Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Averze na štěně
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
skinnipka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 11:00
- Nahlásit

Dobrý den,
prosila bych o radu. Pravděpodobně jsem udělala velikánskou chybu a to takovou, že jsem si teď na Vánoce pořídila dvouměsíční štěně AO. Problémem je, že jej prostě nezvládám. Mám ho již 5 dnů, snažím se ho vychovávat, ale štěně mě jaksi nerespektuje a neposlouchá. Jeho největší zálibou je okusovat vše, co mu přijde pod hubu, horší pak je, že to také sežere a na povely: Fuj a nesmíš jaksi nereaguje. Další věc je, že velmi rád kouše i mě a rodinu do rukou a nohou. Včera, když jsem mu dávala nějaké pokyny, tak se po mě dokonce ohnal. Dále mě různě pokouší a dělá nachvály. Vím, že štěně je prostě štěně a není v tom pravděpodobně žádný zlý podtext, ale nerada bych svou výchovou docílila toho, že to bude nezvladatelný nebo zlý pes. Už teď s ním nemám příliš mnoho trpělivosti, takže když po opakovaných povelech: "fuj", "nesmíš" a "ne" stále kouše bolestivě do ruky, tak mu zlostně stisknu tlamičku nebo ho zatahám za krčkem až vyjekne. Nejhorší na tom je, že tím, jak mě neposlouchá, začínám si k němu vytvářet určitou míru odporu. Nejsem si jistá tím, že mám v sobě dostatečné množství klidu a trpělivosti k výhově psa. Je mi z toho smutno, protože o vlastnění pejska jsem už snila dlouho a teď zjišťuji, že na to asi nemám. Měli jste někdy také takové pocity? Jak jste docílili poslušnosti psa? Myslíte si, že bych raději měla pejska někomu darovat?

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 11:20
- Nahlásit

skinnipka
Chovatel neporadil?
Našla bych v okolí někoho, kdo psům vážně rozumí a poprosila o radu.
Štěně kouše, to je normální, naschvály určitě nedělá. Že neposlouchá je taky normální - neumí to totiž.
Podobný pocity jsem měla s prvnim psem, ale až někdy v pubertě.
Jak jste docílili poslušnosti psa?
Hlavní je klid a nohy v teple

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 12:56
- Nahlásit

skinnipka
. Nejsem si jistá tím, že mám v sobě dostatečné množství klidu a trpělivosti k výhově psa.

no to je ale hodně velký problém. Protože bez klidu a trpělivosti to těžko půjde.
Štěně vás nemůže ani respektovat, ani poslouchat. Proč? Protože to je štěně. Nedávno jste ho odebrala z jeho rodného pelíšku, kde měl zázemí, sourozence s kterými si hrál, učil se, co je to být pes a mámu, kterou respektoval přirozeně. To teď nemá. A musí si vytvořit nové zázemí, nové jistoty a ty mu musíte dát vy. Svou laskavostí a láskou, trpělivostí a klidnou důsledností /která ovšem přijde tak trochu později/. Štěně se u vás musí cítit bezpečně, nesmí se vás bát. Musíte vybudovat společný vztah. Tím, že se budete štěněti věnovat a vychovávat ho jako štěně - ne jako dospělého člověka. Štěně neví co je fuj, co je nesmíš. Nerozumí vašim slovům. Nechápe jejich význam. Nejdřív se musí naučit jak se jmenuje - tedy spojovat mu jeho jméno s přijemnými věcmi, aby se naučilo na jméno reagovat. Společnou hrou si utužujete se štěnětem vztah. A formou hry má probíhat i jeho výchova. Malé miminko taky nebudete citýrovat, že ne? Nerozumí vám, stejně jako vám nerozumí to štěně. Vše se musí nejprv naučit a jste to vy, kdo ho to vlídnou cestou musí naučit.

Jak jste docílili poslušnosti psa?

