| Autor |
Zpráva |
janula
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 12:22
- Nahlásit
Máme doma skoro půlroční fenečku am. kokršpaněla a staršího psa. Ale ta malá je jako piraňa, dostávají stejné dávky žrádla a všechno dostávají stejně. Štěně má svoji porci okažitě snězenou a hledá, kde by co ještě snědla. Poraďte, co s tím? Mám jí dávat větší porce? Je to příznak hladu? Vždy když jí, tak stojím nad nima a sleduju, jestli jí to ten starší pes nesežere. A pak další problém - pořád hopsá mám pocit, že ani normálně chodit neumí. Prosím poraďte. Děkuji
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 12:32
- Nahlásit
Dávka jídla se nedá takhle přesně určit. je to podle aktivity, věku, rase, ročního období a v neposlední řadě druhu granulí. Měla by si vycházet z doporučeného dávkování na pytli. Pokud ti bude pejsek hubnout, dávku zvýšíš. Pokud bude naopak při těle, snížíš jí.
Takže jestli kokřík není vychrtlý, nemusíš se bát, že má hlad. Je to stejné jako u lidí, někdo ví, že má dost, jiný je zase pořád při chuti. Také jsem měla doma takovou kyselinu. Jednou mi sežrala nedopatřením 3kg granulí najednou a ještě neměla dost . Takže se nenech ukecat lidmi, kteří ti budou vyčítat, že svého psa trápíš hlady.
K tomu hopsání - máš prostě temperametního psa. Zkus mu dopřát více pohybu, více her a činností, kde svojí energii může pořádně ventilovat. Pokud ti hopsá i na vodítku, chtělo by to ho odnaučit. Ale to bys měla blíž popsat.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 12:41
- Nahlásit
Ja mam taky neskutecne nenazrane stene, obcas se stalo, ze dostal omylem dvakrat po sobe denni davku a stejne ji sezral a chtel jeste. Zalezi na tom, jak pes vypada-podle standardu(co si budeme povidat, tlusti lide vidi sveho normalniho psa hubene), podle denni aktivity-kdyz mel narocny den, dostane vic zradla. Kokri hopsaji, je to roztomile
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 12:45
- Nahlásit
Niniel
Kdyby si viděla, jak "hopsá" sousedovic kokr, roztomilé by ti to nepřišlo . Každopádně by měl jít na vodítku v klidu (ale to janula nepíše). Na volno a´t si hopsá, jak chce - to se mi taky líbí
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 13:39
- Nahlásit
K té nenažranosti: Byl u nás strýc a řekl mi, že naše štěně je hubené, že jsou na dotek cítit žebra. On má totiž border teriéry a řekla bych na můj vkus dost vykrmený. Tak jsem to hned říkala veterináři, když jsem šla na očkování, jestli se mu zdá hubená a on řekl, že ne. Že se mám držet dávkování podle doporučení na obalech. A když uvádí např. 100 - 200g na 1 kg psa na den, tak se spíš držet u spodní hranice. To srdce jsem sice neměla, ale dáváme zlatou střední cestu. Že prý je to jako s lidma. Někdo sní 3 rohlíky a někdo 1 rohlík, ale i tomu co sní ty 3 by měl stačit i ten 1. Tak si myslím, že tak nějak to je.
A k tomu hopsání. Moje štěně hopsá, když vycházíme na procházku. Když se z procházky vracíme, tak už jde docela slušně.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 13:50
- Nahlásit
No, podle mých zdrojů mají být žebra snadno nahmatatelná. Takže myslím, že jsi v pohodě. Pokud už vylézají přes kůži, je to něco jiného. A pořád je lepší, když má pes 2 kg podváhy, než 5 kg navíc. Myslím, že včera (:confused ukazovali na NOvě ve zprávách tlustého pinče. Řeknu vám, že jsem nepoznala, co je to za psa - měl 9kg!!!!! a sotva lezl. Nechápu, jak k tomu můžou být lidé slepí....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 14:17
- Nahlásit
Když byl můj CHP ještě úplný štěníček, říkalo mi víc lidí, že je hrozně tlustý (Choďáci jsou hrozně chlupatí, takže na první pohled se nic nepozná). Když mu bylo půl roku, měl při výšce asi 50cm v kohoutku necelých 20 kg. Když ho viděl soused na chalupě, prohlásil, že tlustšího psa ještě neviděl. Řekla jsem mu, že toho v životě asi viděl vůbec moc málo a o psech nic neví.... Pejsovi normálně byla hmatatelná žebra a jsou pořád, kdy je mu 10měsíců a má asi 22 kg a o centimetřík víc v kohoutku.... Jinak je taky hrozně žravý - kdybych mu dávky neodměřovala, asi by z něho brzy koule byla....
