| Autor |
Zpráva |
IVCAF
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2016 16:51
- Nahlásit
Dobrý den,
prosím o radu. Před 2 měsíci jsme si vzali skoro 4-letého leopardího psa od lidí, kteří tvrdili, že je hodný a v pohodě, ale z důvodu vytíženosti, se mu již nemohou věnovat. Zamilovala jsem se do něj, každý den chodíme 2x denně na procházky. Máme doma již starší fenu labradora, se kterou je v pohodě, až na malé šarvátky. ALe procházky jsou horor. Musíme chodit jenom s náhubkem a na vodítku. Na všechny psy, až na 1% vyjímku, cení zuby, ježí se, štěká a je agresivní. Bohužel se 2x stalo, že bez náhubku vyjede i na mne, při potkání psa. Tolik zlosti jsem ještě neviděla a přijde mi, jako by byl cvičen vyloženě k boji, ale vymkl se jim kontrole. Pán se netajil tím, že je rád, že jde pryč a asi s ním nebylo úplně nejlépe nezacházeli, neboť byl věčně zavřen v kotci, měl mnoho otlačenin, dále byl hubený a také má špatné držení těla - rozjeté nohy. Že útočí na slepice a jiná zvířata, ani nemluvím. K lidem je v pohodě, ale mám strach, aby mu nehrklo v hlavě a něco neudělal dětem, kdyby se po nich ohnal jako po mne. Děti s ním nikam nechodí, neudrželi by ho. Původní majitelé si asi oddechli, že se ho zbavili, ale mne přibyla velká starost a strach o nejbližší. Je mi toho psa velice líto, nejraději bych ho vrátila zpět, ale nevím, zda to je řešení. Byla bych velice ráda, zda mi můžete poradit jak dál. Na cvičáku jsme byly,ale zrovna končil a až za měsíc začíná opět. Děkuji Ivča
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2016 18:46
- Nahlásit
Možná by bylo nejlepší spojit se s někým od Leoparda v nouzi (skupina na facebooku "Leopard v nouzi (louisianský leopardí pes)")
|
IVCAF
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2016 06:38
- Nahlásit
Děkuji za radu, hned je budu kontaktovat. Doufám, že vše dopadne dobře, ve prospěch psa
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2016 14:38
- Nahlásit
IVCAF
hledala bych dobrého trenéra, ne cvičák, protože tam stejně při cca 10ti psech na lekci nemají tolik času, aby všechno důkladně vysvětlili a navíc velká část výcvikářů na klasických cvičácích jede ve stylu "takhle se to dělalo vždycky, já to tak dělám už xy let a tak se to bude dělat i dál bez toho, aby měli zájem se dál vzdělávat.
(to, že má v přeskocích přenesenou agresi rozhodně neznamená, že bude startovat na lidi v běžných situacích)
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2016 15:52
- Nahlásit
hledala bych dobrého trenéra, ne cvičák,
což se vzájemně nevylučuje, včetně možnosti individuálních hodin
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2016 16:14
- Nahlásit
Neumi
vylučovat se to určitě nemusí, ale kvalitní trenér nemívá většinou měsíční pauzu (alespoň na mě to z příspěvku nepůsobí jako trenér, co má měsíc dovolenou, ale ZKO (často s hodně proměnlivou kvalitou výcvikářů a hlavní náplní "k noze, sedni, lehni, vstaň") s prázdninovou pauzou a to není místo, kam bych já šla řešit socializační nebo výchovný problém.
|
Nicky
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2016 20:14
- Nahlásit
IVCAF odkud jste?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2016 11:49
- Nahlásit
IVCAF
Není ten pes někde z Přerovska? Mě se zdá, že jsem ho viděla v inzerci někde nedaleko ode mě. Určitě je dobrá rada obrátit se na Leopardy v nouzi, tam jsou zkušení. Pokud je pes s PP, mohl by pomoci i chovatel..
To, že se ve stresu otočí i na Vás ještě neznamená, že Vám bude zabíjet děti. Jen se ty nervy na psa, na kterého nemůže, otočí na Vás. Přenesená agresivita..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2016 23:46 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
impact
Není ten pes někde z Přerovska?
Nesmysl.
Je odsud!
|
corgi
Člen |