Tím, že jsem každému z nich věnovala spoustu času, trpělivosti, hodně jsem si s nima hrála a hraju, pořád s nimi něco podnikám, jsem jim oporou, když jsou v nesnásích (něčeho se bojí, něco je ohrožuje, vědí, že to vyřeším za ně )oni mají pak sami zájem být se mnou, poslouchat mě. Psy učím zábavnou formou, bez násilí a nátlaku, proto je práce se mnou baví. Oni se můžou spolehnout na mě a já na ně. Neusiluju o vynucenou poslušnost, ale o velmi dobrou spolupráci. To je můj cíl, abychom spolupracovali a mohli se na sebe navzájem spolehnout.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 16:57
- Nahlásit

No, popravdě řečeno, kdyby mi tohle napsal novopečený majitel mého odchovu, tak ho nejspíš požádám, aby mi psa vrátil.
AUO je hodně, ale hodně pracovitý a temperamentní pes. Ano, dá se samozřejmě zvládnout, ale chce to být trpělivý, zároveň akční, vynalézavý, trochu umět přemýšlet jako pes a mít pevné nervy minimálně do konce puberty.
Souhlas s tím, co bylo napsáno výš. Komunikace s takhle malým štěnětem nemá být o zákazech a trestech, ale o vytvoření vztahu, navázání kontaktu, společné zábavě. Pes nerozumí slovům, ale snaží se přečíst vaše chování. Pokud mu nerozumí, nechápe ho, neumí vás "přečíst", stáváte se v lepším případě nezajímavou osobou.
Přeju pevné nervy, pokud se chcete změnit. Pokud ne, spojte se s chovatelkou

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 19:53
- Nahlásit

corgi
No, popravdě řečeno, kdyby mi tohle napsal novopečený majitel mého odchovu, tak ho nejspíš požádám, aby mi psa vrátil.
já taky

skinnipka
Už teď s ním nemám příliš mnoho trpělivosti, takže když po opakovaných povelech: "fuj", "nesmíš" a "ne" stále kouše bolestivě do ruky, tak mu zlostně stisknu tlamičku nebo ho zatahám za krčkem až vyjekne. Nejhorší na tom je, že tím, jak mě neposlouchá, začínám si k němu vytvářet určitou míru odporu
to není dobrý start do začátku rychle promyslet jestli by nebylo pro štěníka lepší najít nového majitele ale né potajmu ale po poradě s chovatelem... pokud je solidní, situací pochopí a pomůže...
mám taky ausíka a je strašně citlivý na nálady a vztahy lidí...vše se v něm odráží jak v zrcadle... a pokud rychle nenajdete v sobě klid trpělivost a vnitřní sílu a víru v chlupatého kamaráda... nebude to dobré...

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 20:05
- Nahlásit

skinnipka
Teda popravdě, pokud je někdo už po pěti dnech ze štěněte takhle frustrovaný, tak je fakt asi nejlepší štěně vrátit chovateli. Vychovat psa a naučit ho alespoň základní povely trvá minimálně rok, 5 dnů je nic, to se tak akorát štěně aklimatizovalo a jak poroste bude s ním práce víc a víc, takže pokud už někdo nezvládá malý štěně, fakt nevěřím, že se skokem tak změní, že ze štěněte vychová pohodovýho poslouchajícího psa.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2015 21:41 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

skinnipka
pokud jste to kupovala v eshopu, vratil bych to v zakonne lhute bez udani duvodu. Pokud to nejde, zkusit nechat seridit v znackovem servisu, melo by to byt v zaruce. Pripadne na stene napiste "let 11" na stenu si nakreslete panelak s napisem "wtc" a pobavte se hrou na "911"