Sranda je, že když našeho Akouše viděla prvně teta, prohlásila, že je hrozně tlustý a ona sama má přitom doma téměř 60kilového labradora!!! (Já jí pořád říkám, že jestli toho psa nepřesta ne přežírat - jsou mu 3 roky, brzy jí umře na selhání srdce a kloubů....)
Pokud se týče hopsání, pejsa mi hopsá prvních pár metrů, když jdeme ven, chytá do zubů vodítko, ale pak ho to brzy přejde...
|
Mark
|
# Zasláno: 18 Led 2005 16:07
- Nahlásit
Tendenci precpavat maji vetsinou duchodci. Meli byste videt kolikrat na me v parku hrozily babky holi, ze meho chrtika nekrmim a ze nema oblecek. Moje babicka nebyla vyjimkou, kdyz pes nesnedl co mu navarila, tak ho tim nakrmila lzici. Nastesti to boxerka vylitala, ale mit neco mensiho, dopadl by stejne jako ten pinc z tv Nova.
|
janula
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 16:47
- Nahlásit
Dekuju za vam vsem za odpovedi , ja doufam, ze z toho hopsani nejak vyroste a s tim jidlem se to taky upravi. Na voditku nehopsa - to je v pohode, pohybu ma take dostatek, protoze je cely den na zahrade a tam si hopsa a hopsa ;)
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 17:50
- Nahlásit
Nefer[b][/b]
Jak hopsa?
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 17:58
- Nahlásit
Nefer
Muzu se zeptat, jestli mela tvoje fena po sezrani 3kg granuli nejake problemy? Treba jestli ji bylo viditelne zle.
|
janula
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 18:51
- Nahlásit
Hopsa aspon tak pul metru nad zem, ale kdyz se na ni nikdo nedive, tak jenom beha a kouse starsiho psa do ucha
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 18:55
- Nahlásit
janula
S tim kousanim to maji snad vsechna stenata. Ten muj broucek se vzdycky starsimu psovi povesi na ucho nebo na krk. Ale uz naprosto slysi na "nech ho" a okamzite ho prestane tyranizovat Je skvely, jak ti starsi psi chapou, ze je to stene, maji s nim takovou trpelivost a nic mu neudelaji.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2005 07:41
- Nahlásit
Já mám taky mlaďocha se starým psem dohromady, když byl úplné mimi, pořád staříčka honil a taky mu žužlal ouška či chňapal po nohách. Ted už se začíná zajímat o čubičky, takže Ferdíka přestává otravovat (trvalo mu to 8měsíců:biglol . Stařík Ferda byl od začátku strašně trpělivý. Je vážně úžasné, jak dokázal být vůči tomu malému ďáblovi tolerantní. Ty hodiny, kdy mrňous staříčka otravoval a které Ferda vydržel v klidu, mu teď mlaďoch oplácí tím, že starouška čistí a olizuje tam, kam už si on nedosáhne. Mlaďocha hlavně baví čistit Ferdovi uši - normálně mu je vylizuje jazykem
Jinak s tím hopsáním. Náš mlaďoch hopsá, když ho chytne rapl na všech čtyřech jako na trampolíně.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2005 08:32
- Nahlásit
niniel
problila celou noc.
Ne, vážně - přišla jsem domů a na polštáři ležela divná koule. Popadla mě hrůza, co s ní je - jestli se třeba neotrávilo nebo něco tak, ale pak jsem si všimla, že jsou otevřené dveře do kumbálu, kde jsem měla granule. Byl to nový pytel, takže bylo snadné zjistit, kolik zmizelo. Máma mi taky pořád vyčítala, že je hladová a málo ji krmím. Tak jsem ji ještě schválně podstrčila misku s večeří a ona se na to chtěla vrhnout!! Sice pomalu, ale chtěla. Od té doby jsem měla s podobnými řečmi pokoj.
Za chvíli začla vyhazovat ty granule, co se jí už nevešly do žaludku. Pořád pila a o půlnoci začla zvracet pořádně. Řeknu ti, doteď nechápu, jak to do sebe mohla narvat, ale žravost jí ani po tomhle zážitku nepřešla.
