| Autor |
Zpráva |
FrameRr
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2016 14:46
- Nahlásit
Zdravím,
někteří si mě jistě pamatují z minulého příspěvku, takže mají tak nějak představu o tom, s jakými problémy jsme se potýkali. Každopádně můžu říct, že rady zabraly a je to teď mnohem, mnohem lepší. Cyklisté už nejsou zajímaví, lidé si jí mohou normálně hladit a i když vidí veverku nebo kočku, tak se sice snaží, ale když jí včas řeknu povel tak neutíká.
Každopádně je tu teď trochu jiný problém, který tak úplně netrápí ani mě, jakož to příchozí hosty. Vzhledem k tomu, že je Sasha (fenka - great swiss mountain dog) velká, hodně lidí se jí bojí. To ovšem není až takový problém jako to, že má blbou tendenci říkat si o pozornost tím, že si vezme vaši ruku do pusy. Není to kousání, nestiskne, ale pro spoustu lidí je to stresující, protože se bojí, že je chce kousnout. Když jí řeknu, nedělá to, se mnou to nedělá, ale k novým lidem tak tolerantní není Chtěl bych se tedy prosím zeptat, zda by jste mi nemohli poradit nějaké tipy, jak jí to odnaučit? Děkuji.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2016 15:12
- Nahlásit
co ji naučit, aby si do huby vzala hračku a tu těm lidem přinesla?
|
FrameRr
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2016 18:48
- Nahlásit
Hračku návštěvě přinese, ale hned jí pustí a opět se zajímá o ruce
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2016 19:48
- Nahlásit
Prostě jí to nedovol - když vidíš, že už se chystá, tak ji odvel pryč/přivolej/zalehni/místo/......../odveď (a za vykonané pochval a odměň!). Důsledně a vždy a pořád dokola. A ona se to naučí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2016 10:07
- Nahlásit
FrameRr
Hračku návštěvě přinese,
a co pokud se s ní návštěva o tu hračku potahá?
Naše feňule si z předchozího života přinesla taky tento způsob vítání - ona ho teda směřuje hlavně na ty, které má ráda - tedy nejvíc na mne, stisk má na svůj věk dost slušný. Ze začátku našeho sžívání mám na zápěstí pravé ruky jizvu Nechci psu kazit radost z vítání, takže jsem podporovala nošení panfoflí, kdy tedy nemusí sedět, nebo být někde umístěná, může si užít ty emoce, může proudit a vítat, ale hubu má plnou. Chválila bych dlooouze to přinesení a protahovala dobu, kdy hračku odeberu, říkala bych jí jak je výýborna, šikovná, pleskala jí po zadnici, cpala jí případně hračku zpátky, hýbala s ní, přetahovala se o ní, aby ta hračka v hubě byla zajímavější, než ruka v hubě.
Dneska naopak jí vzhledem k jejímu stavu a věku tu ruku občas nedůsledně sama nabídnu a mám radost, že si "hlodne" a má veleradost, že si mohla hlodnout a vypustit tak emoce na nejvíc.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2016 09:50
- Nahlásit
prostě máte to těžký...prostě prostě prostě prostě těžký ...prostě jak zajistit, aby pes nedělal, co nechci...opravdu děsnej problém .... zkusil bych písemnou notářsky ověřenou žádost politou bachovkama a při jejím doručení bych klikal ušima
|
verca135
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2016 17:34
- Nahlásit
Dobrý den, mám doma psa labradorského retvívra do 1 roka byl zlatíčko měl hrozdně rád psi a každý den se s nima výdal. Teďka mu nedávno byli 2 roky a stal se z něho agresivní pes ale jen na malý pejsky na velký si asi nedovolí, někdy jen vidí nějakýho malýho psa a mohl by mě urvat co po něm dělá, ale je zajímavý že jenom na některý. Prosím pište jestli víte co mám s nim dělat. Děkuji
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2016 17:18
- Nahlásit
Prosím pište jestli víte co mám s nim dělat.
goulash
|
verca135
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2016 17:54
- Nahlásit
zbrnd A co dělá?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2016 22:49
- Nahlásit
verca135
kdo?
|
FrameRr
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2016 13:57
- Nahlásit
Dobrý den,
podařilo se mi to výrazně snížit pomocí tréninku a odměn. Při poslední návštěvě přátel jsem však zjistil, že je pro ní extrémně těžké, když přijde mnoho lidí najednou. V pátek jsme měli sraz s přáteli u nás v domě a ona skoro 2 hodiny štěkala, byla nervózní nebo jiné věci. Když na 20 minut přestala, stačil rychlejší pohyb a znova. Vždy jsem s ní komunikoval, odměnil jí za dobré chování a když jsem byl s ní, byla v pořádku. Jakmile jsem si však sedl ke stolu a někdo se třeba zvedl pro pití, byl to problém. Neměl by tedy někdo prosím radu, jak s tímto pracovat? S návštěvou jsem jí vždy učil, že to nejsou záškodníci co mě chtějí pomordovat, ale přátelští lidé, kteří jí chtějí poznat a je v tom mnohem lepší. V případě skupiny mi ale přijde, že se cítí pořád ohrožená, pokud nejsem v její těsné blízkosti. Děkuji.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2016 15:36
- Nahlásit
A přijde ona někdy na místa, kde je hodně lidí pohromadě? Živých, hýbajících se lidí? Ideálně do hospody?
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2016 07:35
- Nahlásit
Frame, tohle je běh na dlouhou trať a holt jsi ji vystavil většímu, tlaku, než na jaký je zatím připravena. Jak s tím pracovat - no tak, jak dosud, případně rozšířit místa, situace. Doma by měla mít svůj pelech ("místo"), myslím, že kdybys ji třeba zavřel do jiné místnosti, bylo by to horší, protože by neměla situaci pod kontrolou.
Jak to tak čtu, tak já bych to při takové příležitosti zařídila tak, že pes by mohl ležet u mně (za předpokladu, že není naučen a v klidu na "místě"), a kdyby se někdo zvedl a šel pro to pití, tak bychom šli s ním, s komentářem, strejda by dostal pití, můj pes odměnu.....a tak podobně. Slovem "komentář" myslím vždy stejná slova-slovo, které se stane pro psa "povelem" pro neškodný pohyb cizích po bytě (když to během hodiny řekneš po padesáté, tak to už by pes mohl v klidu dát ...)....jenom by to pro tebe znamenalo práci a ne mejdan
|