skinnipka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 21:43
- Nahlásit

O klid a rovnováhu ve výchově se snažím každý den, věřte mi. To, že ohryzuje každý den nábytek a cokoliv, na co v bytě narazí, je ještě maličkost, to, že musím 100% štěně hlídat i venku, protože je jak vysavač, je ještě taky k unesení, ale to, že mám pokousané a poškrabané ruce do krve mi už v pořádku nepřipadá. Vím, že to je štěně, ale když není dne, kdy si nemůžete ani v klidu zajít na záchod, nebo se najíst, tak se začnete cítit zoufale. Není to o tom, že by mě vadili věci, co ke štěněti patří jako je čůrání, hraní, občasné kousnutí při hře atd., ale o tom, že mě vadí že kouše a hryže pořád, i když ho chci jen pohladit. Při hře se dostane do takové ráže, že mi kousá svetr, tahá za kůži na rukách, vyskakuje a zakusuje se do zápěstí. Při povelech řečených klidným hlasem ho to ještě více dožene ke kousání, tak po sté denně, co řeknu "fuj" nebo "ne" mi to už normální připadat nebude a trpělivost se vytrácí. Na dálku je jednoduché odsuzovat a soudit. Nejsem si vědoma nějaké zásadní chyby, za kterou bych mohla přímo já sama. Zkoušela jsem již opravdu všechno, co je napsané i různě od odborníků, nebojte, samozřejmě bití a jiné fyzické tresty nepřipadají v úvahu, až na ty, které jsem již zmiňovala. Nejsem na sebe pyšná, cítím se hrozně a rozhodně koupi štěně nepovažuji jako koupi věci či zboží. Ještě před týdnem jsem toto jednání sama odsuzovala. Teď jsem zklamaná ze sebe, myslela jsem, že vím, co pes obnáší, měla jsem již jednoho 15 let, ovšem s tímto chováním jsem se nepotkala. Cítím se na dně, není dne, co bych neuronila slzy, protože vím, že jsem to posrala a budu toho litovat, přesto všechno chci, aby se pejsek měl co nejlépe a myslím přede vším na jeho dobro! Chce to pravděpodobně o moc zkušenějšího flegmatického majitele a velikánskou zahradu s výběhem.

Nicky
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 21:53 - Změnil/a: Nicky
- Nahlásit

skinnipka
AO je úplně jiné plemeno, než společenské a jako takové potřebuje osobitý přístup a zkušenosti. Jestliže z vás bezradnost čiší, pak i to štěně bude nešťasné a nejisté. Tohle je o praktické ukázce a rady přímo šité na vás oba. Pokud fakt nechcete najít někoho, kdo vám s ním poradí, nechcete tomu dát čas a energii, vraťte psa chovateli, popř. najděte náhradního majitele. Je lepší přiznat chybu dřív a štěně lépe najde nového pána, než být nešťastní oba. Berte to jako poučení a příště vybírejte obezřetněji.

birma
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 22:11
- Nahlásit

skinnipka
Jenže to, že štěně kouše pořád je u aktivního plemene prostě normální.
A vyzkoušet během 5 dnů všechny rady, na který narazíš, rozhodně neni dobrej nápad...
Pokud máš s prckem takovej problém, najdi si někoho, kdo psům rozumí, zkontaktuj chovatele a případně s jeho pomocí najdi pro štěně nový domov. Jinou radu ti nikdo asi nedá, žádnej zázračnej způsob ani prostředek neexistuje.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 22:28
- Nahlásit

skinnipka
O klid a rovnováhu ve výchově se snažím každý den, věřte mi.

omlouvám se, ale nepřijde mi to, protože:

To, že ohryzuje každý den nábytek a cokoliv, na co v bytě narazí, je ještě maličkost,

je to přirozené, štěně zkoumá svět tlamičkou. Je na vás, abyste tomu předešla tím, že štěně bude mít jednak dostatek aktivity, vaší pozornosti a hlavně možnosti vyřádit se jinak než na nábytku, případně mu zamezíte v tom, aby se k nábytku dostalo. Tohle rozhodně není chyba štěněte, ale vaše.

to, že musím 100% štěně hlídat i venku, protože je jak vysavač, je ještě taky k unesení,

K unesení?? To je nezbytná nutnost, tak se všechna štěňata projevují, opět je na vás projevit předvídavost a učit štěně a vést ho k tomu, aby tohle nedělalo. Nicméně VŠECHNA štěňata si tímto obdobím projdou a je na nás, to ošéfovat.

ale to, že mám pokousané a poškrabané ruce do krve mi už v pořádku nepřipadá.

bože! nadbože! to dělají úplně všechna štěňata, každý, kdo má štěně, tak než ono přezubí a trochu se posune v čase, vypadá jak když bydlí s šavlozubým tygrem.