Jen já jsem už vyndavala kliku ze dveří, když byla doma sama
|
Liška
|
# Zasláno: 19 Led 2005 08:51
- Nahlásit
Ahoj všichni.Mám doma 20měs.bulmastifa a 4měs.NO. To máte vidět ten rachot,když si ti dva spolu hrají. ) Když se dá do pohybu přes 50kilo živé váhy a za ním hopsá ) vichřice.Taky mu štěně pořád žere uši.Prostě je to paráda mít více mazlíčků,už to není ten klid.
nefer
Taky se mi malej jednou přežral a takovou NO kouli jsem ještě neviděla. )
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2005 08:59
- Nahlásit
nefer
To je sila. Ja si rikala, ze jestli by to jeji zazivaci trakt vsechno zvladl, ze je dobry Jen skoda, ze ji nepresla ta zravost
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2005 09:00
- Nahlásit
Liška
Souhlasím, mít aspoň dva psy je podstatně zábavnější. Můžu je půl dne pozorovat, je s nima fakt sranda.
|
Liška
|
# Zasláno: 19 Led 2005 09:09
- Nahlásit
niniel
Já jsem totiž začala s bulinou chodit na cvičák a nějak mě to chytlo,ale on už nestíhal,tak jsem zvolila plemeno k výcviku.Měla jsem strach,aby mi ho bulin nesežral,ale NO se o sebe umí postarat.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2005 09:11
- Nahlásit
Liška
To ano. Idealnejsi mi prijde poridit si stejne plemeno-pokud je s nim clovek tedy spokojen
|
Liška
|
# Zasláno: 19 Led 2005 09:15
- Nahlásit
To ano,byla jsem zvyklá na klidného psa velká hlava sametový čumáček.NO je jiný,ale je perfektní zase z jiných důvodů.Třeba na přivolání přiletí,bulin než se doplouží je půl roku pryč. Každý má své charisma,jsem šťastná,že je mám oba. Jsme velká rodina.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Led 2005 13:25
- Nahlásit
Musim uznat, ze ten nas starsi pes s ni ma hodne trpelivosti, je ted veselejsi a omladl alespon o pet let. Kdo ma moznost doporucuji alespon dva pejsky, protoze je vsude hned veselej, kdyz si tak dva psici hopsaji ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Led 2005 13:51
- Nahlásit
Jeste k te zravosti: moje cubina (retriever) by taky snedla vsechno, jelikoz ji jsou jen tri mesice, tak presne nevim, jestli fakt ma hlad nebo je to proste takova popelnice... Po urcite dobe jsem dosla k zaveru, ze je to proste popelnice... K tomu skakani: ja mam spis opacny problem, rano a vecer ji musim ven tahat na voditku, za vsim se otaci, vsechno ji zaujme atd....
|
janula
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2005 22:25
- Nahlásit
Jeste mam takovy jeden dotaz, vzdy kdyz nas vidi, tak pri tom hopsani jeste stiha curat a kdyz ji treba cesu nebo ji hladim, tak se vzdycky pocura. Je to normalni? Je to z radosti?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 12:24
- Nahlásit
Taky mám něco k té žravosti - oba mí psi jsou děsně rozežraní a pořád jsou štíhlí. Starší pes má obzvlát tendence k přežírání a jelikož mám babičku s názorem, že pes je "odpadkový koš" - často se nestačím divit, co všechno psi sežrali, když jsem byla v práci.... Náš staříček - knírač má ještě navíc jeden divný zvyk požírat hadry, staré ponožky a papírové kapesníky-pokud něco takového najde.
Jednou večer mu bylo hrozně zle (já už si říkala, co mu zas babička dala...) a v noci mě vzbudilo kašlání a sípání- pak se mi podařilo pejsovi vytáhnout doslova z krku celý hadr na podlahu, který jsem odpoledne hledala...... Pejsovi se okamžitě ulevilo, ale jestli si myslíte, že se poučil, tak tedy ne. - od té doby už těch ponožek a hadříků zbufnul dost - naštěstí žádný problémy....(chci jen poznamenat, že všechny ty "věcičky" před psem důsledně schovávám, ale on vždycky někde něco vyhrabe....) Máte taky někdo doma takové čuně?????
