| Autor |
Zpráva |
Kukin
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2016 17:40
- Nahlásit
Dobrý den, ráda bych znala zkušenosti majitelů psa s občasnými nehodami v bytě.Máme malé štěndo (4 měsíce). Je mi naprosto jasné, že jeho svěrače ještě nejsou silné, a tak to pustí, kdykoliv se mu chce. V noci nevylučuje a z 80% ho odchytnu před akcí a jdeme ven, kde se hezky vykaká. Takže v tomhle je to ok...ale,z jednoho pokoje si udělal záchod, když tu inkriminovanou dobu nestihneme nebo mu to ujede dřív, než dohopká ke dveřím. Ve "svém" pokoji, si nakálí jen a pouze, když není jiná možnost (což je, když je sám).Neřeším to jako tragédii, jen by mě zajímalo, jak mu onu místnost "odzáchodovat". Pouštět ho tam musíme, protože máme průchozí byt a nelze jinak. Já doufám, že se to po půl roce postupně upraví, ale zatím přemýšlím jak na to. Jo...kálí zejména za křesly (nikde jinde). Přemýšlela jsem, že mu tam dám misku s vodou. V "jeho" pokoji to nakonec zabralo, ale nevím, jestli, když už si zvykl kadit tam to pochopí. Děkuji za názor.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2016 16:22
- Nahlásit
Kukin
...jen by mě zajímalo, jak mu onu místnost "odzáchodovat". Pouštět ho tam musíme...
Podle mě, jedno bez druhého nepůjde.
Pro malé štěně, může být byt moc velký na to, aby ho celý chápalo jako svoje nejužší teritorium, kde se nevenčí. Vedlejší pokoj už je pro něj "tam venku", kde se to dá. Omezit mu rozlet v době, kdy je nebezpečí nehody, je nejlepší možnost.
Časem se to upraví a už nebude mít s více místnostmi problém.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2016 01:39
- Nahlásit
Omezit mu rozlet v době, kdy je nebezpečí nehody, je nejlepší možnost.
Nejlepší možnost je nepořizovat si věci a bytosti, o který se nejsem schopen dostatečně postarat. prosté...
|
Kukin
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 16:36
- Nahlásit
zbrnd..nejde o to, že bychom se nedokázali postarat. Jen nejsme stoprocentní páníčkové (jako vy) a potřebujeme sem tam poradit. Navíc, pokud by si zvíře měli pořizovat jen nejlepší, nejzodpovědnější, nejchytřejší bez omylní jedinci, tak by zvíře neměl nikdo. A u mnoha "poradců" mám pocit, že kdo se skvělým a neomylným nenarodil, nemá nárok na mazlíka. A taky, když jste si pořizoval svého prvního pejska, tak jste určitě měl přehled o všem a žádnou chybičku jste neudělal....my jsme si pořídili a učíme se žít nový život a rádi si dáme poradit
|
Kukin
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2016 16:38
- Nahlásit
Walda děkuji za perspektivní názor. Už jsme mu omezili přístup na určitou dobu. Když jsme doma oba, tak může všude, to se ohlídat dá.
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2016 13:06
- Nahlásit
Kukin
Mě se se štěnětem hodně osvědčila ohrádka. Má v ní pelíšek, misku s vodou, hračky a zavírám ho tam vždycky když nejsem doma, hlavně ráno před odchodem do práce (dvacetiminutový odběhnutí do obchodu až tak neřeším). Je to totiž poměrně slušná demoliční četa a nechávat mu celý byt, tak z něj mám kůlničku na dříví. Ale samozřejmě jsem ho na tu ohrádku naučila. Dávala jsem ho tam, když jsem s ním byla doma, postupně jsem mu prodlužovala čas, kdy tam byl, pak jsem začala odcházet z bytu, nejdřív na minutu, pak na pět a tak postupně jsem to prodlužovala. Abych ho v ohrádce zabavila, dostane třeba velkou kost než jdu do práce... Navíc to má výhodu i ohledně vyměšování, na dně ohrádky je staré lino zakryté novinami, ty stačí po příchodu z práce vyhodit a až dospěje tak ohrádku zruším a lino vyhodím... Má ji rád, když ráno zavelím: "Tak Archie, jdu do práce" už stojí u ohrádky a dožaduje se dovnitř, takže tam fakt netrpí, může se tam protáhnout, udělat pár kroků, ale stejně většinu doby prospí... Tak nad tím zkuste popřemýšlet a pokud se pro ohrádku rozhodnete, vyčleňte si nějaký čas (ideálně pár dní- prodloužený víkend) a pejsu na ohrádku naučte. Budete pak mít jistotu že si pejsek doma sám neublíží a všechno znečišťování se soustředí do jednoho místa k tomu určeného- a nebojte, až začne ovládat svěrače, tak tam přestane vyměšovat. Hlavně pozor, aby nedošel k závěru že je tam za trest... Ohrádkou nikdy netrestat, vždy ho tam dávejte v dobré náladě, sedněte si třeba vedle ní a čtěte si... pejsek se naučí že se tam odpočívá a bude to brát v pohodě...
|