Vím, že to je štěně, ale když není dne, kdy si nemůžete ani v klidu zajít na záchod, nebo se najíst, tak se začnete cítit zoufale

neberte to , prosím, ve zlém, ale opravdu to šteně vraťte. Bude ještě milion dalších věcí, kterými si budete muset projít- nebo tedy byste měla, abyste ze psa vychovala vyrovnaného tvora. Když nedáváte základ, nedáte ani ten zbytek, budete nešťastná vy a hlavně i ten pesan.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 22:29
- Nahlásit

skinnipka
Nejsem si vědoma nějaké zásadní chyby, za kterou bych mohla přímo já sama.

já ano. Nezlobte se , ale vůbec nerozumíte psům, nevíte, jak fungují. Opravdu. Nemyslím to špatně,ale je to tak.

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 22:31
- Nahlásit

PetraK
Když nedáváte základ, nedáte ani ten zbytek, budete nešťastná vy a hlavně i ten pesan.

svatá pravda...a hlavně nepočítejte s tím že se štěně zklidní..naopak je to australan, akční plemeno, jeho aktivita se znásobí!

skinnipka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 23:02
- Nahlásit

Hm, kdyby byl pejsek jen aktivní, tak se to dá zvládat. On je ale hyperaktivní. Dnešní den jsme naplnily několika procházkami, včetně jedné hodinové střídané s během, několika hodinami házení, hraní si s hračkou, učení aportu a několik povelů a i přesto proběhlo mezitím nesčetněkrát kousání až do sběsilého kousání. Psa už jsem měla a opravdu vím, že tohle každý pes nedělá. Proto mě to vyvádí z míry a bojím se toho, co bude, až nastoupím v lednu zase do práce, jak zaplním jeho den. Ale asi máte pravdu, nerozumím psům a proto píši, že bude lepší zkušenějšího majitele.

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 23:10
- Nahlásit

skinnipka
několika procházkami, včetně jedné hodinové střídané s během, několika hodinami házení, hraní si s hračkou, učení aportu a několik povelů
jako dvouměsíční štěně??? přemejšlím jestli vtipkujete nebo raději přeháníte, aby jste si omluvila to že ho chcete dát pryč.. ale je to jedno, rozhodně mu najděte někoho kdo jeho temperament ocení a dokáže ho adekvátně využít.

A při výběru plemene a štěněte vám nikdo neřekl že ausík je velice temperamentní plemeno? z jaké je chovky? jeto výstavák nebo spíš pracovní linie?

birma
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 23:11
- Nahlásit

skinnipka
On je ale hyperaktivní
ale to není přece chyba, to se u AO docela dalo čekat. Pokud jsi chtěla klidného psa, mělas volit jinak.
proto píši, že bude lepší zkušenějšího majitele
všichni jsme tu s tím souhlasili, nikdo ti to určitě rozmlouvat nebude

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 23:13
- Nahlásit

skinnipka
a proto píši, že bude lepší zkušenějšího majitele.

zvolila jste plemeno, které je specifické svou aktivní povahou.
Máme ohaře to jsou taky střely, opravdu mi věřte, že projevy o kterých píšete jsou normální.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 23:14
- Nahlásit

Fajka

ako dvouměsíční štěně??? přemejšlím jestli vtipkujete nebo raději přeháníte

přesně.
napsala jsem to ve svým předchozím příspěvku taky a pak to radši smazala, abych nerejpala.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2015 23:18
- Nahlásit

skinnipka
Mám mnohem mnohem klidnější plemeno než je ausík a přesto jsem se štěnětem půl roku měla ruce po lokte jak po domácím násilí, jako to je fakt normální u většiny štěňat. Že k tomu takový aktivní plemeno jako ausík dokáže řádit jak černá ruka je taky naprosto normální. Holt to chtělo víc přemejšlet při výběru plemene.

Neumi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2015 09:13
- Nahlásit

skinnipka
Při povelech řečených klidným hlasem ho to ještě více dožene ke kousání, tak po sté denně, co řeknu "fuj" nebo "ne"
a to se to štěně se znalostí povelů včetně "fuj" a "ne" už narodilo??? Jakýmpak způsobem jsi ho zejména ty dva jmenované povely učila, že už je to dvouměsíční štěně perfektně zná a ty je po něm požaduješ?

