností, tak zen pejsek začal zlobit. A Pavel nevěděl co má dělat. Ale přesto se o pejska staral dál. Chodil s ním i na cvičák. pejsek byl velice štastný. Až jednou potkal Petra...
Petr měl psu již několik, a každý ho poslouchal na slovo. Ne že by je to byvilo. Psy se báli že kdyby ukol nesplnili dostali by vynadáno. Petr když udělal pes něco špatně sice nezbyl ale ´bouchnul je bičem. Měl psy rár a nikdy by je neuhodil tolik aby se jim něco stalo. Ale přesto ho měli psy rádi. Dokonce si spolu všichni hráli...
Pavel se Petra zepat jak psy vycvičil. Pavlovi se zdálo divné že psy nemají ze cvičení radost ale přesto bylo vidět jak se všichni mají rádi. petr řekl at mu psa na chvíli nechá že mu ho vycvičí. Pavel souhlasil. Petr nejdříve psa začal učit nějakým trikum, docela pejsek(říkejme mu př. Flek) poslouchal. Ale když byli okolo Petrovi psi tak pejsek přestal poslouchat. Petr mu dal povel ale Flek ho neposlechl. Šlehl bičem. Flek si po pár dnech všpil to že když nesplní ukol dostane bičem. začal se bát a tak raději poslechl.
Petra zavolal Pavlovi že má Fleka vycvičeného. Nakonec Pavlovi řekl jak je cvičí. Kdykoli šel Pavel s Flekem ven tak poslouchal na slovo. Měl se velmy dobře protože když poslouchal Pacvel si s ním hrál. Když někdy něchtěl poslechnou, vytáhl bič a hned poslechl. Ale Pavel byl takoví že by ho nikdy neuhodil tak mu jen pohrozil.
jak Petr cvičí psy si nechali mezi sebou. Petr pro ty psy žil. nebyl je ale pouze se dotkl bičem jen aby to trochu bolelo. Psy se báloi biče a proto poslouchali, ale i přesto všechno měli Petra rádi....
Kdysy jsem to četla v jedné knize. A byl to příběh podle skutečné události. docela by mě zajímalo jak to vážně bylo.
|
Pup
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:36
- Nahlásit
no nevim co na to říct..napsat. myslim si že se takhle vycvičit pes nedá. Docela by mě zajímali ostatní názory lidí na tento příběh
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 17:17
- Nahlásit
nic proti, ale já jsem místo toho příběhu vnímala tu přehršli hrubých gramatických chyb...nerada rýpu, ale tohle už bije do očí...
Jinak ten bič....pokud jím pes není týrán - není mlácen, ale je použit jen jako výstraha, má to podle mě stejný efekt, jako když třeba já nejdřív dám psovi povel, on neposlechne, tak po něm mrsknu symbolicky třeba obojek či klíče a povel opakuji, pak pes poslechne. Podle mě je ten bič použitý s citem (tedy třeba jen prásknutí o zem) mnohem menší zlo, než když člověk psovi za neposlušnost nabančí rukou.
A ještě jedna věc. Pes bude svého pána milovat, bohužel i když ho majitel fyzicky týrá. Pes je totiž vděčný za každý kontakt a jen velice zřídka se otočí proti svému pánovi.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 18:15
- Nahlásit
Pane bože, nějakej puberťák si tady s váma zase hraje a vy všechno berete tak smrtelně vážně! Než byste na takový kraviny vůbec nereagovali!!!!!!!!!!
|
Krutas
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 06:04
- Nahlásit
no je ale pravda že já to taky četl. V ukázce jedné knize, časopisu už nevim ale je to dávno
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 07:21
- Nahlásit
Anonymní
Podle mě to není kravina, ani vtip. Pokud trest (i když fyzický) přijde v pravou chlíli, tak pes ví za co a nemá důvod tvářit se ublíženě. POkud by je bil v nesprávný okamžik, tak to samozřejmě fungovat nemůže (rozhodně takovét otresty nezastávám). Nedávno jsem si toho všimla i mezi psy. Máme 1 dospělou a 1 malinkou malinu. Malá babču pořád okusuje a tu to bolí, tak malou trestá. Po psím. A malá ví za co a chvilku se tráří podřízeně, ale vrtí ocáskem, protože ví, že to bylo spravedlivé, i když občas dostane pořádnou nakládačku, když už otravuje dlouho. A nedávo se stalo, že babča vyrazila za míčkem a malou převálcovala. Ta udělala kotrmelec a dostala kopanec do zad. Ona to brala jako trest. Ale bylo to ve chvíli, kdy nic neprovedla a tak nevěděla za co dostala nářez. A najednou se babči začla stranit a utíkat před ní a bála se jí. A to trvalo asi hodinu. Myslím, že tak to může fungovat i v tom vztavu výše popsaném
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 09:01
- Nahlásit
Joker
JAK SE TRESTÁ PES PO PSÍM???
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 09:03
- Nahlásit
Anonymní
Babča se na malou vrhne s otevřenou tlamou a chytá ji za krk, nebo za celou hlavu. Ale nikdy nestiskne. Ale vypadá to hrozivě
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 09:14
- Nahlásit
Joker
Aha, já myslela, že ty trestáš malou po psím, tak jsem chtěla vědět tu taktiku. Naše mimino to dělá staršímu hafovi taky, ale ten jen stojí a brečí, ale nic mu za to neudělá. Tak mu jen vždycky vynadáme at to nědělá. Hlavně do ocasu a do tlamy se mu zakusuje trdilko malinký.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 09:23
- Nahlásit
Babča už má taky pár strupů. Občas úplně brečí, jak jí malá kousla. Já se snažím malou co nejméně trestat. Spíš jen zvýšeným hlasem. A nad rozkousanýma věcma zavírám oči
|
pup
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:15
- Nahlásit
Joker
|