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 12:34
- Nahlásit
janula
nevím do jaké míry je to normální, že se ti fenka počůrá, když jí hladíš.... jak je stará?? Je vcelku časté, že se staří psi či štěňata mohou počurávat.
Můj pesan se občas skutečně počurá z radosti, když přijdu domů třeba moc pozdě a o má opravdu velikou radost.... To je ale fakt málokdy...
Jinak než bys plašila s návštěvou veterináře, zkus fenku pozorovat, jak často močí a kolik.... a taky kolik pije. Kdyby se ti zdálo, že pije málo a čurá moc, normální by to asi nebylo.
Jinak můj pejsa si drobet "ucvrnkne" taky když ho drbu na břiše - je děsně lechtivý
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 13:12
- Nahlásit
Máte taky někdo doma takové čuně?????
Tak si připadám jako bych ten Tvůj příspěvek psala já. Hadříky, ponožky, to je u nás ta lepší varianta. Dcera zapoměla zavřít odpadkový koš a naše fenka z něj vytáhla zbytek makové buchty i s ubrouskem a tak celé to narvala do tlamky a zatáhla si to do pelíšku. Vůbec jí nevadilo, že se tím skoro dusí.
Už jsem to tu jednou psala, takže teď má oblíbený objekt na žraní slupky od mandarinek, a že se jich teď válí po venku, hlavně okolo škol, dost. Prostě hrůza
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 13:25
- Nahlásit
Ja mam takove cune, ze jste to nevideli. Venku ustavicne hlidam, kde co zase najde. Mam pocit, ze pes ma jako hlavni cil-neco najit a sezrat. Zere naprosto vsechno, nejen lidske exkrementy, ale i hnuj, travu, seno, veskere zbytky jakehokoliv zkazeneho jidla. Je to na masli. Doufam, ze z toho vyroste, protoze jinak si vyrvu hlasivky.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 14:07
- Nahlásit
jinak si vyrvu hlasivky
tak to budeme dvě, to budou mít drahé polovičky radost.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 14:09
- Nahlásit
Martina
No aspon budeme idealni tiche zenusky
|
Liška
|
# Zasláno: 20 Led 2005 14:53
- Nahlásit
Já jsem problémy s požíráním čehokoli měla s bulmastifem.To byla hrůza,pořád mu nějakej hnus smrděl z tlamy NO je vychovanější,stačí trošku zvýšit hlas a jde dál.
Jen aby nespapali něco přiotráveného.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 18:32
- Nahlásit
Vyrostou ty stenata z toho? Ja jsem z nej na nervy. Nepomaha ani zvyseni hlasu-a ze ho zvysit umim Zkousim po nem neco hazet, ale to se vetsinou netrefim, takze efekt to zase nema. Navic on moc dobre vi, ze dela neco, co nesmi a tak s tou "dobrotou" v tlame utika pryc a ja samozrejme nemam sanci ho chytit. Kdyz to dozere, tak za chvili prijde, ale to uz nema efekt ho trestat. Zkousela jsem davat i nahubek vzdycky, kdyz neco sezral, ale jemu to taky nedochazi. A nechci, aby chodil s nahubkem porad.... Mate nekdo nejakou radu? Ja uz proste nevim.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2005 06:50
- Nahlásit
Niniel,
když mi štěník chtěl zbaštit něco "fujky", osvědčilo se mi na ně zadupat a přitom lehce výhružně říci "fuj" a zabíralo to, jenže každý pes je jiný a na každého tedy zabírá něco jiného. Vím, že můj pes je silná povaha, zkrátka není labilní, aby se toho dupání bál....takže jsem se nebála to používat. Dneska už mi většinou stačí jen ten povel "fuj" ...někdy ale přeci jen ještě musím zadupat
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2005 10:18
- Nahlásit
Evik
Tak na nej nezabira ani dupani, je mu osm mesicu a ma pres 30kg, takze je dost samostatny a rozhodne ho nicim nerozhodim
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2005 11:47
- Nahlásit
Já bych u tak starého psa začala od začátku na dlouhé vodítko a třeba k tomu co žere dojít a když začne žrát,tak s ním pořádně cuknout,před tím povel fuj.A trénovala bych takhle i přivolání.Já když jsem na svého psa zadupala,tak ještě zdrhl dál a už si ze mě dělal srandu.Tak šel holt na vodítko a trénoval. S tím náhubkem je to přece ve vyhlášce,že pokud nemá vodítko musí mít náhubek.To se mi taky osvědčilo a kamarádce ta fena žrala i přes náhubek tak jí do něj dala kus koberce,aby nemohla nic žrát.U tohoto je nejhorší to,že někteří lidi nemají rádi psy a dokážou odhodit i otrávené věci,už si to radši hlídám.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2005 12:27
- Nahlásit
Taky jsme na kritických místech chodili s vodítkem. Při nekalé činnosti jsem k němu přišla podívala se zblízka hrozivě a ostře řekla "fuj" "co to děláš". Vyndala mu to z tlamy, a s "fuj" jsem to odhodila a musel jít dál.