Skinnipka,přečti si tohle : http://lerl.info/katachyon/view.php?nazevclanku=te st-mrtveho-muze&cisloclanku=2013100004
a pokud pochopíš, co tím chtěl autor říct, tak se tím řiď. Pokud ne, tak tomu štěněti fakt najdi někoho jiného.

Iserin23
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2015 09:59
- Nahlásit

Mám doma štěně devátý den, také dvouměsíční. A je to Russel teriér, takže také akční. Na kousání se mi osvědčilo nastavit mu před čumák otevřenou dlaň, protože ta jaksi kousat nelze, tu může jen olizovat, protože tak velkou hubičku nemá (otázka je, jak velkou ji má AO, ale pochybuju, že ji rozevře tak, aby do ni strčil na výšku narovnanou dlaň).

Spíš máme problém s kousáním do nohou. Tam mu lze asi jedině nastavovat jiné vhodné věci ke kousání. Ten náš má doma asi dvacet hraček, a nejoblíbenější jsou, co největší plyšáci. Např. Takoví ti dlouzí plyšáci, co se dávají pod dveře, aby pod nima neprofukovalo. Na to, že má ten prcek 1,9 kg a nedávno měl o půl kilo míň, a plyšák je několikrát větší, velmi rád do něj buší a zabíjí ho. Na každý pád díky mnohosti hraček je nábytek zatím nedotčený.

Dokonce si po prvních pěti dnech všímal nohou a rukou míň a míň, ale pak přišli Vánoce a návštěvy příbuzných 25. a 26. Těžko 15 lidem dokola vysvětlovat, že není dobrý nápad, aby mu strkali ruce do tlamy a ještě se u toho pitvořili, jak je to fajn. I osmdesátiletému dědovi se velmi líbilo, jak mu demoluje nohu v ponožce, a nenechal si to rozmluvit. Nechápou, že pár minut je to ok, ale nás potom bude hryzat ještě několik měsíců. Osobně považuju cizí lidi, za největší kaziče jakékoliv výchovy No alespoň se socializuje.

Snad ten AO aspoň spí. Ten náš vydrží blbnout hodinu a pak na dvě hodin usne. V noci dokonce zvládne sedm hodin od 23 do 6 bez jediné loužičky

No těžko ti radit, zda to ještě zkoušet. Z toho, jak píšeš, vypadáš, že jsi na to sama. Já jsem tedy velmi rád, že jsme dva.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2015 03:15
- Nahlásit

Iserin23
Spíš máme problém s kousáním do nohou. Tam mu lze asi jedině nastavovat jiné vhodné věci ke kousání.
Houno! tam je mu třeba zamezit v tom, když je toho dle Vašeho gusta příliš. Zamezit rychle, jasně, pro psisko "čitelně" a nadále v tom být důsledný. Protože jinak, co mu budete nastavovat venku, až bude chtít srovnat sousedovic psa, honit kočku nebo x dělat x dalších zábav..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2015 03:17
- Nahlásit

Jinak aspoň, že ta Fajka má tady rozum a pořádně čte.

Iserin23
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2015 08:50
- Nahlásit

zbrnd

No jo zamezit, ale jak . Když už se do té nohy zakousne, tak můžu říct akorát tak důrazné fuj (což to sotva devítidenní štěně samozřejmě neposlechne), potom mu nohu násilím odeberu a když ho takhle rozdováděné vrátím na zem, tak pokud mu nenabídnu alternativu v podobě hračky, tak se do té nohy zakousne znova. Ledaže bych před ním utekl na gauč, což mi zrovna vhodné nepřijde, nebo ho hodil do jiné místnosti (což už jsem teda asi dvakrát, když už byl super rozdováděný, udělal).

