| Autor |
Zpráva |
Martius
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2016 13:49
- Nahlásit
Dobrý den, dělám tří směný provoz a tím pádem není možné psa naučit na určité hodiny aby si zvykl na odchod, co je o to horší, že knučí i těch 8 hodin, o víkendu když jdu za rodinou tak taky. Netrpělivý majitelé okolních bytů už na mě 2 měsíce chodí. Ze začátku nic takového nebylo. Předtím než jsem se přesthoval do většího bytu byl v pohodě. Nyní ve 2+1 nezabralo nechat otevřený všude dveře, protože trhal povlečení, tavřený na chodbě knučel, zavřený v kuchyni knučel a lidi podemnou v té místnosti mají ložnice tak nadávají když mám třeba noční, zkoušel jsem mu dávat moji deku, nyní má na topení moje tričko a vždy ho sundává a leží na něm přesto stejně kňučí je na mě až přespříšil vázaný a já z toho už mám deprese. Promluvím na něj on si uchčije, zakřičím když neposlechne a pochčije se, (na vlídný hlas nereáguje) vytahuje věci z koše, rozkousává věci a to vše až potom co jsme se přestěhovali. Zkoušel jsem i psího parťáka no to bylo ještě horší.... Už mě nic nenapadá, nečekané odchody provozuji a to neštěká ale jde jen o cestu do krámu a z krámu ale když je 8 hodin sám doma je jak "magor". Dostává pamlsky před odchodem, má hračky, zkoušel jsem se loučit i neloučit. Vše a už mě nic nenapadá. Napadli mě tedy už jen prášky na úzkost, protořže ten pes je skutečně na mě závislý. Co radíte? Dtk: Mému psovi jsou již 3-4 roky, přesný věk neznáme, učil jsem ho sedni, lehni ale je furt rozdivočelý, nestálý, až mě napadlo nemůže bejt to, že má nějakou psychickou poruchu? Když kde jaký trénink nezabral.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2016 05:04 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Martius
No je vidět, že fakt jste již vyzkoušel skoro vše, je vidět, že pes má tu psychickou poruchu, jak píšete. Doporučuji vyzkoušet každý večer vykoupat v Bachových kapkách nebo dát pryč a pořídit jiného. Třeba bude bez poruchy psychické.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2016 11:17
- Nahlásit
Martius
Napadli mě tedy už jen prášky na úzkost, protořže ten pes je skutečně na mě závislý.
proč si myslíte, že závislost na vás vyřeší u psa prášky? Je nutné psa naučit - řádně a pořádně - na samostatnost a samotu. Je to proces, který rozhodně nějaký čas zabere - v případě vašem, kdy už se nakumulovalo mnoho chyb, to zabere hodně času.
Promluvím na něj on si uchčije, zakřičím když neposlechne a pochčije se, (na vlídný hlas nereáguje)
tohle je špatně. špatná komunikace a celé je to nespravedlivé vůči vašemu psu, proč na něj křičíte? Ten pes má z vás nervy ,proto se pomoč a ť se děje, co se děje.
učil jsem ho sedni, lehni ale je furt rozdivočelý, nestálý,
vzhledem k tomu co píšete, odhaduju, že váš způsob komunikace je pro psa naprosto nečitelný a proto absolutně neví co se po něm chce, což se vám může jevit jako nestálost, rozdivočelost
najděte si, prosím, ve svém okolí odborníka, který bude pracovat hlavně s vámi a také s vaším psem. Tohle po netu opravdu vyřešeit nelze.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2016 11:55 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
By mne zajimalo, co chces vlastne vysvetlit tazateli, ktery se podivuje nad tim, ze jeho pes je na nem zavisly a uvazuje, ze by to zmenil praskama
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2016 15:16 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Martius
Předtím než jsem se přesthoval do většího bytu byl v pohodě. Nyní.... trhal povlečení.... nyní má na topení moje tričko a vždy ho sundává a leží na něm přesto stejně kňučí.....vytahuje věci z koše, rozkousává věci a to vše až potom co jsme se přestěhovali.
Z tohohle podle mě plyne, že to dělá ze strachu. Ve starém bytě se možná cítil bezpečně, tady se v bezpečí necítí. Snaží se budovat obranu z vašeho pachu, kdekoli je dostupný (prostěradlo, tričko, věci z koše...), ale stejně to nestačí.
A asi to nestačí proto, že váš vzíjemný vztah opravdu není v pořádku. Ani si nemyslím, že by byl na vás příliš navázaný, to je spíš úzkostné volání o pomoc, snaží se najít oporu kdekoli, ale nenachází jí.
Chyby ve vaší vzájemné komunikaci, nedostatek respektu, důvěry a srozumitelnosti, to všechno se vám nakupilo. Opravdu potřebujete zkušeného člověka, který se na vztah s vaším psem podívá s nadhledem a poradí vám, co změnit a jak z toho. Zbytek práce bude na vás.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2016 18:57
- Nahlásit
Ale ne, zadavatel to napsal dobře, ten pes má poruchu. Takže je třeba se ho zavčasu zbavit, Poruchový kusy nebrat!
|
Kukin
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2016 10:47
- Nahlásit
Martius
Já si myslím, že ještě nevstřebal, že bydlí jinde na zcela neznámém místě. Trošku mi to připadá, jako když si koupíte štěně a ono si taky musí zvyknout na nový domov. Leckdy se to taky neobejde bez problémů. Pokud byl předtím zvyklý bývat doma těch 8hod a v pohodě, tak to vypadá, že stěhování byla na něj příliš velká změna. Já bych asi...pobývala s pejskem v jedné místnosti na kterou by si nějak "pozitivně" zvykl. Spinkal, jedl, dostával mlsky, hrál si s vámi. V té místnosti bych ho nechávala a trénovala samotu. Samozřejmě bych tu místnost zajistila proti značnému poškození, aby kdyby náhodou, tak se vlastně nic zásadního nestalo. Do pelíšku svoje staré tričko. Možná se bude muset zase učit samotu, jako ve štěněčím věku. A pokud bych si nebyla jista jeho zdravotním stavem, konzultovala bych problém s veterinářem.
|