Pak bez vodítka, někdy se i k tomu vrátil, tak zase to stejné, nebo jsem i na to (pokud to nebylo hovno) šlápla a když to chtěl dostat z podnohy, zase fuj. To už jsem i vytahala kůži (krk). Teď už poslechne spolehlivě a když to nevyplivne hned, tak i když nerad, přijde na přivolání s doličným předmětem v tlamě a musím to vyndat. Ale to zřídka. Spíš to nevezme - taky musíš být dost ostražitá a zareagovat dřív, než to vezme do tlamy.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2005 13:52
- Nahlásit
Tak můj pejsa má na to dupání dobrou - správnou reakci - požírání "fujky" zanechá...ale jak jsem říkala, každý pes je jiná povaha...
Jinak k těm otráveným věcem ...je to těžké... Budete mít psa striktně naučeného, že pes venku nic nesežere, ale pak mu nějaký debil něco hodí přes plot, pejsa to zbufne a je po něm....
Tím ale nechci říci, že bychom neměli psy učit aby venku nežrali odpadky..... Chci tím jen říci, že pokud někdo bude chtít našim psům skutečně ublížit, udělá to....někteří "lidé" jsou hrozné bestie!!! U přítelových rodičů v ulici chodí jeden hajzl na procházky a hází psům přes plot rohlíky s jedem na krysy uvnitř. Všichni tam své psy přes den zavírají domů - toho šmejda udali policii a ti jim řekli, že s tím "nemůžou nic dělat" dokud nějaký pes nezajde prokazatelně vinou toho chlapa.... Hrůza co...??!!!
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2005 18:01
- Nahlásit
Evik
To je fakt strasny... A co takhle dat na rozbor ten rohlik?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2005 13:20
- Nahlásit
niniel
s tím rohlíkem to nevím, jestli to někdo poslal na rozbor, ale stejně by to asi nebylo moc průkazné, ten šmejd by mohl tvrdit, že si to tam poškozený nacpal sám aby ho "očernil".....je to složité a je bohužel pravda, že tihle šmejdi ze všeho vycházejí bez "ztráty kytičky" a slušní lidé jen kroutí hlavami a modlí se, aby se s podobnou zrůdou nesetkali.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Úno 2005 15:58
- Nahlásit
ahoj mám dvouměsíčního jorkšíra a už má skoro 2kg při normální dávce jídla přibírá týdně 20-30dkg je to normální?? a to by jedl stále
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2005 19:02
- Nahlásit
Anonymní
Vetsina stenat je neskutecne nenazranych, takze by stale jedla Denni davka by se mela dodrzovat, ale musite brat ohled na to, jakou ma pes denni aktivitu a jak vypada-pokud je hodne vyzably, klidne pridejte a naopak. Mam velke plemeno a to pribiralo ve dvou mesicich kilo tydne, u malych plemen nevim, jak se pribira, ale poznate to na steneti sam(a).
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 12:51
- Nahlásit
Ahojky,
nevím co na to ostatní co mají malé plemeno, ale u nás to je asi takhle. Mám fenku boloňského psíka. Ve dvou měsících vážila necelé kilo. Přibývala cca 10 dkg týdně. Teď je jí 6 měsíců a váží 2 kg. Malá plemena prý rostou do 6 měsíců, pak už jenom mohutní, už nerostou do výšky. Moje fenka by měla mít do 3 kg. Což se mi zdá, že tak nějak bude. Ale nevím s tím Tvým jorkšírem. Podle mne přibývá dost. Nevím po jakých je rodičích a kolik by měl vážit v dospělosti, ale když už má teď ve dvou měsících 2 kg, tak to bude asi v dospělosti větší ne?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 09:55
- Nahlásit
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 09:58
- Nahlásit
TO BUDE DOBRÉ
|