Na důrazné fuj reaguje jen v případě, že je relativně klidný a vidím, že se k mé noze teprve blíží a chystá se jí lapit, nebo ji teprve očuchává (v ten moment je také dobré s nohou ani nehnout, jelikož koho by bavilo kousat do leklé nohy). Pokud už je ale zakouslé nebo rozdováděné a v těch sotva devíti týdnech si s něčím hrát chce, zkrátka mu něco jiného na kousání nabídnout musím. Nevím, jak jinak byste ho od dalšího kousání odradil?

skinnipka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2015 11:58
- Nahlásit

Iserin23, otevřenou dlaň už jsem taky zkoušela, ale když nejde po ruce, tak si vybere jiný cíl: loket, zápěstí, svetr, stehno, prostě cokoliv, co v tom svým záchvatu může skousnout.
A ten můj dokáže řádit tak tři hodiny a pak tak max na hodinku usne a je to zas všechno nanovo : hraní, venčení, kousání, hraní, kousání...Též považuji cizí lidi včetně své rodiny jako kaziče výchovy.

Jinak, promiňte, ale všechno ostatní mě přijdou jen chytrácký řeči bez špetky pochopení. Ono, když jste na to sami, tak věnovat se psovi od rána do večera není snadný. Ne, že bych se nesnažila a samozřejmě, že musím nějak vybít jeho energii, aby si aspoň na hodinu přes den pospal, abych měla také možnost si udělat věci, které patří ke každodennímu životu. Nejen pes je náplní celého dne. Hraček má spoustu, venku, aby nic nesežral ho hlídám dostatečně, při okusování nábytku se ho snažím zaujmout jinou hračkou nebo hrou, chodím s ním na delší procházky, dávám mu dostatečně nažrat a ano, jistěže ho učím i povely, představte si to! Přesto všechno působím v očích někoho tak, že nejsem schopná pochopit jednoduchej článek na téma mrtvého muže. Ne, opravdu nejsem retardovaná, ani svého psa netýrám!
To, že má třikrát a někdy i víckrát ty svoje záchvaty kousání, kdy je k nezastavení (a i když se v ten moment snažím přestat a odejít, tak mě kousne při nejlepším do zadnice), tak je snad samozřejmostí, že to musí přestat a ne to omlouvat, že je štěně. I když je to štěně je nežádoucí, aby se takto choval. A kdy ho to jindy odnaučit, než právě teď?!
Je to sice AO, ale bavím se s lidma, co ho maj včetně majitelů i aktivnějších plemen a v takových extrémech jim to až nedělal. Jistěže nejsem jedinej vlastník na světě štěněte tohoto typu, ale určitě to nedělá každý štěně aktivního plemene! Bohužel. Potom byste možná chápali, jak to vše myslím. Spíš jsem hledala radu, jak ho to odnaučit.

birma
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2015 12:33
- Nahlásit

skinnipka
nj, my holt chápem to štěně - někdo ho vzal od maminky a sourozenců, chce po něm věci, které ono není schopné pojmout (fakt nemá cenu učit 2 měsíce starý štěně povely), nemá na něj trpělivost a začíná ho nesnášet.
Ty máš celou tu situaci pod kontrolou, ty můžeš ovlivnit, jak vám spolu bude a jestli si ho necháš nebo ne a jakej ten prcek bude mít život. Oproti tomu celej jeho svět tvoříš ty, on nemá šanci ovlivnit vůbec nic a to, jestli se bude mít fajn, nebo skončí někde uvázanej v lese a prožije zbytek života v útulku nijak neovlivní. Proč bychom teda měli litovat tebe?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2015 12:37
- Nahlásit

Iserin23
Tak s tím fuj by mělo být názorně ukázáno, co tím fuj myslíte.
No jo zamezit, ale jak
No přeci tak, že mu třeba v rámci společné hry prostě nedovolíte, aby Vás dále hryzalo či dělalo to, co nechcete. Fyzicky na to předpokládám máte a samozřejmě chce to navíc mít ochotu a čas se mu věnovat.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2015 12:42
- Nahlásit

skinnipka
Spíš jsem hledala radu, jak ho to odnaučit.
Nedovolit mu to? Ukončit takovou činnost, když už s ní začne? Co je na tom složitýho nebo zvláštního?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2015 12:45
- Nahlásit

Jinak já si myslím, že to, co zde nyní čteme je i jeden z důsledků propagace "pozitivního" vedení psa.

birma
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2015 12:50
- Nahlásit

zbrnd
bych řekla, že je to důsledek něčeho úplně jinýho

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání